יפו היא עולם ומלואו. יש בה נמל עתיק, אזור בילויים שמתעורר בלילה, שוק פשפשים שבשביל לקנות בו משהו צריך למשכן כליה, שני מלונות מהיקרים והמפוארים בארץ, ובגזרת האוכל שיפודיות וחומוסיות מיתולוגיות, מסעדות דגים וגם אירוח יפני מודרני שלא תמצאו במקומות אחרים (כן כן, ראו בהמשך). יפו היא גם העיר של הבולגרים, שבה עדיין פועלים המוסדות הוותיקים של בני העדה, ובה גם ממוקמת אחת המסעדות הטובות בארץ - OCD של השף רז רהב. רוצה לומר, אם אתם ביפו ואתם רעבים - האופציות העומדות בפניכם הן לא רק רבות מאוד אלא גם מגוונות מאוד, אולי הכי מגוונות שיש. זה לא מקרה שאפשר למצוא בה סיורי אוכל ביום וגם בלילה, בעיר העתיקה ובשדרות הראשיות. אפילו יוסי שטרית פתח שם לאחרונה מקום חדש.אז מה טעים ביפו? הנה הרשימה המלאה.שדרות ירושליםפאלטפאלט החדשה הביאה לשדרה עם הרכבת הקלה קצת ניחוחות פריזאיים, במחירים יחסית נגישים. ביסטרו אמיתי מלא שיק, עם תפריט של מנות קאלט צרפתיות וגם אחלה מוזיקה (אחד הבעלים הוא דיג'יי) וקוקטיילים מיוחדים.פאלט. שדרות ירושלים 22, יפו. לא כשרגואטהמסעדה טריפוליטאית ותיקה שפועלת בתחילת השדרה ומציעה מבחר גדול של מנות מנחמות, תבשילים עתירי רוטב והרבה מנות קוסקוס.גואטה. שדרות ירושלים 6, יפו. 03-6813993, כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי Shilo Guy (@gueta_rest)איציק הגדולהממלכה של איציק הגדול כוללת שיפודייה ותיקה, שווארמייה שבה אפשר לטעום שווארמה מבשר וואגיו וקצבייה. מוסד הבשרים הפך בשנים האחרונות לכשר, ולמרות שהוא לא זול בלשון המעטה יש לו קהל לקוחות נאמן - בזכות הבשר הטוב ומבחר הסלטים שובר מוסכמות שמגיע לפניו.איציק הגדול. דוד רזיאל 3, יפו. 03-6830033, כשרדלי אלהמברהלא רחוק מבניין אלהמברה שבשדרה נפתחה לפני 3 שנים מעדנייה שמשמשת כבית קפה שכונתי, בר יין וחלל לסדנאות בישול. את הכל מאחדת המסירות לחקלאות הישראלית של בעלי המקום אביאל אלבז ויקיר קנפו. אפשר לטעום במקום יינות נדירים ואוכל פארם טו טייבל, שמספר את הסיפור של המשקים החקלאיים הכי מסקרנים בארץ.דלי אלהמברה. שדרות ירושלים 30, יפו. לא כשרהרשל'המעדנייה פצפונת עם מדפים עמוסים בדברים מעניינים. יש כאן מותססים, דגים מלוחים וכבושים, זיתים, ריבות הום מייד, ליקרים ו-4 שולחנות בחוץ, למי שרוצה לעצור לקפה עם כריך. בקיצור, מלא דברים טובים שיטריפו את הפודיז שאוהבים לשדרג את המזווה.הרשל'ה. שדרות ירושלים 62, יפו. לא כשרמלבי דג'אניבדוכן הפצפון הזה מוכרים את המלבי הכי מפורסם בארץ מאז 1950. הוא סמיך וקרמי ואפשר לקבל אותו בכוס זכוכית לאכילה בעמידה במקום או בכוס פלסטיק לקחת. יש גם פרווה, עם קרם קוקוס או עם שוקו - פשוט 14 שקלים של עונג.מלבי דג'אני. שדרות ירושלים 94, יפו. לא כשרמאפה ליאוןהמאפייה של ליאון ממוקמת, מאז 1948, מטרים ספורים משדרות ירושלים, והיום הדור השלישי מכין בה בורקס מבצק פילו אמיתי, ללא מרגרינה. המבחר גדול ומפתה, וגולת הכותרת היא ארוחה עסקית שעולה 30 שקלים וכוללת בורקס שהופך לארוחת צהריים עם תוספות ליד.מאפה ליאון. עולי ציון 17, יפו. 09-6833123. כשרבורקס ז'קהדוכן הפשוט והוותיק פועל על פי האגדה האורבנית משנת 1936, ואופים בו בורקס טורקי אמיתי ובורקס עלים פריך במילוי תרד, גבינה או תפוח אדמה. אלה מוגשים על מגש לצד עגבניות, מלפפון חמוץ, ביצה חומה וחריף. אל תוותרו על כוס איירן ליד.בורקס ז'ק. שדרות ירושלים 35, יפו. 03-6837876. כשרפלאפל איציקדוכן פלאפל קטן, פשוט ועמוס מאוד, למרות שמנת הפלאפל בו לא זולה (25 שקלים). בכניסה יש שלט רחוב עם שם המקום והתור הארוך משתרך החוצה. ככה זה כשאתה קיים משנות ה-60 ומכין פלאפל פשוט שופע חומוס ונטול עשבים.פלאפל איציק. שדרות ירושלים 90, יפו . כשרג'אפה פיצה קיטשןפיצרייה שכונתית באחת הסמטאות שחוצות את השדרה. בתפריט תמצאו פיצה בסגנון נפוליטני, וחוץ ממנה רק שני סלטים וטירמיסו. מקום מאוד אהוב על תושבי האזור, ואפילו השתתף בתחרות הפיצה של השנה שלנו.ג׳אפה פיצה קיטשן . חבר הלאומים 1, יפו . לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי Jaffa Pizza Kitchen (@jaffapizzakitchen)מונקה, ויטושה ושרה3 מסעדות בולגריות של פעם, מוסדות שהזמן עצר בהם מלכת. שלוש המסעדות נמצאות בסמיכות לשדרות ירושלים וגם זו לזו, הן מאכלסות פרלמנטים קבועים של בני העדה ותמצאו בהן אוכל בולגרי אותנטי ומנות נוספות ממטבחי הבלקן. הקבב הרומני, הפלפל הממולא והאיקרה כמובן בפנים.מונקה: יהודה הימית 15, יפו. 03-6820723, לא כשר ויטושה: יהודה הימית 3, יפו. 03-5181974, לא כשר שרה: יהודה הימית 2, יפו. 03-6821694, לא כשרעלי קרוואן אבו חסןאבן חסן, שהקים את עלי קרוואן, כבר לא איתנו, אבל החומוס האגדי שלו עדיין נחשב לאחד הטובים בארץ ומושך אליו מעריצים רבים שבאים במיוחד בשביל המסבחה החמה, הסמיכה והחמוצה. האני קרוואן, נכדו של אבו חסן, ממשיך את דרכו, ולמרות כל הדיבורים על סגירות וסכסוכים שלושת הסניפים ממשיכים לפעול ולבעוט ביפו, שניים ממש מאחורי שדרות ירושלים.עלי קרוואן אבו חסן. הדולפין 1, שבטי ישראל 17, שבטי ישראל 14, יפו. לא כשראנטיליהמסעדה חדשה יחסית ולא גדולה שנמצאת צעדים ספורים משדרות ירושלים ומכינים בה פסטה טרייה. בתפריט יש בעיקר מנות פשוטות אך מיוחדות של פסטה, ותמיד מצטרפים גם איזה ספיישל וכמה ראשונות. הישיבה היא בחצר יפה, ולצד הפסטה תוכלו ליהנות מיין טוב.