החמין העיראקי (טבית)
לא מעניינות אותנו התלונות על הלחות והחום, מבחינתנו חמין על שלל צורותיו וגרסאותיו הוא מאכל לאומי נצחי ומנחם, לא תלוי במזג האוויר ולא במצב הרוח. הטבית הוא הנוסח העיראקי לחמין, ואחד המאכלים הביתיים הכי טעימים שיש: תבשיל של אורז ועוף (כאן כנפיים ושוקיים, אבל אפשר לגוון לפי העדפתכם האישית) שמתבשל לאט לאט עד לקבלת טעם חלומי שרק שעות ארוכות בחום נמוך מסוגלות ליצור. בסך הכל חצי שעה של עבודה, וכל שאר העבודה קורית כבר בתנור.
למתכון: טבית - חמין עיראקי של עוף ואורז
סלט שעועית צהובה
למה אנחנו קוראים לתבשיל סלט? כי את המנה הזאת אנחנו הכי אוהבים לאכול קרה. רגע, נסביר: או שאנחנו מכינים מראש או שאת השאריות אנחנו שומרים במקרר וחוזרים להמשך נשנוש אחרי כמה שעות, ואם תשאלו אותנו - טמפרטורת המקרר עושה עם המנה הזאת חסד (אל דאגה, היא נהדרת גם ככה). כמובן שאין שום בעיה או מניעה להשתמש בשעועית קפואה, ואם לא אוהבים, אפשר להשמיט את עלי הסלק. תוספת מושלמת ללוות את הטבית עם כמה ביסים חמצמצים.
פירות קיץ על בצק עלים
אפשר גם לקרוא לו טארט לעצלנים, אבל זה ממש לא מוריד ממנו. מפשירים מראש חצי חבילת בצק עלים - פרווה או חלבי, זה כבר תלוי בכם - בוחרים פרי קיץ שאוהבים: זה יכול להיות שזיפים, נקטרינות, משמשים או אפילו תפוחים, חותכים ומסדרים ויפה, מפזרים סוכר וזהו פחות יותר. גם אם אינכם אופים מדופלמים, תתקשו להרוס כזאת מנה. שימו לב שמומלץ לאכול את הטארט סמוך להכנה והוא נשמר לכל היותר עוד יום אחד נוסף.
למתכון: טארט פירות קיץ על בצק עלים