עוגיות שושנים נוטלה

אחת העוגיות שטועמים כמעט בכל בית בישראל היא עוגיית השושנים, עם המילוי הלבן הוונילי. כדי לשדרג, שידכתי למילוי גם ממרח נוטלה שמקפיץ את כל העסק לגבהים אחרים. אפשר לשחק עם הטעמים ולמרוח במקום כל ממרח שאוהבים.

30-40 עוגיות

לבצק:

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

רבע כוס (50 גרם) סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 חלמונים מביצים בגודל L

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

 

למילוי:

3 חלבונים מביצים בגודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 צנצנת נוטלה

אוסף המתכונים של תומר אומנסקי. הכריכה (צילום: נדב מרגלית,
אוסף המתכונים של תומר אומנסקי. הכריכה|צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחמאה לפירורים דקים. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים לבצק אחיד ורך מאוד. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר למרנג בהיר ויציב. מתחילים במהירות בינונית ומגבירים למהירות גבוהה תוך כדי הקצפה. מוסיפים פודינג וניל ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד.

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן. מורחים על כל מלבן שכבה דקה של נוטלה (אם הנוטלה סמיכה מדי, מחממים מעט במיקרוגל) ומעליה שכבת מרנג. מגלגלים לגליל ארוך וצר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים 20-30 דקות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5. חותכים שושנים בעובי 2 ס"מ, מניחים בתבנית ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.

** העוגיות נשמרות עד 3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר גם להקפיא את גליל העוגיות טרם האפייה. כשמתחשק משהו מתוק מחממים תנור, מפשירים מעט את הגליל וחותכים עוגיות לאפייה.

עוגיות שושנים נוטלה מהספר של תומר אומנסקי (צילום: נדב מרגלית,
עוגיות שושנים נוטלה|צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

קראמבל קוקיז

קראמבל קוקיז היא רשת אמריקנית שמוכרת עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתת ומצוינות. אני מבטיח לכם שהגרסה שלי לא פחות טובה מהמקור, בעיקר בזכות תוספות כיפיות שמרגישים בכל ביס. ממליץ בחום לאכול אותן חמימות לצד כוס חלב עם קרח (כן, כן, משונה אך נפלא).

כ-20 עוגיות

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום כהה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח

חצי כוס (70 גרם) קורנפלור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

 

תוספות שונות לבחירתכם:

200 גרם מטבעות שוקולד או שוקולד צ'יפס (מריר, חלב, לבן או מיקס)

100 גרם פקאנים קלויים קצוצים + 100 גרם מטבעות שוקולד חלב

100 גרם פיסטוקים קצוצים + 150 גרם מטבעות שוקולד לבן + גרידת לימון משני לימונים

100 גרם שברי עוגיות (אוראו או לוטוס) + 100 גרם מטבעות שוקולד (מריר, חלב, לבן או מיקס)

100 גרם עדשים צבעוניות או M&M

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

3. מוסיפים תוספות ומערבבים לפיזור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

5. יוצרים כדורים במשקל 50-60 גרם ומניחים בתבנית במרווחים שווים (לחלופין, אפשר לאפות את העוגיות ברינגים בקוטר 8 ס"מ לתוצאה מדוגמת יותר). אופים 12-15 דקות (אם אופים שני מגשים בו זמנית, מומלץ להחליף במיקומי המגשים באמצע זמן האפייה).

6. מקשטים: מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור, מקשטים בתוספות לפי אלו שהוספנו לבלילה.

** העוגיות נשמרות עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים, להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.

קראמבל קוקיז מהספר של תומר אומנסקי (צילום: נדב מרגלית,
קראמבל קוקיז |צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

עוגיות דאבל שוקוצ'יפס

המתכון של העוגיות האלה מלווה אותי שנים, לימדתי אותן בעשרות סדנאות שונות והכנתי להן אין ספור גרסאות מעניינות. אני מאושר לחלוק איתכם פה את התענוג הזה.

12 עוגיות גדולות

לבצק:

250 גרם חמאה רכה

1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום כהה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L

3 כוסות (420 גרם) קמח

חצי כוס (70 גרם) קורנפלור לגרסה הקלאסית או אבקת קקאו לגרסה השוקולדית

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

 

למילוי ולקישוט:

350 גרם שוקולד לבן (או חלב/מריר)

מעט מלח ים אטלנטי או מלח מלדון

50 גרם מטבעות שוקולד, לקישוט

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים קמח, קורנפלור או קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. שומרים את התערובת במקרר בזמן שמכינים את המילוי.

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים (נזהרים מחימום יתר). בעזרת כף, יוצקים 12 דיסקיות (כ-30 גרם לדיסקית) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעט מלח אטלנטי. מקפיאים כרבע שעה.

4. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 45 גרם. בידיים משומנות קלות, פוחסים כל כדור, מניחים במרכזו דיסקית שוקולד ומכסים בכדור פחוס נוסף (ליצירת כדור ממולא גדול).

5. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים 6 עוגיות בכל תבנית במרווחים שווים ואופים 12 דקות. מקשטים במטבעות שוקולד מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומצננים.

** העוגיות נשמרות עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים, להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.

טיפ

איך מגוונים? מחלקים את הבצק לשני חלקים – לאחד מוסיפים רבע כוס קורנפלור ולשני רבע כוס קקאו, לקבלת בצק בהיר ובצק כהה. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך מכל בצק, מאחדים ביניהם וחותכים באמצע. פוחסים מעט ומקבלים דוגמת שיש, להרכבת עוגיות בשני צבעים.

עוגיות דאבל שוקוצ'יפס מהספר של תומר אומנסקי (צילום: נדב מרגלית,
עוגיות שושנים נוטלה|צילום: נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים

המתכונים מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה