איך אתם אוהבים את ההמבורגר שלכם? קלאסי, מינימליסטי, סמאש, מעושן, בלי ירקות בכלל או אולי עם הר של טבעות בצל מעליו? אין כמו המנה הזאת שכל פעם מחדש מטריפה אותנו עם אינסוף יצירתיות ומקוריות. יש לנו את תוצאות ההצבעה בה אתם קבעתם מהו ההמבורגר של המדינה, ובנוסף, רשימה של 38 ההמבורגרים שאנחנו הכי אוהבים ברחבי הארץ.דה בורגר פלייסמאז 2017, ההמבורגרייה המפתיעה בדרך לחרמון ממוקמת באופן לא שגרתי בבית הפרטי של משפחת ווילי, בשתי הקומות התחתונות של המבנה. ההמבורגרים כאן עשויים מבשר מקומי מיושן ומגיעים עם מגוון תוספות לבחירה כמו בייקון, חזה אווז, כתף בקר, גבינות לבחירה, ירקות, ביצת עין, חמאה ופלפל חלפיניו. התפריט מציע המבורגרים בשלושה גדלים (110, 220 ו-440 גרם), שנארזים כמו במזללות הסטריט פוד הכי מקצועיות.בווייז The Burger Place, מג'דל שמס. טלפון: 050-2232146. לא כשרכביש 90אחת ההמבורגריות המוערכות ביותר בישראל - וזו שאתם הענקתם לה את פרס המבורגר השנה! (עשרת המקומות הראשונים מחכים לכם בהמשך) - שחזרה לפעול אחר שסגרה את שעריה בתקופת המלחמה. התפריט במקום מציע המבורגרים בשמות הומוריסטיים כמו הכבישתיש שמוגש עם נתחי טלה מעושן, אסאדו ברוטב ברביקיו ושום קונפי, או הצפוני עם גבינת צ'דר בתוך הקציצה עצמה, כשמעליה גאודה מותכת. ההמלצה הבולטת היא המבורגר הטלה שנחשב לאחד הטובים בארץ או הקרייזי בורגר - ספיישל מתחלף שמוגש רק בימי שלישי.צומת מחניים. טלפון 04-6160190. לא כשרMr. Burgerההמבורגרייה של וואסים חטיב נפתחה לפני 6 שנים מעל תחנת דלק בבית ג'אן בתקופה שהסמאשבורגרים רק התחילו להשתלט על המבורגריות הארץ. עד היום המקום מתמקד בעיקר בהן: קציצות דקות ופריכות שמוגשות במנות הכוללות בין קציצה אחת לשלוש. לצד ההמבורגר מוצעות תוספות מגוונות בהן גבינות מותכות, חטיפי סינטה מיושנת, ורטבים שמוכנים במקום.בוויז: Mr. Burger. בית ג׳אן, טלפון 04-6496746. לא כשרView this post on Instagram A post shared by MR BURGER (@_mr.burger__)אנגוס בורגרההמבורגרייה של פאדי דאבח מציעה בורגרים שנקצצים ידנית לעיני הלקוחות. בניגוד לטרנדים רווחים בז'אנר, התפריט במקום שומר על איפוק ומעמיד את איכות הבשר במרכז. בין המנות בתפריט: הגרסה הלא מצונזרת עם אסאדו פרוס, גבינת אמנטל, בצל מקורמל, ביצת עין ואיולי תבלינים; בוצ'רי בורגר עם מח עצם, שמוגש עם מח עצם נוסף וצ'ימיצ'ורי; שווארמה בורגר בתוספת שווארמת אנגוס מהמסעדה הסמוכה של דאבח; ומוצרלה בורגר עם קציצה ממולאת במוצרלה ופרמזן.