סינייה דג עם חצילים וטחינהאנחנו רק נזכרים במנה הזאת ומיצי הקיבה שלנו מתחילים להתרגש: פרוסות חצילים שצליתם מבעוד מועד עם קצת שמן זית, טבעות של בצל סגול, פרוסות עגבנייה ופילטים של דג. כל אלה מבלים ביחד בתנור, ואז מקבלים את התוספת שהופכת אותם למנה קטלנית - טחינה עם קצת כמון ומיץ לימון, שנשפכת מלמעלה וחוזרת לצלייה קטנה בתנור. מנה מפוארת, בריאה, יפהפייה וטעימה שאין דברים כאלה.סינייה דג עם חצילים וטחינה>> עוד מתכונים לארוחה מפסקת>> ומתכונים לשבירת הצוםעוף כתוםאת העוף הזה לא מטגנים, וזאת כבר סיבה לאהוב אותו. רק מכניסים לתנור לצלייה של 30 דקות בחום גבוה מאוד, ואז מנמיכים את החום וצולים עוד 45 דקות. מה בתוספות? בטטה, גזרים ובצל וגם פרוסות קלמנטינה, וברוטב - כל טוב שמורכב ממיץ תפוזים, סילאן, רוטב סויה, שום ותבלינים. לא חייבים את כולם. קל קל, טעים טעים.עוף כתוםתבשיל עדשים וירקות על אורזאנחנו יודעים, התנור שלכם תפוס - אז את התוספת אנחנו מכינים בסיר (וגם במחבת, יש פה שני כלים לשטוף, מצטערים). דבר ראשון מבשלים עדשים ירוקות. אין לכם ירוקות? גם שחורות או חומות טוב, רק לא כתומות כי הן יהפכו לעיסה. בזמן שהעדשים מתבשלות מקפיצים במחבת בצל, שום, בטטה, דלעת וכרוב ומתבלים (גם דבש מעורב כאן בתיבול, וזה מדהים). מערבבים את הירקות עם העדשים, ומגישים על אורז - רצוי מלא או בסמטי, אבל אפשר גם לבן.תבשיל עדשים וירקות על אורזסלט חסה עם רימוניםבגזרת הירקות החיים אנחנו משאירים את הבמה לסלט החסה הזה, שיש בו גם רימונים ותפוחי עץ, ולא פחות חשוב פרוסות של בצל סגול ושבבי שקדים, שהופכים אותו לכזה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.סלט חסה עם רימוניםעוגת שיש מקמח כוסמין מלאאנחנו יודעים שאתם פחות בקטע של קמח מלא בקינוחים שלכם, אבל הפעם אנחנו מרשים לעצמנו - ראשית כי אתם בכל זאת לפני צום ארוך, וזה זמן שקורא לפחמימות מלאות, ושנית (בינינו, זאת הסיבה האמיתית) כי בעוגה הספציפית הזאת זה לא מפריע בכלל! הקמח קמח (כוסמין) מלא, והפינוק עדיין מושלם.עוגת שיש מקמח כוסמין מלאצום קל.