>> מתכונים נוספים לקינוחי ראש השנה

עוגת גבינה שאין מי שלא אוהב

עוגת גבינה אפויה "בטעם של פעם". אם הייתי צריכה לדרג את מתכוני הספר לפי מידת הנוסטלגיות שלהם, היא הייתה מתברגת בקלות בחמישייה הראשונה.

כל כך אוורירית שלא ברור מה מחזיק אותה (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
כל כך אוורירית שלא ברור מה מחזיק אותה|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

חומרים

לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
6 ביצים L מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר
חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור

לקרם:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר (או חלב)

אופן הכנה:

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במים רותחים בגובה 3-2 ס"מ.
  2. טורפים בקערה הכי גדולה שיש בבית גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, 1/2 כוס (בלבד) מהסוכר, 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וקורנפלור לתערובת אחידה.
  3. מקציפים במיקסר עם וו הקצפה חלבונים במהירות בינונית לקצף לבנבן ורך. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה ומקציפים עד לקצף מבריק וקרמי.
  4. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים בעדינות פנימה את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  5. משטחים את התערובת בתבנית משומנת היטב (בתחתית וגם בדפנות). אופים 60-50 דקות - העוגה מוכנה כשהיא שחומה, קפיצית, תפוחה מאוד, יציבה למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין. העוגה תאבד מנפחה במהלך הקירור וזה בסדר.
  6. מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה עם 1/2 חבילת אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם רך.
  7. מורחים את הקרם על העוגה ומגררים שוקולד מעל, לקישוט.
  8. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לקירור והתייצבות. מגישים קר ומתענגים. שומרים מכוסה במקרר.
עוגת שמרים פרווה שנשארת טרייה כל השבוע (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שמרים פרווה שנשארת טרייה כל השבוע|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

שמרים של שבת

בצק מעולה, שנשמר מצוין ואפילו אינו מכיל חמאה.

חומרים

לבצק:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
1 וחצי כפות שמרים יבשים (או 35 גרם שמרים טריים)
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (120 מ״ל) שמן
2 ביצים L
חצי כוס (120 מ״ל) מים
חצי כפית מלח

למלית:
2 כוסות (650 גרם) ממרח בהיר שאוהבים
2 כוסות (650 גרם) ממרח כהה שאוהבים

עוגת שמרים פרווה לפני אפייה (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שמרים פרווה לפני אפייה|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק לא תופח הרבה כי הוא שמן.
  2. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים בכוס ממרח בהיר. מקפלים את הבצק כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז לחצי). מרדדים שוב (אל תתביישו לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבודה. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים כוס ממרח כהה. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומלפפים כמו בורג ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות או מרופדות בנייר אפייה (אפשר גם להניח ישירות בתבנית תנור ביתית מרופדת בנייר אפייה, באופן מרווח).
  3. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סך הכול יתקבלו 2 עוגות). מתפיחים את העוגות כ-20 דקות בזמן שהתנור מתחמם.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו).
  5. אופים את העוגות כ-35 דקות עד שהבצק זהוב וכהה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עבה ונקייה למשך 10 דקות (האדים ירככו את העוגות).

 

עוגת מייפל קינמון קרין גורן (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת מייפל קינמון קרין גורן|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

עוגת שבת נוטפת מייפל

לפני שנים, באחת מתוכניות הטלוויזיה שלי, הכנתי עוגת מייפל נהדרת עם שמנת חמוצה. למרות שהמון מייפל זרם במטבח שלי מאז, ופרסמתי הרבה מתכוני עוגות מאז, עדיין שואלים אותי לגבי העוגה ההיא: "איך מכינים אותה פרווה?" אז הנה, לכבוד כל המבקשים - עוגה נוטפת מייפל, בגרסה לערב שבת. במקום להשתמש בתחליפים כמו שמנת צמחית, החלפתי את המתכון ל"עוגת מיץ" ניטרלית (ופשוטה להכנה - רק ערבוב מהיר של 6 רכיבים, בלי מיקסר ובלי הקצפות).

לתוספת עניין וקראנצ'יות, אני מקשטת מלמעלה באגוזים מתובלים בסוכר-קינמון לפני האפייה. אבל החלק הכיפי באמת מחכה ביציאה מהתנור, כשמטביעים את העוגה בסירופ מייפל... רק תראו איך כל פרוסה נוטפת! אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני לא יכולה לעמוד בזה.

עוגת שבת נוטפת מייפל (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שבת נוטפת מייפל|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

חומרים (ל-2 תבניות אינגלייש קייק):
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לקישוט (לפני אפייה):
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים

לציפוי (אחרי האפייה):
חצי כוס (160 גרם) סירופ מייפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים בעזרת מטרפה (לא מקציפים).
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבניות.
  5. לקישוט (לפני האפייה): בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון עם אגוזים ומפזרים על העוגות.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. לציפוי (אחרי האפייה): מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן מייד סירופ מייפל. שומרים מכוסה בטמפ׳ החדר.

כל המתכונים מתוך ספר המתכונים שוגר מאמא, הוצאת פודי. ניתן לרכוש כאן. מחיר: 114 שקלים.

שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן (צילום: מור צידון, יחסי ציבור)
שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן|צילום: מור צידון, יחסי ציבור