דבאח mall, דיר אל אסד. טלפון 077-7242036. לא כשרפיצי ביגיההמבורגרים במסעדת פיצי ביגי מציעים מגוון אפשרויות כולל המבורגר אמריקאי עם קורנדביף, בצל מקורמל וגאודה, והמבורגר ירושלמי המשלב חלת בצל מטוגנת ורוטב צ'דר. ההמבורגרים מצטיינים בלחות ושומניות מאוזנת עם טעמי בשר מודגשים ללא תיבול מיותר. הקציצות מוגשות בלחמנייה אוורירית ומתוקה במידה, שנצלית קלות טרם ההגשה. ליד ההמבורגר מומלץ להזמין צ'יפס הולנדי עם רוטב צד'ר.תחנת דלק פז, צומת ברניצקי, בנימינה גבעת עדה. טלפון. 04-6777919. לא כשרGuy`s burgerבלב מתחם שקט בפרדס חנה פועל פודטראק צנוע שבו שף גיא בן אשר מכין המבורגרים שבעיני רבים נחשבים לטובים ביותר בארץ. מדובר בסמאשבורגרים פשוטים אך מדויקים: לחמנייה רכה ואוורירית, בשר עסיסי במיוחד ותוספות מינימליסטיות כמו גבינת צ'דר ופלפל חריף. בשנה האחרונה נפתחו שני סניפים נוספים של המותג: אחד בהוד השרון, ועוד סניף כשר בפרדס חנה שבו מגישים צ'יזבורגרים עם גבינה טבעונית.מתחם הידית פרדס חנה. טלפון 054-6644090. לא כשר | הבנאים 27, הוד השרון. טלפון 077-5494725. לא כשר | הבנים 17, פרדס חנה. כשרמיטבר בורגרמוסד הבשר הוותיק נולד בתל אביב ב-1994. מאז הצטרפו אליו בר “נקסט דור” וב-2014 סניף גדול של מסעדת בשרים בהרצליה. בהמשך קמה ההמבורגרייה של הרשת: המיטבר בורגר. היא החלה בשרונה מרקט וכיום יש לה כבר מספר סניפים, גם מחוץ לתל אביב (גלילות והרצליה בין היתר). כמתבקש ממקום שחוגג בשר, התפריט נשמר תמציתי ללא שפע רטבים או תוספות וההמבורגר מוגש ב-2 גרסאות: קלאסית או צ’יזבורגר עם גבינת גאודה מותכת, חמוצים, מיונז חריף, עגבנייה, חסה ובצל סגול.לבירור הסניף הקרובTLBSבהמבורגרייה המושחתת של שף און משאן מגישים המבורגרים עם קציצות גדולות ועסיסיות שמורכבות מבשר שפונדרה, אונטריב ונתח קצבים. יש 3 סוגי המבורגר וכל אחד יכול להגיע עם 3 תוספות לבחירה: אננס, פטריות ובצל, שום קונפי, בצל בטמפורה, ארוגולה ובלסמי, צ׳דר, ריבת בצל, צ׳ילי מסוכר, גבינת סנט מור, הבנרו, בייקון טלה או גבינת בושה.דיזינגוף 125, תל אביב. טלפון 03-7399077 | נחלת בנימין 68, תל אביב. 050-6582291. לא כשרGDBGDB נולד כפופ אפ סודי של הקצבים ג'ורג' עבדו וארתור קושניר בשוק הכרמל והפך למזללה קבועה, כשב-2024 כבר נחנך הסניף השני שלה בשכונת מעוז אביב בצפון תל אביב. כוכב המקום הוא המבורגר GDB עם קציצה עבה של 200 גרם, קצוצה מנתחי סטייק מיושנים ומתובלת במינימום, שנצרבת למידה מדיום ומוגשת בלחמניית בריוש רכה עם צ’דר, גאודה, רוטב פלפלים, איולי שום קונפי, חלפיניו ועלי ארוגולה.אבן גבירול 22, תל אביב. טלפון 050-3366622. לא כשר | בני אפרים 209, תל אביב. לא כשרפאט קאובהמבורגרייה הזאת לוקחים את קיצוב הבשר ברצינות רבה, לכן לא תמצאו בתפריט המון תוספות כפי שנהוג היום. הבחירה היחידה בפאט קאו היא בין המבורגר רגיל להמבורגר עם גבינה. אפילו ירקות אין במנה הזו, רק לחמנייה רכה טרייה, קציצה עסיסית ורטבים שעוטפים את הכול לכדי שלמות.דיזנגוף 265, תל אביב. טלפון 03-7732591. לא כשרפורט 19פורט 19 היא מזללת המבורגרים ותיקה שהתחילה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב והתרחבה ל-5 סניפים נוספים. ההמבורגרים כאן לא שגרתיים, למשל המבורגר ים עם שרימפס וחמאת שום; המבורגר קצבים הוואי עם גבינה כחולה ואננס מתוק; המבורגר מבשר כבש עם טחינה אדומה ולימון כבוש; המבורגר קצבים מקסיקני עם צ'יפוטלי מעושן, חלפיניו מתקתק, גוואקמולי ושעועית; המבורגר שוויצרי עטוף באמנטל ושבבי בצל מטוגן וגם בורגר קצבים שבו בקציצה אחת נפגשים נתח קצבים, שפונדרה ואנטריקוט.לבירור הסניף הקרובלוקאללמזללת ההמבורגרים של אלון פלד יש כבר 2 סניפים, אחד במרכז תל אביב ואחד בצפון העיר. היא נודעת בין היתר בזכות קריספי צ'יקן מעולה, אבל חוץ ממנו מכינים בלוקאל גם סמאש בורגר מצוין או טריפל סמאש בורגר עם בייקון וגרגירי פלפל שחור טרי שהושרו בדבש מותסס ונכנסים ללחמנייה עם רוטב רוזמרין.אחד העם 30, תל אביב. טלפון 073-3277235, לא כשר | איינשטיין 69, תל אביב. לא כשרויטרינהויטרינה, שנפתחה במקור כמזללת נקניקיות, הפכה עם השנים לאחד ממוסדות ההמבורגר הבולטים בתל אביב. במקום תמצאו הרכב תוספות לא שגרתי: עלי ארוגולה במקום חסה ורוטב איולי במקום מיונז. בתפריט יש שלושה המבורגרים עיקריים: “בסט קואוסט” עם רוטב ברביקיו, ריבת בייקון, צ’דר, אייסברג ועגבנייה; “באטלר” עם איולי חמוצים, ריבת בצל וארוגולה; ו“ריפאבליק באטלר” המשלב ריבת שזיפים, גבינת ברי, אגוזי לוז וארוגולה בוויניגרט דיז’ון.אבן גבירול 36 תל אביב. טלפון 03-6960304 | לילינבלום 40, תל אביב. לא כשרהסמטההסמטה, שנולדה במטולה ומפעילה כעת 2 סניפי בתל-אביב, ממשיכה את המסורת הצפונית של קציצות סמאש. התפריט מציע סליידרים קטנים וסמאש-בורגר יחיד או כפול. בשר הבקר מגיע ממשק גרינבוים, נטחן ומעובד במקום ולחמניות הבריוש האווריריות נאפות במיוחד לפי מתכון פרטי של הבעלים דור יעקב. הרטבים, בהם מיונז ביתי ושיפקה, מוכנים אף הם במקום, ומלווים את הבורגר מבלי להשתלט על טעמי הבשר.הודה הלוי 109, תל אביב | מרכז שוסטר, רמת אביב. לא כשרהולשטיין בורגרמאחורי הולשטיין בורגר עומד בשארה חינאווי, דור רביעי למשפחת הקצבים המוכרת. התפריט מציע המבורגרים טחונים גס מנתחי בקר מזן הולשטיין שנצלים עד מידת עשייה קרובה לוול, כך שהעסיסיות מוגבלת אך טעמי הבשר מודגשים. היא מוגשת בלחמניית בריוש רכה של הקונדיטור ערן שוורצברד, המעוטרת בחותמת שום שחור.אבן גבירול 21 , תל אביב | יום טוב 17 שוק הכרמל, תל אביב. לא כשרגרינברג בורגרגרינברג בורגר, שנפתח לא מזמן בשינקין המתחדש מביא את תפריט ההמבורגרים של הסניף המקורי באזורי חן אל מרכז העיר ומוסיף חידוש בולט: סמאשבורגר במשקל 150 גרם עשוי תערובת אונטריב, שפונדרה, צוואר וסינטה מיושנת. הקציצה נמעכת על פלנצ׳ה רותחת עם שומן בקר מזוקק, מלח ופלפל, מקבלת קרום פריך אך נשארת עסיסית, ונכנסת ללחמנייה רכה עם צ׳דר נמס, חמוצים, בצל קצוץ ורטבים בסיסיים. לצדו מוצע גם סמוקי בורגר של 210 גרם: קציצה עבה, ורדרדה מבפנים, שעליה איולי XO, רוטב הבנרו, רוטב שיפקה ומוצרלה מעושנת.שינקין 22, תל אביב. לא כשרגורמה 26ההמבורגרייה הזו פועלת מאז 2014 וכבר מזמן לא עולה בכותרות אבל יש לה עדיין קהל מעריצים נכבד בזכות המבורגרים מעולים שלה בעלי שמות צרפתיים ותוספות לא שגרתיות כי את המקום פתחו 2 אחריות עולות מצרפת שעושות את זה אחרת מכולם. הם מגיעים בלחמניה שונה ממנה שפוגשים היום במרבית המקומות והתפריט מציע המבורגרים לא גדולים ויש גרסה קלאסית עם קריספי בייקון, גבינת אמנטל ורוטב ברביקיו ובצל קונפי ויש המבורגר עם גבינת רקלט שוויצרית; עם כבד אווז וריבת תאנים; ועם חזה אווז, טוויל פרמז'ן, איולי כמהין וגפרורי בטטה קריספי. רגע זה עוד לא הכול כי יש גם המבורגר עם פירורי גבינת רוקפור ותפוח עץ מקורמל; המבורגר עם רוטב טרטר; המבורגר טלה עם צ'דר מעושנת ופטריות ביין לבן ורוטב טרטר וגם המבורגר אמריקאי בלחמניית בריוש עם צ'דר רוטב קטשופ וגרגרי חרדל מנה כפולה של צדר ובייקון.מקווה ישראל 26, תל אביב. לא כשרView this post on Instagram A post shared by 26 HAMBURGER GOURMET (@hamburgergourmet)ג׳אנגוהמבורגריה מבית טריגר מציעה המבורגרים מנתחי הבקר המסופקים על ידי הספק של מסעדת הבשר האהובה בתל אביב טריגר. הקציצה של ג'אנגו עבה וללא ירקות. הגרסה הקלאסית מקבלת רק איולי חלפיניו-שום. לצד הקלאסי מוגש “ספייסי בוצ’ר” - אותה הקציצה, אך מצופה ברויאל חריף, ריבת בצל, גאודה צ’ילי וחלפיניו.הילל הזקן 12, תל אביב. טלפון 03-6317773. לא כשר; משה בקר 11, ראשון לציון. טלפון 03-6224747, לא כשראוסוהמבורגריית אוסו בישרה את ההתחדשות המבורכת של שוק הכרמל שהפך למוקד בילוי לילה עם מלא מקומות שווים. במרכז הבמה של אוסו ניצב הסמאשבורגר היפני של השף אייל קיצ'ס שזכה להייפ מטורף כשהמקום נפתח. הסמאשבורגר של אוסו באמת שווה את המחמאות, כי הוא ג'וסי ומלא באוממי ומגיע בלחמניית ענן - והכל מתכנס לכדי שלושה ביסים שיילכו אתכם זמן רב אחרי שתסיימו את הארוחההילל הזקן 18, תל אביב. לא כשרהגראז'עוד לפני שמגמת ההמבורגרים עתירי התוספות התפשטה בישראל, גראז' הצטיינה בקולקציה מטורפת אליה מדי פעם מצטרפים ספיישלים מטורפים עוד יותר. נבחרת הסמאשבורגרים העדכנית כוללת מנות שמוגשות בתוך רטבים שונים, כן ממש בתוך שלולית של רוטב. רגע, זה עוד לא הכול כי יש בהגראז עוד מנה שאסור לפספס: כדורי המק אנד צ'יז המעולים.הרצל 151, ראשון לציון (תחנת דלק סונול). טלפון 03-6499600 . לא כשר; ראול ולנברג 24, תל אביב. לא כשרבנץ ברדרסהאחים בן ומתן בזילר הקימו בפלורנטין “בית מלאכה” קטן להמבורגרים, מהר מאוד צברו קהל נאמן והיום מדובר באחד ההמבורגרים הטובים בעיר. הקצב הצמוד שלהם מיישן את הנתחים, טוחן ומתבל אותם. הגרסה הקלאסית כוללת איולי-ברביקיו, כשלתוספות אפשר לבחור בין גאודה, צ’דר, גבינה כחולה, חמאה בטעמים מתחלפים, ריבת בצל, בצל מקורמל ובייקון. לצד ההמבורגר מוגש צ’יפס שום-פטרוזיליה פריך שמקבל לא מעט מחמאות בפני עצמו.ידידיה פרנקל 4, תל אביב; אבן גבירול 37, תל אביב. לא כשררוברטה'ס בורגררוברטה'ס בורגר היא ההמבורגרייה של שף עידו פיינר, מי שחולש גם על מסעדות רוברטה וינצ'י בפרדס חנה ובראסרי בעמק חפר. ברוברטה'ס פיינר מציע תפריט המבורגרים שמוגשים בלחמנייה אוורירית ורכה - שאינה חלבית - מה שמהווה יתרון עבור קהל רחב. אחד החידושים הבולטים בתפריט הוא ההמבורגר המקסיקני עם גוואקמולי, סלסה אדומה פיקנטית, טבעות חלפיניו כבוש וגבינת צ'דר. יש בתפריט גם צ'יזבורגר קלאסי והמבורגר המשלב צ'טני עגבניות, איולי כוסברה וגבינת בושה.בילינסון 1, הרצליה. טלפון: 09-9777333. לא כשרהצרפתיפודטראק המבורגרים שחונה במתחם פודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים. התפריט מציע המבורגר קלאסי והמבורגרים מיוחדים עם ריבת בצל וחזה אווז מעושן או המבורגר מוקרם מבקר טחון גס בעל טעם בשרי עמוק, שמוגש עם תוספת רוטב צ'דר. האווירה במקום כיפית, ההמבורגרים יוצאים מהר ועובדי המקום חמושים תמיד במלא מצב רוח טוב.מתחם הפודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים. לא כשרדנוורמסעדת דנוור החדשה מציגה גישה המתמקדת באיכות חומרי הגלם ושמירה על טעמי הבשר הטבעיים. ההמבורגרים במקום מתבססים על בשר מובחר של קצביית מרינדו שעובר תהליך יישון של 25 יום. כל קציצה (שמשקלה 200 גרם) היא תערובת של נתחים כמו מכסה אנטרקוט, אונטריב, דנוור קאט ואסאדו. רוב ההמבורגרים מוגשים ללא ירקות, מתוך החלטה שנועדה לאפשר לסועד להתמקד באופן בלעדי בטעמי הבשר, שיושב בתוך לחמנייה המותאמת באופן מושלם לקוטר הקציצה. בתפריט יש המבורגר עם איולי שום קונפי וצ'יפוטלה; המבורגר עם תערובת גאודה וצ'דר; המבורגר עם איולי כמהין והמבורגר עם גבינת ברי ובצל מקורמל.טשרניחובסקי 14, כפר סבא. לא כשרג'אגרבמסעדה של ג'אגר, חלק מקצביית ג'אגר במתחם המכללה של קריית אונו, מגישים קציצה במשקל 220 גרם. סוד הקציצה טמון בתערובת של בשר מיושן ושמן הכוללת נתחים רזים כמו צ'אך ווייסבראטן יחד עם שומן סטייקים ממכסה אנטרקוט. שילוב זה יוצר בשר המטופל כסטייק לכל דבר ומתאפיין בהיעדר מוחלט של גידים או סחוסים, מה שבא לידי ביטוי במרקם חמאתי שנמס בפה. תיבול הקציצה מינימליסטי ומתבצע לפני הצלייה עם קראסט נדיב של מלח ים אטלנטי ופלפל, המדגיש את טעמי הבשר הטבעיים. הלחמנייה פשוטה ויעילה והמנה מגיע לרוב ללא ירקות, עם מלפפון חמוץ בצד, כדי לאפשר למרכיבים העיקריים לבלוט.השדרה האקדמית 1, קריית אונו. טלפון 054-7535350. לא כשרM32מזללת M32 התחילה בהוד השרון והפכה למיני רשת עם סניפים בקריית אונו, הרצליה ותל אביב. מגישים פה קציצת בשר שמנמנה במשקל 200 גרם שעוברת צלייה מדויקת על הפלנצ'ה, שמעניקה לה חריכה נהדרת ומשאירה אותה ורדרדה ועסיסית במרכזה עם שוליים פריכים וצרובים. ייחודה של הקציצה טמון בקיצוץ גס ובשילוב נתחים מגוונים היוצרים מנעד טעמים עשיר השומר על עניין בכל ביס. המלפפון החמוץ המתוק המצורף להמבורגר, מוסיף לכל הסיפור טעם אמריקאי מוכר ונעים.מאיר יערי 19, תל אביב. טלפון: 09-7603728 | סוקולוב 2, הוד השרון | הדובדבן 7, קריית אונו. לא כשרפריז טקסספריז טקסס היא מזללת המבורגרים בעלת סניפים בגבעתיים, תל אביב, הוד השרון, ראשון לציון ואילת. את ההמבורגר במיני רשת הזו מכינים מבקר איכותי שמיושן 21 יום ולאחר מכן נקצץ במקום. התפריט מציע סמאשבורגר צ'יזי עם מנה כפולה של צ'דר ובצל מקורמל; המבורגר עם רוטב ג'ק דניאלס, המבורגר עם חמאת כמהין שמומסת לתוך הקציצה ומעליה ראגו מ-5 סוגים שונים של פטריות בבישול ארוך ועוד.לרשימת הסניפיםמרלןתושבי גבעתיים הכירו ראשונים את המבורגריית מרלן, שהפכה לסנסציית משלוחים בזמן הקורונה. ב-2023 היא הגיעה גם לתל אביב, למיקום שתמיד איכלס בתי קפה, בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ושדרות בן ציון. התפריט מציע לא מעט סוגי קריספי צ'יקן, המבורגר קלאסי וצ’יזבורגר במשקל 200 גרם שעשוי מתערובת בקר טרי שנצרבת למדיום-וול עם קראסט חרוך ומונחת בלחמניית בריוש רכה. לבשר מצטרפים גבינת צ’דר מותכת, בצל מוחמץ ועלים רעננים, והכול נקשר באמצעות “רוטב סודי” בסגנון מק-רויאל מעודן.המלך ג'ורג' 46, תל אביב | רמבם 30, גבעתיים. לא כשרמי מה מומי מה מו היא רשת המבורגרים כשרה חדשה שהקימו לפני שנה גלעד אלמוג וניר אדרי, מבעלי גרג וביגה ומרט רוסומחו. היום יש לרשת 4 סניפים פעילים ועוד 6 בתכנון. החללים מעוצבים כדיינר אמריקאי והתפריט מציע 2 המבורגרים עיקריים: “הקלאסי” עם קציצת בקר מוגשת בלחמנייה רכה, עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ורוטב בצלים מקורמלים, וגולת הכותרת בשם “דירטי” - אותה קציצה, רק שאחרי הצלייה היא נטבלת ברוטב חם, לבחירה בין ברביקיו או פטריות.