אנטיליה. רבי פנחס 4, יפו. לא כשרמתחם נגהOCDאחת ממסעדות השף הכי פורצות דרך בארץ ממוקמת מאחורי מתחם נגה, והשף רז רהב מבשל בה אוכל שאין דומה לו בישראל. ב-2023 היא נכנסה לרשימת 50 המסעדות הטובות בצפון אפריקה והמזרח התיכון, ובפרויקט המסעדות הכי טובות בישראל היא מופיעה מדי שנה במיקומים גבוהים מאוד. למרות שהיא פעילה כבר לא מעט שנים, בשביל להשיג בה מקום יש להיכנס לרשימות המתנה ארוכות מאוד.OCD . תרצה 17, יפו. 03-5566774. לא כשרג'מהמסעדה איטלקית שממוקמת ליד תיאטרון גשר, עם רוח יפואית לא יומרנית ותפריט שכולל פיצות ופסטות ושלל יציאות מקוריות. האווירה במסעדה רכה ורגועה, במיוחד בערב, ובימי שישי מוגש בה בראנץ'.ג'מה. תרצה 14, יפו. 03-6058276, לא כשרפר דריירבר יין ותיק עם חצר קסומה, חדר יין מפואר ומלא חללים אינטימיים בין לבין. מקום שתמיד מתרחשים בו דברים חדשים, עם תפריטים מתחלפים וספיישלים. בשישי-שבת יש בראנץ' שווה ובאמצע השבוע דיל שעות שמחות שווה עם 50 אחוזי הנחה על האוכל ו-20 על האלכוהול.פר דרייר. בת עמי 7, יפו. 03-6292111, לא כשרקזינו סן רמו וקנטינה סן רמוסן רמו היא קבוצה של מקומות בילוי יפואיים, שכוללת את קזינו סן רמו, את בר היין החדש יחסית קנטינה סן רמו שממוקם בסמיכות אליו וגם את מסעדת איטלקייה בפשפשים. זה כנראה המקום הכי תל אביבי ביפו, שפתוח מהבוקר ועד הערב ומגיש תפריט ישראלי יפואי. המיקום המנצח על המזרקה שמול תיאטרון נגה הופך אותו לאחד הספוטים החמים כבר כמה שנים.קזינו סן רמו. נחמה 2, יפו. לא כשר קנטינה סן רמו. נחמה 1, יפו. לא כשריפת/קדםמרכז החומוס האסליבחומוסייה הוותיקה הזו אוהבים את כולם, וזה ניכר בכל פעם שלקוח נכנס פנימה. תמיד נחמדים, אדיבים ומכניסי אורחים, ושפע הוא שם המשחק. כאילו הגעתם לבית של משפחה. החומוס, אגב, מעולה, ויש גם מנה משתלמת במיוחד שכיכבה אצלנו בפרויקט המנות ב-20 שקל בתל אביב.מרכז החומוס האסלי. יפת 73, יפו. 03-6813435, לא כשרגלידת ויקטוריהגלידה המיתולוגית של יפו שתמיד יש בה תורים ארוכים והתצוגה מלאה בגלידה צבעונית כמו פעם. היא נפתחה ב-1986 על ידי מישל סאסין והיום דור שלישי מפעיל את המקום בעזרת הדור הרביעי.גלידת ויקטורי. יהודה מרגוזה 33, יפו. 03-6819140, לא כשראבו נאסר, שבתאי היפה, הזקן והים3 מסעדות הדגים המיתולוגיות של יפו, שכל ארוחה בהן מתחילה בהרבה סלטים ומסתיימת בבוואריה. בשבתאי היפה לוקחים את זה לכיוון קצת יותר יווני והאווירה במקום מזכירה טברנה; אצל אבו נאסר מדובר במנהרת זמן אמיתית; ולזקן והים יש שני סניפים, ובשניהם מדובר בחללי הסעדה עצומים שיכולים להאכיל מאות סועדים בו זמנית. התפריט בכולן די דומה - הרבה דגים טריים, פירות ים, סלטים וחומוס-צ'יפס-סלט, כמובן.