עולם הגלידות בארץ התפתח בשנים האחרונות בצעדי ענק וכולנו כבר התרגלנו ללקק סורבה וג'לאטו, אבל כשיש כל כך הרבה אפשרויות מוצלחות, אפילו שועלי גלידה ותיקים יכולים להתבלבל. מקלאסיקות אהובות כמו פיסטוק ושוקולד ועד ליציאות הכי מקוריות (גלידה חרוסת, מישהו?), אלה הן הגלידות הכי טובות, מיוחדות ומסקרנות שיצננו אותנו בקיץ הקרוב.
צפון

גלילטו
את גלידריית גלילטו, שנחשבת לאחת הטובות בארץ, הקימו שני חברי ילדות, ג'קי ורפי, לפני 5 שנים. מדובר בג'לאטו איטלקי המיוצר ללא אבקות טעם ומגיע בשלל טעמים, ביניהם גם כאלה מיוחדים כמו פרג, מסקרפונה פקאן ובזיליקום ונענע. יש גם מגוון טעמים מפתיעים של גלידות טבעוניות, שמומלצות בקרב טבעונים יודעי דבר.
מחיר: מנת פעוטות - 13 שקלים, כדור - 21 שקלים, 2 כדורים - 27 שקלים.
ראשון-חמישי 12:00-17:00, שישי 11:00-16:00, שבת 12:00-16:00, לא כשר.
גלילטו | קיבוץ שדה נחמיה | 054-3651444

גליאלה
גלידריית גליאלה מוכרת בתור גלידת בוטיק דרומית; ביוני 2022 גיא מגן פתח אותה בקיבוץ הסמוך לעוטף, אבל אחרי שפונו מהקיבוץ ועברו צפונה גליאלה התחדשה בשני סניפים צפוניים, האחד ביודפת והשני בקיבוץ אפיקים. מבחר הטעמים של גליאלה כולל בין השאר ריקוטה וגרידת לימון; יוגורט, דבש וגרנולה; תפוזים ולמון גראס; שוקולד לבן פטל ומרנג; שטרודל תפוחים; פקאן מקורמל; וסורבה ג'ינג'ר חריף בקטע טוב.
מחיר: טעם אחד - 18 שקלים, 2 טעמים - 26 שקלים, 3 טעמים - 32 שקלים.
שעות פעילות ביודפת: ראשון-שבת 10:00-16:00
שעות פעילות באפיקים: ראשון-חמישי 09:00-20:00, שישי 09:00-15:00, שבת 10:00-20:00, לא כשר.
גליאלה | קיבוץ אפיקים ליד מגדל מים | מתחם בואכה יודפת | 050-6660843

אייססלון
Eissalon ("סלון גלידה" בגרמנית) היא אחת הגלידריות המיוחדות בארץ: היא מוגדרת כקונדיטוריית גלידה, והתהליכים פה כוללים בין היתר בישול ואפייה של מרכיבים שונים. בכניסה למקום יש עמדה שבה טועמים עם כפית רגילה (!) ולא חד פעמית, ואחרי שבוחרים את הטעמים עוברים למסך הזמנות ומזמינים לבד (כולל אפשרות בחירה בין כפית פלסטיק לכפית רגילה). הטעמים המיוחדים נכון ליום הביקור שלנו במקום היו סורבה אבוקדו תפוז במרקם אבוקדו מושלם; שוקולד למקצוענים שהיה יוצא מן הכלל; פיסטוק קלמנטינה; וטחינה ערמונים בעלת טעם שומשומי בולט, אבל ביום אחר אולי תמצאו טעמים אחרים.
מחיר: טעם אחד - 18 שקלים, 2 טעמים - 24 שקלים, 3 טעמים - 28 שקלים.
ראשון-חמישי 13:00-22:30, שישי-שבת 12:00-20:00, לא כשר.
אייססלון | אוסקר שינדלר 7, סביוני דניה, חיפה | 04-8344340

אמיליה
גלידריית אמיליה שבבעלותם של דביר ועינת גרשון מציעה חוויה איטלקית, והיא חלק ממתחם שכולל גם מסעדה איטלקית עם פיצות ופסטות. דביר למד לייצר גלידה בבולוניה שבאיטליה והטעמים המיוחדים שהוא מכין בימים אלה הם חמאה חומה ומרווה; חלווה פיצוחים; קשיו ברולה; ורד שוז - סורבה אשכוליות, אוכמניות וערק - טעם שקרוי על שם משקה אהוב שהוגש בפוד טראק בעין חרוד.
מחיר: כדור - 19 שקלים, 2 כדורים - 25 שקלים.
ראשון-שבת 10:00-24:00, לא כשר.
אמיליה | מוריה 120, חיפה | 04-8289181

בוזה
את רשת הגלידריות בוזה הקימו השותפים אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלאא סוויטאת, הבעלים של מסעדת אלומה בתרשיחא. בוזה לא רק נושאת את דגל של שיתוף ודו-קיום (בכל סניפי הרשת מקפידים על שילוט דו-לשוני), אלא גם, ובעיקר, פשוט גלידה מצוינת. הטעם המפורסם פה הוא השוקולד-ים המעולה. טעמים מעניינים נוספים הם ראס אל חנות; קשיופאה המפורסם שמלווה את הרשת מהיום הראשון; וגלידת פרעצל.
מחיר: 19-26 שקלים למנה.
בוזה | לרשימת הסניפים של הרשת
מרכז

ריברנו (Riverano)
הגלידרייה האיטלקית החדשה שנפתחה ממש לאחרונה היא למעשה הסניף הראשון בישראל של רשת הגלידריות המוכרת מאיטליה. המקום מעורר הרבה עניין ברשתות, אז הגענו לטעום והתרשמנו שההייפ מוצדק: מדובר אולי בגלידה הכי טובה בארץ כרגע. יש לה מרקם חלק, אוורירי, קרמי ועשיר, השמנת מאוד מורגשת והטעמים חזקים, ייחודיים ובעלי נוכחות. טעמנו כאן סורבה פיסטוק מדהים, רך וקרמי כמעט כמו ג'לאטו; סורבה שוקולד שקשה להאמין שהוא טבעוני; טעם קפה עם רסיסי שוקולד שהיה מוצלח מאוד; וגלידת אליס עם מסקרפונה, יין מרסלה וג'אנדויה שהייתה הטובה ביותר בכל הטעימות שערכנו לצורך הכנת הכתבה הזו. פשוט וואו של גלידה, כזו שעוד לא הייתה לנו בארץ.
מחיר: מנה קטנה - 22 שקלים, בינונית - 26 שקלים, גדולה - 29 שקלים.
ראשון-רביעי 12:00-24:00, חמישי 12:00-02:00, שבת 12:00-00:00, לא כשר.
Riverano | נחלת בנימין 3, תל אביב

אוטלו
אוטלו התחילה את דרכה ב-2017 ומשכה את תשומת הלב לא רק בזכות הגלידה המצוינת אלא גם בגלל ברז השוקולד הנוזלי המזוהה עם המקום. היום יש לרשת של המסעדן מתן סלע 11 סניפים שבהם מציעים אדפטציה ישראלית ים תיכונית לגלידה איטלקית רכה וסטרצ'ית במבחר טעמים קלאסי.
המוכרים במקום מעמיסים את הגלידה בעזרת שכפטל מסולסל, מה שמקנה למנה צורה ייחודית, והגביע פה מוצלח במיוחד ומיובא לארץ מאיטליה. חומרי הגלם הם כולם באיכות מעולה, אבל אין ספק שהפורטה של אוטלו הוא בטעמים האגוזיים והשוקולדיים. טעם הפיסטוק נחשב למשובח והאהוב ביותר, והשנה הושק גם טעם פרוזן (שנולד מתוך גחמה אישית של סלע), וגם טעם מיוחד של דבש לבן והדרים שאמור להצטרף בקרוב וייכנס למארזי אביב אשר יימכרו לזמן מוגבל.
מחיר: 15-29 שקלים למנה.
לא כשר.
אוטלו | לרשימת סניפים

אניטה
אין מי שלא מכיר את הגלידרייה הפינתית המפורסמת של שכונת נווה צדק, שמלאה עד אפס מקום בכל עונות השנה וידועה בתצוגה המרשימה של הגלידה הנערמת בהרים צבעוניים. חוץ מהסניף הזה יש עוד שלושה סניפים בתל אביב וסניפים נוספים מעבר לים, בין היתר באוסטרליה, לונדון, ארה"ב ופורטו ריקו. מבחר הטעמים מסחרר וכולל יציאות כמו שוקולד ומנטה, בננה ספליט וקשיו מלוח.
מחיר: 18-30 שקלים למנה.
ראשון-שבת 08:00-24:00, לא כשר.
אניטה | שבזי 40, תל אביב | 03-6246383

סירמיונה יוגורט
בלב קלנסווה פועלת גלידרייה מעולה שבה מייצרים גלידה בסגנון ג'לאטו בטעמים לא שגרתיים. טעמנו גלידת תאנים מעולה; גלידת אפרסק עם חתיכות פרי; גלידת טחינה עם פיסטוק שהייתה עשירה ומתוקה; וגלידת ופל לימון חמצמצה וקרמית. לפעמים יש גם טעמים מיוחדים כמו סלק, זעתר, מרווה ואבוקדו, שמסתמן כאחד הלהיטים החזקים של העונה. חשוב גם לציין שהמנות פה עצומות, והתמודדנו בקושי עם מנת שני כדורים.
מחיר: מנה קטנה - 15 שקלים, בינונית - 28 שקלים, גדולה - 33 שקלים.
ראשון-שבת 11:00-23:00, לא כשר.
סירמיונה | קלנסווה | בוויז: סירמיונה יוגורט | 053-5000814

דולצ'ה מילה
השף יהונתן שרביט חנך לאחרונה גלידרייה חדשה, צמוד למסעדת מילה שבהובלתו. המקום מציע 12 טעמי גלידה ביניהם וניל, פיסטוק וסורבה שוקולד מריר טבעוני, וכן טעמים ייחודיים כמו חמאה חומה עם מרווה; שמן זית; עוגת גזר; ואבקת חלב מקורמל. בנוסף לגלידות, המקום מציע קינוחים כמו טירמיסו, טארט לימון, עוגת גזר, פחזניות, מרשמלו, מרנגים, טראפלס ועוגיות.
מחיר: 21-27 שקלים למנה.
ראשון-חמישי 8:00-22:00, שישי 8:00-14:30, כשר.
דולצ'ה מילה | מתחם G, השקמה 1, סביון

קסטה
הגלידרייה של אייל שני נפתחה בחורף 2024 ומאז ועד היום התור בכניסה לא דועך. אז עמדנו בתור הזה והוא אכן מוגזם, אבל הגלידה בהחלט שווה את החוויה. מדובר על ג'לאטו קרמי טעים ונעים לחך, במגוון טעמים שפורצים את גבולות הדמיון, כמצופה מעולמות התוכן של השף היצירתי. למרבה ההפתעה אין פה גלידת עגבנייה, אבל יש גלידת מרשמלו מדורה; חמאה-מרווה; קינמון-שקדים; קרם פרש ושמן זית; לבנדר-דבש; שומשום; לימון-חלב; ואורז קלוי ובוטנים, ולפעמים אפשר לפגוש טעמים מיוחדים אף יותר כמו ארל גריי ומחמצת.
מחיר: טעם אחד - 18 שקלים, 2 טעמים - 26 שקלים.
ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר.
קסטה | פארק המסילה (צמוד לבית רומנו), תל אביב

פרדיסו דל ג'לטו
הג'לטרייה האיטלקית הזו נפתחה במתחם שוק בצלאל בתל אביב ב-2021, ומאז מכינים פה ג'לאטו עשיר אבל לא כבד במידת קרמיות עדינה כמו שהאיטלקים יודעים לייצר - לא מפתיע בהתחשב בעובדה שמאחורי המקום עומדים שני אחים שעלו לארץ ממילאנו. הטעמים כאן עדינים יותר ומתוקים פחות מבגלידריות האחרות שדגמנו, והם כוללים קרם קפה, קרם ברולה, פיסטוק מלוח, מקדמיה, סטרצ'טלה, לבנדר וגם גלידת ורדים.
מחיר: 22-32 שקלים למנה.
ראשון-שבת 10:30-22:30, לא כשר.
פרדיסו דל ג'לטו | בית לחם 3, תל אביב

גלידרייה סיציליאנית
את הגלידרייה, המוכרת גם בשם "הסיציליאנית", הקימו ב-1999 בני הזוג קרן ורפאל ארביב, היא ישראלית והוא איטלקי, מחלוצי מהפכת הגלידה בישראל ומביאי בשורת הג'לאטו לרחוב אבן גבירול בתל אביב. הרשת מונה היום 9 סניפים, שהגלידה נשמרת בהם במכלים מיוחדים ומעורבבת מדי כמה שניות בעזרת וו המופעל אוטומטית, כדי לשמור שלא תתמלא בקרח ותישאר במרקם חלק וקרמי. הטעמים החדשים שצפויים השנה בסניפי הרשת הם ג'אנדויה קריספית; קרמל ביסקוטי עם קריספי פקאן; ו-Velvet Tiramisu ממסקרפונה שמכינים במקום ללא חומרים משמרים. למי שנמנעים משמנת - יש בסיציליאנית גם גלידות חדשות על בסיס חלב אורז ללא סוכר.
מחיר: 21-26 שקלים למנה.
גלידרייה סיציליאנית | לרשימת הסניפים

שטפן
שטפן מאכר הוא שף גלסרי ממוצא אוסטרי שפתח בייקרי וינאי עם תצוגה מרשימה של עוגות ממיטב המסורת האוסטרית. הגלידות שלו ממתינות במכלי פוצטי, במבחר טעמים המבוססים על הקינוחים המוכרים: פרג, שטרודל תפוחים, לינזר טורט, זאכר טורט שוקולדי, סורבה לימון וג'ינג'ר ובראוניז. טעמנו כאן גלידת קפה מעולה כמו הקפה המיוחד שמגישים במקום, וגלידת פיסטוק מצוינת שבשבילה שטפן קולה בעצמו את הפיסטוקים.
מחיר: 21-29 שקלים למנה.
ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי-שבת 10:00-18:00, לא כשר
שטפן | טשרניחובסקי 21, תל אביב | 03-6799788

ארטה (Arte)
גלידריית ארטה פועלת בנחלת בנימין כבר עשור, ועדיין יש פה תמיד תור. את המקום פתחו מרקו קמורלי וסיסי פגאני, זוג איטלקים ממילאנו שמייצרים גלידה טבעית מחלב, שמנת, שוקולד בלגי, אגוזים שנטחנים במקום ופירות טריים משוק הכרמל. גלידת הדגל כאן נקראת העוגה של מרקו, היא עשויה מגבינת שמנת, פירות יער וקראמבל שקדים וזכתה ב-2014 בפרס ראשון בפסטיבל הגלידה האיטלקית Viareggio. חוץ ממנה המבחר כולל לא פחות מארבעה סוגים של גלידת שוקולד ושוקולד מריר טבעוני, גלידת סטרצ'טלה עדינה, קפוצ'ינו ועוד, ויש גם גרניטה סיציליאנית אמיתית.
מחיר: מנה קטנה - 22 שקלים, בינונית - 28 שקלים, גדולה - 30 שקלים.
ראשון-שבת 11:00-22:00, לא כשר.
ארטה | נחלת בנימין 11, תל אביב | 03-5240006

פינולי
מאחורי הגלידה המיוחדת הזו עומדים גלעד סמובסקי ואנדי רם, ולא סתם הם קראו למקום פינולי, שפרושו צנובר באיטלקית; גלידת הצנוברים היא גלידת הדגל כאן והיא בלתי נשכחת. חוץ מזה יש פה גם טעמים אלכוהוליים מיוחדים כמו אפרול תפוז, ברגמוט אוזו וקפה בייליס, וגם טעמים לא אלכוהוליים כמו עוגיות אמסטרדם, וניל שחור, ליים ובזיליקום. הגלידה של פינולי קטיפתית ואלסטית ואפשר לטעום אותה בסניף הדגל בכיכר דיזנגוף, בסניף החדש והמדובר בביג פאשן גלילות וב-5 סניפים נוספים ברחבי הארץ.
מחיר: מנה קטנה - 22 שקלים, בינונית - 27 שקלים, גדולה - 31 שקלים.
לא כשר.
פינולי | לרשימת הסניפים
מיסטיק
מול כל הגלידריות האיטלקיות פה ברשימה ניצבת מיסטיק, גלידרייה צרפתית אמיתית. מי שפתח את המקום הוא מארק שטיקמן שעלה מפריז ומייצר במקום את הגלידה, את הגביעים וגם קינוחים אחרים. הגלידה נשמרת במכלים מיוחדים מתחת למכסי זכוכית, ומבחר הטעמים כולל אגסים, פסיפלורה, ליקריץ ועוד.
מחיר: 19 שקלים לכדור.
ראשון-חמישי 10:30-20:00, שישי 10:30-17:00, שבת 12:00-20:00, לא כשר.
מיסטיק | דיזנגוף 138, תל אביב | 053-7085896

Kulfi
קולפי הוא מותג גלידה הודית של אושרת וסקר. אי אפשר למצוא אותו בחנויות, אבל אפשר לפגוש את הקולפי בפסטיבלים ודוכנים, להזמין ולאסוף מתל אביב או לקבל במשלוח. בשונה מתהליך הייצור של גלידה איטלקית, שמבוסס על הקצפה והכנסת אוויר, הקולפי נעשית בתהליך בישול וצמצום איטי של חלב יחד עם תבלינים. זה הופך את המרקם שלה לשונה - פחות קרמי ויותר דחוס, עם גבישי קרח שכאן הם חלק מהעניין, ואת הטעם לדומיננטי, אקזוטי ולא שגרתי.

מי שמכיר אותה מהודו יזכה לפיצוץ של זיכרונות בפה בזכות ארומה חזקה של הל, זעפרן ומי ורדים, וגם בזכות הצבעוניות המוכרת של קישוט הפיסטוקים ועלי הוורדים שמגיע מעל הקולפי. את המתכון לגלידה אושרת ירשה מאימא וסבתא שהכינו את הקולפי בתוך כלים מיוחדים מהודו, בהם גם היא משתמשת כשהיא עורכת ארוחות הודיות בביתה.
פרטים לגבי דוכן הקולפי של אושרת תמצאו באינסטגרם שלה, שמוקדש לתרבות הודית, ממוזיקה ועד גלידה.
מחיר: 65 שקלים לחצי קילו, בפופ-אפים ניתן לקנות גם מנות אישיות.
קולפי | הזמנות ובירורים דרך אינסטגרם | לא כשר
ירושלים

ג'לטו וריגאטו
הגלידרייה מבית קבוצת טלביה לא רק פתוחה בשבת וממוקמת ברחוב הכי צעיר וסטודנטיאלי בעיר הבירה (עזה), היא גם מציעה גלידה בסגנון איטלקי בטעמים שמושכים תשומת לב, ובצדק. השף והבעלים של הקבוצה, ניר לוי, מייצר כאן גלידות כמו יוגורט כבשים עם דבש וזעתר; סורבה סלק; סורבה גזר וג'ינג'ר; גלידת חרוסת; שומשום שחור; שמן זית, דבש ומלח ים; ואגסים ביין לבן ותבלינים.

מחיר: כדור אחד - 18 שקלים (22 שקלים ל-2 טעמים בכדור אחד), 2 כדורים - 26 שקלים.
ראשון-שישי 12:00-23:00, שבת 10:00-00:00, כשר.
ג'לאטו וריגטו | עזה 29, ירושלים
מוסלין
מוסלין הוא מותג גלידה ירושלמי ומדובר, מהז'אנר הצרפתי דווקא (מה שאומר שהגלידה עשויה מחלב, שמנת וחלמונים). המקום התחיל בשוק מחנה יהודה והיום יש למוסלין 3 סניפים ברחבי העיר. הטעמים פה מקוריים במיוחד, כמו גלידת זעפרן; גלידת טונקה שמזכירה בטעמה שילוב בין וניל וקוקוס; מאצ'ה; מרציפן; ויש אפילו גלידה בטעם בירה. בעבר היו מכינים פה גם גלידה פיקנטית בטעם ווסאבי, ואנחנו מקווים שהיא תחזור גם בקיץ הקרוב.
מחיר: מנה קטנה - 17 שקלים, בינונית - 22 שקלים, גדולה - 29 שקלים.
כשר.
מוסלין | לרשימת הסניפים
דרום

טירמיסוטרייה
בטירמיסוטרייה הראשונה בארץ שיאן הרוש פתח באשדוד הוא מייצר לא רק טירמיסו מעולה, אלא גם גלידה בסגנון ג'לאטו איטלקי בטעמים לא שגרתיים. הגלידה מיוצרת במכונת גלידה אמריקאית, והתוצאה היא שילוב בין מרקם עשיר של ג'לאטו לאווריריות קלילה וקרמית של גלידה אמריקאית. מבחר הטעמים משתנה מדי יום וגם את המרכיבים, כמו מרשמלו שרוף למשל, הרוש מייצר במקום.
מחיר: 30 שקלים למנה.
ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 10:00-13:00, כשר.
טירמיסוטרייה | האשל 9, אשדוד
מולי
מולי הוא מותג הגלידריות (3 סניפים נכון להיום) של שף קונדיטור אופק פלדמן, וחוץ מהגלידות הוא מייצר גם קינוחים, מאפים ושלגונים במבחר טעמים. תוכלו לרכוש פה גם מארזי גלידה יפים שכוללים גלידה, תוספות וכלי אוכל (149-249 שקלים למארז). מבחר הטעמים כולל את הקלאסיקות, וגם טעמים מיוחדים יותר כמו קרמל שוקולד ושקדים.
מחיר: מנה קטנה - 18 שקלים, בינונית - 23 שקלים, גדולה - 27 שקלים.
הסניפים כשרים.
מולי | הקליטה 1, אשדוד, 050-3106262 | שדרות בן גוריון 105, גדרה, 052-8116262 |
צה"ל 28, גן יבנה, 052-8116262

פדרה מדרה
פדרה מדרה היא פיצרייה נפוליטנית שנפתחה בקיץ 2024 בדימונה. חוץ מהפיצות יש במקום גם ג'לאטו בר עם מכלי פוצטי שבהם מאחסנים גלידה איטלקית שמכינים במקום. מבחר הטעמים כולל פיסטוק סיציליאני; חמאה ושערות קדאיף; פאי לימון; טחינה חלבה עם שומשום שחור; עוגת גבינה ניו יורקית; ויש אפילו גלידה בטעם וניל בורבון.
מחיר: מנה קטנה (2 כדורים) - 18 שקלים, מנה גדולה (3 כדורים) - 26 שקלים.
ראשון-חמישי 09:00-23:00, שישי 09:00-14:00, כשר.
פדרה מדרה | פרץ סנטר 1, דימונה | 054-3060966

גלידה באר שבע
המותג הבאר שבעי הזה קיים מאז 1950 והסניף שבו הכל התחיל עדיין פעיל. בשיאה, גלידה באר שבע מנתה מעל 20 סניפים ברחבי הארץ, היום אפשר למצוא את הגלידה הזו רק בעיר האם שלה. את הגלידרייה הקימה ב-1950 יולי רוטנברג, שעלתה מפולין עם מכונת גלידה במזוודה, והייתה הראשונה לייצר גלידות משמנת בתקופה שבה הקסטה הייתה הגלידה הלאומית. היום ממשיך את דרכה הנכד, עודד בר. רוטנברג עצמה עבדה עד גיל 91, ונפטרה ב-2003. מחוץ לסניף המקורי עדיין תלוי השלט העתיק ובפנים, על הקיר, סבתא יוליה מתבוננת על המתרחש מהדיוקן הענק. מבחר הטעמים האייקוניים כולל סורבה שקדים עם טעם של משקה רוזטה; מלגה; פרג; גלידת יוגורט גזר אלמותית; קרם רוסי; ליקר קפה; ופינה קולדה.
מחיר: 17-25 שקלים למנה.
ראשון-שבת 10:00-11:30, לא כשר.
גלידה באר שבע | הדסה 50, באר שבע | 08-6814555

סרניטי
הגלידה של סרניטי היא הסוד הכמוס של תושבי אילת, והיא מיוצרת בייצור ביתי. המבחר כולל סורבה או גלידות על בסיס שמנת, ואפשר לאכול במקום וגם להזמין ולבוא לקחת. לכל טעם של גלידה יש שם; גלידת ווילי וונקה למשל היא גלידת שוקולד חלב איטלקי עם קוביות שוקולד פאדג', חלב ולבן וקרם שוקולד; ואילו גלידת סול היא גלידת עוגת גבינה על בסיס גבינת מסקרפונה עם גרידת לימון, שברי בצק פאי, שברי שקדים קצוצים דק וקרם פירות יער. יש בנבחרת הטעמים של 2025 גם גלידה מסקרנת של פאי תפוחים עם קינמון, תפוח ירוק, תפוח אדום ושברי בצק פאי. חוץ מהגלידה מכינים בסרניטי גם שלגונים מיוחדים בעבודת יד.
מחיר: רבע ליטר (כ-3 כדורים) - 30 שקלים, חצי ליטר (כ-7 כדורים) - 45 שקלים.
ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר.
סרניטי | המלך יהושפט 16, אילת | 050-6769940