כמדי שנה, לכבוד יום הולדת של המדינה אנחנו שמחים להציג רשימה של מקומות עם אוכל הרחוב הכי טעים בישראל. כמו תמיד, הרשימה מחולקת לאזורים אבל לעומת השנים הקודמות, אבל הפעם את המקומות הוותיקים, המיתולוגיים והקבועים בפרויקט הזה תמצאו ברשימה שמית.אבל לפני הכל, מה זה בכלל אוכל רחוב? על פי ההגדרה שבחרנו מדובר במאכלים שאפשר לאכול בעמידה, ללא צלחת או סכום. את האוכל הזה אפשר להחזיק ביד אחת ולהתהלך איתו ולכן המבורגרים למשל לא נכללים בהגדרה זו וגם לא חומוס ועוד מאכלים פופולריים ואהובים. מה כן נכלל? פלאפל, שווארמה, כריכים, טורטייה, אמפנדס, בורקס ועוד.הרשימה המלאה:ראשית נציין את המוסדות שחוזרים ברשימות שלנו שוב ושוב ובצדק, וראויים להיכלל ברשימה גם הפעם: פלאפל שמסייה בעכו העתיקה, סנדוויץ' בר ברכה בחיפה, שווארמה אבו האני בנצרת, פלאפל מישל ופלאפל הזקנים בחיפה, סמבוסק הארזים בחורפיש, פלאפל דבורה בפרדס חנה והמוסדות החיפאיים האלמותיים שווארמה אמיל, שווארמה סאבח, בורקס בכר העגלה ופלאפל ג'ורג'.קונפאפאפודטראק קונפאפא הוא נקודה קולינרית ששווה להצפין במיוחד בשבילה. התפריט מתחיל עם נאפחה - סלייסים של בטטה בתיבול מיוחד שמטוגנים בבלילת טמפורה ומוגשים עם כל מנה, וממשיך עם כריך הדגל של אונטריב מבושל 15 שעות. תדמיינו ג'בטה ענקית עם הר של אונטריב מפורק, בצל מטוגן, חסה, נאפחה ורטבים - ופתאום רמת הגולן כבר לא מרגישה רחוקה כל כך.מחירים: 35-65 שקלים.קונפאפא. מרום גולן. 054-7799330. שני-חמישי 19:00-21:00, שישי 12:30-16:00. לא כשרView this post on Instagram A post shared by קונפאפא - פודטראק (@conpapa.truck)לה פמפה אקספרסהפודטראק של אילנית וערן טבצ'ניק ממוקם באמפיתיאטרון של נהריה ומגיש אמפנדס גדולים ושמנמנים ממולאים באסאדו מפורק ונקניקיית בקר גרמנית מעושנת שמוגשת בלחמנייה קטנה ואוורירית עם בצל מוחמץ. מנת הדגל היא השילוש הקדוש: ג'בטה מחמצת ובתוכה הר של בשר מפורק, ריבת בצל שערן מכין בעצמו, קונפי שום ואיולי סודי.מחיר: 28-79 שקלים.לה פמפה אקספרס. עין שרה, נהריה. 052-2951177. ראשון 12:00-18:00, שני-רביעי 12:00-20:00, חמישי 12:00-21:00, שישי 11:30-16:00, כשרהחלוןמנת הסביח שמכינים בבוטקה הקטן החלון לא דומה לשום סביח אחר. הפיתה קטנה בהרבה מהפיתות הרגילות, רק 100 גרם, מה שאומר שהמנה לא תפיל אתכם לשנצ. חוץ מזה יש במנה שפע של הפתעות: סלט ירוקים עם בצל ירוק, צנונית, כוסברה ופטרוזיליה, בצל בסומאק בלאדי מבית ג'אן, סלט כרוב, חריף, חציל קריספי במיוחד בזכות ציפוי של קמח תפוחי אדמה לפני הטיגון, ביצה קשה ומיץ של עגבנייה מגוררת.מחיר: 25-30 שקלים.החלון. העמק 1, כרמיאל. ראשון-חמישי 10:30-17:30, שישי 10:30-15:00, לא כשרהסביחבסביחייה הצנועה שפועלת בלב השוק של עפולה מכינים סביח מפנק ומושקע שיכול בקלות לתפוס מקום של כבוד לצד הכוכבים הגדולים בתחום. כל מנה מכילה חומוס, חריף, חציל מטוגן, ביצה קשה מפוררת, בצל חתוך דק, מלפפון חמוץ, סלט ירקות קצוץ דק דק, פטרוזיליה ועמבה מעולה והכול נארז לתוך פיתה חמימה ואלסטית.מחיר: 22-30 שקלים.הסביח. השוק 24, עפולה. 04-6961830. ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 08:00-14:30, כשרבון צ'הבתפריט של המסעדה הווייטנאמית של שוק תלפיות יש מנת אוכל רחוב מושלמת: כריך באן מי. חצי בגט שלתוכו נכנסים מיונז מתובל בפיש סוס ושום, מלפפון טרי, כוסברה, בצל כבוש, בצל טרי ושאלוטס מטוגנים; מעליהם בוחרים תוספת עיקרית: פטה כבד, קציצות עוף, חציל וטופו ברוטב ג'ינג'ר, פילה קאט פיש בציפוי פנקו, שרימפס או חזה עוף קריספי. בטפטפת קטנה שנעוצה בבגט מקבלים רוטב מאגי, צרפתי במקור, שצריך לטפטף לתוך הכריך – והתוצאה היא שילוב מושלם ומלא אוממי.מחיר: 42-60 שקלים.בון צ'ה. לונץ 7, שוק תלפיות, חיפה. 054-4840420. ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00, לא כשראטליז אבו שקארהבתוך האטליז הכי מפורסם בשוק ואדי ניסנס פועלת מזללה מפתיעה שמציעה כריכי נקניקים מטריפים בתוך ג'בטות ענקיות. הבשרים נצלים על הפלנצ'ה ונכנסים עם גבינות לתוך ג'בטה שנמרחה בחמאה ונצלתה על הפלנצ'ה. אל תוותרו על שיפוד קטן עם רולדת בשר שננעץ בתוך הכריך בתור נשנוש.מחיר: 59-69 שקלים.אטליז אבו שקארה. חורי 38, חיפה. 054-9300809. שני-שבת 08:00-22:00, לא כשרטאקו טיהבמזללה המקסיקנית של שוק תלפיות מכינים טאקו ובוריטו מעולים. את הטאקוס כיף לאכול בעמידה והבוריטו הוא פשוט הצגה. ארוחה מלאה בתוך טורטייה שיכולה להגיע עם בקר, פרגית או צ'ילי קון קרנה טבעוני מרדיפיין מיט בתוספת אורז ושעועית. גם הרטבים שמגיעים ליד מעולים: איולי צ'יפוטלה מעושן חרפרף, איולי חלפיניו ואיולי סלסה ורדה עם 3 סוגי עגבניות שנאפות עם בצל ותבלינים.מחיר 19-56 שקלים.טאקו טיה. סירקין 21, חיפה. ראשון-רביעי 12:00-22:00, חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-17:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by Taco Tia (@tacotia_)שווארמה פיירהשווארמה של פייר יצרה המון באז לאחרונה, לא מעט בזכות העובדה שמדובר בפייר מחאשם שעבד אצל בשווארמה אמיל במשך תקופה ארוכה ומי שהיה אחראי (לדבריו) על תיבול השווארמה המפורסמת. לפני כחודש פייר פתח שווארמה משלו, במרחק קטן משווארמה אמיל, ונחשו איפה התור היום ארוך יותר. הבשר אצל פייר מתובל בעדינות ויש פס עם מלא תוספות שאפשר להכניס לפיתה יחד עם הבשר. החמוצים מוגשים ליד.מחיר המנה: 30-60 שקלים.שווארמה פייר. יפו 43, חיפה. שני-שישי 10:00-18:00, לא כשרשווארמה 11השווארמה האגדית של אדם ויוסף חסון נחשבת כבר יותר מעשור ליעד עלייה לרגל לכפר דרוזי בכרמל בזכות הטעם וכמות הבשר בכל מנה. מדובר בשווארמה עגל בלבד שתמיד יש עבורה תור ארוך בו חוזרים על הסיסמה 10 זה הרצוי, 11 זה המצוי. לטעמם של לא מעט חובבי שווארמה מדופלמים, זוהי אחת השווארמות הטעימות בארץ.מחיר: 38-48 שקלים.שווארמה 11. דלית אל כרמל הכביש הראשי. שני-שבת 10:30-16:00, לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי שווארמה 11/בון אפתית (@shwarma.11)BBQ Mirageבברביקיו מיראג' מכינים שווארמה שהתפרסמה ברשתות בזכות שיטת צלייה מיוחדת: גלגל השווארמה כאן לא אנכי אלא אופקי. גם כמות הבשר שנכנסת לכל מנה היא פקטור חשוב: מדובר בכמות נדיבה ביותר, כפי שנהוג באירוח הדרוזי. בזכות שיטת הצלייה המיוחדת, בבשר מאוד בולט טעם האש, ואחרי שהמנה מוכנה, הלאפה עושה סיבוב על הגחלים בתוך מתקן רשת מיוחד, מה שהופך את המנה למיוחדת מאוד.מחיר: 45-59 שקליםBBQ Mirage. עוספיה. שני-שבת 10:45-15:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by BBQ Mirage (@mirage_bbq)שווארמה בן חמובן חמו בשרים באור עקיבא התחילה לפני 60 שנה כקצבייה והיום מדובר במסעדת בשרים שאליה צמודה שווארמייה עם שני שיפודי שווארמה ענקיים: אחת עם בשר הודו ואחת עם עגל. לבשר כאן יש טעם טוב ללא תיבול אגרסיבי והפיתה נדיבה ביותר, מתפוצצת ממש.מחיר: 45-55 שקלים.שווארמה בן חמו. מרכז מסחרי אור עקיבא. 04-6100463. ראשון-חמישי 11:00-23:00, מוצש-24:00, כשרקבב ואחיובקבב ואחיו מכינים את אחד הקבבים הטובים בארץ והתוספות שמגיעות ליד מוצלחות לא פחות. כל מנה כוללת שלושה קבבים עסיסיים ובשרניים, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, סלט חצילים מעולה, עמבה, חריף ופטרוזיליה. התוצאה עסיסית בטירוף, עם טעמי גריל מובלטים. דרך אגב, יש פה גם חצי מנה של קבב ואפילו קבב טבעוני.מחיר: 28-44 שקלים.קבב ואחיו. המייסדים 48, כרכור. 04-6183888. ראשון 11:00-17:00, שלישי-חמישי 11:00-19:00, שלישי 11:00-14:30, כשרמזליקהמול תחנת הרכבת של בנימינה פועל פודטראק בצבע טורקיז. מכינים בו כריכים עם בשרים מעושנים בלחמניות פרנה נימוחות, כשלכל כריך יש שם מדליק, סוג של בשר, תוספות ורטבים שמתאימים בול אחד לשני וגם לשם הכריך. התוצאה הסופית: ביס מושלם שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.מחיר: 52-64 שקלים.מזליקה. דרך המסילה 51, בנימינה. 054-6266528. ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-15:30, כשרבתיה & נחמןהכריכים של שף רונן רביב מגיעים בתוך פרנות רכות ומצוינות. מה שנכנס פנימה הם בשרים מעושנים מעולים שרונן מעשן בעצמו. בזכות רמת הספיגה המוגברת של הלחמנייה מתקבל ביס מושלם, במיוחד אם מדובר בכריך מיקס אסאדו וצלעות (אבל גם אם מדובר בכריך עם בריסקט).מחיר: 58-80 שקלים.בתיה & נחמן. המייסדים 37, זכרון יעקב. ראשון-חמישי 11:45-15:00, שישי 11:45-14:45, כשרגם באזור המרכז, נתחיל עם המוסדות: פלאפל מוסא בנתניה, השניצל של תמיר והסביח של עובד בגבעתיים, הבוריק של הרצל משוק נתניה, בורקס חזן ביהוד, והפריקסה של חיימיקו בהוד השרון (שמאז התרחב לעוד סניפים ברחבי הארץ). הרשימה כוללת כמובן גם מקומות שהפכו לחלק בלתי נפרד מאוכל הרחוב המצוין של תל אביב: ג'סמינו, סביח פרישמן, ברטון, הקוסם, שניצל ציון, ונבחרת אוכל הרחוב המעולה של שוק הכרמל: הכרמל 40, פיתה פנדה, פלאפל אלעד, שמואל קבב והבורקייה.ג'וזףג'וזף היא קצבייה שמכינים בה כריכי בשר בתוך לחם בריוש ענק שחתוך לפרוסות מרובעות והן רכות כמו ענן. יש בכריך המעולה שלה רטבים, ממרחים, עלי חסה ו-180 גרם תערובת חמה של קורנביף וחזה אווז. היצירה הזו מוגשת עם חמוצים ועוד קצת רטבים ואין סיכוי שתישארו רעבים אחרי שתסיימו אותה. בימי שישי מצטרף לתפריט גם ספיישל בריוש אסאדו מטריף.מחיר: 46-70 שקלים.ג'וזף. בית חרות, קניון M הדרך. 09-9629000, ראשון-חמישי 8:30-20:00, שישי 08:00-15:30, כשרHa`biteבתוך המעדנייה במתחם ביתנס מוצעים הכריכים הכי טעימים באזור עמק חפר. מאחורי הדלפק העובדים לא מפסיקים להרכיב את הכריכים בתוך ג'בטות ולפעמים יש המתנה שדורשת סבלנות. מבחר הכריכים כולל כריך עם הר בשר, כריך קיסר, כריך קפרזה, כריך דייגים, כריך קובני, כריך ספריבס טלה, כריך בייקון של פעם וכריך הודו קלאסי. כולם מצוינים אחד אחד ומציגים שילובים מוצלחים בין חומרי הגלם שנארזים לתוכן (ונמכרים במעדנייה כמובן).מחיר: 38-64 שקלים.Ha`bite. מתחם ביתנס, ביתן אהרון. 058-7916621, ראשון-חמישי 08:00-19:00, שישי 08:00-15:30, לא כשריוסי חביתהכריך החביתה של יוסי זכה לאהבת הקהל גם בזכות החביתה הגדולה שנכנסת פנימה, גם בזכות נקניקיות המרגז שנצלות על הפלנצקה ביחד איתה וגם בזכות האווירה במקום. המנה ענקית ולא מעט פעמים נתקלים בקושי לסיים את הכריך הזה, המחיר הוא של פעם והשירות הכי לבבי שיש.מחיר: 32-45 שקלים.יוסי חביתה. דרך הרכבת 8, נתניה. ראשון-חמישי 09:00-16:00, כשרזורבההפיתות של זורבה הן לא סתם פיתות, הן הצגה. הן מתפקעות ממילוי ומגיעות עם מזלג חד פעמי שנעוץ בפתח הפיתה כדי לעזור להתמודד עם ערימה של בשר, רטבים וירקות שגולשת החוצה מכל הכיוונים. בתפריט יש רק 5 מנות: אונטריב בבישול ארוך, נתח תרנגולת (פרגית), כבד, קבב וצ'חלטה - שהיא קציצת ירק הכי טעימה בעולם. הבשר המפורק היא מנת הדגל.מחיר: 30-49 שקלים.זורבה. בוסל 76, נתניה. ראשון-חמישי 12:30-16:30, כשררפידוסרפידוס היא מזללת טקס מקס עם ראפ קראנצ'י שהפך לפופולרי במיוחד. הסוד הקראנץ' של המנה טמון בקיפול המיוחד של הטורטייה ובצלייה קצרה על הפלנצ'ה אחרי המילוי. חוץ מבשר ורטבים יש בפנים גם תוספת נאצ'וס שנכנסים לכל מנה בין השכבות של בשר ועמו שאתם מתארים לעצמכם, התוצאה קראנצ'ית בטירוף.מחיר: 57-65 שקלים.רפידוס. גיבורי ישראל 17 נתניה. העצמאות 63 פתח תקווה. לשעות הפעילות בכל סניף, כשרשווארמה אבו אדםבכביש הראשי של קלנסווה שוכן המקום המדהים של עבד מרעי, שמכין שווארמה בתוך בורות באדמה על פי שיטה עתיקה. הסיח מורכב מבשר כבש שאחרי תהליך הצלייה באדמה עובר למתקן החימום והגילוף. יחד איתו נכנסות לפיתה (יש גם לאפה או בגט) התוספות: סלטים, חומוס מושלם וחמוצים.מחיר: 45-55 שקלים.שווארמה אבו אדם, בוויז: שווארמה אבו אדם. 09-7423393. שני-שבת 11:00-21:00, לא כשרנוהו דליבנוהו דלי יש כריכים חלביים וכריכים עם בשרים שמעשנים במקום. המלצה שלנו: נסו כריך פסטרמה מעושנת מלא בצ'אנקים שמנמנים ורכים של בשר הודו מעושן שהושרה מבעוד מועד במרינדת חרדל ודבש. גם כריך הדגל, כריך אסאדו מצלעות וחזה בקר, מומלץ מאוד - יש בו בשר מעושן משוח ברוטב שזיפים, איולי, חרדל, חסה ועגבנייה. הכל נארז בפוקצ'ה עבה שמזכירה פרנה ולחם פניני איטלקי.מחיר: 58-78 שקלים.נוהו דלי. עתיר ידע 4, אושילנד, כפר סבא. 077-2302409. ראשון-חמישי 10:00-17:00, כשראוסטיןהתפריט באוסטין מציע בעיקר בשרים מעושנים, אבל יש גם אופציות לצמחונים. היתרון הגדול כאן הוא המיקום, במתחם נוח לעצירה על כביש החוף. מנת הדגל היא האוסטין מידנייט - פרוסות בריסקט וחזה אווז מעושנות שעוברות סיבוב על הפלנצ'ה ואז נערמות על לחמניית פרנה קלויה עם שום קונפי, חרדל, מיונז, חלפיניו ומלפפונים חמוצים. אפשר להוסיף למנה פרוסות צ'דר ואמנטל שנחרכות עם ברנר ומשדרגות את הסליזיות שלה.מחיר: 58-64 שקלים.אוסטין. מתחם דור אלון, קיבוץ יקום. 09-8841011. ראשון-חמישי 11:30-21:00, שישי-שבת 11:30-17:00, לא כשרלוניו פיש אנד צ'יפסהפודטראק הצהוב של לוניו מציע מנת פיש אנד צ'יפס מפנקת עם רוטב טרטר סודי. יש גם פישבורגר מעולה עם קציצת דג פריכה, בצל מטוגן, בצל בסומק, חסה ועגבנייה שנארזים לתוך לחמניית בריוש רכה כמו ענן ושווארמה דג בתוך פיתת גירוס גדולה ובשרנית, הכי טעימה בגזרת השווארמות דג המוכרות לנו.מחיר: 43-55 שקלים.לוניו פיש אנד צ'יפס. מתחם פודטראקס בכניסה לקיבוץ חוצות שפיים, 09-9798866. ראשון-חמישי 11:30-22:00, שישי 11:00-15:30, שבת 11:30-22:00, לא כשראורלי'ס רוטיסריבמקום שמוקדש לעוף רוטיסרי מכינים כריכי עוף מעולים בתוך לחמנייה. המבחר כולל כריך עוף קרוע, כריך חזה עוף, כריך שניצל קריספי וכריך פרגית. הסיפור של הכריך הוא כמובן העוף הטעים אבל לא רק בזכותו, אלא גם בזכות השילוב הנכון של התוספות.מחיר: 47-51 שקלים.אורלי'ס רוטיסרי. ארלוזורוב 2, רמת גן. ראשון-חמישי, 11:30-15:00; שישי, 11:00-13:00, לא כשרהברבריהברברי היא שיפודייה מוכרת שעברה לראשון לציון ויוצאות ממנה פיתות מרשימות ביותר. אחת המומלצות היא הפיתה עם הקבב המפורסם שמתובל בזרעי שומר ועשוי תמיד לדרגת מדיום. גם פיתה עם מיקס קבב ומרגז מעולה לא פחות.מחיר: 35-45 שקלים.הברברי. יוסף לישנסקי 6, ראשון לציון. 03-5185769. ראשון-חמישי 11:00-20:00, כשרהנכד של אברםדמיינו פיתה רכה כמו ענן שמכילה שווארמה מ-100 אחוז כבש עסיסי ורך. עכשיו דמיינו תיבול של צנוברים ושאת כל זה מכין ואורז לכם בפיתה מי שעד לא מזמן היה בכלל מעצב תכשיטים. אין שום דבר בנאלי במנת השווארמה של הנכד של אברם וברור שהיינו חייבים אותה ברשימה (גם מנת השווארמה עגל מצדיקה הגעה למקום).מחיר: 57-67 שקלים.הנכד של אברם. ברשבסקי 7, ראשון לציון. 055-7757500. ראשון-חמישי 11:30-23:00, כשרשווארמה אביהושווארמת אביהו, השווארמה בעיר המדע, הייתה ללא ספק אחת ההפתעות הגדולות של השנתיים האחרונות: שווארמה דונר מבשר עגל ושומן טלה מתובלת מדהים וצרובה היטב. הוסיפו לזה ירקות צרובים בתנור ג'וספר, טחינה וחומוס שמכינים במקום - ויש לכם מנת אוכל רחוב מושלמת ומפתיעה שלוקחת את המאכל המוכר למקום חדש לגמרי.מחיר: 53-65 שקלים.שווארמה אביהו. המדע 8, רחובות. 08-8633034, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-15:00, מוצש-22:30, כשרהכנאפה של כהןאל תיתנו לשם המקום להטעות אתכם: מכינים כאן מנת סביח מיוחדת ומעניינת מאוד שאפשר להוסיף לה גם קציצת ערוק ממש כמו בבית עיראקי אסלי. הפיתה אלסטית ורכה כמו ענן ולתוכה נכנסים ביצה, תפוח אדמה, חמוצים, סלט, טחינה פלפל צ'ומה ועמבה וזה ללא ספק סביח לפנתיאון. למי שחפץ במשהו טעים נוסף ישמחו להכין כאן גם בוריק ענקי ממולא בפירה תפוח אדמה מתובל וביצה רכה.מחיר: 29 שקלים לסביח, תוספת לקציצת ערוק 9 שקלים.הכנאפה של כהן. יעקב פריימן 4, ראשלצ. 050-8449850, ראשון-רביעי 10:00-22:00, ראשון-חמישי 10:00-24:00, מוצש-23:00, כשרView this post on Instagram A post shared by הכנאפה של כהן (@knafehcohen)בייגל'זבבייגל'ז מגישים בריסקט שעובר עישון של 18 שעות ולפני ההגשה הבייגל נכנס ל-3 דקות בתנור, מה שמוסיף קריספיות וממזג בין כל המרכיבים על הצד הטוב ביותר. המנה השנייה שכדאי לטעום כאן היא מנת בייגל עם הודו שעובר עישון של 10 שעות - כריך מפתיע וטעים מאוד עם גבינת צ'דר שנמסה בזמן החימום.מחיר: 60-72 שקלים לארוחה שכוללת גם שתייה וצ'יפס.בייגל'ז. הנשיא 57, קרית אונו. 055-9295785. ראשון-חמישי 12:00-22:30, שבת 12:00-22:30, לא כשרמפגש רמבםמפגש רמבם היא שווארמייה מבית היוצרים של מסעדת בסטה והשווארמה כאן טעימה מאוד, ללא תבלינים אגרסיביים שעלולים לחרוך את הגרון. הפוקוס הוא באופן מובהק על הבשר עצמו, ובין התוספות יש גם רוטב יוגורט. מדובר במנה מפוצצת בהמון בשר ותוספות, כך שגם חצי מנה משביעה מאוד.מחיר: 38-58 שקלים.מפגש רמבם. רמבם 3, תל אביב. ראשון-רביעי 11:00-17:30, 18:00-23:00, חמישי 11:00-24:00, שישי 11:00-16:00, שבת 17:00-23:00. לא כשרשווארמה איציק הגדולהשווארמה של איציק הגדול עשויה מבשר מקומי שמגיע הישר מחוות הגידול של המותג ויש במקום סיח מיוחד של בקר וואגיו. המחיר בהתאם כי בכל זאת, איפה עוד תאכלו בשר וואגיו בפיתה? יש כמובן גם שווארמה רגילה מבשר הודו, אבל לפה באים בעיקר בשביל הוואגיו. האם זה שווה את המחיר? אז זה תחליטו אחרי שתטעמו. מבחר התוספות לא גדול ומשאיר את הבמה פנויה לבשר עצמו.מחיר: 52-62 שקלים.שווארמה איציק הגדול. דוד רזיאל 3, יפו, תל אביב. 03-6830033, ראשון-חמישי 12:00-23:00, מוצש-23:00, כשרקובה התרנגולאכלתם פעם קובה בתוך פיתה? המנה הזאת נמצאת בשוק התקווה, ומדובר בקובה סולת עגולה וגדולה שנחצית ל-2 ונכנסת לפיתה עם חמוצים, עמבה וטחינה. פחמימה בתוך פחמימה? בהחלט כן. זה טעים, מיוחד, ביתי ומנחם, וגם לא יקר בכלל. כל מה שאפשר לחפש באוכל רחוב איכותי.מחיר: 20-28 שקלים.קובה התרנגול. צהל 64, תל אביב. 055-7298005. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00, כשרView this post on Instagram A post shared by קובה התרנגול (@koba_atarnegol)מרכז אסיההמקום קיים מאז 1993 ומכינים בו מאפים בוכריים מאוד טעימים. המבחר כולל פירשקי, צ'יבורקי, ביצ'אק, סמבוסק וגוז'גיז'ה. ויטרינה יפה עם שלל כיסונים בכל הצורות והגדלים, ממולאים בדלעת, בשר בקר או בקר עם בצל ושומן כבש, מטוגנים או אפויים, ויש גם עם תרד ועם חומוס ועם כרוב ועם תפוח אדמה. ביס מושלם לדרך לא משנה בדרך לאן אתם.מחיר: 6-20 שקלים.מרכז אסיה. מסילת ישרים 41, תל אביב. 03-6393859. ראשון-חמישי 08:30-20:30, שישי 07:00-15:30, כשרבבוליההמעדנייה של חגי לביא היא גן עדן לאוהבי שרקוטרי ובימי שלישי הוא מכין במקום כריכים מיוחדים. כל שלישי כריך אחד וכריך שונה משבוע שעבר. עד כה כיכבו בתפריט שרימפ רול, האם אנד צ'יז, BLT, כריך סלט קיסר, צ'ילי קון קרנה, קציצות, כריך פורקטה, רוסטביף או כריך סלופי ג'ו.מחיר: כ-45 שקלים.בבוליה. אבן גבירול 112, תל אביב. ראשון, שלישי-חמישי 9:30-18:00, שני, 09:30-16:00, שישי 09:00-14:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by Linoy Znati | יוצרת תוכן ומנהלת סושיאל (@linoyznati__)פיצה ארציאליארציאלי נכנסת ללא מעט רשימות פיצות מומלצות וגם כיכבה אצלנו בפרויקט הסלייס של המדינה שבו סקרנו את הפיצריות שבהן עדיין אפשר לקנות רק סלייס (או ריבוע) של פיצה. ארציאלי היא פיצה מהזן הרומאי המרובע שמחכה במגשים מלבניים עד שחותכים ממנה את הגודל הרצוי ושוקלים. הפיצות נחלקות לכמה סוגים: עם רוטב עגבניות, רוטב קרם דלעת, ביאנקה (פיצה ללא רוטב) ומיוחדות. בין האפשרויות: פיצה עם רוטב עגבניות, עגבניות שרי צלויות, גבינת פרובלונה וגאודה ופיצה עם טונה ולימון כבוש.מחיר: 12-13 שקלים ל-100 גרם.ארציאלי. מלכי ישראל 7, תל אביב; נעמי שמר 5, קריית אונו. 03-9311099. לא כשרמוטפאקבמקום של אראי קרפיצילר מתמחים באוכל רחוב טורקי ומכינים מנת דונר מעולה ורול לחמג'ון שהיא סוג של לאפה ממולאת בבשר רק בווריאציה טורקית. יש גם איסקנדר קבב מעולה לא פחות מבשר בקר או כבש, כשהבשר מעורבב יחד עם שומן, נצלה ואחרי זה מונח על גבי לחם טורקי יחד עם רוטב עגבניות ויוגורט.מחיר: 55 שקלים.מוטפאק. דרך סלמה 110, תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-18:00, האשל 10, באר שבע. 08-9414185, ראשון-חמישי 11:00-23:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by Mutfak מוטפאק מטבח תורכי (@mutfak.il)סון רוןמזללת הסטריט פוד של אופיר גוטמן מתמחה במנות עוף טנדורי. התנור המיוחד שעשוי מחימר ומצופה נחושת מפיק עוף בטעם שאין בהרבה מקומות אחרים ואת העוף הזה מכניסים לנאן הכי טעים שתאכלו. יש בו פילה עוף במרינדה של יוגורט ותבלינים פיקנטיים עם חסה, מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה ופטרוזיליה. המנה מוגשת עם רוטב יוגורט וטחינה, רוטב חריף ביתי וגרידת לימון. לנאן הזה יש גם גרסאות נוספות עם כבדים, שפונדרה, ברבוניה, טופו או כרובית.מחיר: 55-69 שקלים.סון רון. יהודה הלוי 44, תל אביב. 052-3662285. ראשון-חמישי 11:30-15:00, לא כשרניבו גריל ברנתחיל מהסוף: המקום הזה שייך למי שאחראים על שווארמה אגדית (מוטפאק) ואחרי היעדרות, אפשר היום למצוא בה את את מנת האיסקנדר המקורית ממוטפאק, על פי המתכון המשפחתי של משפחת אולגון. חוץ מהדונר המצוין היא מציגה מנה מעולה לא פחות. מדובר בקבב טלה טורקי שנארז לתוך פיתה, בגט או לאפה בתוספת חומוס, סלט ירקות, חריף וסלט כרוב או פשוט עם טחינה ועמבה. אפשר גם ללכת על הגרסה המעולה אך הלא כשרה של יוגורט עשיר, סמיך וחמצמץ שמחמיא מאוד לעסיסיות הקבב.מחיר: 40-50 שקלים.ניבו גריל בר. ויטל 2, תל אביב. 054-9072666. ראשון-חמישי 11:00-20:00, לא כשרמוב דליבמזללה של האחים חגי ואמוץ בר לב מגישים קלאסיקות של דלי אמריקאי מבוצעות ללא רבב. אנחנו עפנו על כריך רובן ועל כריך פסטרמי ויש גם כריך עם כתף טלה מעושנת. את הבשר מכינים כאן במקום בתהליך ארוך שנמשך כמה ימים וכולל כבישה קרה ועישון מיוחד. אחרי שהם מוכנים, הבשרים נארזים לתוך לחמניות עגולות ורכות. ללא ספק הכי קרוב שיש בתל אביב לדלי ניו יורקי.מחיר: 56-64 שקלים.מוב דלי. אלנבי 49, תל אביב. 054-7448822, שני-חמישי, שבת 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00, לא כשראטליז איוובימי שישי קורה משהו מעניין באטליז של איוו בשוק הנמל: מכינים כאן כריכים מעולים בתוך פוקצ'ה עם רוסטביף. נתחים אדמדמים של פיקניה ואגיו, מעט חרדל, מעט רוטב טרטר, חסה פריכה, מלפפונים חמוצים ופרוסות עגבנייה. כריך של קצבייה ברמה גבוהה שלוקח את עצמו ברצינות ויופי שכך.מחיר: 45-55 שקלים.אטליז איוו. שוק האיכרים. נמל תל אביב האנגר 12. בימי שישי משעה 08:00, לא כשרEGZכשדוכן כריכי הביצים נפתח בקניון עזריאלי הוא הפך תוך זמן קצר לוויראלי ברשתות החברתיות. מכינים בו כריכים עם חביתה מקושקשת פלאפית ותוספות משתנות, הגרסה המקומית ללהיט eggslut החולי. התפריט מציעה 6 גרסאות של כריכים אווריריים וכיפיים מאוד.מחיר: 31 שקלים לכריך, 5-6 שקלים תוספת למחיר עבור תוספות, תוספת 20 שקלים עבור ארוחה מלאה.egz. קניון עזריאלי תל אביב (מתחם מזון מהיר קומה ). ראשון-חמישי 08:00-20:00, שישי 08:00-14:00, כשר חלביבאן מי 13הכריך הווייטנאמי המפורסם משלב בין כל מה שמדהים בבגט צרפתי לבין כל מה שממכר באוכל אסייתי. בבאן מי 13 מכינים אותו במילוי עוף, בקר או טופו ורשימת התוספות כוללת ממרח פטה בקר, חמוצים אסייתיים תוצרת בית, עלי נענע, כוסברה, בזיל תאילנדי ואיולי סרירצ'ה. התוצאה היא שבכל ביס יש טעם חמוץ, חריף, מלוח ומתוק וזה נפלא וגורם לרצות עוד ועוד ביס מהכריך.מחיר: 50-69 שקלים.באן מי 13. נחלת בנימין 107, תל אביב. 055-2589966. ראשון-חמישי 11:30-18:00, שישי 11:30-16:00, לא כשרפיצה הר סיניהר סיני, שממוקמת במרכז נחלת בנימין, היא הפיצרייה הכי תל אביבית שיש. הפיצה כאן דקה מאוד והפפרוני שמגיע מעליה חרפרף וטעים. המשולשים של הר סיני רחבים אבל לא ענקיים, הבצק קראנצ'י והקצוות שלו תפוחים ופריכים. סלייס בלי תוספת עולה 20 שקלים, סלייס עם תוספת 25 שקלים, ומבחר התוספות מצומצם וכולל חוץ מפפרוני רק זיתים, פטריות, חריף ומיקס גבינות. הר סיני.מחיר: 20-25 שקלים.פיצה הר סיני. נחלת בנימין 55, תל אביב. מתחם ביג פאשן גלילות. 03-6188806. לא כשרפיצה ברוקליןפיצה ברוקלין היא הפיצה הניו יורקית הראשונה של תל אביב, שהיום מונה כבר 3 סניפים. תמיד תמצאו בוויטרינה לפחות 2-3 פיצות עם מגוון תוספות ענק שכולל בין היתר בייקון, האם ופפרוני. מה שעוד מיוחד בפיצה ברוקלין הוא שתמיד יש בתצוגה גם סלייס של הפיצה הטבעונית.מחיר: 22-25 שקלים לסלייס.פיצה ברוקלין. קינג ג'ורג' 88, דיזנגוף 276, יהודה הלוי 45, תל אביב. לא כשרפנינופנינו היא מזללת כריכים איטלקיים בלחם פניני קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. כרגע יש כבר 4 סניפי פנינו (בתל אביב, 2 באשדוד שאחד מהם כשר ובגבעתיים) והחמישי בראשון לציון כבר בהקמה. הכריכים של פנינו שאנחנו הכי אוהבים הם קראנץ' כמהין עם פרוסות גאודה הולנדית איכותית ואיולי כמהין דומיננטי דלישס - איולי כמהין עם ביצים דרוסות, הודו, עלי רוקט ועגבנייה.מחיר: 55-79 שקלים.פנינו. לרשימת סניפים ושעות פעילות, לא כשרהסופלקיה של גרקוממש בתוך גרקו של צביקי עשת נפתחה השנה הסופלקיה - דוכן סטריט פוד עם מנות גירוס מגולגלות בתוך פיתה יוונית עבה. הפיתה החדשה של קבוצת גרקו היא עבה ובשרנית ובגודלה היא איפשהו באמצע בין פיתה ללאפה. לתוכה נארזים סלסה ורדה, בצל סגול, לימון, שום ושמן זית, צ'אטני שיפקה ארומטי, סקורדליה, טחינה ירוקה עם פטרוזיליה וסלט קצוץ דק מעגבנייה ובצל שנחרכו על האש. אחרי הבשר מגיע הצזיקי. בגזרת הבשר יש קבב טלה מטורף מטלה ושומן, פרגית במרינדת תבלינים יווניים, שיפוד כבד עוף ושומן ליה וקציצות זוקיני פטה ועשבים וגירוס עגל וכבש.מחיר: 54-78 שקלים.הסופלקיה של גרקו. גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי-שבת 10:00-23:00, לא כשרסלין פרייטאגהבייגלה של דבורה מפורסם למרות שהיא מכינה אותו הכי פשוט, ממש כמו בבית. יש אפשרות בחירה בין בייגלה רגיל, עם פרג, עם שומשום ופרג, עם בצל או עם הכל ומבחר המילויים כולל סלמון, גבינת שמנת ובצל סגול; בייקון עם גבינה וביצה, אבוקדו, טונה, אומלט וצ'דר, סלט ביצים או סלט ביצים ובייקון. שימו לב שבדרך כלל המלאי נגמר הרבה לפני 15:00 אז כדאי להקדים.מחיר: 40-45 שקלים.סלין פרייטאג. שינקין 16, תל אביב. 052-2577497. שני-שישי 09:00-15:00, לא כשרפיתה בסטהרשת המזללות הזאת התחילה את דרכה באשדוד והיום יש לה גם סניף בשרונה מרקט. 2 הסניפים מציעים פיתות במגוון מילויים עם בצל ירוק שמבצבץ החוצה - סימן ההיכר והחתימה של הרשת. מבחר הפיתות כולל פיתה עם שניצל, עם מרגז, עם סטייק אנד אגס, עם קבב, עם כבדים, עם אסאדו מפורק, עם סביח, עם חזה עוף ואפילו עם בוריקה.מחיר: 35-55 שקלים.פיתה בסטה. שרונה מרקט, תל אביב. 03-9715544. הבנאים 1, אשדוד. 08-664-4199, כשרView this post on Instagram A post shared by פיתה בסטה (@pitabasta)כנאפה כעכבימים אלה אפשר לפגוש את הקינוח הלבנוני המיוחד של פרח רסלאן בשוק נמל תל אביב. כנאפה כאכ הוא אוכל רחוב פופולרי בלבנון: כנאפה עשויה משכבת סולת עדינה ועשירה בסירופ סוכר ושכבת גבינה מותכת מעל. שתי השכבות הללו נכנסות לתוך כַּעַכְ, בייגל דק מצופה שומשום בצורת שקיק. הכאכ מתנפח באפייה עד שנוצר בתוכו מעין כיס קטן, כמו פיתה, שלתוכו מכניסים את מנת הכנאפה.מחיר: 39 שקלים.שוק נמל תל אביב, שלישי-חמישי 15:00-22:00, שישי 09:00-17:00, שבת 10:00-22:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by كنافة كعك|כנאפה כעכ|Knafe kaak (@knafe_kaak)גם באזור הדרום, המוסדות תחילה: פלאפל הבוטקה הכחול ושווארמה הלב הרחב באילת. חוץ מהם כמובן שגם פריקסה של מוריס מאשדוד, פלאפל דמתי מגדרה, פלאפל הרצל מדימונה, השמורה 215, שווארמה כחלון מנתיבות ומוסדות באר שבעיים כמו: בית הפול (האדום והירוק), קבב אמונה, פינת אוכל, הבגט של אורי, מלך הפלאפל והפול ג'אק ובורקס אומי.ג'אמוסמזללת הכריכים החדשה באשדוד לקחה את עולם הכריכים כמה צעדים קדימה. בג'אמוס עובדים עם לחמניות בגודל של כיכר לחם של פעם שפותחו במיוחד עבור המקום, ולצד הכריכים מוגש צ'יפס אמריקאי דקיק וקריספי מתובל בקייג'ין, נענע יבשה ומלח, ובשביל הקטע – גם קטשופ סלק סגלגל. בתפריט תמצאו כריכים עצומים ומפוארים והמבחר כולל פסטרמות מוקפצות עם בצל מטוגן, סלופי ג'ו, פרגית צלויה על הפלנצ’ה, אסאדו מעושן, סטייק וביצת עין או שניצל קראנצ'י.מחיר: 52-76 שקלים.ג'אמוס. מרכזון מג'יק שכונת יב, שבט לוי 16, אשדוד. 08-8551000, ראשון-חמישי 11:00-23:00, כשרPATפת הוא בית קפה ומעדנייה של יאן הרוש עם כריכי פניני איטלקי שקשה מאוד לבחור איזה מהם נראה טעים יותר. יש 5 סוגים בתפריט ומנת ספיישל משתנה. מבחר הכריכים הקבועים כולל כריך פוקצ'ה קרצ'ופי ומוצרלה, כריך עם שושקה ופיקורינו עם לבנה, עם סלט ביצים או עם סטרצ'טלה, פסטו, רוקט ועגבניות מגי. כל אחד מהם הצגה.מחיר: 42-48 שקלים.PAT. האשל 11, אשדוד. 08-6176648. ראשון-חמישי 8:00-15:00, 18:00-23:00, שישי 08:30-13:30. כשרמאפיית אלונושקהבמאפיית אלונושקה מחכה לכם החצ'פורי הכי טעים, טרי וחם שאכלתי בארץ והוא עולה רק 16 שקלים. זהו מאפה חם מבצק עשיר בחמאה שממולא בתערובת גבינות, ויש לו גם גרסה ממולאת בשעועית. בגלל הביקוש הרב כל תבנית מסתיימת מהר ואחת חדשה יוצאת מיד מחדר האפייה. מה שאומר שתמיד תקבלו כאן חצ'פורי חמים וטרי.מחיר: 16 שקלים.אלונושקה. העבודה 69, אשדוד. 08-8566350. ראשון-חמישי 6:00-17:00, שישי 05:00-15:30. כשרהולנד צ'יפסהולנד צ'יפס היא מזללה ותיקה ואהובה באשדוד שמתמחה במנות פיש אנד צ'יפס, כשמנת הדגל כאן היא צ'יפס בטטה מעולה. בונוס: הכל מוגש עם רטבים מיוחדים וטעימים שמכינים במקום.מחיר: 22-60 שקלים.הולנד צ'יפס. רוגוזין 74, אשדוד. 077-2005463. ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:00, כשרפרונקוהמקום שהביא לעיר עם לא מעט יעדים קולינריים את מנת הסביח הראשונה שלה, מציע גם מנות אוכל רחוב מעולות נוספות. יש קציצות עיג'ה, בשר מפורק, קבבים ושניצלים שנכנסים לתוך בגטים. הסביח אגב, מגיע לא רק בפיתה אלא גם בבגט או בחלה. אם תזמינו פיתה תקבלו אותה יחד עם כל מרכיבי הסביח כשבקצה תקוע הסוף של הפיתה שמטוגן כמו שניצל.מחיר: 32-62 שקלים.פרונקו. העבודה 50, אשדוד. 054-9821821. ראשון-חמישי 09:00-17:00, שישי 10:00-14:30, כשריאווארדיאחרי האפייה, הפרנה בדוכן יאווארדי ממולאת בקציצת דגים, בביצי דגים או בדג טונה מבושל ברוטב פיקנטי. אפשר גם לבקש מיקס של הכל. בנוסף למנה העיקרית יפנקו לכם את הפרנה עם תוספות: משוואיה, חציל ובצל שרופים בטאבון, שום קונפי עם פלפל חריף שרוף, הסלט של יגאל עם עגבניות שרי, בצל, כוסברה, פלפל שיפקה וגרגירי חומוס מתובלים. התוצאה היא מנת אוכל רחוב עזת טעמים, צבעונית, חמה ופיקנטית מאוד.מחיר: 45-58 שקלים.יאווארדי. שוק נתיבות. 058-7781892, שישי 09:00-14:30, כשרסבא ג'בטומוסד הכריכים בבאר שבע פועל מאז 2002 ומציע סנדוויצ'ם ענקיים מלאים בבשר ותוספות בלחמניות ג'בטה. המבחר כולל כריך עם עוף, חזה מולרד מעושן ואווז, קציצות, אנטרקוט ומבחר אופציות צמחוניות וכריכי מיקס עם כמה סוגי בשרים. הכול נארז לתוך הלחמנייה עם רטבים ומלא תוספות.מחיר: 45-69 שקלים.סבא ג'בטו. התקווה 8, באר שבע. 072-3934014. ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-15:00, כשרמעדניית כביש 90במעדנייה של שף יריב איתני עוצרים בשביל כריכים מלאים בבשרים שהוא מעשן מחוץ למקום בתוך מעשנה אימתנית. אחרי העישון הם מוקפצים על הפלנצ'ה עם בצל ונכנסים לתוך הכריך. יש בתפריט כריך בשר בבישול ארוך מפורק, כריך סלופי ג'ו חלומי ומבחר כריכים עם גבינות או דגים מלוחים שלא נופלים מאלה הבשריים. המלצה שלנו - נסו את האנטרקוט מינוט או את הרוסט עגל.מחיר: 48-58 שקלים.מעדניית כביש 90. צוקים. 08-9398886. ראשון-שבת 11:00-21:00, לא כשרהמשביעבשווארמית המשביע צולים שווארמה על גחלים (יש עגל ויש הודו) ואופים במקום את הבגטים בשבילה. יש בתפריט מנה שתמצאו רק כאן: קבב שווארמה. בזכות השירות המהיר ושפע הבשר שנכנס לכל מנה, המקום נחשב לעצירת חובה בדרך לאילת עבור אוהבי שווארמה ומביני עניין.מחיר: 45-50 שקליםהמשביע. דוד המלך 283 דימונה. 08-6109960, חיים יחיל 18 באר שבע, ראשון-חמישי 11:00-21:00. כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי ״המשביע״ (@hamasbia__)שווארמה מומימומי מכין פיתה קריספית שמטוגנת כמו שניצל, מה שבזמנו הפך אותה לוויראלית ברשתות החברתיות. הוא ממלא את מנת הדגל הפריכה שלו בערימה של שווארמה עגל מעולה, ומי שמעוניין יכול גם להוסיף שומן כבש ולקבל פיתה מדוגמת נזילות ופינוקים והר של בשר.מחיר: 50-65 שקלים כולל צ'יפס.שווארמה מומי. שדרות ששת הימים 318, אילת, 072-2464387, ראשון-חמישי 11:00-21:45, שישי 11:00-16:45, כשרשווארמה אבשיבשווארמיה של אבשי ומורדי אלוף השווארמה הכל מתוקתק כמו בבית מרקחת ואת ההזמנה הסועדים מבצעים על גבי מסכים. מכינים כאן שווארמה עגל עם שומן כבש ותיבול עדין כל כך, שמאפשר הנאה מטעמי הבשר ללא הפרעות. הבשר טעים וג'וסי עם ארומת צלייה טובה. הפיתה נבנית באהבה שכבה אחרי שכבה, וכל מרכיב בה מוצא את מקומו הנכון, נדחס פנימה במיומנות כך שהפיתה לא נקרעת ולא דולפת.מחיר: 30-44 שקלים.שווארמה אבשי. נביעות 4, אילת. ראשון-חמישי 11:00-17:00, כשרפלאפל אבשיאבשי היא הפלאפלייה האהובה על האילתים וצמודה לשווארמה אבשי. מנת הדגל שלה היא פלאפל עם חציל מטוגן. לנועזים כדאי גם לטעום את בובי - מנת פלאפל בתוספת ביצה קשה שתשביע אתכם ל-24 שעות לפחות.מחיר: 20-30 שקלים.פלאפל אבשי. נביעות 4, אילת, 08-6371637. ראשון-חמישי 11:00-17:00, כשרעומר'סמוקד עלייה לרגל באילת עם מנות שמוגשות במחבתות וכריכים כמו כריך עוף מפורק במרינדת סילאן וסויה צלוי ברוטב שזיפים; כריך וינאי שמשלב בין חזה אווז, שניצל עוף וביצת עין; וכריך חזה אווז מעושן עם ביצת עין, חציל, תפוחי אדמה מטוגנים, טחינה וירקות. מנת הדגל של עומר'ס היא ללא ספק סטייק אנד אגס שכוללת רצועות דקות של אנטרקוט, ביצת עין, איולי פלפלים, אבוקדו וירקות בתוך לחמניית בגט ענקית.מחיר: 49-65 שקלים.עומר'ס. שדרות התמרים 26, אילת. 08-6521646, ראשון-חמישי 12:00-22:00, כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי עומרס - לחם, בשר ומה שבינהם (@omers.eilat)פינצ'יטופינצ'יטו היא מזללת אוכל רחוב שבימי שישי מגישים בה חלות מטורפות עם קציצות ושניצלים. במהלך השבוע הכי כדאי להגיע לכאן בשביל מעורב מעולה עם טחינה, עמבה, מלפפון במלח ותוספת מפתיעה של כרוב חמוץ. גם סופלקי פרגית בבגט מאוד מומלץ.מחיר: 43-60 שקלים.פינצ'יטו. הסתת 7 אילת. 08-6336688. ראשון-חמישי 10:00-17:30, שישי 10:00-15:00, כשרגם באזור ירושלים, נתחיל עם המוסדות: לרשימה הזו נכנסו רחל בשדרה, דוויני, סביח אריכא, בורקס מוסא, סטקיית חצות שאם להאמין לאגדרה האורבנית, בה הומצאה מנת המעורב הירושלמי ומרכז הפלאפל התימני.נונה מופלטהנונה מופלטה היא מזללת אוכל רחוב ירושלמית שכבר שלחה זרועות גם לתל אביב, שם נפתחו השנה 2 סניפים חדשים. הדבר הכי מגניב כאן הוא שילוב יצירתי בין אוכל נשמה של בית לבין אוכל רחוב. המנות של נונה גדולות ומגיעות באריזה מדליקה ויש שפע אפשרויות כולל גם גרסה מתוקה. לכל מופלטה בתפריט יש שם משלה וכולן משלבות בין ממרחים, ירקות, גבינות וריבות מיוחדות. יש גם מופלטה עם לביבת מעקודה וחצילים מטוגנים ואחת עם תערובת דגים ומנגולד.מחיר: 42-55 שקלים.נונה מופלטה. התות 3 ירושלים. 02-5888333. הכרמל 44 שוק הכרמל תל אביב, הרצל 20 תל אביב. 074-764-9777, כשרמחנה אסאדהמחנה אסאדה הוא מעוז כריכי בשר מעולים בירושלים שיש לו סניף גם במודיעין ובקיץ האחרון נפתח גם הסניף התל אביב הראשון. צ'וריסו אונטריב, אסאדו מפורק, סמוקי שורט ריב, שניצל בציפוי טמפורה או סטייק חציל שנארזים לתוך לחמניית חלה חלומית. את הלחמנייה פיתחו עבור המותג במיוחד והיא בעלת כושר ספיגה מדהים. תוספת שבבי בצל קריספיים, רטבים, חמוצים וירקות הופכת כל מנה כאן לבלתי נשכחת.מחיר: 52-69 שקלים לכריך.מחנה אסאדה. לפרטים על הסניפים, כשרשווארמה אקהשווארמה אקה לא דומה לשווארמות אחרות. מדובר בדונר מהז'אנר הטורקי שמשובץ בשומן ופיסטוקים ומוגש בתוספת תפוחי אדמה מוקפצים בשומן. את הדונר אורזים לתוך לאפה דקיקה שלפני המילוי נצמדת לשיפוד הבשר כדי לספוג קצת ממיצי הבשר. עם הבשר נכנסים לתוך הלאפה סקורדליה, יוגורט קשיו עם נענע ושום, חריף, עמבה, עגבנייה, בצל ומעט פטרוזיליה. התוצאה היא מנה שחובבי שווארמה נוסעים במיוחד בשבילה לירושלים.מחיר: 64 שקלים.שווארמה אקה. השקמה 6, ירושלים. 02-5001292. ראשון-רביעי 11:30-20:00, חמישי 11:30-24:00, כשרג'חנון ברלעבור על פני הדוכן הזה בשוק מחנה יהודה זה תמיד חוויה בזכות גורי, הבעלים של המקום, שמבצע פעלולי מחבת מרשימים להנאת הקהל. חוץ מזה שהמלאווחים מתעופפים כאן באוויר יש בתפריט גם כריכים מגולגלים בתוך ג'חנון ומגוון מנות יצירתיות נוספות.מחיר: 15-35 שקלים.ג'חנון בר. האגוז 30, ירושלים. 02-5661919, ראשון-חמישי 11:00-03:00, שישי 11:00-16:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by jahnunbar ג׳חנון בר (@iam_jahnun_bar)פלאפל חביבכאן המציאו את אחת ממנות הפלאפל היותר מיוחדות: פלאפל ענק שבתוכו ביצה, מה שהקנה לו לצד השם הרשמי גם את השם פלאפל קינדר. הרי מדובר בסוג של ביצת הפתעה, לא ככה? הכדור הייחודי של פלאפל חביב נכנס לפיתה אחרי מריחה של חומוס, נחתך ל-2 חצאים ולצדו מעמיסים את כל התוספות והסלטים.מחיר: 20-30 שקלים למנה.פלאפל חביב. אביזוהר 8, ירושלים. 054-2229636, ראשון-חמישי 10:30-21:00, שישי 10:30-14:30, כשרView this post on Instagram A post shared by פלאפל חביב טל (@falafel_haviv)חיוקה בקטמוןזוכרים את פיינליסט העונה הראשונה של משחקי השף אבירם חיוקה? אז יש לו מקום קטנטן שבו הוא מכין אוכל רחוב גדול. יש פיתות או בגטים עם שווארמה אסאדו, פלאפל, מעקודות וגם שניצלים. לפעמים הוא מוסיף גם מאפי קאדה כורדיים ובימי שישי הוא מכין קציצות שאפשר (וכדאי) להעמיס לתוך בגט.מחיר: 25-35 שקלים.חיוקה בקטמון. הנוטרים 1, ירושלים. 050-7447084. ראשון-חמישי 11:00-20:00, כשרView this post on Instagram A post shared by Aviram Hayouka (@aviramhayouka)לדעתכם שכחנו או פספסנו מישהו? השאירו לנו תגובה בסוף הכתבה, ואולי המקום יופיע בפרויקט הכי טעים בארץ ביום העצמאות הבא.