בבית הוריי נהגו לפתוח כל ארוחה חגיגית בדגים מבושלים/מטוגנים כמנה ראשונה. החגים מביאים איתם זכרונות רבים ולכן אני לרוב נצמדת למקור, מספרת ענת אלישע - דמיון ויצירה במטבח, שמעבירה סדנאות בוטיק לבישול ואפייה. השנה ענת בחרה להכין קציצות דגים עם זיתים שבורים מרירים - מנה קלאסית מהמטבח המרוקאי. בחרתי בדג אמנון כי אני מאוד אוהבת את הטעם והמרקם שהוא נותן למנה ומעבר לכך בגלל כמות הוויטמין די שיש בו בנוסף לוויטמינים אחרים. הפעם, כל מרכיבי הקציצה נקצצו בסכין ואין לכם מושג איזה הבדל בטעם.אבל רגע לפני שאני מעבירה לכם את המתכון - נקודה חשובה, מוסיפה ענת, אי אפשר להתעלם מאירוע הזפת המצער שקרה לפני כשבועיים. כרגע ולשבועות הקרובים, הפתרון הכי טוב עבורנו הוא דגי בריכות - אין שום סיבה שנוותר על מנת דג חגיגית.המתכון המלא של ענתמצרכים לקציצות:1 קג פילה אמנון טרי ללא עור ועצמות קצוץ דק (אפשר גם טחון גס)1 בצל בינוני קצוץ דק4-5 שיניי שום מגורדותרבע צרור פטרוזיליה קצוץרבע צרור כוסברה קצוץחצי כפית גרידת לימוןכפית אריסה (לא חובה, משדרג)2 כפות קמח מצה טחון דק1 ביצה Lמלחפלפלחצי כפית פפריקה מתוקהרבע כפית כורכוםחצי כפית כמוןקמח מצה טחון דק לציפוי הקציצותשמן לטיגון קל של הקציצותלרוטב:500 גרם זיתים שבורים מגולענים (מרירים)8-10 שיניי שום3 עגבניות קלופות ופרוסות2 פלפלים חריפים חצויים2 פלפל יבש מתוק חתוך1 גמבה אדומה חתוכה לרצועותחצי צרור כוסברה קצוץכף רסק עגבניותחצי כפית כורכום2 כפות פפריקה מתוקהמלח לפי הטעםחצי כוס שמן זיתאופן ההכנה:1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר.2. את הזיתים מניחים בתוך סיר עם חצי כפית כורכום ומים עד כיסוי מלא. מביאים לרתיחה של 10 דקות, מסננים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (המטרה, להוציא מרירות).3. יוצרים קציצות מהעיסה, מצפים בקמח מצה ומטגנים קלות (טיגון חלקי לסגירה בלבד). מניחים על רשת צינון.4. בסיר רחב מניחים את השום, הפלפל, הגמבה, העגבניות והתבלינים (כולל השמן), מערבבים היטב ומוסיפים כחצי ליטר מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים. מבשלים על להבה בינונית עם מכסה כעשרים דקות. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כרבע שעה עד הסמכה של הרוטב. מפזרים מעט כוסברה ובתאבון.>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי>> למתכונים נוספים של ענת אלישעבאפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: