קציצות עדשים שחורות וקינואה אפויות
תוהים איפה הבשר פה? אין צורך לחוש בחסך, בסוף השבוע הבא תאכלו כל כך הרבה בשר, עוף ודגים, שממש אפשר לקחת הפסקה קלה השבוע. לכן בחרנו קציצות פשוטות להכנה לפי המתכון של אורי שביט. מומלץ להגיש אותן עם טחינה או חזרת (או גם וגם) והן טעימות גם ליום שאחרי.
למתכון: קציצות עדשים כתומות וקינואה
אורז ירוק
ואם כבר קציצות, רצוי מאוד שיהיה לידן בצלחת גם אורז, מן הסתם. במתכון הזה, חוץ מאורז בצל, יש מלא מלא כוסברה קצוצה, נענע/פטרוזיליה/שמיר, אבל אנחנו מציעים לא לבחור ולשים מכל עשבי התיבול. את כל היופי הזה מעבירים לשקית קוקי, קושרים אותה היטב ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים (את הסיר משאירים חצי מכוסה. אם רואים שהרבה מים התאדו פשוט מוסיפים עוד מים רותחים). בזכות רון יוחננוב והטריק הזה תיווכחו שגם אתם לגמרי מסוגלים להכין אורז בוכרי.
משוויה בטורטייה
בשביל להרטיב קצת את הסיפור ולהוסיף אלמנט פיקנטי, חייבים סלט טוב. המשוויה הזאת כל כך טעימה, עם טעמי ירקות חרוכים, שום ושמן זית ובתוך הטורטיות האלה שמכינים באפס מאמץ - זה פשוט מעדן פריך ומרענן. אפשר כמובן גם להגיש בצלחת ללא טורטיות.
למתכון: סלט משוויה בקערות טורטייה
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד פשוטה תמיד סוגרת את הפינה בכל הקשור למנה אחרונה. יש כאן גם שוקולד מריר, גם שוקולד לבן וגם ריבת חלב בציפוי, וזה כל כך טעים וממכר.