1. חיתוכיות שוקולד פריכות לא מהעולם הזה

נכון שהחיתוכית המקורית היא עם ריבה, לא עם שוקולד, אבל בחודשים האחרונים אנחנו מרגישים שמגיע לנו להתחיל כל יום, כל שעה, כל כתבה עם המתיקות השוקולדית המנחמת שאי אפשר להשיג משום מזון אחר, אז נתחיל במתכון הזה. 

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד פריכות

חיתוכיות שוקולד ופירורים (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
חיתוכיות שוקולד ופירורים|צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

2. חיתוכיות שוקולד פרווה

והנה גרסה שנייה, הפעם ללא מוצרי חלב (אבל גם לא מרגרינה ודומותיה, אל חשש).

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד פרווה

חיתוכיות ריבה וקוקוס   (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות ריבה וקוקוס |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3. חיתוכיות ריבה וקוקוס של עדיקוש

קשה מאוד לעמוד בפני החיתוכיות האלה, גם כי הן מזכירות לנו עשורים אחרים וטובים יותר וגם כי השילוב של ריבה וקוקוס הוא לא משהו שאפשר להתעלם ממנו, וכשהם באים בביס כזה פריך וטוב אז בכלל.

>> למתכון: חיתוכיות ריבה וקוקוס

ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4. חיתוכיות ריבה ומרנג

וזו הקלאסיקה של הרבה מאוד סבתות - ובכללן של סבתא בלה הפרטית של קרן אגם: בצק פריך בכלום עבודה, ריבה ומרנג שנמס בפה. הנוסטלגיה הכי טעימה שיש.

>> למתכון: חיתוכיות ריבה ומרנג

חיתוכיות לימון   (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות לימון |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5. חיתוכיות לימון אפויות

עכשיו למשהו בוגר יותר, שאולי דיירי הבית בני ה-10 ופחות לא יתחברו אליו, אבל זה אומר יותר בשבילכם!

>> למתכון: חיתוכיות לימון

חיתוכיות תפוחים וקינמון  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות תפוחים וקינמון |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6. חיתוכיות תפוחים בקינמון

 ועוד חיתוכית מהסוג הפחות טריוויאלי - אבל בדיוק זאת שתרצו ליד התה כשהגשם דופק על החלון: חיתוכית תפוחי עץ עם ניחוח קינמוני מטריף, שאפשר לחשוב עליה גם כדה קונסטרוקציה של קראמבל.

>> למתכון: חיתוכיות תפוחים בקינמון

ריבועי אגוזי לוז בקרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ריבועי אגוזי לוז בקרמל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7. חיתוכיות אגוזי לוז בקרמל

בשכבה התחתונה בצק פריך, כי חייבים, מעליו אגוזי לוז בקרמל במרקם טופיי על בסיס שמנת וחמאה, ומלמעלה ציפוי שוקולד פשוט אך מלכותי, שיזכיר לכולם מי פה מלך המתוקים. 

>> למתכון: אגוזי לוז בקרמל

חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים. קצת פחות מכלום עבודה|צילום: נטלי לוין, mako אוכל

8. חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים

נכון, רק לפני שנייה הכרזנו שחיתוכיות חייבות בסיס של בצק פריך, והנה אנחנו סותרים את עצמנו. לפעמים החיים פשוט חזקים יותר מהאקסיומות שלנו. קינוח כיפי שנראה מיליון דולר, ואף אחד לא צריך לדעת שהשקענו בו כלום עבודה.

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים

חיתוכיות שקדים (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
חיתוכיות שקדים|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

9. חיתוכיות שקדים בלי קמח

מתאימות לפסח, אבל מתאימות גם לכל יום אחר בשנה.

>> למתכון: חיתוכיות שקדים בלי קמח

חיתוכיות ריבה ופירורים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
חיתוכיות ריבה ופירורים בקלי קלות|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

10. חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה ופרורים של ענבל לביא, כיפיות ואפילו טיפ-טיפה חגיגיות, שאנחנו מכינים בלי סוף. אם אנחנו משווים אותם לעוגיות ריבה של נסיכות (אלה של הסנדוויץ' עם החור באמצע) - אז החיתוכיות האלה לוקחות אותן בסיבוב גם מבחינת הטעם וגם מבחינת פשטות ההכנה. 

>> למתכון: חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה קלות להכנה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
עוד גרסה פשוטה לחיתוכיות ריבה נפלאות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

11. חיתוכיות ריבה קלות להכנה

גם לנטלי לוין יש את חיתוכיות הריבה שלה, וגם אותן אנחנו מכינים ואוהבים. אין ספק שמעבר לכך שהן טעימות בטירוף, חלק מהקסם הוא בפשטות. למעשה, אנחנו דואגים רק לבצק, המילוי פה הוא ישר מהצנצנת. 

>> למתכון: חיתוכיות ריבה קלות להכנה

חיתוכיות קפה ותבלינים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד המון הפתעות טובות|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

12. חיתוכיות קפה ותבלינים

קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד מלא דברים טובים מתחבאים להם בתוך החיתוכיות המעולות האלה. אם אתם מחפשים משהו מתוק וקצת אחר, בוגר יותר, כזה שימלא לכם את הפה בטעמים שלא הייתם מצפים לקבל דווקא מהריבוע הקטן הזה, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

>> למתכון: חיתוכיות קפה ותבלינים

חיתוכיות שוקולד ופירורים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
חיתוכיות שוקולד ופירורים|צילום: נטלי לוין, mako אוכל

13. חיתוכיות שוקולד ופירורים

כנראה שהתכונה הכי כובשת של חיתוכיות היא הגודל הקטן והמדויק שלהן. אתם יודעים איך זה, אם כבר חטאים אז שיבואו במנות קטנות, וחיתוכיות השוקולד האלה הן סוג של חטא קטנטן שאין לנו בעיה להצהיר עליו בפני כל מי שישאל.

