מג'דרה אליפות
הדבר הכי הגיוני להכין מעדשים שחורות, אבל גם הטעים שבהם. הסוד: הרבה בצל מטוגן, שלא לומר המון. לא פחות מ-6 בצלים על שתי כוסות של אורז. טיפה מעיק בקיצוץ והטיגון, אבל שווה את זה ברמות.

בולונז טבעוני עם עדשים שחורות
לכל המבקשים לוותר על בשר אבל מתקשים - בולונז העדשים הזה של רותם ליברזון לגמרי יכול לעזור לכם לעשות את הצעד.

"חומוס" עדשים שחורות
עדשים שחורות יכולות להפוך בקלות מרשימה לממרח מצוין - כמו חומוס רק בהרבה פחות זמן ומאמץ, כי אין צורך בהשריה. מה כן צריך? שום, טחינה, לימון ותבלינים, ואפילו לא שעה מזמנכם.

סלט עדשים שחורות עם רוטב יוגורט
כאן אנחנו נכנסים לתחום סלטי העדשים, שהוא עשיר וגדוש בכל טוב, ויכול לעבוד גם כתוספת וגם כארוחה בפני עצמה. והראשון: סלט בסיסי למדי, עם עדשים שחורות, עשבי תיבול וגבינה, ומעל הכל רוטב יוגורט.
סלט עדשים שחורות עם רוטב יוגורט

סלט עדשים שחורות ובטטה
ממשיכים לסלט עדשים עם קוביות בטטה צלויות ורצועות של בצל סגול טרי, וגם פקאנים וסלרי שמוסיפים פריכות ומתקתקות מצד הפקאן ורעננות מתפצחת בפה מצד הסלרי. על הרוטב: בלסמי, שמן זית, קצת סילאן ותבלינים.

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים
ועוד סלט של עדשים שחורות ובטטה, קצת יותר חגיגי ומרשים, שיש בו גם שלל עשבי תיבול ולא סוג אגוזים אחד אלא לא פחות מארבעה. מתכון של רחלי קרוט.
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

סלט עדשים ודלורית מנצח
וזה סלט העדשים האהוב עלינו מכולם כבר לא מעט שנים, שיש בו לא בטטה אלא קוביות של דלורית צלויה (אבל כן, אפשר בכיף להחליף אותן בבטטות), נענע קצוצה ובעיקר רוטב ויניגרט מושלם. כל כך הרבה פעמים כבר הבאנו אותו לאירועים, עוד לא קרה שלא ביקשו מאיתנו את המתכון. אז קחו גם אתם.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצל בתנור
סלט עדשים שהוא ארוחה נהדרת - עם עגבניות שרי ובצל שעברו צלייה מוקדמת וטעמם הפך מרוכז ומתקתק. טעים קר, טעים חם וטעים פושר.
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצל בתנור

המבורגר עדשים שחורות
עוד מקרה שבו עדשים שחורות מחליפות בשר בהצלחה, והפעם עם חיזוק של שיבולת שועל - שהופכת את המנה למנת חלבון מלא. בלחמנייה עם רוטב ברביקיו, ירקות ורטבים, מצב שגם ילדים אוהבי בשר יזרמו.

תבשיל עדשים חורפי
יום אחד, כך אומרים, יהיה פה שוב חורף. ואז, או אז נכין את קדירת העדשים הזאת, המהבילה, של הילה אלפרט, ולא נצליח לזכור ימים שבהם המזגן שלנו פעל במלוא העוצמה ועדיין היה לנו חם. עכשיו זה כנראה לא ידבר אליכם, אבל נסו לזכור שיין, גזר, ארטישוק ירושלמי ומוח עצמות עובדים עם עדשים פשוט מושלם.

סלט תפוחי אדמה ועדשים שחורות
אחרון ודי הוא סלט שיש בו עדשים שחורות, אבל הוא לא באמת סלט עדשים. כאן העדשים עומדות לשירותו של סלט תפוחי אדמה, בשילוב שעד המתכון הזה של שי-לי ליפא לא העלינו על דעתנו, ועכשיו אנחנו מתים לנסות.

בתיאבון!