לבירור הסניף הקרובהמבורגהמבורגר נפתחה לפני 17 שנה בכניסה לפארק מדע של רחובות וכוללת 2 תפריטים: תפריט רגיל עם מבחר המבורגרים וכריכים בשריים ותפריט על הנייר שהוא בעצם ארוחת המבורגר שבה כל מרכיבי הארוחה מוגשים על גבי נייר על השולחן. מנת הדגל כאן היא המבורגר מתערובת בשר המכילה גם כבש. זהו המבורגר טעים מאוד, קצוץ גס ביד עם צ'אנקים גדולים של שומן כבש והוא מגיע בלחמנייה עם בצל סגול, חסה קצוצה דק וקטשופ פלפלים חרפרף, בלי עגבנייה או חמוצים.המדע 1, רחובות. טלפון 1700-507-073. לא כשרבורגר רוםלא קל למצוא בירושלים המבורגר מושחת, לא כשר ולא שגרתי, בבורגר רום יש הכל ואפילו בכמה גרסאות מעניינות. המקום שייך לקבוצת טלביה של שף ניר לוי שהרכיב תפריט עם המבורגרים קטנים יחסית במשקל 120 גרם, כדי שבקלות תוכלו לאכול שתיים. התפריט כולל בין היתר מנת הולנדז שמכילה שומן אווז, גבינת ברי, ריבת תאנים ובצל, רוקט ורוטב הולנדז כמובן.עזה 18, ירושלים. טלפון 02-5408484. לא כשרההמבורגר של שגבכשנפתח ב-2018, זה היה ההמבורגר הראשון בארץ בסגנון מהקצב לצלחת, והראשון לצרוב את הלוגו שלו על הלחמניות. שגב הוא קצב שפתח המבורגרייה בצמוד לקצביה שלו באזור תלפיות, הרחק ממרכז העיר ההומה. הקציצה, שמשקלה כ-200 גרם, עשויה ממכסה של פריים ריב שיושן במקום כשלושה חודשים ושומן בקר. שגב צולה את ההמבורגר שלו לרמת דיוק השמורה למקצוענים, ומגיש אותה במידת עשייה מדיום בלבד. מעל הקציצה הוא מעמיס תוספות כמו כבד אווז ופטריית פורטבלו.יד חרוצים 4 (תלפיות), ירושלים. כשרView this post on Instagram A post shared by שגב בורגר (@segev_burger_jlm)איוואיוו היא אימפריית בשר ירושלמית המוכרת בכל הארץ, כשבקצבייה-מעדנייה של האימפריה הזו מוכרים בשר ונקניקים תוצרת בית שאינם כשרים. יש לאיוו גם המבורגרייה שמעוצבת כמו דיינר אמריקאי והתפריט מציע המבורגר קלאסי, המבורגר עגל חלב והמבורגר בייקון, שבתוך הקציצה שלו מתחבאים להם פצפוצי בייקון. בגזרת התוספות יש בצל מטוגן, ביצת עין, חמאת כמהין ופונדו גבינות שווייצרי.רחוב הלל 24, ירושלים. טלפון 02-6222513. לא כשרView this post on Instagram A post shared by Iwos Meatburger (@iwos.meatburger)HBB בורגרכשחושבים על מסעדה בתחנת דלק, הדבר האחרון שמדמיינים הוא מקום מתוקתק עד היסוד כמו ההמבורגרייה המגניבה הזאת בגדרה. מכינים כאן קציצה ג'וסית נהדרת ממכסה אנטריקוט ובריסקט והשמות של המנות משעשעים: סאחי, סחבק, חביבתי, מאשרום והמבורגר פאטה מורגנה עם כרוב כבוש, חמאת בוטנים וחזה אווז והמבורגר יא וואלי עוקצני ופיקנטי.הרצל 3 (תחנת דלק סונול), גדרה. טלפון 08-6225622. כשרקאלטכאלט (CULT) היא מסעדת המבורגרים חדשה ומפתיעה של מושיקו גורדני, ספי קוסטיקה, גנדי גוראל ועמית אמוזיגראה, שיש להם גם המבורגרייה בשוק לוינסקי בתל אביב. ההתמחות כאן היא המבורגר מינימליסטי מעולה מבשר של קצביית דבאח, שמוגש בתוך לחמנייה אוורירית כמו ענן וללא עגבנייה.מתחם ביג פאשן אשדוד. טלפון 08-6117847 . לא כשרזהאחד ממוסדות האוכל של אשדוד כבר 14 שנים. הוא התחיל בתור פאב, הפך להמבורגרייה והיום זה מקום לאכול בו בשר טוב, מנות שף וכן, גם המבורגרים מעולים ומושחתים. מבחר ההמבורגרים כולל את בחלב אימו האייקוני עם צ'דר, גבינת עיזים, חמאת שום, שבבי פרמזן ובצל סגול; דירטי פלז'ר עם דאבל גאודה, אסאדו מעושן מפורק עם קונפי בצל סגול, ועוד. ההמבורגרים מוגשים בלחמניית בריוש על בסיס שמן זית שלא דומות לשום לחמניית המבורגר אחרת, הקציצות נצלות לשלמות והתוצאה הסופית היא המבורגר עסיסי ובלתי נשכח.מפקורה 1 (חוף הקשתות ), אשדוד. טלפון 050-2544004. לא כשרפאט גאיבלב רובע יא באשדוד פועלת מזללה שמתמחה בסמאשבורגרים. את המקום פתח בני חממי, איש קולינריה שהתחנך בקבוצה של רותי ברודו ובהמשך גם השתתף במשחקי השף. הוא לא רק הביא את הסמאש הראשון לאשדוד, הוא גם פיתח עבורו את איולי פאט גאי על בסיס חלמונים וצ'אטני מנגו מותסס שמחליף את הצ'ילי המתוק הבנאלי. בקיצור, ביס קטן עם טעם ענק.כנרת 51, אשדוד. טלפון 08-6250006. כשרView this post on Instagram A post shared by Fat Guy Ashdod (@fatguy.burger)המבורגר בלוויתןמהרגע שהיא נפתחה, ההמבורגרייה הזו נחשבת לאחד המקומות הכי טובים לאכול בהם באילת. שף ליאור רפאל מגיש כאן המבורגר שאף אחד לא הצליח לחקות: ארוז בלחמניית חלב על פי מתכון מקורי של שף קונדיטורית ענבר שפירא, יש בו רוטב צלפים, קורנישונים, תערובת תבלינים סודית ותוספת אסאדו מפורק עטוף ברוטב ברביקיו מתקתק מקפיצה את המנה הזו יחד עם צ'דר לגבהים חדשים של הצטיינות.הים 6, אילת. טלפון 08-9209393. לא כשרView this post on Instagram A post shared by Hamburger at the whale (@hamburger_at_whale)ומה המבורגר השנה שלכם?בבואנו לבחור את ההמבורגרים הטובים בישראל פנינו גם אליכם, גולשי mako, לבחירת המבורגר השנה שלכם. עשרות אלפים השתתפו והצביעו, והכניסו לרשימה גם מקומות שכבר הפכו למוסדות (יומנגס, הפרוזדור והמוסד), לצד המבורגריות שצוינו גם ברשימה שלנו. אלו עשרת הנבחרים שלכם: