אילת, עיר הקיט הדרומית של ישראל, מתחדשת, ומדובר בבשורות קולינריות משמחות ברמה של ברייקינג ניוז, כי הכוונה היא למסעדה חדשה אחת, אלא ב-5 מקומות חדשים שמצטרפים לסצנה קולינרית שבוודאי תופתעו לגלות בחופשה הבאה שלכם.
גרקו ביץ' אילת
צביקי עשת ממשיך להרחיב את האימפריה היוונית: אחרי שבקיץ שעבר תפס ספוט מרכזי על חוף הים של תל אביב, הוא פותח מסעדת חוף חדשה בחוף של מלון רויאל ביץ' והאווירה במקום היא של איי יוון עם ריהוט בלבן ותכלת, ופינות ישיבה בסגנונות שונים: מבקתות עם ערסלים ומזרנים ועד מיטות שיזוף ושולחנות עם כיסאות על דק עץ. במקום יפעל גם דוכן אוכל רחוב שבו תוכלו להזמין גירוס, סופלקי וקיימאקי בטייק אווי. תפריט הישיבה מציע קלאסיקות יווניות בדומה לתפריט בסניף התל אביבי והמבחר כולל פאבות (מזטים), מאפה 12 האלים המפורסם, דגים ובשרים.
טיילת רויאל ביץ', אילת, 077-9906969, לא כשר
מאמו (Mamo)
על הבשורה הקולינרית הכי מסעירה שמגיעה מאילת אחראי השף אוהד לוי שבמשך שנים היה מזוהה עם מוסדות תל אביביים כמו ״צ׳יקטי״, ״סושיאל קלאב״ ו״אורטוריו״. לאחרונה הוא גם התמודד בריאליטי ״המסעדה הבאה״ והיום הוא מביא לאילת מטבח שף ״בגובה העיניים ובאווירה שמחה״. לוי, במקור נהרייתי, מצא באילת מקום קטן וקהילתי, בדיוק מה שהיה חסר לו במשך שנים בהם התגורר בעיר הגדולה.
מאמו, הקרויה על שם סבו שהיה דמות מפורסמת וממקימי אילת, נמצאת במיקום לא שגרתי, הרחק מהמולת העיר, במלון STAY שבשכונת האלמוגים ומדובר בבר מסעדה עם אוכל ים תיכוני שחוגג את תוצרת הערבה. בתפריט מנות חלוקה (שאוהד ממליץ לאכול עם הידיים) כמו למשל לחם מהגריל, טוסטדה אנשובי ספרדי, קישואים ממולאים באורז מתובל בראס אל חנות, קלמרי סגול על הפלנצ׳ה וסטייק במחבת כבדה. יש גם מנות דגים כמו דג ים נא עם ירקות מהאש, צ׳ילי מותסס וקרם פרש, ומנות פסטה כמו כיסונים רכים של דג קצוץ בציר לוקוס עם עגבניות שרופות.
אגמונים 10 אילת, 055-2216062, לא כשר
Fascino
ממש בימים אלה עומדת להיפתח באילת מסעדה איטלקית חדשה. גם היא תפעל הרחק מהמולת העיר, באזור הרחוק מהמלונות. הסיפור שלה התחיל לפני שנה, עם משלוחי פיצה מהבית: קוני, שעבד שנים במסעדות העיר, פוטר במהלך הסגר האחרון של קורונה ואשתו פז דחפה אותו לעשות משהו משלו. הם קנו תנור פיצה והתחילו לעשות פיצה במשלוחים ברחבי העיר. השמועה התפשטה, הקהל התאהב בפיצה ובני הזוג מצאו את עצמם מנהלים בביתם מסעדה איטלקית שחוץ מפיצה מייצרת גם פסטות, מנות ראשונות וקינוחים.
מה יגישו במסעדה החדשה? את אותה פיצה נהדרת שהגיעה במשלוחים גם לישובים הסמוכים לאילת וגם רביולי, ניוקי, לזניה, קנלוני, סלטים וקינוחים. לכל זה יתווספו בתפריט המסעדה ארנצ׳יני, פולנטה וריזוטו. המסעדה החדשה תתפרס על 2 קומות ותהיה מעוצבת בסגנון מרתף יין ועד שהיא תפתח את הדלתות באופן רשמי אפשר להזמין את האוכל של פאסינו במשלוח או באיסוף עצמי מביתם של פז וקוני.
להזמנות: 08-6913336, כשר ללא תעודה
אורטל בן סימון
אנחנו ממשיכים לחקור את ההתחדשות הקולינרית של אילת ומגלים שיש באזור התעשייה הצמוד למתחם קניות BIG גם פטיסרי חדש: הוא נפתח לפני 3 חודשים אחרי 3 שנים שבהן אורטל אפתה ומכרה פטיסרי מהבית. את לימודי הקונדיטוריה היא עשתה אצל אסטלה, ועם סיומם, החליטה לבנות את המותג קודם כל בבית. היום גם בעלה עובד איתה בפטיסרי החדש שפתחו יחד ומדובר בחנות קטנה שמעוצבת במינימליזם ומאחוריה חלל ייצור ענק שבה מיוצרים טארט לימון עם קוקוס וליים, עוגת גבינה בסקית, קרמשניט, מילפיי ועוגות בחושות. המבחר מהודק מאוד ולא מתפזר והעיצוב של הקינוחים האישיים נקי ולא עמוס, כפי שנהוג בקונדיטוריה הצרפתית הקלאסית.
הבנאי 1 אילת, 053-4299772, כשר
ברוטימן קמחים אחרים
לא רחוק משדרות התמרים, מרכז העיר של תושבי אילת, פועלת כבר שנים מאפיית לחמי מחמצת קטנטנה ומיוחדת בנוף המדברי. אופים בה לחמים, בייגלה, בגטים ומאפים, ואפשר גם לתפוס את אחד השולחנות בחוץ ולאכול במקום כריך מעניין לצד קפה מעולה. לפני כשנה המקום התרחב ופתח גם קונדיטוריה צמודה ולפני שבוע נולדה לברויטמן אחות נוספת - מאפייה שמתמקדת במוצרים נטולי גלוטן. המאפייה אומנם סטרילית מגלוטן, אבל פועלת כרגע ללא תקן gmp המחמיר, לכן לא תמצאו במקום את הסמל המוכר ״ללא גלוטן״, אבל תוכלו לקנות במקום לחמים שנאפים מקמחי מקור, כלומר בסגנון לחם שיפון הדחוס יותר. יש גם לחמם כפרי אוורירי יותר, קרקרים ועוגות בחושות ללא גלוטן וממש בימים הקרובים יתווספו למבחר גם מוצרים ייעודיים לילדים, עוגיות מרוקאיות ובראוניז.
אלמוגים 17 אילת, 053-3000260, כשר
ורקאדה
ורקאדה היא מסעדת דגים חדשה הממוקמת במלון Soleil והיא נפתחה על מנת להביא חדשות לגזרת המסעדות הכשרות שמציעה העיר (שהן בעיקר מסעדות בשר ושיפודיות). את המסעדה פתח איתמר יצחק לוי שבבעלותו גם בר מסעדה ״סולו״ בעיר ומספר עסקים קולינריים בתל אביב. לוי זיהה את הצורך במסעדת דגים כשרה בעיר הולדתו, גייס את השף סלב מקומי שלומי פרץ (שהיה השף של מלון קורל ביץ') והיום תוכלו לאכול באילת מנות כמו שווארמה בורי, קציצות דגים, קרפצ׳ו דג, סופלקי מוסר, פיש אנד צ׳יפס ואפילו חצ׳פורי עם דגים.
תרשיש 12 אילת, 053-3300129, כשר