אבו נאסר: קדם 130, יפו. 03-5067132, לא כשר הזקן והים: קדם 83, נמל יפו, יפו. 03-6818699, לא כשר שבתאי היפה: הצורפים 38, יפו. 03-6832250, לא כשרארוחות יפניות אומאיאלכס אברמוב מגישה ארוחת טעימות יפנית מודרנית שאין בה סושי, וזה קורה בחלל מודרני יפהפה שמסתתר בבניין עתיק לשימור. אברמוב התמחתה בעבודה עם בשר וואגיו והקימה מסעדות עבור קבוצת מסעדנים מובילה ביפן, ועכשיו היא מגישה ביפו ארוחה בת 10 מנות שמשתנה לפי עונות השנה. ובארוחה אנחנו מתכוונים לחוויה של כמה שעות, עם כמה סוגים של סאקה והסברים על המרכיבים והתרבות. המחיר: כ-550 שקלים לסועד.להזמנת מקומותשיפודי זיקה, שיפודי סייף, אבו חילווהיפו היא לא רק עיר של מסעדות דגים מיתולוגיות אלא גם ביתן של 3 שיפודיות שהן מוסדות. שיפודי סייף היא מקום ותיק שמגיש את השיפודים רק עם טחינה, עמבה וסלט ירקות על האש, אבל השיפודים שלו נחשבים אלוהיים ולא יקרים; שיפודי זיקה היא מסעדה פשוטה עם שיפודים זולים באופן יחסי (80 שקלים לשני שיפודי אנטרקוט); ואבו חילווה הוא מותג בשר מקומי עם אטליז שיש לו סניפים נוספים בתל אביב ויפו. המסעדה שמול הקצבייה חדשה יחסית, ויש בה גם שווארמה מעולה שמוגשת בפיתות הנאפות במקום.שיפודי זיקה. יפת 160, יפו. 03-5063104, לא כשר שיפודי סייף. יפת 114, יפו. 054-2294974, לא כשר אבו חילווה. יפת 95, יפו. 03-5550719, לא כשרView this post on Instagram A post shared by חליל וסלאח אבו חלווה (@abuhilwe1998)מאפיית הסולטןמאפה זעתר אלוהי, סמבוסק תרד וגבינה וגם סתם פיתות - הכל מצוין במאפיית הסולטן, שהיא מעין מקבילה של אבולעפיה רק בממדים יותר מקומיים (ואהובה יותר על תושבי יפו). לכאורה מאפייה, למעשה אתר קולינריה מקומי.מאפיית הסולטן. יפת 77, יפו. 03-6827076, לא כשר@sultanbakery77#מאפיית_סולטן_יפת_ ##❤️ # ♬ צליל מקורי - מאפיית סולטאן מלך הפיתותפלאפל עספורבלב שכונת עג'מי ממוקם הפלאפל העסיסי והמחתרתי של יפו, שפעיל רק בימי שבת בבוקר. רק תושבי העיר מכירים את התופעה המוזרה של פלאפל ללא טחינה או חומוס, שמוגש בפיתה דקיקה עם כרוב כבוש, עגבניות וחריף. לא ברור אם השם הוא באמת עספור, אבל התור וההמולה תמיד שם ולפיהם אפשר לדעת שהגעתם למקום הנכון.פלאפל עספור. אמונים 11, שכונת עג'מי. יפו. לא כשרזאוסדוכן פיש אנד צ'יפס חדש שמציעים בו גם פירות ים. הקטע כאן הוא בהגשה של המנות - בתוך טורטייה שנכנסת לתוך צלחת עמוקה מנייר כסף ועוברת צלייה קלה לפני ההגשה. התוצאה היא קערת בצק שהתוצרת הימית נשפכת לתוכה בשפע, יחד עם סלטים ורטבים.זאוס. יפת 132, יפו. 03-5018001, לא כשרView this post on Instagram A post shared by Zeus fish&chips - זאוס פיש&צ׳יפס (@zeusfishandchips)דיינר שנות ה-90אנשי חצר גולדמן, שנסגרה, פתחו דוכן סטריט פוד שיש בו סמאשבורגר, דירטי קבב בפיתה דרוזית או בג'בטה, שווארמה חזה עוף בתוך לאפה וקריספי פאוור פאף, שהוא קריספי צ'יקן. אבל גולת הכותרת היא כמובן ההמבורגר, שנחשב לטוב ביותר ביפו.