זה כנראה בלתי אפשרי לבחור את המנות הכי טעימות בישראל. ראשית, כי הארץ שלנו מאכלסת אינספור מסעדות טובות עם אינספור מנות נהדרות. ושנית, כי טעם הוא כל כך סובייקטיבי, וזו לא פינה שכדאי להיקלע אליה.אבל להכריז מה הן המנות שפשוט חייבים לטעום, את זה אנחנו יכולים לעשות. מנות ששמן יוצא לפניהן, כאלה שמוכרות בעירן, ושמי שנקלע לאזור מסוים (או מגיע אליו בכוונה תחילה) ושואל את עצמו מה לאכול, אז התשובה תהיה בדיוק המנות האלה.יצאנו חדורי מוטיבציה למפות את הנקודות האלה, שאסור לוותר עליהן, והן מגיעות מכל קשת הגוונים של הקולינריה הישראלית. יש ברשימה שלפניכם מסעדות שף ואוכל רחוב, מאפיות ומעדניות, פיצריות ומסעדות ביסטרו. יש פה מוסדות מיתולוגיים ומסעדות חדשות, ומנעד מנות רחב שנע בין מנות גורמה, דרך כריכים ומנות ראשונות, מאפים, שיפודים, בקלאוות ואפילו מנה קלאסית מהמטבח היפני. כי השילוב הזה בין העולמות, הוא בדיוק מה שהופך את ישראל למקום כל כך טעים לחיות בו.אז קבלו את הרשימה המלאה של 30 המנות הטובות שחייבים לטעום ב-30 ערים בארץ. סליחה על הקלישאה, אבל זה באמת משהו לשמור במועדפים.צפוןצפת: ניוקי במסעדת 26.8מנת הניוקי הזו של השף עמוס חיון, הוא בין המנות הקבועות הבודדות בתפריט הסופר עונתי של 26.8, וגם היא משתנה בהתאם לעונה ומוגשת מדי פעם בצורה אחרת. זו אחת ממנות הניוקי הטובות בארץ, בין היתר הודות לעובדה שהניוקי נעשים במקום מדי יום מתפוחי אדמה מזן ראטה. את תפוח האדמה מייבשים היטב כדי שהמרקם יהיה כמה שיותר יבש ויצריך פחות קמח, מה שהופך את הניוקי האלה לאווריריים במיוחד. בחורף היא הוגשה עם קרם גבינה בסגנון פרמזן מעין כמונים, ראגו פטריות ליקוט וצנוברים. בקיץ היא מוגשת עם חמאת עגבניות שרי, מגי וירוקות, שמתבשלות בחמאה עם אורגנו, ועם קראמבל תבלינים ושמן פטרוזיליה.מחיר: 74 שקלים.מלון כנען, צפת. 04-8615108. כשרנהריה: קוד בלחמנייה ב-Fish&coבריזה הוא מתחם פודטראקס חדש שנפתח לאחרונה מול הים בנהריה. יש בו כרגע 6 משאיות אוכל שמגישות מנות מגוונות, בשר, פיצות נפוליטניות, אוכל הודי, קינוחים וגם קוקטיילים. פה גם נמצתא המנה המנצחת של נהריה, בפודטראק בשם Fish&co שמגיש מנה מופלאה ממש. היא מבוססת על לחמניית חלב במרקם של ענן כמו של לובסטר רול, המבוססת דווקא על שמן זית (ואופה אותה אמן מהצפון), שנצרבת מבחוץ על הפלנצ'ה ואז ואז ממולאת ברוטב טרטר על בסיס לימון ושמיר, קורנישונים, צלפים ובצל קצוץ. חוץ מהרוטב יש כאן גם מטבל עגבניות שרופות עם בצל סגול, וגולת הכותרת: פרוסות דג קוד מצופות בטמפורה ומטוגנות לקריספ המושלם. אחרי הביס הראשון תבינו שהחיים שלכם מתחלקים לשניים. במילים אחרות: זו מנת הסטריט פוד דג הכי טובה שאנחנו מכירים נכון לרגע זה.מחיר: 48 שקלים.בווייז: briza נהריה. כשרחיפה: קוסטיצה במעיין הבירהחיפה של השנים האחרונות היא מעצמה קולינרית רצינית מאוד, יש פה כמה מסעדות שעושות לתל אביב בית ספר. אבל אם צריך לבחור משהו שחייבים לאכול פה לפחות פעם אחת, זה כנראה הקוסטיצה של מעיין הבירה. קודם כל כי אין מוסד יותר חיפאי מהמסעדה הזו, ושנית, כי אין עוד מנה שיכולה להתחרות במידת האיקוניות כמו זו. מדובר במנת צלעות עסיסית (טלה, עגל או בשר לבן), שעשויה במעשנה במעטפת מלח, ומתקבל בשר רך בטעם עדין שיש הטוענים שהוא אחד הטובים שאפשר למצוא. את הקוסטיצה של מעיין הבירה (שהייתה בתחרות צמודה עם הסנדוויץ' של ברכה), מגיעים לטעום מכל הארץ, ועכשיו תורכם.מחיר: 95 שקלים.נתנזון 8, חיפה. 04-6823193. לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי מעיין הבירה (@maayan_habeera)עכו: כדורי זהב בחומוסיית שמסייהגם עכו מתהדרת בלא מעט מנות מעולות, ומספיק שנזכיר את מסעדת אורי בורי המיתולוגית. אבל עכו היא גם ללא ספק העיר עם החומוסיות הכי טובות בארץ. ובעד שיש נטייה לחשוב שחומוס סעיד הוא הטוב יותר פה, זה הזמן לספר שהמקומיים אוכלים חומוס דווקא בשמסייה, שממוקמת ממש ממול. מבחינתנו, פה נמצאת המנה הכי טובה בעכו, והיא בכלל לא סלט חומוס. מדובר בכדורי פלאפל ענקיים, שבתוך הבלילה שלהם משובץ גם לימון כבוש ומעניק להם טעם חמצמץ שאין דומה לו. לא תמצאו עוד פלאפל כזה בשום מקום אחר בארץ, באחריות.מחיר: 10 כדורים ב-15 שקל.שוק העיר העתיקה, עכו. לא כשרנצרת: שווארמה בבגט אבו האניזה נכון שעימאד מחזיק בתואר החומוס הכי טוב בנצרת, וכנראה שגם השווארמה שלו משובחת לא פחות מהחומוס, אבל לדעתנו מנת הדגל של נצרת היא השווארמה של באגט אבו האני שנמצאת ברחוב הראשי, לצד לא מעט שווארמיות נוספות. את הריחות של הבשר אפשר להריח כבר ב-10 בבוקר, הוא מכיל מעט מאוד תיבול, יש לו טעם עדין של שומן כבש והוא צלוי לכדי שלמות. מלבד הסלטים יש פה 10 רטבים שאפשר להוסיף למנה, אדומים, צהובים או ירוקים, חמוצים, חריפים, עזי טעם ועוקצניים. אחרי חצי מנה לא תוכלו לנשום חצי יום, אבל לפחות תדעו שאכלתם את בשר השווארמה הכי עסיסי וטעים בארץ.מחיר: 45 שקלים לפיתהפאולוס השישי 91 נצרת, לא כשררמת ישי: סטייקים בלימוזיןלימוזין היא אימפריית הבשר הוותיקה של רמי גינת ואמיר טלמור, הפועלת מ-1998 (השניים הם גם הבעלים של רשת ההמבורגריות בורגר סלון). אבל לימוזין היא לא סתם מסעדה, אלא סטייק האוס אמיתי של פעם. ומכיוון שגינת וטלמור הכירו בחוות גידול בקר כשעבדו יחד כבוקרים, ויש להם גם עדר עגלות משלהם בצפון, הסטייקים שמגישים במסעדה הזו הם מהטובים בארץ והם בטח ובטח נקודת ציון הכרחית ברמת ישי. אל תוותרו על רוטב הפלפלת האלמותי (שאפשר לקנות גם בצנצנות הביתה), ודעו שכל נתח שתשימו עליו יד יקלע פה בולמחיר: 68 שקלים ל-100 גרם של נתחים מיוחדים על העצם, 340 שקלים למיקס בשרים זוגי.חורש האלונים 14, רמת ישי. 04-9533173. לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי לימוזין (@limousine_rest)פרדס חנה כרכור: כריך סלט ביצים בלפהגם פרדס חנה הולכת ומתגבשת מול עינינו למעצמה קולינרית של ממש, כך שבהחלט הייתה לנו התלבטות. יש פה את ההמבורגר המעולה של גיא, המנות מופלאות של רוברטה וינצ'ה האהובה (פסטה מאנסף טלה, ניוקי ביוגורט חם או בחסה צלויה וזעתר), והרבה מנות אהובות במחתרת התאילנדית. אבל עם כל הכבוד לוותיקים, הכריך החדש אצל דניאלה קיציס הוא כנראה הלהיט הכי גדול בעיירה. דניאל הצליחה לייצר כריך שאין דומה לו, עד כדי כך שמעדנייה שלה יש תור רק כדי לטעום ממנו. מדובר על חלה שאופים במקום, וממלאים אותה בסלט ביצים עם בצל שטוגן מלא זמן, חמאה ושמיר. הסלט מעורבב ידנית, ואת המיונז מוסיפים לו כשהביצים עדיין חמות, אז ביחד עם הסלט הזה, ריבת בצל, בצל ירוק ופלפל שחור, יוצא כריך שהוא פשוט לפנתיאון.מחיר: 38 שקלים.האורנים 14, פרדס חנה. לא כשרבנימינה-גבעת עדה: אגדשי טופו בטופו אןהיא אמנם עיירה קטנה ומרוחקת מהמרכז, אבל בנימינה מסתמנת כמקום של מקומות אוכל קטנים ומיוחדים. לצד בית הקפה של משק עפאים הירושלמי, ומאפיית לחם בורקין המצליחה, תמצאו כאן גם את טופו אן, המסעדה היפנית הטבעונית היחידה מסוגה בארץ, שפתחה ג'ון קמוטני שהגיעה מיפן לארץ לפני 20 שנה. התפריט מבוסס על הטופו המדהים שג'ון מייצרת בעצמה, והמנה שתרצו לחזור אליה שוב ושוב היא אגדאשי טופו שללא ספק יכול להיחשב לטוב ביותר בארץ. הוא מכיל ציר פטריות שיטאקי, קוביות טופו רך שטוגן טיגון עמוק מהיר כשהוא מצופה בקורנפלור, כמה פרוסות דקיקות של פטריית שיטאקי, בצל ירוק וצנון יפני מוחמץ שמגורר מלמעלה. התוצאה היא מנת מרק עשירה ומנחמת, כזו שטעמי האומאמי שלה ישבו לכם בפה גם זמן רב אחרי שתסיימו אותה.מחיר: 30 שקלים.דרך העצמאות 74, בנימינה. 04-8444140. לא כשרחדרה: טחול ממולא בשיפודי אולגה סימו ודוביהשיפודייה הזו קיימת מאז 1986, המגדלור הקולינרי של תושבי חדרה והסביבה. יש פה שיפודים נהדרים, והבשר נצלה כאן בצורה הטובה ביותר, ביד מנוסה מאוד. יש כאן שיפודים של כל מה שתרצו, והכל טעים (בייחוד הקבב), אבל המנה הכי מסקרנת שחייבים לטעום אם קופצים לביקור, היא של טחול ממולא שמוגש עם טחינה, עמבה וסחוג. לא רק שאין הרבה סיכוי שתמצאו מנה כזו במקום אחר בארץ, היא גם נחשבת למעדן של ממש אצל מי שמכנים את עצמם אוהבי בשרים.מחיר: 60 שקלים.החלוץ פינת התנאים, חדרה. כשרView this post on Instagram A post shared by אלון קירשנר מגזין האוכל - Food magazine (@magazine_food)מראר: בקלאווה בממתקי אלחלאלזו לא עוד קונדיטוריה, אלא אימפריה של קינוחים יוצאת דופן. אלחלאל שוכנת במבנה ענק ברחוב הראשי של מראר, ואיך שתיכנסו פנימה, רוב הסיכויים שהלסת תישמט לכם. בכל פינה יש מגשי ענק גדושים בממתקים סוריים ממולאים בקשטה, בצק קטאייף ממולא במלבי, בסבוסות ובקלאוות מכל סוג ומין, גם טורקיות עמוסות בפיסטוק טורקי. בקיצור לא עוד בקלאווייה, אלא ה-מקום לטעום בו את הקינוחים הכי מיוחדים ואותנטיים שיש.מחיר: 15 שקלים לכנאפה אישית, 70 שקלים למאפה משפחתי.בווייז: ממתקי אלחלל, 04-6018308. לא כשרמרכזקריית אונו: המבורגר בג'אגרמסעדת ג'אגר, שהיא חלק מקצביית ג'אגר, מגישה את אחד ההמבורגרים הטובים שטעמנו מזה זמן רב. מדובר בקציצה במשקל 220 גרם, שהסוד שלה טמון בתערובת הבשר: יש פה בשר מיושן הכולל נתחים רזים כמו צ'אך ווייסבראטן, יחד עם שומן סטייקים ממכסה אנטריקוט. השילוב הזה יוצר בשר המטופל כסטייק לכל דבר ומתאפיין בהיעדר מוחלט של גידים או סחוסים, מה שבא לידי ביטוי במרקם חמאתי שנמס בפה. תיבול הקציצה מינימליסטי, רק קראסט נדיב של מלח ים אטלנטי ופלפל לפני הצלייה, והם מדגישים את טעמי הבשר הטבעיים. הלחמנייה פשוטה ויעילה, והמנה מגיעה לרוב ללא ירקות, עם מלפפון חמוץ בצד, כדי לאפשר למרכיבים העיקריים לבלוט. בקיצור, פאר היצירה של המנה הכל אמריקאית.מחיר: 59 שקלים.השדרה האקדמית 1, קריית אונו. 054-7535350. לא כשרנתניה: ניוקי קצבים של בר איטליהיש בנתניה שוק עם אוכל נהדר, חומוס של עוזי, סנדוויץ' חביתה הכי מפורסם בארץ וקרואסון נוטלה שכולם עומדים בתור בשבילו. אבל הלב שלנו נחטף על ידי מנת ניוקי קצבים של בר איטליה, המסעדה האיטלקית של קבוצת פומו. בכל מסעדות הקבוצה תמצאו אוכל מעולה במנות גדולות מלאות שפע, אבל הניוקי הזה מנצח את הכל, גם את התבשילים ופינוקי האוכל של כרמל וגם את הסנדוויץ' הטוניסאי של פדלון. המנה הזו גדושה בפרוסות רכות של סינטה מעולה, בצל, חמאה, עגבניות ורוטב דמי גלאס מצומצם ועשיר. והניוקי? הם כבר עננים שנמסים בפה.מחיר: 128 שקלים.שדרות עובד בן עמי 113, נתניה. 09-7421113. לא כשרהרצליה: שניצל ופירה בסבסטיאןאזור התעשייה של הרצליה פיתוח גדוש מסעדות טובות, ולמרות זאת קשה למצוא מקום ספציפי שזוהר מעל כולם. זאת הסיבה שדווקא הבראסרי הוותיק סבסטיאן בולט כאן, עם תפוסה מלאה בכל שעות היום ותפריט קבוע שמוגש כבר שנים. כל התפריט של המקום בנוי ממנות מיתולוגיות כמו סטייק צלע לבן, שניצל עגל, צלחת חריפים ועוד, אבל מנת השניצל האגדית של קפה נואר התל אביבית, שמוגשת פה מיום פתיחת המקום, היא ללא ספק האיקונית מכולן. וזה חתיכת שניצל. לא רק מבחינת הגודל, אלא גם הטעם. גם הפירה שלידו מושלם, לא פחות, ואנחנו מאתגרים אתכם להצליח לסיים הכל מהצלחת.מחיר: 82 שקלים.משכית 33, הרצליה. 09-9513939. לא כשרפתח תקווה: חצ'פורי במאפייה גיאורגיתלמקום הזה אין באמת שם, אבל יש בו ויטרינה עם 10 סוגים שונים של חצ'פורי גיאורגי הכי טעים בארץ. את הכל מכינות שתי מאמות במטבח שבחלקו הפנימי של המקום. שם הן לשות את הבצק ידנית, ואופות כל חצ'פורי באהבה. ועם כל הכבוד לסצנה הקולינרית שמתפתחת בפתח תקווה בשנים האחרונות, המאפים במקום הזה בלתי נשכחים. לא משנה אם תבחרו בחצ'פורי איספנחי שטוח ועגול, עשוי מבצק שמרים פלאפי וממולא בתרד וגבינת אומריטנסקי; בחצ'פורי גורלסקי שבו יש מלבד גבינה גם ביצה קשה, ואם תחצו אותו ותציצו פנימה הוא יזכיר לכם סמבוסק, רק הרבה יותר לח וטעים; חצ'פורי קופדרי עגול, שטוח ועשוי מבצק רך כשל סופגנייה, ממולא בבשר שבושל שעות ארוכות עם ירקות ותבלינים או חצ'פורי אוסורי הנחשב לקלאסי מבין כל הסוגים ועשוי מבצק שמזכיר בצק עלים אבל יש בו אחוזים אדירים של חמאה איכותית ומילוי של גבינה או פירה תפוח אדמה - כל אחד ואחד מהם מבטיח חוויה שקרובה לביקור בגן עדן.מחיר: 12-30 שקלים למאפה.מוהליבר 16, פתח תקווה. לא כשרבני ברק: קוביית קרואסון במסעדת מריםהלחם היפהפה שהשף חיים כהן מגיש במסעדה הכשרה הראשונה שלו מגיע בצורת קובייה. הוא עשוי מבצק קרואסון, ומוגש חמים לצד וריאציה מלוחה של עוגיית אוזן פיל, בליווי חמאת תפוז עם זרעי שומר ותבלינים, ריבת צ'ילי חריפה-מתוקה וסלסה של עגבניות וחצילים. את קוביית המאפה בוצעים ביד ומעניקים מפלט לאדיה, ואז מושחים עליה מהממרחים. זו לא עוד פוקצ'ה או חלה, אלא בצק קרואסון שתוכנו קליל ואוורירי וחלקו החיצוני פריך ועדין, ועם כל הכבוד למאפיית ויז'ניץ, כזו פחמימה בני ברק עוד לא ראתה.מחיר: 45 שקלים.בן גוריון 1, בני ברק. 03-6209988. כשרקלנסווה: שווארמה מהאדמה בשווארמה אבו אדםהבשר בשווארמייה הזו מתבשל בשיטה עתיקה, בתוך בורות באדמה שנמצאים ממש מחוץ למסעדה. עבד מרעי, הבעלים של המקום, מבטיח שבגלל השיטה הזו לשווארמה כבש ולזו של ההודו יהיה טעם שלא תמצאו בשום מקום אחר. הסיח פה לא גדול, כדי שהטעם יהיה מרוכז יותר, והבשר ארומטי במיוחד ועם קצוות חרוכים קלות, ופה ושם מבצבצות פיסות רכות ועדינות של שומן. שווארמת ההודו עסיסית בטירוף, והכי כיף ליהנות ממנה בצלחת עם בצל מתובל בסומאק וקצת פטרוזיליה. שיא הפשטות, בלי תיבול מיותר, פשוט בשר מדהים שבילה המון שעות בחום גבוה וזה עשה לו טוב.מחיר: 45-50 שקלים לפיתה, 50-60 שקלים ללאפה או באגט, 70-80 שקלים לצלחת.בווייז: אבו אדם, קלנסווה. -742339309. לא כשררעננה: פסטה לימונה בדולצ'הרעננה היא אולי לא בירת הקולינריה הישראלית, אבל דולצ'ה היא בהחלט אחת הפנינות בארץ - מסעדה איטלקית קסומה בעיר שמציעה לצד פיצות נאפוליטניות גם כמה מנות שחייבים לטעום אם עוברים באיזור. בין המיוחדות אפשר למצוא מנת גראטן מאוד מיוחדת וגם מנת כרישה קונפי היא אחד הביסים המבריקים. אבל המנצחת הגדולה היא מנת ספגטי לימוני שבהחלט מתחרה על תואר מנת הפסטה הכי טעימה בישראל. הרוטב מדיף ארומה לימונית מעודנת ושפע חמאה, והשילוב בין הקרמיות של רוטב הלימון והפרמזן לפריכות של קראמבל אגוזי הלוז שמפזרים מעל יגרום לכם לרצות ללקק את הצלחת..מחיר: 62 שקלים.המסגר 1, רעננה. 077-2302535 , כשר חלבי בהשגחת צהר.תל אביב: הכנפיים של דיקסילבקש ממישהו לבחור את המנה הכי טובה בתל אביב זו משימה בלתי אפשרית. אבל המנה הכי מיתולוגית, זו שבאמת אתם לא יכולים לקרוא לעצמכם פודיז אם לא נגסתם בה - זה אנחנו יכולים. אין תל אביבי בהווה, תל אביבי לשעבר או תל אביבי מלידה שלא טעם לפחות פעם בחייו את הכנפיים המפורסמות של מסעדת דיקסי. מכינים אותן כאן כבר 30 שנה, כך שתארו לכם עולם שבו אי אפשר היה להזמין אותן במשלוח והיה צריך להגיע במיוחד למסעדה עבורן. היא הייתה מנת הדגל של בליינים, שהיו ממדים לפה בשתיים בלילה, וגם כיכבה בבראנץ' השיכורים המפורסם. בקיצור זו לא מנה, זה קונצנזוס, ואם מתעלמים לרגע מהמעמד המיתולוגי, הרי שמדובר גם במנה שאין כמוה בארץ - הכנפיים קריספיות ומצופות ברוטב עם תועפות של חמאה, צ'ילי חריף וצ'ילי מתוק ,וכמה תוספות אסייתיות סודיות נוספות שהופכות אותן ל-one of a kind.מחיר: 53 שקלים ל-12 כנפיים.יגאל אלון 120, תל אביב. 03-9696123. לא כשראור יהודה: בגט עם שקשוקה בשקשוקה של אפייש הרבה אוכל עממי פשוט וטוב באור יהודה, בדגש על קבבים ושיפודים, אבל דבר לא משתווה למה שמכינים עליזה ואפי כבר 30 שנה. המקום מציע רק שתי מנות, ועדיין קשה מאוד לבחור איזו מהן היא הטובה ביותר, ואם נחדד - מדובר באוכל נשמה משובח שיכול בקלות לגרום לכם לבכות. הראשונה היא שקשוקה והשנייה היא סנדוויץ' תוניסאי. שתיהן נכנסות לבגט גדול ורך אחרי שאפי הוציא ממנו את הבפנים. בסוף בחרנו בשקשוקה כי הרוטב שלה פשוט מושלם. מכינים אותה במקום ממש מול עינכם, והיא רכה ואוורירית ומתובלת כל כך טעים. אפי ועליזה קוצצים דק דק לימון כבוש עד שהוא הופך לממרח, והטעמים מתפזרים בתוך הכריך בצורה שווה ומקפיצים הכל מעלה. המקום פשוט ומצוחצח, על השולחנות מפות ניילון משובצות, וכמות האהבה והחום האנושי שנכנסים לתוך כריכי הבגט הענקיים מורגשת בכל ביס.מחיר: 38 שקלים.יחזקאל קזז 12, אור יהודה. כשרכפר סבא: שיפודים ב-M25זו משימה קשה לבחור מנה אחת מתפריט הבשרים של M25. יש פה מבחר משובח ממש, בין אם מנת הלשון המטורפת, סלט הקצבים המדהים, הדאבל צ'יז סמאש בורגר מעולה וגם קרוקט בשר מפורק בבישול ארוך הוא יציאה לא נורמלית. ככה זה כשמאחורי המסעדה יש קצבייה מהטובות בתל אביב, ומסעדת שוק שכבר הוכיחה שאפשר לעשות חגיגת שיפודים גם ברמה של מסעדת שף ובאווירה קלילה לא מחייבת. ובכל זאת, החלטנו שהמנה שחייבים לטעום היא השיפודים, פשוט כי איכות הבשר ורמת הצלייה הם משהו שלא תמצאו בשום שיפודייה אחרת בארץ. אבל האמת היא ש-M25 היא ממש לא שיפודייה, אלא מסעדת בשר עם אווירה של ביסטרו. אל תוותרו על שקדי עגל שפשוט נמסים בפה ועל שיפוד פילה מטורף שמוגשים לצד קרעי תפוח אדמה קריספיים מטוגנים בתוך שומן בקר.מחיר: 50-70 שקלים לשיפוד.ויצמן 207, מתחם G, כפר סבא. 077-8801718. לא כשרView this post on Instagram A post shared by M25 • Meatmarket (@m25.meatmarket)ראשון לציון: סושי בסוהוסוהו היא היא כבר מזמן מוסד, ובמשך 25 שנה מוגש פה תפריט אסייתי ענק שבו המנות גדולות, מבוצעות ללא רבב ומותאמות לחיך הישראלי. ובכל זאת, שמור לנו מקום מיוחד בלב לסושי של סוהו, אחד הטובים בארץ. התפריט מציע אינסוף וריאציות ורולים יצירתיים. מניגירי, דרך סנדוויץ' סושי, רולים בפנקו או עם דגים נאים, מדובר על סושי פשוט מעולה בכל הקטגוריות הקיימות, וכנראה שלא משנה באיזה סושי תבחרו, הוא בטוח יהיה הכי טעים בראשלצ.מחיר: 38-177 שקל.משה בקר 15, ראשון לציון. 03-9658395, לא כשררמלה: כריך במרכז הסנדוויץ' הטוניסאיבכוך קטן בשוק רמלה מכינים תופעה שבשבילה עומדים בתור אם צריך. זה כריך טוניסאי קלאסי בבגט, שכנראה האהבה והניסיון של מי שמכין אותו (חיים בוקובזה וילדיו) הם אלה שהופכים אותו למנה הכי טובה בעיר ולאחד הסנדוויצ'ים הטוניסאים הטובים בארץ. נכון שזה רק בגט עם טונה וכל מיני תוספות, אבל ברגע שתיקחו את הביס הראשון, תבינו שהשלם עולה על סך חלקיו. הסוד כאן הוא בבגט המיוחד, על פניו קריספי אבל גמיש מאוד מבחוץ ורך בטירוף מבפנים, כך שהכל נספג ונמס בתוך החלק הפנימי. הסנדוויץ' ענק, אבל הוא כל כך טעים שאנחנו מאמינים שתצליחו להתגבר. חיים מגיש גם מנות מיוחדות, למשל סנדוויץ' טוניסאי עם ביצת עין, אנשובי וצלפים, והן לחלוטין שוות בדיקה.מחיר: 39 שקל (כולל פחית שתייה).אסתר המלכה 3, שוק רמלה. כשררחובות: לחם שושנים באמאיהיש ברחובות כמה מסעדות מצוינות, ביניהן מוסדות כמו מו ומו עם סטייקים מעולים וסזאר, שבה מגישים את השניצל המיתולוגי של העיר. אבל אנחנו בחרנו דווקא במנת לחם במסעדת שף כשרה חדשה שנפתחה בעיר השנה. אתם בטוח כבר אכלתם אי אילו מנות לחם במסעדות, אבל שום דבר לא דומה ללחם שושנים של השף דודו בן אבו במסעדת אמאיה. הוא מוגש לצד טירשי דלעת וחציל, וקרם חציל זעתר ולאבנה, והבצק שלו עשוי מ-2 בצקים: בצק קרואסון ובצק קובנה והוא מדופף עם המון חמאה חומה שנותנת לו טעם אגוזי מיוחד מאוד. הדיפוף פה הוא לרמה של ג'חנון, ומזה יוצרים שושנים ונותנים להן לתפוח. התוצאה היא משהו שלא טעמתם ולא תטעמו בשום מקום אחר (אם תסובבו את ידינו, נזכיר גם .את מנת 40 גוונים של סלק בהשראת מרק בורשט, עם מיצוי של סלק ובר בלאן שמנת וחזרת, שגם היא חייבת לעלות על הפודיום בתור המנה הכי טובה ברחובות).מחיר: 44 שקלים.המדע 1, רחובות. 077-9859373. כשר חלביירושלים ודרוםירושלים: ארוחת הבוקר במלון קינג דיווידארוחת הבוקר במלון קינג דייוויד היא לא רק חוויה קולינרית, אלא מסע בזמן לתוך עידן של פאר ואצילות. מהכניסה ועד השולחן, הכל מתנהל בטקסיות אלגנטית: מלצרים בחליפות, מפות לבנות מעומלנות, שולחנות עם סידורי פרחים, וכלים יוקרתיים שמרגישים כאילו יצאו מארמון ורסאי. ברקע מתנגנת מוזיקה קלאסית, ומיץ התפוזים נמזג ישירות לכוס על ידי מלצר. הבופה אינו הגדול ביותר, אך כל פריט בו הוא ברמה של מסעדת שף והטוב ביותר בקטגוריה שלו. התוצאה היא חוויית אירוח מלכותית אמיתית ואוכל, בניצוחו של שף המלון רועי אנתבי, שמבוצע ברמת דיוק של מסעדה עילית.מחיר: 210 שקלים לאדם.מלון המלך דוד. קינג דויד 23, ירושלים. כשראשדוד: הדגים של אידיבאשדוד יש לא מעט מסעדות מצוינות, אחת מהן היא פסקדו, שכל מנה שנייה בה נהדרת. אבל החלטנו שאין מקום מיתולוגי יותר באשדוד מאשר מסעדת הדגים של אידי, וסביר להניח שאין אדם שאינו שומר כשרות שלא אכל כאן לפחות פעם אחת בחיים. התלבטנו המון בשאלה אילו מהמנות של אישי נחשבת לטעימה יותר בעיר. בין מנות כמו סלט דודו או הפאייה המפורסמת, עתירה בדגים ופירות ים, הבחירה אינה טריוויאלית. אבל בסוף החלטנו ללכת על הדבר שאידי הכי טוב בו מאז ועד היום - פשוט מנות הדגים. על הגריל או מטוגנים, לא משנה באיזו צורה תבחרו להזמין אותם, זו תהיה המנה הכי טובה בכל אשדוד.מחיר: 130-165 שקלים.הבושם 6 אשדוד, 08-8524313. לא כשראשקלון: קבב רומני בהניצחון של חניהניצחון של חני היא מסעדת ההמשך של מסעדת הניצחון המיתולוגית, ומגישים בה קבב רומני משובח אפילו יותר מאלו שהגישו במסעדות הרומניות של שנות ה-50. הקבב השמנמן, העסיסי והתפוח מתמסר בקלות לסכין ויש לו מרקם בשרני וטעם מעושן קלות. יש בו כמובן שום, אבל הוא משולב בו בעדינות רבה כך, בניגוד לאגרסיביות שמנות קבב לעיתים ניחנות בה. הקבב הזה נימוח ועסיסי ולא זקוק לשום תוספת, ולכן הוא נחשב לאחד הקבבים הרומניים הטובים בארץ.מחיר: 84 שקלים.יכין 1255, אשקלון. לא כשרגדרה: ארוחת בוקר בביסטרו אברטו במלון לירהביסטרו הזה, הוא מקום לאכול בו את ארוחת הבוקר מהטובות שטעמנו בארץ, בטח בבתי המלון באזור הדרום. לצד הבופה העשיר, מוגש פה גם תפריט בחירה ובו בוקר ישראלי או בוקר אוריינטלי, עם אפשרות לשקשוקה, פרנץ' טוסט או אגס בנדיקט. יש פה גם מנות בוקר מושחתות שמבוצעות בהצטיינות של מסעדת שף בתל אביב או מלון בוטיק בפריז, במבחר הכולל סלמון אגס בנדיקט וסלמון, קרוק מאדאם או טוסט גאודה פשוט מעולה.מחיר: 130-140 שקל לאדם.מלון ליר, שכביץ 5. גדרה. לא כשרבאר שבע: סלט סינטה בקמפאייש לא מעט מסעדות מעולות בבאר שבע, אבל אין ספק שאחת האהובות, הוותיקות והמוכרות היא קמפאי. קמפאי היא מוסד של אוכל אסייתי עם הסושי הכי טוב באזור הדרום ומנת הדגל הכי פופולארית בתפריט שמוגשת מיום שהמסעדה נפתחה הוא סלט סינטה ויאטנמי. יש בו נתחי סינטה מטוגנים, עלים ירוקים, צנוניות, מלפפונים, קולורבי, בצל סגול וירוק ושברי פקאן בויניגרט ליים, נענע וכוסברה. יחד איתו יש כמובן גם את הסאנסט רול המפורסם ואת מנת הנודלס צ'או צ'או – גם הן מנות היילייט במסעדה, אבל אין ספק שהסלט לוקח את כולם בסיבוב. מחיר המנה 75 שקלים.חיל הנדסה 1, באר שבע. 08-6655999, לא כשרדימונה: פיצה פסטו וריבת שרי בפדרה מדרהפדרה מדרה הביאו לדימונה את הפיצה הנפוליטנית הראשונה ותפריט איטלקי אופנתי עם ג'לטו, סלטים ופסטות שטרם ראו בעיר. אז למרות שאנחנו רוכשים הרבה כבוד לפלאפל הרצל ובניו המיתולוגי, לדעתנו הפיצה של פדרה מדרה היא המנה הטובה בעיר. ואם להיות יותר ספציפיים, אז הלכנו על פיצה ירוקה ושובבה עם קרם פרמזן, מוצרלה, פסטו, ריבת שרי, טימין וגבינת שמנת עיזים.מחיר: 68 שקלים.פרץ סנטר 1, דימונה. 054-3060966. כשרView this post on Instagram A post shared by פדרה מדרה | מסעדה איטלקית וג׳לטו בר כשר בדימונה (@padre.madre.il)אילת: דגים ופירות ים בהמפלט האחרוןיש באילת את ההמבורגר האגדי של הלויתן, את הפסטות המעולות של פסטרי ואת השיפודים המעולים של הלב הרחב, אבל המפלט האחרון הוא כנראה ה-מוסד של העיר. כל המנות פה, כיאה למוסד, הן מנות קאלט, והקאלט של כל הזמנים הן ללא ספק המנות המוקרמות שמוגשות בתוך צלחת שהיא קונכייה גדולה. גם איקרה ושיפודי שרימפס צלויים על גחלים הם ללא ספק בין המנות הכי טעימות שישף עד כדי כך שאפשר בקלות להכריז עליהן כמנות הכי טובות בעיר הנופש הדרומית.מחיר: 69-135 שקלים.חוף אלמוג, אילת. 08-6372437. לא כשר