מלוחים
מניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשות
למרות גבינת הקשקבל שבמלית, מדובר במתכון בריא ומצוין, שחוגג את התזונה הים תיכונית ועושה את זה בהמון המון שיק. נראה לכם שהקיפול הזה גדול עליכם? אנחנו מבטיחים לכם שלא.
מניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשות
סירות פילו ממולאות
אם אתם בעניין של רושם גם המתכון הזה, של רון יוחננוב, יכול לעשות בשבילכם את העבודה. המילוי כאן הוא של גבינות ופטריות.
רולדת בורקס פילו עם תרד וגבינות
מי שבכל זאת פוחד מגלגולים ייחודיים מוזמן לפנות למתכון הזה של קרן אגם, שבו הגלגול של המאפה (נקרא לו בשמו - בורקס) הוא הכי בסיסי שיש: מסדרים שורה מהמילוי בקצה, ופשוט מגלגלים.
רולדת בורקס פילו עם תרד וגבינות
מאפה פילו ופטה
מכירים את הפטסברופיטה היוונית? מילה ארוכה ומאתגרת למאפה מהיר וידידותי לכל של עלי פילו עם פטה (או בולגרית מעודנת), ביצים, קצת חלב ותימין או אורגנו. המבנה הוא עלה פילו אחד למטה, עליו כמה קרעים מקווצ'צ'ים, מלית, עוד כמה מקווצ'צ'ים, עוד מלית ושכבה נוספת של עלי פילו מקומטים מלמעלה. מכירים "סתם זרקתי על עצמי משהו"? אז ככה.
מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה
אורז? בתוך מאפה פילו? התשובה היא כן, ולא רק זה אלא גם קליפת לימון - והכל באדיבותו המופלאה של המטבח היווני. מתכון של תום פרנץ שמגישים עם סלט ירוק או צזיקי סמיך ומדמיינים חיים הרבה יותר שקטים ויפים ממה שיש לנו כרגע.
מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה
עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשר
חשבתם שתמצאו פה רק כל מיני סוגים של בורקס, במילוי של כל מיני סוגים של גבינה? אז לא, בצק פילו יכול לעבוד נהדר גם עם בשר, ותעיד על כך המנה הזו של נוף עתאמנה אסמעיל. אז מה יש לנו כאן? עוף מפורק, אורז שמתבשל במיצי הבישול של העוף וגם בשר טחון, שיהיה (אה, וברור שבצל מטוגן). כל אלה חוסים יפה יפה בתוך מעטפת של בצק פילו פריכה, שעוטפת אותם מכל הכיוונים. יופי של מנה.
עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשר
בורקס טורקי
והנה אחד בלי בשר אבל גם בלי גבינות - בורקס טורקי במילוי תפוח אדמה ובצל מטוגן. טירוף כמה שזה טעים המאפה הכל כך בסיסי ופשוט הזה.
בורקס מים
להכין בורקס מים אמיתי, מאפס, זה בלגן. אנחנו פחות מתחברים לבלגן, ויותר מתחברים למתכון הזה של ענת אלישע, שמצליחה להכין פגז של בורקס מים על בסיס בצק פילו קנוי.
מאפי פילו ממולאים גבינות
זה כנראה הבורקס הכי בריא שיצא לנו לטעום, ולמרבה השמחה הוא ממש טעים וחביב מאוד על ילדים. בין עלי הפילו מתיזים ספריי שמן, וזה בעצם השומן המשמעותי היחיד במנה. שלא תגידו שניסים לא קורים.
אצבעות פילו עם תפוחי אדמה ופטריות
ועוד גרסה של אצבעות פילו על אותו עיקרון, רק במלית אחרת לגמרי.
מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות
מתוקים
רוגלך בבצק פילו
זה לא בצק של רוגלך, זה לא מרקם של רוגלך, אבל זה כן גלגול רוגלכי ומלית שיכולה להיות רוגלכית, ובשבילנו - בימים של עצלות קשה - זה מספיק.
שטרודל תפוחי עץ
גרסה ביתית קלה להכנה למאפה הווינאי הקלאסי. בין עלי הפילו מפרידים שכבה של חמאה, קינמון ושקדים טחונים, ובלב המאפה: מלית תפוחי עץ כמיטב המסורת.
עוגת פילו תפוחים
ואם השטרודל הוא קל להכנה, אז העוגה הזאת היא כבר ממש משחק ילדים. המרכיבים מרכיבי שטרודל (פלוס שמנת מתוקה), אבל הכל בתבנית אחת, בלי גלגולים.
טארט פילו עם שוקולד לבן
כשחושבים על זה, בצק פילו יכול לשמש גם יופי של בסיס לטארט, לא ככה? לגמרי ככה, וההוכחה היא המתכון הזה. מלמעלה: מרקם רך וקרמי וטעמים של יוגורט ושוקולד לבן, ואילו למטה ובדפנות - פריכות פילואית נהדרת.
סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן
איך יוצרים את כוסות הפילו היפות האלה? בקלילות: פשוט מרפדים תאים של תבנית מאפינס בריבועי פילו, ואופים. התוצאה היא מעין סלסילות בצק שאפשר אחר כך למלא בכל טוב. במקרה הזה: קרם וניל ושוקולד לבן ורוטב דובדבנים עם נגיעה אלכוהולית.
סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן
בתיאבון!