דיינר שנות ה-90. יפת 9, יפו. 03-5444449. לא כשרView this post on Instagram A post shared by @90sdiner_bygoldmanנמלבית המכולותבית המכולות הוא מתחם מדליק וממוזג (!) שממוקם בחלק הדרומי של נמל יפו, ממש מול הברבי וליד סירות הדייגים. יש שם אטרקציות כיפיות לילדים וחנויות בוטיק מיוחדות, אבל אנחנו כאן כדי לספר על האוכל: בדוכן בשם ג'ושוע דלי מכינים כריכים של בשר ונקניקיות ענקיות בלחמנייה; דוכן בשם Bikol , שמפעילה בחורה פיליפינית, מציע דים סאם בכל הצבעים והצורות, ראמן ואדובו בגרסה טבעונית או עם עוף (מנה ביתית מנחמת שכל ילד פיליפיני גדל עליה); ושרי הרינג פתחה במתחם הזה סניף שני של כריכי הדגים שלה, וממש בקרוב יתחילו למכור כאן גם את מוצרי המעדנייה.בצמוד לכריכיית הדגים פועל בית קפה בשם קפה בלו , של יונתן גבאי ומתן רחמן, שמציע אווירה שכונתית ומשקאות קפה מעולים; ממול נמצאת המכולה של מאמא ראבחה , מאמא יפואית שאחרי 30 שנה במערכת החינוך יצאה לפנסיה כדי לבשל ולהאכיל. בדוכן היא מוכרת אוכל ערבי ביתי, מאפים וממולאים וגם קינוחים - והכל מוגש עם כל כך הרבה אהבה שהלב בקושי עומד בזה.רוב המקומות פתוחים לאורך כל השבוע, ביקול ומאמא ראבחה פתוחים רק בשישי-שבת.בית המכולות. בווייז: בית המכולות, נמל יפו, לא כשרשווארמה ארטורולבשווארמייה הזו מכינים שווארמה עגל ושווארמה הודו, ואפשר לבקש חצי פיתה במחיר אטרקטיבי של 25 שקלים. הפיתות נדיבות ובר הסלטים חופשי.שווארמה ארטורול. רציף העלייה השניה 101, יפו. 03-5747977, לא כשרבלאק אאוטמסעדת בלאק אאוט היא מסעדת החושך היחידה בישראל, שבה המלצרים הם עם לקות ראייה והסועדים אוכלים בחושך כדי לחוות את ההרגשה. הכניסה בהזמנת מקום מראש.בלאק אאוט. רציף העלייה השניה 6, נמל יפו. 03-6330808, כשרמסעדת הדייגיםמסעדת הדייגים, שפועלת בקצה הדרומי של הנמל, היא מוסד יפואי שהקימו לפני 50 שנה שני דייגים יהודים. כמו במסעדות האחרות ביפו, גם כאן מציעים את מה שכולנו כל כך אוהבים במסעדות הדגים של פעם: שפע סלטים למנות פתיחה ואז דגים ופירות ים בצורת הכנה לבחירתכם.מסעדת הדייגים. מחסן 1, נמל יפו. 073-7569540, לא כשרהעיר העתיקהקלמטההמסעדה עם האווירה הכי יוונית בארץ ממוקמת ביפו העתיקה, במבנה עתיק מול הים. התפריט כאן הוא מהתפריטים היווניים הראשונים בארץ, הרבה לפני שהטברנות הפכו ללהיט, והנוף מהחלון שפונה לים (וסמוך אליו השולחן המבוקש ביותר במסעדה) גם הוא זועק יוון.קלמטה. כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998, לא כשרJAPON סושימסעדת סושי שממוקמת במלון סטאי. יש כאן מרפסת עם נוף משוגע לים ותפריט סושי שיש בו גם כמה סלטים. האווירה יוקרתית, המחירים בהתאם וחלל ההושבה תחת כיפת השמים יספק לכם בריזה ונחת בסתיו המתקרב.JAPON סושי. מלון סטאי, דוד רזיאל 22, יפו. 03-6016000, כשרבית קנדינוףבית קנדינוף הוא היכל מהיפים ביפו, שפועל בו בר-מסעדה שלא מפסיק לחדש, לשנות ולעדכן את הקונספט ואת התפריט. המקום גם מארח פופ אפים מסקרנים, ובסופי שבוע תמיד יש כאן בראנץ' שווה. יפה, מיוחד, מאוד יפואי ואף פעם לא משעמם.