אולי זו המלחמה עם איראן והמתיחות הנוראה שבה העברנו את הימים והלילות, אולי הזמן הממושך שבילינו בבית עם הילדים ואולי החיבה הנצחית למתכונים בשני מרכיבים (שעובדים!) - כך או כך, בדיוק שבוע אחרי שפרסמנו כאן את המתכון של יעל קצב לפיתת שיבולת שועל משני מרכיבים נראה שכל מי שאנחנו מכירים ניסה אותו בבית (ועוד הרבה כאלה שאנחנו לא מכירים). מעל 2 מיליון צפיות היו למתכון הזה באינסטגרם ומעל 19 אלף שליחות, ולא פחות מ-16 אלף איש שמרו את המתכון.
לחלק זה הצליח מיד, חלק חוו את סימפטום הפנקייק הראשון והצליחו רק עם הפיתה השנייה ואילך, ורבים גם פנו אלינו בשאלות למה לא נפתח להם כיס האוויר הנכסף, מתי בדיוק אמורים להפוך את הפיתה והאם הבלילה אמורה להיות עד כדי כך נוזלית ומדוע מבפנים הפיתה עדיין מעט דביקה. עבור כל השואלים וכל המתוסכלים צילמנו את המתכון מחדש - הפעם לאט יותר, יסודי יותר, עם כל ההסברים וכל הדיוקים, כדי שהפעם כולם יצליחו.
פיתת שיבולת שועל בשני מרכיבים - כל ההסברים
** ההסבר הסביר ביותר למי שקיבל עיסה דביקה במקום פיתה הוא התזמון של ההפיכה שלה במחבת. ממש כמו בפנקייק, הבועיות שצצות על פני הבלילה מבשרות על כך שהפיכה מתקרבת, אבל שלא כמו בפנקייק - בפיתה הזאת ההיפוך בדרך כלל לא מתאפשר עם הופכת הבועות הראשונות. אז מתי הופכים? כשאפשר! איך יודעים שאפשר? הבצק מתנתק מהמחבת בקלות.

ועכשיו ההכנה כולה, צעד אחר צעד:
1. מודדים שתי כוסות של שיבולת שועל - אנחנו השתמשנו בקוואקר של חברת Quacker, אבל זה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל שלמה, לא גרוסה. מכניסים לבלנדר.
2. באותה כוס מודדים 3 כוסות של מים פושרים, ומוסיפים לבלנדר. מוסיפים חצי כפית מלח.
3. מפעילים את הבלנדר למשך בערך דקה. תסתכלו על המרקם, הוא די נוזלי וזה בסדר.
4. מחממים את המחבת היטב על להבה גבוהה, בערך דקה. לא משמנים את המחבת, אבל כן חשוב להשתמש במחבת נון סטיק.
5. שופכים חצי מצקת מהבלילה למחבת החמה - שימו לב, זו שכבה דקה מאוד.
6. אחרי שנוצרות בועות והבלילה מתייצבת, הופכים את הפיתה (לפעמים לוקח לה זמן להתייצב, אל תאיצו בה). סימן הזיהוי הטוב ביותר הוא שכשהבלילה מוכנה להפיכה היא מתנתקת מהמחבת בקלות, אפילו בנענוע.
7. אחרי 10-15 שניות הופכים את הפיתה שוב, וממשיכים כך למשך 5 דקות (גם אחרי שנוצר כיס). אם תורידו את הפיתה מהאש קודם - היא תהיה חיה מבפנים, ויותר תזכיר דייסה. אחרי 5 דקות הפיתה כבר יציבה, גם אם עדיין מעט דביקה בחלקה הפנימי.
הצלחתם? נשמח לשמוע!