מלוחיםמאפה פילו וגבינות במחבתהגרסה זו למאפה פילו, שנאפה לו במחבת על הגז כאילו היה חביתה סתמית, רק מחדדת את השלמות של העלים הדקיקים האלה: הם פשוט מסכימים להכל. אין לכם חשק להדליק תנור? אין לכם כוח להבריש בשמן ולגלגל? עלי הפילו יקבלו אתכם בדיוק כמו שאתם, ויחזירו לכם אהבה כפליים. פה רק צריך לפרוס אותם לרצועות, להניח במחבת, למלא בגבינות ועוד רצועות, וללכת להכין סלט קטן כדי לסגור ארוחת ערב.מאפה פילו וגבינות במחבתמאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעיםהנה דוגמה לאיך עלי פילו גם יודעים להיראות מושקעים כשצריך. פה הם הופכים לבסיס עבור מאפי עוף אישיים ורבי רושם. הם מקבלים את הצורה של תבנית השקעים של המאפינס, ואז אפשר למלא אותם בקלות ובנדיבות, ולסגור. מתקבלים מאפים קטנים ופריכים שנראים כמו מתנות קטנות וטעמות.מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעיםמניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשותלמרות גבינת הקשקבל שבמלית, מדובר במתכון בריא ומצוין, שחוגג את התזונה הים תיכונית ועושה את זה בהמון המון שיק. נראה לכם שהקיפול הזה גדול עליכם? אנחנו מבטיחים לכם שלא.מניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשותסירות פילו ממולאותאם אתם בעניין של רושם גם המתכון הזה, של רון יוחננוב, יכול לעשות בשבילכם את העבודה. המילוי כאן הוא של גבינות ופטריות.סירות פילו ממולאותרולדת בורקס פילו עם תרד וגבינותמי שבכל זאת פוחד מגלגולים ייחודיים מוזמן לפנות למתכון הזה של קרן אגם, שבו הגלגול של המאפה (נקרא לו בשמו - בורקס) הוא הכי בסיסי שיש: מסדרים שורה מהמילוי בקצה, ופשוט מגלגלים.רולדת בורקס פילו עם תרד וגבינותמאפה פילו ופטהמכירים את הפטסברופיטה היוונית? מילה ארוכה ומאתגרת למאפה מהיר וידידותי לכל של עלי פילו עם פטה (או בולגרית מעודנת), ביצים, קצת חלב ותימין או אורגנו. המבנה הוא עלה פילו אחד למטה, עליו כמה קרעים מקווצ'צ'ים, מלית, עוד כמה מקווצ'צ'ים, עוד מלית ושכבה נוספת של עלי פילו מקומטים מלמעלה. מכירים סתם זרקתי על עצמי משהו? אז ככה.מאפה פילו ופטהמאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטהאורז? בתוך מאפה פילו? התשובה היא כן, ולא רק זה אלא גם קליפת לימון - והכל באדיבותו המופלאה של המטבח היווני. מתכון של תום פרנץ שמגישים עם סלט ירוק או צזיקי סמיך ומדמיינים חיים הרבה יותר שקטים ויפים ממה שיש לנו כרגע.מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטהעוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשרחשבתם שתמצאו פה רק כל מיני סוגים של בורקס, במילוי של כל מיני סוגים של גבינה? אז לא, בצק פילו יכול לעבוד נהדר גם עם בשר, ותעיד על כך המנה הזו של נוף עתאמנה אסמעיל. אז מה יש לנו כאן? עוף מפורק, אורז שמתבשל במיצי הבישול של העוף וגם בשר טחון, שיהיה (אה, וברור שבצל מטוגן). כל אלה חוסים יפה יפה בתוך מעטפת של בצק פילו פריכה, שעוטפת אותם מכל הכיוונים. יופי של מנה.עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשרבורקס טורקיוהנה אחד בלי בשר אבל גם בלי גבינות - בורקס טורקי במילוי תפוח אדמה ובצל מטוגן. טירוף כמה שזה טעים המאפה הכל כך בסיסי ופשוט הזה.בורקס טורקיבורקס מיםלהכין בורקס מים אמיתי, מאפס, זה בלגן. אנחנו פחות מתחברים לבלגן, ויותר מתחברים למתכון הזה של ענת אלישע, שמצליחה להכין פגז של בורקס מים על בסיס בצק פילו קנוי.בורקס מיםמאפי פילו ממולאים גבינותזה כנראה הבורקס הכי בריא שיצא לנו לטעום, ולמרבה השמחה הוא ממש טעים וחביב מאוד על ילדים. בין עלי הפילו מתיזים ספריי שמן, וזה בעצם השומן המשמעותי היחיד במנה. שלא תגידו שניסים לא קורים.מאפי פילו ממולאים גבינותאצבעות פילו עם תפוחי אדמה ופטריותועוד גרסה של אצבעות פילו על אותו עיקרון, רק במלית אחרת לגמרי.מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריותמתוקיםמאפה פילו מתוק עם תפוחיםנכון שרק מלהסתכל על התמונה הזאת אתם יכולים לשמוע את הקראנץ' של הביס? כן, בהחלט רואים עליהם שהם פריכים וגם שהם יפים. אבל מה שלא רואים זה עד כמה קל להכין את הקינוח הזה. מגלגלים תפוחים מקורמלים בתוך עלי פילו, כמו סיגר גדול, אופים, ומתענגים.מאפה פילו מתוק עם תפוחיםרוגלך בבצק פילוזה לא בצק של רוגלך, זה לא מרקם של רוגלך, אבל זה כן גלגול רוגלכי ומלית שיכולה להיות רוגלכית, ובשבילנו - בימים של עצלות קשה - זה מספיק.רוגלך בבצק פילושטרודל תפוחי עץגרסה ביתית קלה להכנה למאפה הווינאי הקלאסי. בין עלי הפילו מפרידים שכבה של חמאה, קינמון ושקדים טחונים, ובלב המאפה: מלית תפוחי עץ כמיטב המסורת.שטרודל תפוחי עץעוגת פילו תפוחיםואם השטרודל הוא קל להכנה, אז העוגה הזאת היא כבר ממש משחק ילדים. המרכיבים מרכיבי שטרודל (פלוס שמנת מתוקה), אבל הכל בתבנית אחת, בלי גלגולים.עוגת פילו תפוחיםטארט פילו עם שוקולד לבןכשחושבים על זה, בצק פילו יכול לשמש גם יופי של בסיס לטארט, לא ככה? לגמרי ככה, וההוכחה היא המתכון הזה. מלמעלה: מרקם רך וקרמי וטעמים של יוגורט ושוקולד לבן, ואילו למטה ובדפנות - פריכות פילואית נהדרת.טארט פילו עם שוקולד לבןסלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבןאיך יוצרים את כוסות הפילו היפות האלה? בקלילות: פשוט מרפדים תאים של תבנית מאפינס בריבועי פילו, ואופים. התוצאה היא מעין סלסילות בצק שאפשר אחר כך למלא בכל טוב. במקרה הזה: קרם וניל ושוקולד לבן ורוטב דובדבנים עם נגיעה אלכוהולית.סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבןמאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניותעלי פילו הם מרכיב יסוד במטבח היווני. היוונים החכמים עושים איתם הכל, גם את המאפה המהמם הזה, שגם נראה מאוד מרשים, אבל בעצם הוא לא מצריך גלגול. הטריק פה הוא לקווצ'ץ' את העלים המשוחים בחמאה לצורת מניפה, לחבר אותם לספירלה, ולהוסיף מעל בלילה שמנתית ולימונית מקושטת באוכמניות. מהתנור ייצא מאפה מוזהב וטעים, שאיש לא יאמין לכם שלקח לכם פחות מ-10 דקות להכין.מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניותבתיאבון!גרסה ראשונה של הכתבה התפרסמה בפברואר 2024.