ביום אחד, בהיר במיוחד, צלצל הטלפון ביקב תבור. מהצד השני של הקו נשמע קול זר ודיסקרטי שהזמין את אור נדבך, יינן היקב, להשתתף באירוע היוקרתי של מגזין היין המוביל "Wine Spectator". "באותו הרגע ניסיתי להסדיר את הנשימה אחרי שהבנתי את משמעות העניין", נזכר נדבך בהתרגשות. "למעשה, עצם ההשתתפות באירוע אומרת שהיין שלנו קיבל ציון של 90 ומעלה, וזו תעודת כבוד בפני עצמה". למען האמת, זו הפעם השלישית שהוא מוזמן לייצג את יקב תבור באירוע כזה. "זה כאילו מישהו אומר לך 'שמע, השקעת את הנשמה כדי ליצור את היין המושלם, אז בוא וקבל על זה הכרה עולמית', יש יותר מרגש מזה?"
עכשיו, רק כדי להבין את גודל האירוע, כדאי לזכור שלא מדובר בעוד אירוע נחמד של חובבי יין, אלא במעמד המכובד ביותר שייננים יכולים לשאוף להגיע אליו ואחד מאירועי היין הנחשבים ביותר בעולם. במהלך האירוע (שנמשך שלושה ימים) נמזגים לטעימה 250 יינות שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר על ידי מבקרי היין של המגזין. מי שזוכה להגיע למעמד נהנה ממפגשים ומסדנאות שונות בהובלתם של בעלי יקבים מכל העולם, לצד סדנאות עם שפים מוכרים. השנה הוזמן יקב תבור להציג את היין סופה מבציר 2013, וכך הוא הוכתר לאחד מ-250 היינות הטובים בעולם לשנת 2017.
ספר לנו קצת על האירוע המיוחד.
"לא מעט אנשים מגיעים למפגש הזה ומשלמים עליו ממיטב כספם. במשך שלושה ימים מלאים מוצגים לראווה יינות נבחרים מרחבי העולם, ולבסוף זוכים גם להיכנס לספר מיוחד של המגזין שבו ניתן למצוא מידע מפורט על כל יין ועל היקב ממנו הוא הגיע. בין השאר ניתן למצוא שם יקבים כמו Opus One האמריקאי, Château La Fleur-Pétrus הצרפתי, Muga הספרדי ו-Gaja האיטלקי.
"מעבר לעניין המקצועי הרב, יוצא לך להתחכך עם סלבס, עם שפים מוכרים וכמובן עם בעלי יקבים מכל העולם. כל זה קורה בניו יורק, העיר הכי מטריפה בעולם, ובתקופה הכי מדהימה של השנה", מספר נדבך. "בפעם האחרונה זכינו לראות את ראש עיריית ניו יורק, הברון אריק דה רוטשילד, ואפילו את סטינג, שמחזיק בעצמו ביקב פרטי כך מסתבר. אני מאחל לכל מי שנמצא בתעשיית היין להיות נוכח באירוע כזה. זו גאווה לאומית ואישית מאוד גדולה".
נשמע כמו אירוע מדהים, והיין? ספר לנו קצת עליו.
"זה יין מרגש, מרהיב ובועט, כזה שמעורר בך את כל החושים ומותיר בך טעם של מסתוריות לאורך זמן. הוא הופק משילוב של ענבי פטיט סירה מכרם רמת סירין, השוכן בקרבת הר תבור, וענבי קברנה סוביניון מובחרים שגדלו על אדמת הבזלת העשירה של כרם תבור במלכיה שבגליל העליון.
"באופן כללי, יצירת יין היא תהליך מורכב שגורם לך לפתוח את יום העבודה בסביבות 4 לפנות בוקר. יש פה המון הקפדה על פרטים קטנים, טמפרטורות ומינונים מדויקים, ומעקב אחר שלב התסיסה המשמעותי. הכנת יין שמורכב מבלנד כמו הסופה היא מורכבת הרבה יותר מהכנת יין רגיל. הרעיון הוא ליצור שילוב של כמה יינות טובים שהחיבור והאיזון ביניהם גורמים לו להיות טוב יותר מכל אחד מהם בנפרד.
"במהלך יצירת היין ישבנו עם 30 יינות שונים, טעמנו כל אחד מהם בנפרד וחשבנו איך לרקוח מזה משהו מיוחד. כל יין אמור להעניק לתערובת משהו ייחודי, אחד מוסיף חומציות והשני קצת טעם, ריח או מרקם. יש כאלה שיקראו לזה אומנות, אני קורא לזה השקעה. אני חושב ששנת 2013 הייתה שנה מעולה ליקב תבור, ונראה לי שגם ליקבים אחרים באופן כללי, וכמובן שגם זה שיחק לטובתנו. זה גם המקום להדגיש שביצירת היין היו שותפים כל צוות העובדים הנהדר של יקב תבור".
תיארת לעצמך שתגיע אי פעם למעמד הזה?
"לא. ביומיום אתה מאוד עסוק בענייני העבודה שלך ופשוט רוצה להצליח עם היין שאתה מייצר. בנוסף, אתה גם מקווה שיאהבו ויעריכו אותו באופן טבעי, אבל מעולם לא הגעתי למצב שהמחשבות שלי הפליגו עד כדי כך רחוק, בעיקר לנוכח העובדה שישראל לא ממש נחשבת למעצמת יין".
אז אפשר להגיד שיין סופה הוא הפייבוריט שלך?
"תראי, זה כמו שתשאלי הורה איזה ילד הוא הכי אוהב. תכלס זה עניין של תקופות ומצבי רוח. אני שותה את סוג היין שמתאים לי באותו הרגע, לפעמים זה אומר להתפנק על יין לבן ורענן, ולפעמים אני פותח יין עם עוצמה כמו הסופה שמתאים מאוד לארוחה כבדה יותר".