יש בינינו שעוד זוכרים שפיצה הייתה פעם אוכל רחוב קלאסי, כזה שאוכלים במשולשים על ספסל, או מקסימום מעל שולחן פלסטיק רעוע. איזו נוסטלגיה.

בעשור האחרון הפיצה בישראל, כמוצר וכקונספט, עברה מייקאובר מפואר, והיום אפשר למצוא אותה מככבת בתפריטים של מסעדות שף, בטרטוריות וברי פיצה למיניהם, ומוגשת בשלל סגנונות – נאפוליטנית, ניו יורקית, א-לה פלה, דקה, עבה, בסלייס, בריבוע או לפי משקל, ועם שורת תוספות כיד הדמיון הטובה. וכן, גם המחירים השתדרגו בהתאם.

אם תשאלו עשרה ישראלים מה הפיצה הכי טובה בארץ, כנראה שתקבלו 11 תשובות שונות, ובצדק: יש כל כך הרבה פיצות מעולות, שקשה לבחור. אז כדי לנסות להכריע בסוגיה החשובה הזו, ביקשנו מכם הגולשים להצביע ולבחור מהי הפיצה של השנה (אל דאגה, התוצאות בידינו!).

במקביל, יצאנו למסע קולינרי כיפי במיוחד ברחבי המדינה, והכנו עבורכם את הרשימה המלאה: 26 הפיצות הכי טובות על פי מערכת mako אוכל, מהצפון ועד הדרום. שנתחיל?

* סדר הפיצות ברשימה אינו מעיד על מיקומן בדירוג.

פרסקה

פיצה פרסקה התחילה את דרכה ב-2012 במבנה ישן של חדר אוכל בקיבוץ מסדה, והייתה הפיצה הנאפוליטנית האמיתית הראשונה של ישראל. לפני שנתיים היא עברה למיקום חדש בקיבוץ אפיקים, אבל הפיצות נשארו נאמנות למקור: פיצות אישיות בקוטר 30 ס"מ שאוכלים עם סכין ומזלג. הבצק פה מותפח 72 שעות באמצעות שמרים טבעיים בלבד, והפיצות נאפות בטאבון שמיוצר באיטליה מאפר וולקני מהר הגעש וזוב שלמרגלות העיר נאפולי, ומוסק בעץ אלון בלבד. ב-2024, האתר Top 50 Pizza דרג את פרסקה בתור אחת הפיצות המובילות באסיה. בתפריט יש מבחר של 10 פיצות, במחירים שנעים בין 60 ל-82 שקלים. לא זול, אבל שווה את הכסף. וגם את התור הקבוע שיש בכניסה למקום.

פרסקה. קיבוץ אפיקים. 04-8276366. לא כשר

פיצה פרסקה (צילום: אנטולי מיכאלו ,  יח
פיצה פרסקה|צילום: אנטולי מיכאלו , יח"צ

ביאנלה פיצה ארטה

הפיצרייה הקסומה של סניה עמר ובעלה אחמד ממוקמת בלב האזור העתיק של הכפר הדרוזי ג'וליס, במקום שהיה בעבר מוסך, אבל היום מעוצב עם הרבה מזכרות, אביזרים וטאבון ענק לפיצות. סניה, שפית שעבדה בעבר במסעדות כמו עלה גפן, אחראית על הבצק שתופח במשך 72 שעות, ועל השילובים המיוחדים שנעים בין מרכיבים מהמטבח הדרוזי לבין קלאסיקות נאפוליטניות. מבחר הפיצות במקום משתנה בהתאם לחומרי הגלם העונתיים שסניה מלקטת בעצמה.

בוויז: בינאלה פיצה ארטה, ג'וליס. 04-8841334‏, לא כשר

בינאלה פיצה ארטה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בינאלה פיצה ארטה|צילום: לין לוי, mako אוכל

פיצה אולה

פיצה אולה בעוספיה, שמנוהלת על ידי בני הזוג אולה ואמין עלו והילדים שלהם, נחשבת לאחת הפיצות הטובות בישראל. הקאץ': היא פתוחה רק בימי שישי ואם לא תזמינו מקום מראש לא תצליחו לאכול את הפיצה המעולה הזאת. כל המרכיבים שלה מוכנים בבית, מהקמחים והתבלינים ועד הפסטו והלאבנה, והאפייה נעשית בטאבון עצים. אמין בנה במקום חדר מיוחד עם בקרת טמפרטורה, כדי להבטיח תסיסה מושלמת לבצק המחמצת שלא נכנס לקירור מרגע שמכינים אותו ועד שהוא הופך לפיצה. התפריט כולל פיצות מפתיעות שמוגשות עם מספריים לחיתוך, כמו פיצה עם בריסקט מעושן; פיצה קרפצ’ו עם סינטה מעושנת; מרגריטה קלאסית; פפרוני; סלמי; ופיצה כרמל, שקרויה על שם בנם של אולה ואמין. המחיר לפיצה אישית (שיכלה להתאים לזוג סועדים) 55-90 שקלים, בהתאם לתוספות שבחרתם.

בוויז: פיצה אולה, עוספיה. לא כשר

פיצה בריסקט בחצר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה אולה|צילום: לין לוי, mako אוכל

נאופוליטן

נאופוליטן מצדיקה את תואר אחת הפיצריות הנאפוליטניות הטובות בארץ, אם לא הטובה מכולן. הפיציולו אורן אבני הוא זה שחולל את המהפכה הנאפוליטנית בחיפה, ולא סתם הוא מכונה "אבי הבצק": הוא שומר עליו בטמפרטורת החדר עד לאפייה ומתייחס אליו בחרדת קודש. הגבינות איכותיות ממחלבה מקומית, שמן הזית ישראלי ומשובח והירקות גם הם הכי טובים שגדלים כאן. פארם טו טייבל ישראלי, אבל על בצק 100% נאפוליטני. ב-2025 הפיצרייה הזו הגיעה למקום 25 בדירוג 50 הפיצות הכי טובות באסיה של מדריך הפיצות הטובות בעולם. המחירים נעים בין 62 ל-80 שקלים עבור פיצה אישית.

נאופוליטן. הנמל 37, חיפה. 04-6166950. לא כשר

פיצה נאופוליטן פיצת תפוחי אדמה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
נאופוליטן|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

חללית

הפיצרייה הזו חדשה יחסית בחיפה, אבל היא כבר הפכה לנקודת ציון מעניינת בנוף הקולינרי של העיר. המקום הוקם על ידי יהלי דגן, שהקים בעבר פיצרייה מצליחה בסין ועכשיו מביא את הפיצות שלו לחיפה. האווירה פשוטה במתכוון, אבל הפיצות – לא. הן גדולות יותר מהנאפוליטניות המקובלות, עם בצק היברידי שנראה נאפוליטני אבל מרגיש ניו יורקי. התפריט מציע שילובים מפתיעים לצד קלאסיקות, כמו פיצה עם בייקון וסלרי; פיצה עם ענבים וגבינות; ואפילו פיצה עם חציל וקממבר. המחירים: 52-72 שקלים.

חללית. סירקין 12, חיפה. לא כשר

פיצה ירוקים וריקוטה של פיצה חללית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה חללית|צילום: לין לוי, mako אוכל

שטיכמוס

הפיצרייה הזאת ממוקדמת בחצר יפהפייה בבית לחם הגלילית, של חברה שמייצרת טאבונים ומטבחי חוץ. היא לא פעילה בכל ימות השבוע, וחשוב להתעדכן באינסטגרם לגבי זמני הפעילות. אבל אם תצליחו להגיע לכאן בזמן הנכון, תזכו לטעום פיצה נאפוליטנית נהדרת. את הבצק מתפיחים 72 שעות, ובתפריט הקטן והידידותי תמצאו מרגריטה קלאסית עם מוצרלה ובזיליקום; פיצה עם פקורינו ורוקט; מרגריטה חריפה; ופיצה לבנה משתנה שיכולה להגיע, למשל, עם תבשיל חובזה (בעונה) וקרם פרש. הבצק כאן רך, דק ואלסטי, עם מרכז כמעט נוזלי וקצוות תפוחים. והלוקיישן - עוצר נשימה. החל מ-54 שקלים לפיצה זוגית.

בוויז: שטיכמוס, בית לחם הגלילית. 058-7843080, לא כשר

ויש גם פיצות מיוחדות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שטיכמוס|צילום: לין לוי, mako אוכל

פולצ'ינלה

בפולצ'ינלה, שהחלה לפעול מתוך בית פרטי בקדימה-צורן ועברה למתחם ביישוב, עומד טאבון מאיטליה ובו נאפות פיצות נאפוליטניות קלאסיות בקוטר 32 ס"מ שנחתכות לשישה סלייסים. הפיצרייה שפועלת פה פתוחה רק עד שנגמר הבצק. יש פה 9 סוגי פיצות, החל ממרגריטה קלאסית, דרך למנזה, פונגי, קרצ'ופי ואבירטה ועד לפיצה המיוחדת של יאיר, שתצטרכו להגיע בשביל לגלות את סודה. 66-78 שקלים לפיצה.

פולצ'ינלה. החסידה 2, קדימה-צורן. לא כשר

פיצה פולצ'ינלה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פולצ'ינלה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

דולצ'ה

בכניסה לאזור התעשייה של רעננה, דולצ'ה מגישה פיצות נאפוליטניות מעולות שעשויות מבצק מחמצת שעובר התפחה ארוכה. התפריט מציע רק 5 פיצות קלאסיות (שמוגשות עם מספריים), אבל כל אחת מהן היא שלמות; למשל המרינרה עם אנשובי חזק, שום, רוטב עגבניות ואורגנו או המרגריטה, עדינה ושקטה, עם מוצרלה מעולה, פרמזן ובזיליקום. דולב אללי ומורן שקוף התחילו את דרכם המשותפת באירועים, שם הגישו פיצות נאפוליטניות מטאבון נייד. היום המקום שלהם הוא מוקד עלייה לרגל שקשה למצוא בו שולחן פנוי. 70-80 שקלים לפיצה.

דולצ'ה. המסגר 1, רעננה (בית טירן). כשר ללא תעודה

דולצ'ה (צילום: דוד מויאל)
דולצ'ה|צילום: דוד מויאל

אמריקן דולצ'ה

אמריקן דולצ'ה היא האחות הקטנה והשכנה של דולצ'ה, והיא מתמקדת בפיצות אמריקאיות: פיצת ניו יורק היא בעלת בסיס דק, רחב ואלסטי, עם שוליים בהירים וקריספיים, בדיוק כמו בברוקלין. מושלמת לקיפול ואכילה ביד אחת. פיצת דטרויט היא מלבנית, נדיבה, עם תחתית פריכה שהופכת כמעט לקרמל מלוח מהגבינה הנמסה בשוליים. ויש גם פאן פיצהף פיצת מחבת עבה ואוורירית מבצק מחמצת, שמצליחה לשלב בין רכות פנימית לפריכות חיצונית, וכל ביס ממנה מזכיר למה היא אחת האהובות בתפריט. 81-139 שקלים למגש משפחתי גדול.

אמריקן דולצ'ה. זרחין 3, רעננה. כשר ללא תעודה

פיצה בסגנון דטרויט - אמריקן דולצ'ה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
אמריקן דולצ'ה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

רגאצי

רגאצי, מבית היוצר של מקימי הבר Jackie O, מגישה פיצות נאפוליטניות על טהרת בצק שעובר תפיחה של 72 שעות. זה בר הפיצות הראשון מסוגו שנפתח בפתח תקווה, עוד בתקופת הקורונה, והיום כבר יש לו 2 סניפים. התפריט כולל 15 פיצות, ממרגריטה קלאסית ועד יציאות מקוריות כמו פיצת יוניקורן עם קרם תירס, מוצרלה, פטה, פיקורינו ובצל ירוק. המחירים: 65-86 שקלים.

רגאצי. שחם 32, פתח תקווה; דרך רמתיים 24, הוד השרון. לא כשר


א-לה פלה

הפיצרייה של תמיר לוי (שגם הקים את מו ומו - מסעדת הבשרים הוותיקה ברחובות) מגישה מאז 2020 פיצה קריספית ואוורירית. היא עשויה מבצק שעובר תהליך שאורך שלושה ימים, ונאפית פעמיים: אפייה ראשונית ישירות על אבן התנור, ואחר כך נכנסת לאפייה שנייה עם התוספות. בזכות התהליך הזה הפיצה יוצאת קלילה, עם מלא טעם, טקסטורה חיצונית פריכה ובצק אוורירי. הגבינות במקום הן של מחלבת עברי ומשק דותן, והמחירים הם בין 94-110 שקלים לפיצה משפחתית מלבנית גדולה.

א-לה פלה. הרצל 177, רחובות. לא כשר

אלה פלה (צילום: סיגל סבן, יחסי ציבור)
א-לה פלה|צילום: סיגל סבן, יחסי ציבור

פבריקה

פיצה פבריקה של אורון עמר היא פיצרייה נאפוליטנית פר אקסלנס. הבצק כאן דק במרכז ושמנמן ותפוח בשוליים, והכל מוקפד - משלב התפיחה ועד האפייה הקצרה בטאבון על 400 מעלות. כל פיצה שאורן אופה (ורק אורן אופה את הפיצות) מושקעת בטירוף, ובתפריט הוא מציע 12 פיצות נאפוליטניות בגודל אישי, מקלאסיקות איטלקיות עד לשיגעונות מקומיים כמו פיצה כרם התימנים עם לאבנה, סמנה ורוטב כוסברה ברוח סחוג. 52-78 שקלים לפיצה.

פבריקה. הרצל 203, רחובות. 08-6141480. לא כשר

פבריקה. רחובות (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פבריקה|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

ברוקלין

בברוקלין מכינים פיצה ניו-יורקית כמו בסרטים, עם סלייסים ענקיים שצריך לקפל כדי לאכול. מה שהתחיל כרעיון של יריב הדרו (שגם חתום על מסעדת הפיצה התל אביבית "הפיצה"), הפך לאימפריה של שלושה סניפים שפתח ביחד עם שותפו, אסף. את הפיצות שלהם הם מכינים על בצק ללא סוכר ושמן, מה שמשאיר מקום לתוספות מפנקות, ויש להם המון כאלה, מקלאסיקות אמריקאיות כמו פפרוני, בייקון והאם ועד לאופציה טבעונית קבועה. זהו גם אחד המקומות הבודדים שבו הפיצות עדיין נמכרות כמו פעם – בסלייסים. 22-25 שקלים למשולש.

ברוקלין. קינג ג'ורג' 88, דיזנגוף 276, יהודה הלוי 45, תל אביב. לא כשר

המשולש הכי גדול בעיר - ברוקלין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה ברוקלין|צילום: לין לוי, mako אוכל

הפיצרייה של רביבה וסיליה

מעצמת רביבה וסיליה במתחם הקניות של שכונת צמרת, מונה גם פיצרייה. זו השכונתית פה מזה עשור. המקום קטן, אבל עם לב ענק ושירות מהמם, והעובדים כולם הם תיכוניסטים שלומדים בסביבה. הפיצה הנמכרת פה היא אותה אחת שמוגשת גם במסעדה הסמוכה של רביבה. בצק מחמצת העשוי מתערובת של שלושה סוגי קמחים (גירסולה, 180 ושטיבל) ומותפח 36 שעות. הוא דק ואלסטי במרכז, וככל שמתקרבים לקצה הוא נעשה קריספי. התפריט נע בין סלייסים קלאסיים עם פפרוני, זיתים, תירס או פטריות (20-28 שקלים לסלייס ויש גם דיל של סלייס עם טרופית ב-25 שקלים), לבין פיצות דגל כמו הים תיכונית עם פטה, קלמטה, בצל ואורגנו, או פפרוני-בטטה. 94 שקלים לפיצה בקוטר 28-30 ס"מ.

פיצרייה. מתחם G צמרת, ניסים אלוני 10, תל אביב. לא כשר

פיצריה של רביבה וסיליה (צילום: לין לוי)
הפיצה השכונתית של צמרת. רביבה וסיליה|צילום: לין לוי

לה טיגרה

לה טיגרה, תל אביבית נאפוליטנית ביי דה בוק, נפתחה ב-2021 והייתה הראשונה בישראל שגם קיבלה הכרה וחברות באיגוד הפיציולו הנאפוליטני. המשמעות היא שזו פיצה שנעשית לפי כל הקריטריונים הנוקשים של פיצה נאפוליטנית מחומרי גלם איטלקיים. לא רק הפיצה פה ממש כמו באיטליה, אלא גם האווירה. עם המוזיקה הנכונה, נשנושים איטלקיים למנה הראשונה ודרינקים תואמים. הפיצה עצמה היא התגלמות השלמות: בצק אלסטי מנומר בקצוות, ומבחר אפשרויות, כולן נהדרות. האהובות עלינו הן פיצה עם רוטב עגבניות, גבינת סטרצ'יאטלה, אנשובי, פרמזן, שמן זית ומטבל פסטו; פיאמה עם רוטב תרד, אנשובי, תפוחי אדמה, מוצרלה, שמנת חמוצה, בצל ירוק, צ'ילי חריף ומטבל לימונצ'לו; ופיסטאצ'יו עם שמנת, מוצרלה, פרחי מורטדלה, רוטב פיסטוק, פיסטוק קלוי ומטבל דבש חריף. 54-84 שקלים לפיצה.

לה טיגרה. פרנקל 9, שכונת פלורנטין, תל אביב. לא כשר

פיצה לה טיגרה תל אביב  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
לה טיגרה|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

ארציאלי

בארציאלי מכינים פיצה רומאית מרובעת ממש כמו ברומא, ומציעים את החוויה השלמה, כולל חיתוך ותמחור לפי משקל. הפיצות שמחכות בוויטרינה הן בעלות קראסט פציח, קריספי ומצטיין גם בחימום ביתי. התוספות הן חגיגה, ויש פה 4 סוגי פיצות: קלאסיות עם רוטב עגבניות, כאלה עם רוטב קרם דלעת, ביאנקה נטולות רוטב ופיצות מיוחדות עם טוויסט. המחיר, כאמור, לפי משקל: 12-14 שקלים ל-100 גרם,נכך שאפשר בהחלט לטעום כמה סוגים בביקור אחד.

ארציאלי. מלכי ישראל 7, תל אביב; נעמי שמר 5, קריית אונו. לא כשר

ארציאלי פיצה תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ארציאלי|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

לילה

היא נפתחה לפני כעשור, ונחשבת לאחת הפיצריות המגניבות בתל אביב (לפני שנתיים נפתח סניף נוסף ברמת השרון). הפיצות פה הן בגודל שמוגדר אישי, אבל יכולות להספיק בכיף לשניים לא מאוד רעבים. הבצק בעובי בינוני, עם שוליים שמנמנים שמזמינים ביס. האפייה מתחילה על רשת ומסתיימת ישירות על אבני התנור, כדי לתת את הקריספיות המדויקת. חלק מהתוספות נכנסות כבר לפני האפייה, ואחרות מגיעות טריות מעל הפיצה הלוהטת. בתפריט יש 11 פיצות לבחירה, במחיר שנע בין 68-92 שקלים.

לילה. מרחביה 4, תל אביב. סוקולוב 79, רמת השרון. 03-5168244, לא כשר

פיצה לילה  (צילום: שרונה קנטור)
פיצה לילה|צילום: שרונה קנטור

תדר

בלב התדר, אחד ממרכזי הבילוי התוססים בתל אביב, נמצאת הפיצרייה של השף אייל שני. הפשטות היא שם המשחק כאן: יש מרגריטה קלאסית ויש משולש עם אנשובי, והבצק דק ועם רוטב עגבניות סמיך ומוצרלה טובה. הטוויסט מגיע בדמות סחוג וזעתר שמצורפים לכל משולש. הפיצה משתלבת מושלם באווירה ההיפסטרית של המקום, והיא ללא ספק אחת האהובות בעיר. המחיר: 20 שקלים לסלייס ענק.

תדר. דרך יפו 9, בית רומנו, תל אביב. 03-5719622. לא כשר

פיצה תדר  (צילום: אריאל אפרון,  יח
פיצה תדר|צילום: אריאל אפרון, יח"צ

שלחמך

השף רועי גורן, בוגר בית ספר לקולינריה CIA בניו יורק, מכין בפיצרייה השכונתית שלו פיצות ישראליות עם אופי נאפוליטני. הן עשויות מבצק מושלם, רך ואוורירי עם שוליים עבים וקריספיים, פשוט וטעים. בתפריט תמצאו מרגריטה; פוטנסקה חריפה אש; מלנזנה עם חציל, בייבי מוצרלה ובולגרית; ופונגי עם רוטב ביאנקה, פטריות וכמהין. יש גם פיצות פופ אפ מתחלפות מקוריות ומיוחדות, למשל בציליאנית של השף יפתח ישעיהו עם קרם פרמזן, מוצרלה, פלחי בצל שרוף, בצל סגול, בצל ירוק וסירופ בלסמי. כל הפיצות מגיעות בגודל אחיד של 38 ס"מ ומחולקות ל-6 סלייסים. 69-88 שקלים לפיצה.

שלחמך. בראלי 18, תל אביב. 03-6999000. כשר למהדרין

פיצה שלחמך (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
שלחמך|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

פיצה 180

היא נסגרה בעקבות המלחמה מאחר שכמעט כל הצוות שלה גויס. מעין שמחה, שפתח את 180 ומאז השבעה באוקטובר היה לא מעט ימים במילואים בעצמו, עבד רק במשלוחים. אבל החדשות הטובות הן שאפשר להזמין את הפיצה של 180 בבר ג'ין קלאב סופרים. הבצק של הפיצה הזו דק ואלסטי מאוד, בעל טעם ניטרלי שמתאים לדיפ הטעים שמגיע איתה. המבחר כולל מרגריטה; פיצה עם אספרגוס, קריספי שאלוט ופרמזן; פיצה עם פפרוני ודבש צ'ילי מותסס; פיצה עם בשר סרטנים, חמאת טימין, חלפיניו מוחמץ וגבינת בושה; פיצה עם קרצ'ופי, בייקון בטן וקונפי שום; ופיצה עם שרימפס בחמאת עשבים, תירס מתוק, צ'ילי כבוש ועירית. כולן קרויות על שם עובדי המקום (שעדיין במילואים!). 89 שקלים לפיצה משפחתית לא גדולה.

פיצה 180 בג'ין קלאב סופרים. קינג ג׳ורג׳ 83, תל אביב

פיצה 180  (צילום: חיים יוסף)
פיצה 180|צילום: חיים יוסף

הר סיני

הר סיני, שממוקמת במרכז נחלת בנימין (וסניף נוסף שנפתח לאחרונה במתחם ביג פאשן גלילות), היא הפיצרייה הכי תל אביבית שיש. הפיצה כאן דקה מאוד, המשולשים רחבים אבל לא ענקיים, הבצק קראנצ'י והקצוות שלו תפוחים ופריכים. סלייס בלי תוספת עולה 20 שקלים, עם תוספת 25 שקלים, ומבחר התוספות מצומצם וכולל פפרוני חרפרף וטעים, זיתים, פטריות, חריף ומיקס גבינות. כיף לקחת סלייס, לשבת באחד השולחנות בחוץ ולתצפת על הרחוב התוסס. כיאה למיקומה, ברחוב עתיר מקומות בילוי, היא פתוחה בחלק מהימים עד השעות הקטנות של הלילה. 

הר סיני. נחלת בנימין 55, תל אביב, מתחם ביג פאשן גלילות, רמת השרון. לא כשר

הפיצה הכי תל אביבית עם פפרוני חרפרף - הר סיני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה הר סיני|צילום: לין לוי, mako אוכל

לה פיאדרה

ב-2023 היא הייתה הפיצה הראשונה והיחידה בישראל שדורגה על ידי מגזין הפיצה הנחשב Top 50 Pizza בתור אחת הפיצות המובילות של אזור אסיה-פסיפיק. בתפריט תמצאו פיצות אדומות עם רוטב עגבניות ולבנות ללא רוטב, כולן על בצק בסגנון נאפוליטני שעובר תפיחה ארוכה ומקבל טעמים מורכבים. המבחר כולל 13 פיצות (ועוד אחת בהרכבה עצמית). אחת המעניינות היא פיצה חלב ודבש עם גבינת עזים, אגוזי מלך, דבש צ'ילי ופטרוזיליה. 58-78 שקלים לפיצה.

לה פיאדרה, גרשון אגרון 1, דניאל ינובסקי 17, ירושלים; תוצרת הארץ 2, פתח תקווה. 1-700-505-678. כשר

פיצה לה פיאדרה ירושלים (צילום: marvin photography, יחסי ציבור)
פיאדרה|צילום: marvin photography, יחסי ציבור

זאת

הפיצרייה הניו יורקית האשדודית היא לגמרי סיפור הצלחה. עם פיצות ענק ובצק נפלא, זה המקום המושלם למי שמחפש חוויה קצת אחרת. לכל פיצה מצורף דיפ מיוחד ותמיד יש מבחר מעניין של פיצות בוויטרינה. למשל סופט און טופ - פיצה הפוכה שבה רוטב העגבניות מונח מעל הגבינה; אינפקטד משרום - לאוהבי הכמהין, עם שלושה סוגי פטריות; גרין דיי - עם פסטו וקרם שמנת; וכמובן פיצת פפרוני קלאסית. הפיצה נשארת טובה גם בחימום ביתי. 16-21 שקלים לסלייס ו-78-94 שקלים למגש סופר ענק.

זאת. מפקורה 1, חוף הקשתות, אשדוד. לא כשר

זאת פיצה - פיצה ניו יורקית אשדודית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה זאת|צילום: לין לוי, mako אוכל

פארינו

במתחם מסחרי קטן ברובע א' מסתתרת פארינו, פיצרייה שהביאה לאשדוד ולאזור הדרום כולו את הפיצה הנאפוליטנית הראשונה שנחשבת בין הטובות בארץ. את הבצק, שהוא גאוות המקום, מכין יאן הרוש: הוא דק ואלסטי במרכז ותפוח ומנומר בפסים שחומים-מפויחים בקצוות. הפיצות מוגשות עם מספריים לחיתוך, אבל מי שמעדיף בהחלט יכול לבקש סכין ומזלג. מעבר למרגריטה הקלאסית והמושלמת, התפריט מציע פיצה מריסאקה עם פיקורינו כבשים וקונפי שרי; פיצה סטרצ'טלה עם פסטו רוקט לימוני וריבת עגבניות שרי; ופיצה זוקיני עם קרם פרמז'ן, טוויל פרמז'ן ודבש וספגטי זוקיני. 58-70 שקלים לפיצה אישית.

פארינו. האשל 9, אשדוד.08-6176648 . כשר

פארינו. אשדוד (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
פארינו|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

פדרה מדרה

פדרה מדרה שנפתחה לפני שנה בדימונה הביאה לעיר הדרומית את בשורת הפיצה הנאפוליטנית. את ההקמה ליווה השף ינון מזרחי ועל הפיצות חתום הפיציולו רענן נוסל ששילב בתפריט 10 פיצות לא שגרתיות הנאפות בטאבון שיובא מאיטליה. בין המעניינות היא פיצה "הפייבוריטית של נועם" עם בשמל לימון, בצל סגול, מוצרלה, יוגורט, סחוג כוסברה, פנקו וגרידת לימון. הפיצות בקוטר 32 ס"מ ומחירן 52-68 שקלים.

פדרה מדרה. פרץ סנטר דימונה. כשר

פדרה מדרה בדימונה (צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור)
פדרה מדרה|צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור

פורטונה

פורטונה האילתית נפתחה בשיא הקורונה, והיום יש לה סניף גם בהוד השרון. הפיצות שנאפות כאן הן בסגנון נאפוליטני אך מותאם לחיך הישראלי, ובמילים פשוטות: הן עשויות מבצק מחמצת מעולה אבל לא דורשות סכין או מספריים. יש בתפריט 9 פיצות, ביניהן פיצה עם תאנים, מוצרלה, קממבר, פקאן ודבש צ'ילי. 58-70 שקלים למגש גדול שיספיק בקלות ל-3-4 סועדים.

פורטונה. אלמוגים 15, אילת. 08-6335050. רמתיים 70, הוד השרון. 09-8665339, לא כשר

פיצה פפרוני של פורטונה (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
פורטונה|צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

פיצת השנה של גולשי mako

כשרצינו לבחור את הפיצות הטובות בישראל פנינו גם אליכם, גולשי mako, כדי לתת לכם אפשרות לבחור את פיצת השנה שלכם. עשרות אלפים השתתפו והצביעו, והכניסו לרשימה מקומות שכבר הפכו למוסדות כמו פרסקה וטוני וספה, לצד פיצות חדשות יחסית כמו פיצ'ינו ופולצינלה.

אלו עשר הפיצריות הנבחרות שלכם:

מכירים פיצה טובה במיוחד שלא נכנסה לרשימה? עדכנו אותנו!