1. אורז מוקפץ עם בשר טחוןאחד המתכונים הראשונים של ענת אלישע אצלנו, שסימן לנו שיש פה מישהי שיודעת את העבודה. כמובן שמיד הכנו אותו בעצמנו.>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון2. שיפודי עראייסבהמשך הרשימה נגיע לעראייס הרגיל, הקלאסי, אבל עם השיפודים האלה אנחנו פשוט לא יכולים להתאפק. איזו מנה מגניבה, וכל כך פשוטה ומהירה להכנה! אפשר על המנגל, אפשר גם על פלנצ'ה או מחבת פסים.>> למתכון: שיפודי עראייס מטורטייה3. קבב בתנורכפי שאתם יכולים לשער, הרשימה הזו תארח כמה וכמה מתכונים לקציצות. אבל לפניהן מתכון לקבב ביתי - שגם הוא סוג של קציצה - אבל לא כזה שצולים בגריל או במחבת אלא כזה שמכינים בתנור. אורז לבן, סלט קטן וסגרתם פינה של ארוחה.>> למתכון: קבב בתנור4. המבורגרכל בית צריך מתכון טוב להמבורגר. זה הטוב ביותר שאנחנו מכירים.>> למתכון: המבורגר5. בחש של אהרונילא אהרוני אחד עומד מאחורי המתכון הזה, כי אם שני אהרונים תמימים (ישראל ותמרה, מתוך הספר שלהם). מבחינתנו זאת תעודת אחריות שאין כמוה.>> למתכון: בחש6. עוגת בולונזמכיוון שחייב להיות ברשימה כזאת מתכון לבולונז, הלכנו על פרי האהבה של ספגטי בולונז ופשטידת אטריות: עוגה שזופה וקריספית מבחוץ, ולחה ועסיסית מבפנים.>> למתכון: עוגת בולונז מטריפה7. קוקלה בטבחהמתכון של מעדניית סוליקה לקציצות ברוטב עגבניות וגרגירי חומוס. מה שטוב לבית של אבי ביטון טוב גם לנו.>> למתכון: קוקלה בטבחה של גרגרי חומוס8. פסטה גולשמתכונים שמצריכים מאיתנו רק סיר אחד (או תבנית אחת, גם הולך) מראש חביבים עלינו במיוחד, אבל המתכון הזה של חן מזרחי לא רק פשוט להכנה, הוא גם טעים כאילו בושל ארוכות אפילו שעוד שעה והוא שלכם.>> למתכון: פסטה גולש בסיר אחד9. קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחדוהנה עוד סיר מעולה שמכינים בו את כל הארוחה. מלא בכל טוב ויזין לא רק את הקטנטנים של הבית, אלא גם את מי שאורז לעצמו קופסה למשרד ומחמם לו צהריים. גם קציצות, גם פתיתים וגם ירוקים.>> למתכון: קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד10. פשטידת רועיםמדובר במנה חגיגית במיוחד, כזאת שמשלבת תפוחי אדמה ובשר טחון בדרך מענגת ומלאת רושם. הדיי עפאים חתום עליו, מה שרק מוסיף לו אפיל, ואם בא לכם להפגיז עם מנה שתוציא וואו - הסתדרתם.>> למתכון: פשטידת רועים לפסח11. קציצות מטוגנותקציצות הן מנת הבשר הטחון האולטימטיבית. במתכון הזה אנחנו מתכבדים להכיר לכם גרסה קצת יותר מזינה של הקציצות המטוגנות הרגילות, שיש בה גם עוף וגם בקר, וקינואה במקום פירורי לחם.>> למתכון: קציצות בשר מטוגנות12. קציצות בשר יווניותוזאת הגרסה המצוינת של מסעדת גרקו.>> למתכון: קציצות בשר יווניות13. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחדאמרתם קציצות? למה לא לדחוף איתן פסטה, לאותו הסיר, ולסגור כבר את כל הארוחה?>> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד14. חצילים ממולאים טוניסאייםמתכון של פסקל פרץ רובין למנה מסורתית אהובה של סירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן בבשר של החציל עצמו.>> למתכון: חצילים ממולאים טוניסאיים15. סינייה בשר וחציליםמנה שעושה כבוד לבשר הטחון שלכם. האמת, שכבות של תערובת בשר מתובלת טוב טוב, חציל קלוי וטחינה הן משהו שאנחנו מוכנים לפגוש על צלחתנו בערך תמיד.>> למתכון: סינייה בשר וחצילים16. חלה ממולאתחלה במילוי של בשר טחון מתובל, שתיתן לכם קרדיט של בשלני על לעולמי עולמים.>> למתכון: חלה ממולאת17. מרק קובה סלקעכשיו אולי קשה לכם לחשוב על מרק, אבל חמסינים דרכם להיגמר, ולא יעברו שתי שניות ותתחילו לערוג לכופתאות המקסימות האלה ולנוזל המטריף שעוטף אותן.>> למתכון: מרק קובה סלק18. פיצה בשר מהירהאם אתם מעדיפים לקרוא לזה לחמג'ון באמת שאין לנו בעיה, כל עוד תשימו לב שמרגע שהוצאתם את הקמח מהארון ועד שהארוחה שלכם הייתה מוכנה עברה רק חצי שעה (לא, לא צריך להתפיח את הבצק).>> למתכון: פיצה בשר19. כופתה ברנזיאבי ביטון עם מתכון מעולה לכדורי בשר בקר והודו עם ים של ירוקים, שמתבשלים במרק אדום. והכוכב: לימון פרסי.>> למתכון: כופתה ברנזי20. עראייסהפיתה הכי טרנדית של השנים האחרונות. במתכון הזה מערבבים שני סוגי בשר טחון, כבש ובקר, דוחסים לחצאי פיתות, עוברים למחבת ואז צולים בחום גבוה בתנור 5 דקות. פגז של עראייס.>> למתכון: עראייס כבש ובקר21. פאד קפאואל תתייאשו מרשימת המרכיבים הבלתי נגמרת של המנה הזאת, כי היא מזינה, טעימה וכיפית וממש פשוט להכין אותה.>> למתכון: פאד קפאו22. בורקס בשרבורקס תמיד בא טוב, ותסלחו לנו, אבל אנחנו מעדיפים את שלנו עם עלי פילו ולא עם דפי אורז. הבורקס הזה ממולא בבשר ופטריות ומבחוץ הוא פריך. ארוחה שלמה ומעולה בצורת שבלול.>> למתכון: בורקס בשר משפחתי של יונית צוקרמן23. לחמניות ממולאותחשבתם שהבורקס הזה מגרה? תראו את המהממות האלה, שאנחנו לא יודעים אם לתת בהן ישר ביס או להתאפק שנייה ולטבול בטחינה ורסק עגבניות.>> למתכון: לחמניות ממולאות בשר וחצילים24. פסטליםכשיונית צוקרמן מכינה פסטלים זה לא סתם, אלה פסטלים שמספיק ביס אחד מהם כדי להרגיש כמו מלכי מרוקו.>> למתכון: פסטלים מרוקאיים25. צ'ילי קון קרנה בבירההמטבח המקסיקני הוא אחד האהובים עלינו בעולם, ומעל כל הטורטיות והנאצ'וס מככב הצ'ילי קון קרנה שמבחינתנו מתאים לכל עונה, ובכל שעה. במתכון הבא החלפנו את המים בבירה לבנה, והתוצאה? ובכן אנחנו ממליצים לכם לגלות אותה לבד.>> למתכון: צ'ילי קון קרנה בבירה26. אמפנדסמהמטבח המקסיקני נעבור לזה הארגנטינאי, וכידוע, מעבר לכישורי הנפנוף שלהם, הארגנטינאים מקפידים לפתוח כל ארוחת על האש עם אמפנדס, גבינות ונקניקים. הפעם נשאיר את הגבינות והנקניקים בצד, ונתמקד במתכון הנהדר הזה לאמפנדס.>> למתכון: אמפנדס27. קציצות בקר עם מנגולדכשטעמנו את הקציצות האלה, של אבנר לסקין, חשבנו שאנחנו מתעלפים. כאלה קציצות טעימות, עסיסיות ועזות טעם באמת שלא אכלנו כבר שנים.>> למתכון: קציצות בקר עם מנגולד28. בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירסחוזרים למקסיקו, או לפחות לאווירה המקסיקנית, עם מתכון מושלם שבו תקבלו בצלחת אחת גם פחמימות, גם חלבונים מלאים וגם ירקות. וכל זה בפחות משעה.>> למתכון: בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס29. בצל ממולא בשר עגל ואורז עגולאבי ביטון יודע בדיוק איך לגרום לכם לחזור הביתה, אל טעמי הילדות, בעזרת מתכונים שמגרים את בלוטות הנוסטלגיה. הנה אחת הדרכים היותר מוצלחות שלו - ממולאים קטנים ומופלאים, מהמילוי ועד הרוטב.>> למתכון: בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול30. פשוט ולעניין: הקציצות הכי טעימות בעולםיש בהן מכל טוב, הן קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת ליד: מתכון לקציצות בשר ממכרות שמכינים כשאין זמן להתעמק באלה של לסקין.>> למתכון: הקציצות הכי טעימות בעולם31. מאפה בשר טחון מגולגלאם בא לכם על מנה ראשונה מוצלחת במיוחד, לכו על הלחמניות הרכות האלה שבתוכן מסתתר בשר מתובל. לא תתחרטו.>> למתכון: מאפה בשר טחון מגולגל32. פיתה קלויה עם בשר וטחינהאנחנו נשארים באזור המאפים, והפעם עם מתכון שהוא ארוחה שלמה. עם טחינה וחריף, בעמידה או בישיבה, ברגע שתטעמו את הפיתה הזו, מיד תבקשו עוד אחת.>> למתכון: פיתה קלויה עם בשר וטחינה33. עוגת כרובמכירים את המנות האלה שברגע שמניחים אותן על השולחן כולם משמיעים קריאת התפעלות? עוגת הכרוב הזו היא בדיוק אחת מאלה.>> למתכון: עוגת כרוב34. אורז ערבי עם בשר טחוןהתחלנו עם אורז ועם אורז נסיים. שלושת רבעי שעה זמן הכנה בלבד, ויש לכם צלחת שתוכלו לפגוש בכל מסעדה ערבית שמכבדת את עצמה.>> למתכון: אורז ערבי עם בשר טחוןגרסה ראשונה של הכתבה פורסמה ב-2021.