בית קנדינוף. הצורפים 14, יפו. לא כשרג'יארדינובמלון דה ג'אפה פועלת מסעדה סודית ויקרה בשם ג'יארדינו. הכי שווה לשבת כאן בחצר היפה, שהיא חלק ממתחם המלון מהמפוארים בארץ. התפריט מציע מנות שמשלבות בין מקומי לעונתי עם זליגה קלה לאיטליה, וכולל גם לובסטר וטיבון.ג'יארדינו. לואי פסטר 2, מלון דה ג'אפה. יפו. 03-5042000, לא כשרכבאכההאחות הצעירה של מסעדת עזבה מכפר ראמה מגישה תפריט שאמי גלילי, כזה שיש בו מנות שאפשר לטעום רק בכפרים בגליל. תמצאו שם שישברק, עכוב, סלט ג'רג'יר, מלוחייה וקובנייה כמובן. פתוח רק בסופי שבוע (חמישי-שבת).כבאכה. כיכר קדומים, יפו. 03-6888843, לא כשרשוק הפשפשיםרעמסס ביי דה בוקסבר שהתחיל בכוך פצפון שפעל בסמטה קטנה ביפו תחת השם אאוט אוף דה בוקס, נסגר ונפתח מחדש במתכונת מורחבת בבר האוכל רעמסס בשוק הפשפשים. על האוכל ברעמסס ביי דה בוקס אחראי השף היצירתי און משען, וחלק מהמנות הן כאלה שצברו מוניטין בסיבוב הקודם שלו ביפו. אין ספק שזהו המקום הכי מסקרן כרגע בסצנת הבילויים של שוק הפשפשים.רעמסס ביי דה בוקס. הגימנסיה העברית 7, יפו. 03-6163885. לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי RAMESSES by the box (@ramesses_by_the_box)איטלקייה בפשפשיםמסעדה איטלקית ותיקה שפועלת כבר קרוב ל-20 שנה בשוק הפשפשים ולה 3 אחיות צעירות (יחסית): קזינו סן רמו, מלון ססיל וסקיי ריידרס. המקום הוא טרטורייה פר אקסלנס, עם פיצות, פסטות, אפרול שפריץ וטירמיסו לקינוח.איטלקייה בפשפשים. עולי ציון 16, יפו. לא כשרסלאס וקיצ'וקאישתי המסעדות של השף אור גינסברג מציגות לראווה את היכולות המפוארות שלו בעבודה עם דגים. סלאס היא מסעדת שף פיוז'ן אסייתית, וקיצ'וקאי - בר עם כיוון אסייתי קצת יותר שובב ומנות שלא תטעמו בשום מקום אחר. אל תפספסו את ארוחת הטונה המפורסמת של גינסברג, שנערכת רק בעונת הטונה בארץ, בתחילת הקיץ ולמשך חודש אחד בלבד.סלאס: תנחום 6, יפו. 03-9653565, לא כשר קיצ'וקאי: עמיעד 10, תל אביב. 03-9653565, לא כשרImmersionאימרסיון היא מסעדה רב חושית וכדי להגיע למיקום הסודי שבו היא פועלת תצטרכו לעלות למיניבוס מיוחד. החוויה לא זולה, אבל זאת לא באמת ארוחה אלא יותר מסע הרפתקאות עם משקפי תלת ממד. בכל כמה חודשים החוויה מתחלפת, כך שגם אם כבר הייתם וטעמתם ואתם מכירים את המיקום, עדיין אפשר לחזור.אימרסיון. המיקום נמסר רק לאחר הזמנת מקום במסעדה, כשרקפה פועה, דאמה, שפרהקפה פועה הוקם ב-1998, הרבה לפני ששוק הפשפשים של יפו הפך למקום בילוי, והוא נחשב לאבן יסוד במערך הבילויים היפואי של תל אביבים צעירים. מעדניית שפרה הצטרפה למשפחה בהמשך ואחריה גם בית הקפה דאמה, אותו פתחו אנשי פועה ב-2022 יחד עם הבעלים של שאפה בר.קפה פועה: רבי יוחנן 8, יפו. 03-6823821, לא כשר דאמה קפה: נחמן 1, יפו. לא כשר שפרה: יהודה מרגוזה 8, יפו. 03-6967880, לא כשרשאפה ברמקום שהוא גם בית קפה, גם מסעדה וגם בר, שפועל כבר עשור בשוק הפשפשים. אם אתם שואלים אותנו זה המקום הכי מדליק בשוק הפשפשים, לא משנה באיזו שעה תגיעו אליו. יש בו אווירה מגניבה, הפי אוור ודיג'יי, והתפריט מציע גם את כל מה שבא לנו בצהריים וגם את כל מה שכיף ליד הדרינק בערב או בבראנץ' סופש.שאפה בר. נחמן 2, יפו. 054-8032209, לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי Shaffa Bar (@shaffabar)אבולעפיהאימפריית סמבוסק ומאפים עם ביצה שהסניף הראשון והכי שווה שלה נמצא ליד השעון. כיף לעבור כאן בשעות הקטנות של הלילה, גם כדי לראות את המוני הבליינים הליליים וגם כדי לקנות את אחד המאפים האגדיים שאין להם מתחרים.אבולעפיה. יפת 7, יפו. 03-6812340. לא כשרדר שקשוקהבינו גבסו, האיש והאגדה, הפך את השקשוקה למאכל הלאומי, ולא מעט מדמעותיו נשפכו בדרך. המסעדה שלו ממוקמת מאז 1991 בסמטה יפואית שלדעתנו צריכה להיקרא על שמו, ומה שלא כולם יודעים הוא שחוץ משקשוקה אפשר לאכול כאן גם אוכל טריפוליטאי ביתי טעים. אם תפסתם במקום את בינו עצמו - הרווחתם בענק.דר שקשוקה. בית אשל 3, יפו. 03-5186560, כשרראיסה, פארוק, אכברשלושה ברים שממלאים את הסמטאות של שוק הפשפשים בבליינים. בראיסה יש גם בראנץ' יפואי מעניין, ופארוק הוא לא רק בר אלא גם בית קפה-מסעדה בשעות היום. שלושת המקומות יחד מייצגים את תרבות הבילוי של האזור הכי תוסס ביפו.אכבר: רבי נחמן 2, יפו. 054-6055190, לא כשר פארוק בשוק: רבי נחמן 6, יפו. לא כשר ראיסה: יהודה מרגוזה 10, יפו. 053-9377784, לא כשראלביהטברנה היוונית בשוק הפשפשים, שפועלת מאז 2013. האווירה שמחה, בצלחות מאזות יווניות ובכוסות אוזו, כמתבקש.אלבי. עמיעד 14, יפו. לא כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי Albi אלבי (@albi_tlv)מילק בייקרימאפייה קטנה וותיקה ביפו שמביאה ניחוחות פריזאיים לשוק הפשפשים. יש כריכים, מאפים ולחמים מעולים וגם קפה. מקומות הישיבה במקום ממש בודדים אז לרוב פשוט מתמקמים בחוץ על המדרכה.מילק בייקרי. בית אשל 5, יפו. כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי Milk Bakery (@milkbakerytlv)קפטן הוקפיש אנד צ'יפס, אויסטרים ופירות ים? גם את זה יש בשוק הפשפשים. קפטן הוק היא לא סתם פיש-אנד-צ'יפסייה, אלא מסעדת דגים ופירות ים עם תפריט שכולל גם עראייס דגים, סיגר דגים, דגים שלמים ושווארמה דג.קטפן הוק. עמיעד 13, יפו. 03-6445440, לא כשרהגפן חצר ייןבר יין אינטימי, עם תפריט יין גדול באופן מפתיע ותוצרת חקלאית מקומית עונתית בצלחות שליד. בין ההברקות: לב של כרוב צלוי עם נקניקייה מתובלת וחרדל בר מותסס.הגפן חצר יין. נועם 3, יפו. לא כשריאפה כנאפההמיזם שהתחיל את טירוף הכנאפה עם גלידה. היום יש לו כבר כמה סניפים, והתפריט מציע גם להיטים חדשים ששמם כולל את המילה דובאי.יאפה כנאפה. עולי ציון 24, בית אשל 12, יפו. 03-9702051. לא כשרדרך שלמהסטודיו גורשהאחת המסעדות המדוברות של 2025. מדובר בפופ אפ אוכל אפריקאי של השף אלעזר טמנו, שהיה כה מוצלח שהפך למסעדה מן המניין, ומאז זוכה לשבחים רבים (כולל כאן, בביקורת של ריטה גולדשטיין). אמרו עליה שהיא חידוש מרענן, אמרו עליה שהיא מסעירה ומרגשת, לנו רק נותר לקוות שהיא תישאר איתנו ותמשיך להגיש את תפריט האפרו פיוז'ן העכשווי המיוחד שלה.סטודיו גורשה. דרך שלמה 13, יפו. 077-8801768, לא כשרבנדיטלא רחוק מסטודיו גורשה ומרחוב שלמה נמצא הבר החדש של השף יוסי שטרית, שנפתח אחרי הסגירה המתוקשרת של קונתאי. הוא נקרא בנדיט והמטבח בו הוא כמו במה בהצגה. כשיושבים על הבר זה כמו לשבת במטבח של מסעדה, ויש גם מקומות ישיבה בשולחנות גבוהים ומקומות נוספים צמודים לקיר שהוא חלון. התפריט כולל מנות קטנות ובינונית שהיקרה שבהן עולה 118 שקלים.בנדיט. ניצנה 20, יפו. לא כשראל קלחהאל קלחה היא לכאורה חומוסייה פשוטה, אבל כשזה נוגע לאוכל שמוגש פה אין כאן שום דבר פשוט. למעשה אל קלחה היא בכלל מסעדה ערבית, שמתמחה במנות פאטה המורכבות מקרעי לחם, רוטב חומוס חם עם גרגירים, קרם שכולל טחינה ויוגורט, סמנה, צנוברים ובשר. חוץ מזה יש פה גם חומוס קלאסי, פלאפל נהדר ומגוון מנות מתחלפות כמו ממולאים ועראייס.אל קלחה. דרך שלמה 3, יפו. 077-7010240, לא כשרעמיתהבית המאפה של מיכל ביטון ואנה שפירו שוכן באחד הבתים המיוחדים על רחוב שלמה, וכמו שהמבנה מיוחד, כך גם חלל המאפייה ומבחר המאפים שבתצוגה.עמיתה. דרך שלמה 10, יפו. 03-7600880 , לא כשרמשק עפאיםבבית עדנה היפה, שהכניסה אליו היא מדרך שלמה, שוכנת הממלכה הקסומה של משק עפאים. יש שם ויטרינת מאפים מיוחדים ומדפי מעדנייה עם מוצרי המשק, ומדובר בתמהיל מוצרים שלא תמצאו באף מעדנייה אחרת בארץ. המקום משמש גם בית קפה, עם אווירה מיוחדת, ריהוט וינטג', 35 מקומות ישיבה וחצר יפה. אפשר להזמין ארוחה קלה שמבוססת על תוצרת המשק, והכי כדאי להתמקם בחצר.משק עפאים. דרך שלמה 6, יפו. 052-3666850. בהשגחת צהרסופראסופרא היא מסעדה ערבית מודרנית שמגישים בה אוכל ערבי ביתי כמו פרגית ממולאת, מלוחייה, מנסף, עלי גפן וכרוב ממולאים ושישברק. בצהריים מציעים במקום עסקית בשרית ב-49 שקלים ועסקית צמחונית ב-38 שקלים, ויש גם מאפים כמו ספיחה וסבאנח.סופרא. דרך שלמה 3, יפו. לא כשר