אורז ובשר טחון

מה שכל כך יפה במתכון הזה זה שהוא סוגר את כל הפינות בו זמנית: גם חלבון, גם פחמימה וגם ירקות במתכון פשוט וקל שמספק לכם תוך שעה סיר עם כל מה שצריך. על התוספות של הצנוברים והפטרוזיליה אפשר לוותר כמובן אם פחות אוהבים, והמלצה שלנו זה להכין ליד קערה עם טחינה - שילוב מוצלח מאוד. 

למתכון: תבשיל אורז ובשר טחון

ירקות בתנור

נכון שיש ירקות במנה העיקרית, אבל זאת תוספת של ירק כמו שצריך שמחליפה בכיף סלט, ואחד היתרונות הוא שאפשר להכין אותה מראש, לא כמו סלט טרי שצריך להכין סמוך להגשה כדי שיישאר כמה שיותר פרשי ולא יהפוך לסמרטוטי. יתרון נוסף הוא שאפשר להיות יצירתיים ופרקטיים מבחינת מגון הירקות בהם משתמשים: ירקות קפואים שמתחשק לשלב בתבנית? אין שום בעיה להשתמש, ירקות קצת עייפים? אחלה דרך לנצל אותם. והטחינה מלמעלה? תתאים יופי גם פה. 

למתכון: אנטיפסטי לעצלנים

אנטיפסטי לעצלנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אנטיפסטי לעצלנים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בראוניז

בראוניז שוקולדיים מפנקים לסיום מתוק זה תמיד פתרון טוב. הדבר הכי חשוב שצריך להבהיר לגביהם הוא שממש לא חייבים את הנוגט - אם במקרה יש לכם בבית, השתמשו בו כמובן, אבל זה יהיה טעים מאוד גם בלי - וגם ניתן להמרה בכל ממרח שוקולדי אחר אם רוצים בכל זאת את האקסטרה פינוק. 

למתכון: בראוניז שוקולד ונוגט

בראוניז שוקולד ונוגט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בראוניז שוקולד ונוגט|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתיאבון!