פיצה היא אחד ממאכלי הרחוב הנהדרים ביותר שיש. אפשר לאכול אותה בהליכה, בישיבה על הדשא או באתנחתא על ספסל - או לפחות פעם היה אפשר. בשנים האחרונות הפיצות שלנו התחילו להיות יותר נפוליטניות, אישיות או זוגיות, על בסיס מחמצת בהתפחה ארוכה, כלומר פחות כאלה שאפשר להניח על קרטון ולהמשיך בדרך. מדובר בהתפתחות הגיונית, טעימה וטובה, למעט העובדה שמדובר בפיצות יקרות הרבה יותר, ובכאלה שמצריכות ישיבה לשולחן ולפעמים אפילו, לא עלינו, סכין ומזלג (או מספריים). הימים שבהם קנינו משולש פיצה והמשכנו בסידורים שלנו נותרו הרחק מאחור, ואיתם המסורת של פיצרייה שכונתית שאפשר לשלוח אליה את הילדים עם כסף קטן.
ובכל זאת, למרות מה שלפעמים נדמה, מתברר שאנחנו ממש לא היחידים שלא מוכנים לוותר על הקונספט של הסלייס. לכן בינות לכל הפיצריות המפונפנות אפשר למצוא גם כאלה שעדיין ישמחו למכור לכם משולש טוב (טוב, לפעמים המשולש הוא מרובע), שתיקחו איתכם לדרך ותעשו בו כרצונכם. אלה הטובות שבהן.
שרון וצפון
דונטלה, נהריה
הפיצרייה של חן גושן ואבירם מרגי ממוקמת במרכז הרחוב הראשי של נהריה, ואפשר לאכול בה סלייס טוב של פיצה מבצק אלסטי טעים וכיפי שעשוי מקמח דורום איטלקי. מעל הבצק רוטב עגבניות פשוט וטוב, מוצרלה טרייה ותוספות. לפיצרייה יש פז"ם של מעל עשור והיא נחשבת לאהובה ביותר בעיר. התפריט מציע אינסוף אפשרויות לתוספות שאפשר להניח על המשולש, וגם פיצות מובנות כמו פיצה דונטלה עם רוטב פסטו בשוליים ועגבניות מיובשות. המחיר לסלייס הוא 12-13 שקלים, וכנראה שלא תמצאו כמותו בשום מקום אחר בארץ.
דונטלה. הגעתון 36 נהריה, 04-9920011, כשר
פיצה לינגה, חיפה
לינגה היא פיצרייה קטנה, צעירה ומגניבה שמציעה פיצה דקיקה ואיכותית, ואהובה מאוד על הצעירים שלא מחפשים פיצה מתוחכמת אלא סלייס טוב עם תוספות מיוחדות. בגזרה הזו לינגה מצטיינת במיוחד, כי אפשר למצוא בה סלייסים ענקיים (בגודל של רבע מגש כל אחד) של פיצות כמו פפרוני ופרמזן או גבינת סנט מור, בטטה מדורה ועגבניות מיובשות. מחיר הסלייס 19 שקלים.
לינגה. יפו 40, חיפה. לא כשר
לה קאפה, כפר סבא
מורן מירלמן הביא את בשורת הפיצה הרומאית לשרון, ובפיצרייה שלו אפשר לקנות פרוסות של פיצות מרובעות לפי משקל. המבחר לא קטן וכולל פיצה קורנדביף, פיצה לבנה עם ארבע גבינות, פיצה לבנה עם תפוח אדמה וגאודה, פיצה עם פטריות וכמהין וגם עם בייקון וארבע גבינות. בגזרת הבשריות יש גם פיצה עם נקניקיית סלסיצ'ה ופיצה עם פפרוני לבן וסטרצ'טלה. אחת הפיצות המיוחדות כאן היא פיצה לבנה עם ארבעה בצלים, שמגיעה עם רוטב שמנת פרמזן, מוצרלה, פרובלונה, כרישה צלויה, בצל סגול, בצל מקורמל, בצל ירוק ועגבניות שמש. המחיר הוא 12-13 שקלים ל-100 גרם.
לה קאפה. ויצמן 62, כפר סבא. לא כשר
פיצה זזה, הוד השרון
בפיצה זזה מכינים פיצה רומאית מקמח איטלקי מיוחד עם אחוזי חלבון נמוכים ופחות מאחוז אחד של שומן. בבצק אין שמרים, והגבינות שמשתמשים בהן הן של מחלבת עברי. מרובע של פיצה רגילה עולה 9 שקלים, מרגריטה עם תוספת עולה 10 שקלים, פיצת שף עולה 11 ופיצת שף עם בשר - 12. בגזרת הפיצות המיוחדות יש פיצה מקסיקנית חריפה, פיצה בצלים עם גבינה מלוחה, פיצה עם בייקון ופטריות, פיצה בולונז ופיצה קרבונרה עם רוטב בשמל, צ'דר מעושנת, בייקון ובצל ירוק.