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד ופירורים

חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חכו שתגלו מהו המרכיב הסודי. קוקוס וריבה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

14. חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי

ריבועים קטנים של בצק פריך עם ריבה ושטרויזל, שייתחסלו כבר ברגע שייצאו מהתנור, את זה אנחנו יכולים להבטיח לכם עוד לפני שתוסיפו את כפית הסוכר הראשונה. בנוסף, תמצאו כאן מרכיב סודי, כזה שקיים בכל בית, והוא זה שעושה את כל ההבדל.

>> למתכון: חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי

חיתוכיות עם שטרויזל (צילום: Lauri Patterson, Istock)
חיתוכיות תמרים. מינימום רגשות אשם|צילום: Lauri Patterson, Istock

15. חיתוכיות תמרים ושטרויזל

גם סופר קלות להכנה, גם טעימות ומתוקות וגם נטולות רגשות אשם? לקחנו כפול 3! חיתוכיות עם בצק שיבולת שועל ומלית תמרים שכיף לחסל. 

>> למתכון: חיתוכיות תמרים ושטרויזל

חיתוכיות קרם לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
לפעמים בא לנו מתוק, בלי לתרץ ובלי להתנצל. קרם לוטוס ושוקולד|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

16. חיתוכיות קרם לוטוס ושוקולד

בצק נהדר עם קרם לוטוס וגבינה, הפסקת קירור קצרה, עוד קצת שוקולד מלמעלה, והופ יש לכם את החיתוכיות הכי שוות בשכונה. היינו מציעים לכם להוציא הודעה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית ולהזמין את כולם, אבל אנחנו יודעים שלא תקשיבו לנו ותחשבו רק על עצמכם, וזה בסדר גמור.

>> למתכון: חיתוכיות קרם לוטוס ושוקולד

חיתוכיות אגוזים וקרמל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פקאנים ואגוזי מלך. איזה כיף! קרמל ואגוזים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

17. חיתוכיות קרמל ואגוזים

יש כאלו שיגידו שזה מזכיר להם את ממתקי הילדות שהיה אפשר למצוא בקלות בכל שוק אפשרי, אנחנו אומרים - מה זה משנה? חיתוכיות קרמל מתוקות להפליא עם תוספת של אגוזי מלך ופקאנים שמקפיצים את כל העסק בכמה רמות.

>> למתכון: חיתוכיות קרמל ואגוזים

חיתוכיות עם ממרח שוקולד, ריבת תות ושטרויזל  (צילום: לירון אלמוג, השחר העולה)
אנחנו הולכים להכין שוקו. ממרח שוקולד וריבת תות|צילום: לירון אלמוג, השחר העולה

18. חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות

אין לנו מושג מה דעתכם על חמאה, אבל אנחנו לגמרי בעדה ומוכנים להילחם על שמה הטוב מול מי שזה לא יהיה. במקרה הזה היא עושה את יחסי הציבור לעצמה בתוך סבלה פריך בטירוף, אליו מצטרפים גם שוקולד, ריבה, שטרויזל ואגוזים. חגיגה.

>> למתכון: חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות

ריבועי קוקוס ולימון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עננים של אבקת סוכר. קוקוס ולימון|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

19. חיתוכיות קוקוס ולימון

חצי שעה של עבודה בפועל ושלושת רבעי שעה זמן כולל. זה כל מה שאתם צריכים בשביל המלווה המושלם לכוס תה העלים שלכם - מאפה מופלא עם בצק קוקוסי פריך וקרם לימון מקסים.

>> למתכון: חיתוכיות קוקוס ולימון

חיתוכיות טחינה טבעוניות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כן, הן לגמרי פרווה. חיתוכיות טחינה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

20. חיתוכיות טחינה

טבעונים, אם הגעתם עד כאן והרגשתם קצת מאוכזבים, אל חשש, דאגנו לכם למתכון טבעוני לחלוטין, עם מרכיב אחד שהופך את החיתוכיות האלה לחגיגה שכולם ישמחו לקחת בה חלק.

>> למתכון: חיתוכיות טחינה

ריבועי גבינה ועוגיות ג'ינג'ר (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
זה בסדר, אתם יכולים לקרוא להן קסטה. ג'ינג'ר וגבינה|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

21. חיתוכיות גבינה וג'ינג'ר

היופי בחיתוכיות האלה הוא שהן יכולות לתפקד גם כקסטה נהדרת לימי החורף. מה עוד? עוגיות ג'ינג'ר, מלית גבינה מתוקה, קינמון, ציפורן ודבש. למה מגיע לכם כל הטוב הזה אתם שואלים? סתם כי בא לנו לפנק.

>> למתכון: חיתוכיות גבינה וג'ינג'ר

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
לא רק אצבע, קחו את כל היד. פקאן וסוכר חום|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

22. חיתוכיות פאי פקאן וסוכר חום

נכון, בגדול מדובר באצבעות פאי, אבל פעולת החיתוך מתרחשת גם כאן, ומעניקה להן מראה מושלם של חיתוכיות. בלי עיצוב מורכב או אפייה עיוורת, אבל עם תוצאה כל כך טעימה שאנחנו מבטיחים לכם שברגע שתתחילו עם אחת לא תצליחו להפסיק.

>> למתכון: חיתוכיות פאי פקאן וסוכר חום

בתיאבון!