מעמול תמריםהמרכיבים:לבצק: 250 גרם קמח כפית מחלב טחון 50 גרם סמנה 100 גרם חמאה רבע כוס מי ברזלמלית תמרים: 400 גרם תמר מג'הול כף סמנה כף תערובת בהרט למעמול (אניס, מוסקט, קצח טחון)אופן ההכנה:1. מערבבים בעזרת האצבעות את חומרי הבצק (חוץ מהמים) עד שכל השומן נבלע אל תוך הקמח. מוסיפים את המים ולשים בעדינות את הבצק עד לאחידות. מכסים את הקערה ומשאירים בצד למנוחה.2. המלית: מגלענים את התמרים ומועכים בידיים יחד עם הבהרט והסמנה עד לקבלת תערובת אחידה.3. מרדדים את הבצק, קורצים עגולים, מניחים בתוכם מעט מן במלית ומקפלים לצורת סמבוסקים קטנים (חצי סהר). בעזרת פינצטה למעמול יוצרים צורות שונות.4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה.מעמול פיסטוק (סנאייר)המרכיבים:לבצק: 500 גרם סולת 125 גרם קמח 100 גרם חמאה 150 גרם סמנה 1 סוכר וניל רבע כפית אבקת אפייה 2 כפות אבקת חלב חצי כפית מחלב מים קרים (כחצי כוס)למלית פיסטוק: 300 גרם פיסטוקים 2 כפות אבקת סוכר כף מי זהר כף סמנה סירופ סוכר לפי הצורך (כרבע כוס)לקישוט: אבקת סוכר פיסטוקים טחוניםאופן ההכנה:1. מערבבים יחד קמח, סולת, חמאה וסמנה עד שהקמח סופג את כל השומן. מכניסים למקפיא לחצי שעה.2. מוציאים את הבצק, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד. מחזירים למקפיא לעוד חצי שעה.3. טוחנים את הפיסטוק קלות במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה במרקם של בצק. יוצרים עיגולים בקוטר של כ-2 סמ.4. מוציאים את הבצק מהמקפיא, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 סמ. פותחים על כף היד (כמו קובה), ממלאים במלית פיסטוק וסוגרים בחזרה לעיגול.5. בעזרת חותכן מיועד למעמולים יוצרים את הצורות ומקפיאים חצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה.6. בתום האפייה מחכים שיצטנן ומקשטים באבקת סוכר ובפיסטוקים טחונים.