פסטה אלפרדו כרוביתמי ידע שהרבה כרובית (מבושלת טוב טוב) וקצת חמאה יכולות להפוך לקרם של החיים? התשובה היא עז תלם, בספר הכרובית שלו. איזה כיף שגם לנו יש את המתכון.מתכון: פסטה אלפרדו כרוביתכרובית במחבתמאז שגילינו את שיטת ההכנה הזאת לכרובית, אנחנו מעדיפים אותה כל פני כל שיטה אחרת. לא בתנור, לא מבושלת במים - במחבת עם קצת שמן וקצת מים. כך היא מקבלת סוג של אידוי ואז חריכה יפה, ויוצאת פשוט מושלמת.מתכון: כרובית במחבתנאגטס כרוביתאם אתם מאלה שלא פוחדים מטיגון - זה יום המזל שלכם. במתכון הזה של יונית צוקרמן הכרובית לא רק מקבלת טיפול יפה בשמן החם, היא עוד עושה את זה בעודה עטופה בטמפורה. מפחיד כמה זה טעים.מתכון: נאגטס כרוביתכרובית שניצלוזה עבור אלה מאיתנו שכן פוחדים מטיגון (מהפעולה עצמה, מהקלוריות או מהנזקים הבריאותיים). פרחי כרובית פריכים פריכים שמקבלים טיפול דומה לשל שניצל - אבל בתנור.מתכון: כרובית שניצלכרובית בתנוראת המתכון הזה אנחנו מחשיבים למתכון הכי טוב לכרובית בתנור, ואתם מוזמנים לבדוק אותנו. מדובר בפרחי כרובית צלויים, אבל לא סתם ככה כמו שהם אלא עם מעטפת של סויה, דבש, חומץ, ג'ינג'ר ושום (וקצת קורנפלור, להסמכה). וואו כמה שזה טעים.מתכון: כרובית בתנורכרובית מוקרמתאין כמו מנת אייטיז טובה כשבחוץ הטמפרטורות צונחות, לא ככה? תתנשאו כמה שתרצו, אבל המנה הזאת תהיה הראשונה להתחסל בארוחת הערב שלכם, באחריות.מתכון: כרובית מוקרמתסטייק כרובית פיצהבשנים האחרונות כולנו גילינו את חדוות הכרובית הצלויה בתנור, אבל רון יוחננוב, כהרגלו, לקח את זה שלב אחד קדימה: את הכרובית הצלויה הוא הופך למצע לפיצה. במילים אחרות: ככה מכינים פיצה מושחתת שבאמת אפשר להגיד עליה שהיא בסך הכל מנת ירק.מתכון: סטייק כרובית פיצהסטייק כרוביתוזאת הגרסה של עז תלם, שהייתה פה קודם, מספר הכרובית האהוב שלו.מתכון: סטייק כרובית עם סלסה ירוקהכרובית אפויה בטחינהעוד שדרוג לכרובית הרגילה בתנור - והפעם כזה שנותן לה ניחוח של סינייה, רק בלי כל הכובד.מתכון: כרובית אפויה בטחינהמעדיפים את הכרובית המטוגנת הרגילה, שמוגשת עם טחינה במסעדות מזרחיות? גם את זה יש: מתכון: כרובית מטוגנת בטחינהמאפה כרובית וירקות שורשהמאפה הזה כבר לוקח את הכרובית בתנור והופך אותה למנה מנה, ולא רק נשנוש שבדרך כלל מתחסל עוד בטרם הגיע לשולחן. עם תוספת של גזר, שורש סלרי, לימון וחמאה (וכמובן פירורי פנקו, כי מה זאת אומרת בלי) - אנחנו כבר מוכנים לקרוא לזה ארוחה.מתכון: מאפה כרובית וירקות שורשכרובית ביוגורט וזעתראת המנה שזכתה לכינוי כרובית אייל שני אתם בטוח מכירים. כאן היא משתדרגת עם שתי תוספות זעירות, שעושות הבדל משמעותי. תראו איזו נסיכה!מתכון: כרובית ביוגורט וזעתרפרחי כרובית ברוטב אסייתימהיר, פשוט וללא טיגון, עם טוויסט אסייתי. תוספת מצוינת לכל ארוחה.מתכון: פרחי כרובית אפויים עם רוב אסייתיכרובית שלמה אפויה בציפוי פריךאחרונה במשפחת כרוביות-אייל-שני להפעם, והפעם גרסה שילדים נוטים להעדיף, שיש בה גם חרדל, תבלינים ופירורי לחם פריכים.מתכון: כרובית אפויה בציפוי פריךלביבות כרוביתבגזרת לביבות הכרובית יש לנו שני פייבוריטים בולטים. הראשון הוא המתכון הזה, של רותם ליברזון, שעלה אצלנו בחנוכה ושבה לנו את הלב (גם בגלל הטעם וגם כי איזה כיף זה לטחון את כל המצרכים במעבד מזון, בלי אידוי מקדים ובלי כלום).מתכון: לביבות כרובית של רותם ליברזוןלביבות כרובית ב-3 מרכיביםוזה הפייבוריט השני שלנו - שאומנם מצריך אידוי מקדים של הכרובית, אבל לא מצריך כמעט שום דבר אחר. כרובית, קמח חומוס, שמן לטיגון, סלמאת (טוב נהיה כנים איתכם, גם מלח יש שם).מתכון: לביבות כרובית ב-3 מרכיביםקציצות עדשים כתומות וכרוביתאנחנו מזהירים - כאן כבר יש קצת יותר עבודה. מתכון של הבלוג לא על החסה לבדה.מתכון: קציצות עדשים וכרוביתקציצות כרובית, קינואה וטופומתכון טבעוני לקציצות ירק עסיסיות ועשירות בחלבון. מטגנים במעט שמן עד הזהבה, ואז מתאפקים לא לזלול את כולן.מתכון: קציצות כרובית נפלאות עם קינואה וטופומקלובה כרוביתבמקלובה הזאת אין בשר, אבל יש בה כרובית. המון כרובית. מספיק כרובית כדי לגרום לכם להרגיש כאילו אתם לועסים בשר. היא יפה כמו עוגה, טעימה להפליא והכי בריאה שיש. אנחנו באופן אישי היינו לוקחים כף גדולה וחופרים בה ככה, ישר מתוך הסיר, אבל אתם יכולים גם לסדר אותה יפה על צלחת הגשה. אם עד כדי כך חשוב לכם.מתכון: מקלובה כרוביתפופקורן כרוביתזה אולי נראה לכם כמו חיקוי זול ובריא עד מיאוס של הדבר האמיתי, אבל לעולם אל תמעיטו בכוחו הממכר של פופקורן כרובית. בהתחלה תגידו לעצמכם: נו טוב, בסך הכל פרחי כרובים אפויים בתנור, כמה טוב זה כבר יכול להיות. אבל מבלי שתשימו לב - הופ, חיסלתם כרובית שלמה. בעצם, מה זה משנה? תחסלו גם שתיים. אומרים שזה בריא.מתכון: פופקורן כרוביתכרובית ממולאתאתם תקראו לזה מפרום כרובית, אנחנו נקרא לזה כרובית ממולאת, והאמת - זה ממש לא משנה איך קוראים לזה, העיקר שמכינים את זה. אחד המאכלים האהובים עלינו הוא כרובית ממולאת בבשר ומבושלת ברוטב עגבניות. זו מנה שהיא ארוחה שלמה, שמוכיחה שוב שכרובית היא גיבורת העל של הירקות. פשוט אפשר להכין ממנה הכל.מתכון: כרובית ממולאתכרובית מטוגנת ברוטב מטבוחהיש כרובית מטוגנת ויש מטבוחה, ואנחנו לא מכירים הרבה אנשים שלא אוהבים את שתיהן. אז למה לא לאחד אותן? זו יכולה להיות תוספת מקורית לארוחת שישי, או סתם ארוחת ערב קלילה בפני עצמה. אז הנה, הרווחתם שני מתכונים במכה. ועוד של אבי לוי.מתכון: כרובית מטוגנת עם מטבוחהפיצה עם בסיס כרוביתאתם רגישים לגלוטן, לא אוכלים חמץ בפסח, סלואו פודיסטים קיצוניים או כל דבר אחר שגורם לכם להרחיק מעליכם את מתנת המהפכה החקלאית לאדם - הלחם? אז זה בשבילכם. יודעים מה, גם אם אתם אוהבים לחם זה בשבילכם. בסיס כרובית לפיצה שמחליף את הבצק הרגיל הוא טרנד קולינרי שכבר מחזיק שנים, ואם לא תנסו לעולם לא תבינו למה. אנחנו מוכנים בכל זאת לגלות לכם את התשובה - זה פשוט ממש טעים.מתכון: פיצה עם בסיס כרוביתסלט בורגול, כרובית ופלפלים קלוייםהוא צבעוני. הוא טעים. הוא בריא. הוא משביע. יש לו מרקם מדהים. מה למען השם אפשר עוד לבקש מסלט?מתכון: סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלוייםסלט כרובית, בצל וארוגולהוהנה עוד אחד, דומה ושונה, שאנחנו אוהבים להוסיף לארוחות השבת שלנו על תקן סלט מבושל.מתכון: סלט כרובית, בצל וארוגולהועוד סלט כרוביתוסלט אחרון חביב, צבעוני ויפהפה של רותם ליברזוןמתכון: סלט כרובית טרייהמרק כרובית מנצחאנחנו יודעים שמרק כרובית נשמע כמו משהו חלבי, חמאתי ושמן בטירוף. אז לא המרק הזה. יש בו ארבעה מרכיבים בלבד: כרובית, מלח, שמן זית ומים. והו, כמה שזה טעים. בדיוק כמו שמרק כרובית צריך להיות.מתכון: מרק כרוביתבתיאבון!