מג'דרה אליפות

הדבר הכי הגיוני להכין מעדשים שחורות, אבל גם הטעים שבהם. הסוד: הרבה בצל מטוגן, שלא לומר המון. לא פחות מ-6 בצלים על שתי כוסות של אורז. טיפה מעיק בקיצוץ והטיגון, אבל שווה את זה ברמות. 

מג'דרה אליפות

מג'דרה אליפות מהבלוג לחם עבודה (צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה)
מג'דרה אליפות מהבלוג לחם עבודה|צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה

בולונז טבעוני עם עדשים שחורות

לכל המבקשים לוותר על בשר אבל מתקשים - בולונז העדשים הזה של רותם ליברזון לגמרי יכול לעזור לכם לעשות את הצעד.

בולונז טבעוני עם עדשים שחורות

ראגו (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ראגו עדשים טבעוני|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

"חומוס" עדשים שחורות

עדשים שחורות יכולות להפוך בקלות מרשימה לממרח מצוין - כמו חומוס רק בהרבה פחות זמן ומאמץ, כי אין צורך בהשריה. מה כן צריך? שום, טחינה, לימון ותבלינים, ואפילו לא שעה מזמנכם.

"חומוס" עדשים שחורות

ממרח עדשים שחורות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
ממרח עדשים שחורות|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם רוטב יוגורט

כאן אנחנו נכנסים לתחום סלטי העדשים, שהוא עשיר וגדוש בכל טוב, ויכול לעבוד גם כתוספת וגם כארוחה בפני עצמה. והראשון: סלט בסיסי למדי, עם עדשים שחורות, עשבי תיבול וגבינה, ומעל הכל רוטב יוגורט. 

סלט עדשים שחורות עם רוטב יוגורט

סלט עדשים שחורות (צילום: עידית נרקיס כ
סלט עדשים שחורות|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

ממשיכים לסלט עדשים עם קוביות בטטה צלויות ורצועות של בצל סגול טרי, וגם פקאנים וסלרי שמוסיפים פריכות ומתקתקות מצד הפקאן ורעננות מתפצחת בפה מצד הסלרי. על הרוטב: בלסמי, שמן זית, קצת סילאן ותבלינים. 

סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט עדשים שחורות ובטטה|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

ועוד סלט של עדשים שחורות ובטטה, קצת יותר חגיגי ומרשים, שיש בו גם שלל עשבי תיבול ולא סוג אגוזים אחד אלא לא פחות מארבעה. מתכון של רחלי קרוט. 

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
ועוד אחד, קצת יותר מתוחכם|צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

סלט עדשים ודלורית מנצח

וזה סלט העדשים האהוב עלינו מכולם כבר לא מעט שנים, שיש בו לא בטטה אלא קוביות של דלורית צלויה (אבל כן, אפשר בכיף להחליף אותן בבטטות), נענע קצוצה ובעיקר רוטב ויניגרט מושלם. כל כך הרבה פעמים כבר הבאנו אותו לאירועים, עוד לא קרה שלא ביקשו מאיתנו את המתכון. אז קחו גם אתם. 

סלט עדשים ודלורית מנצח

סלט דלורית ועדשים ברוטב ויניגרט (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
סלט דלורית ועדשים ברוטב ויניגרט|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצל בתנור

סלט עדשים שהוא ארוחה נהדרת - עם עגבניות שרי ובצל שעברו צלייה מוקדמת וטעמם הפך מרוכז ומתקתק. טעים קר, טעים חם וטעים פושר.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצל בתנור

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי |צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

המבורגר עדשים שחורות

עוד מקרה שבו עדשים שחורות מחליפות בשר בהצלחה, והפעם עם חיזוק של שיבולת שועל - שהופכת את המנה למנת חלבון מלא. בלחמנייה עם רוטב ברביקיו, ירקות ורטבים, מצב שגם ילדים אוהבי בשר יזרמו. 

המבורגר עדשים שחורות

המבורגר צמחוני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המבורגר צמחוני|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תבשיל עדשים חורפי

יום אחד, כך אומרים, יהיה פה שוב חורף. ואז, או אז נכין את קדירת העדשים הזאת, המהבילה, של הילה אלפרט, ולא נצליח לזכור ימים שבהם המזגן שלנו פעל במלוא העוצמה ועדיין היה לנו חם. עכשיו זה כנראה לא ידבר אליכם, אבל נסו לזכור שיין, גזר, ארטישוק ירושלמי ומוח עצמות עובדים עם עדשים פשוט מושלם.

תבשיל עדשים חורפי

תבשיל עדשים שחורות (צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox)
תבשיל עדשים שחורות|צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

סלט תפוחי אדמה ועדשים שחורות

אחרון ודי הוא סלט שיש בו עדשים שחורות, אבל הוא לא באמת סלט עדשים. כאן העדשים עומדות לשירותו של סלט תפוחי אדמה, בשילוב שעד המתכון הזה של שי-לי ליפא לא העלינו על דעתנו, ועכשיו אנחנו מתים לנסות.

סלט תפוחי אדמה ועדשים שחורות

סלט תפוחי אדמה ועדשים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט תפוחי אדמה ועדשים|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בתיאבון!