פיצה זזה. הבנים 14, הוד השרון. לא כשר
מרכז
ג'וזפה, תל אביב
אין תל אביבי שלא מכיר את הפיצה הזאת, שתמיד מעמידה תור ארוך בשעות הלילה. כולם אוהבים את התחושה העממית-שכונתית שנעלמה ממרכז תל אביב אבל כאן עדיין קיימת, הרבה בזכות הנוכחות של הבעלים, יוסי רוזנטל המכונה "הזקן". רוזנטל לא תמיד שם, ורוב הזמן דור ההמשך מתפעל את המקום, אבל הפיצה שומרת על הפופולריות שלה. הבצק הוא בצק של פעם והפיצה האיקונית היא זאת עם הבולגרית והתרד. סלייס ענק מהפיצה הזאת, שהוא בעצם רבע מגש, עולה 29 שקלים. סלייס רגיל - 20 שקלים.
ג'וזפה. ויטל 1, תל אביב. כשר ללא תעודה
שלחמך, תל אביב
בפיצרייה השכונתית של צפון תל אביב מכין רועי גורן, בוגר CIA בניו יורק ומסעדת רסטורן דניאל, פיצות מבצק לא נפוליטני - דקות, אלסטיות ועם קצוות עבים וקריספיים. בתצוגה תמיד אפשר למצוא סלייס של מרגריטה ולפעמים גם פיצה עם רוטב ביאנקה ופטריות, מלנזנה עם חציל או פוטנסקה. מחיר סלייס מרגריטה 15 שקלים וסלייס מיוחד - 18 שקלים.
שלחמך. בראלי 18, תל אביב. כשר
ארציאלי, תל אביב וקריית אונו
ארציאלי היא פיצה מהזן הרומאי המרובע, שמחכה בוויטרינה בתוך מגשים מלבניים עד שחותכים ממנה במספריים ושוקלים. לאחרונה נחנך הסניף השני שלה, בקריית אונו. הפיצה של ארציאלי מושלמת לחימום חוזר ויש לה קראסט פציח ומגוון ענק של תוספות, עם שילובים שלא פוגשים בכל פיצרייה. הפיצות נחלקות לארבעה סוגים: עם רוטב עגבניות, רוטב קרם דלעת, ביאנקה (פיצה ללא רוטב) ומיוחדות. בין האפשרויות: פיצה עם רוטב עגבניות, עגבניות שרי צלויות, גבינת פרובלונה וגאודה ופיצה עם טונה ולימון כבוש. המחיר הוא 12-13 שקלים ל-100 גרם.
ארציאלי. מלכי ישראל 7, תל אביב; נעמי שמר 5, קריית אונו. לא כשר
ברוקלין, תל אביב
פיצה ברוקלין היא הפיצה הניו יורקית הראשונה של תל אביב, שפתח יריב הדרו. היום חברו הטוב אסף שותף באימפריה המונה כבר שלושה סניפים, ולפעמים אפשר לתפוס אותם מעיפים בצק באוויר ומגישים את הסלייסים ללקוחות.
הבצק של פיצה ברוקלין נטול סוכר או שמן וכמות התוספות שמניחים עליו היא פנומנלית. גם הסלייסים עצומים בגודלם, והעיצוב בכל אחד מהסניפים הוא סיפור בפני עצמו. את הכל עשו אסף ויריב לבד, כולל איסוף החפצים המגניבים שמקשטים את החלל - כל סניף והמוטיב שלו. בשורה התחתונה מדובר באחת הפיצות הטובות בתל אביב, עם מגוון תוספות ענק שכולל בייקון, האם ופפרוני. מה שעוד מיוחד בפיצה ברוקלין הוא שתמיד יש בתצוגה גם סלייס של הפיצה הטבעונית.
טווח המחירים של הסלייסים הוא 22-25 שקלים, ומעבר לפיצה הטעימה בטירוף, כיף להיכנס לשם גם בגלל האווירה.
ברוקלין. קינג ג'ורג' 88, דיזנגוף 276, יהודה הלוי 45, תל אביב. לא כשר
PPP, תל אביב
פיצה PPP מביאה לתל אביב משהו אחר: מדובר בפיצת רחוב נפוליטנית, כלומר שילוב בין הבצק הנהדר של הפיצה הנפוליטנית לכל מה שכיף בפיצה שאפשר לאכול ברחוב. זה קורה בזכות הקראסט של הבצק, שמאפשר להחזיק את הפיצה ביד, ועוד קסם הוא שהפיצה מעולה לחימום חוזר בתנור הביתי אפילו יום אחרי. התפריט שבנה הפיציולו האיטלקי יוגניו ויסנטין מציע, חוץ מנפוליטנית, גם פיצה עם פפרוני, עם כרובית וגבינה כחולה, עם תרד ופיקורינו, עם פטריות, עם בייקון וגורגונזולה ואו עם תירס ובצל קלוי (20-25 שקלים לסלייס).
PPP. מקווה ישראל 10, תל אביב. לא כשר
החתול הירוק, תל אביב
הפיצרייה הטבעונית הראשונה של תל אביב מציעה מגוון פיצות על בסיס גבינת קשיו או סויה שמכינים במקום. בקרב הטבעונים היא קונצנזוס, ומועדפת על פני אופציות טבעוניות בפיצריות הרגילות, הרבה בזכות הבצק הדק והמעולה שלה. מחיר הסלייס 15 שקלים. תוספות שמומלץ לא לפספס: מוצרלה סויה, פפרוני טבעוני, טונה טבעונית ופרמזן שקדים.
החתול הירוק. לבונטין 7, תל אביב. לא כשר
פיצה גרקו, תל אביב
הפיצרייה היוונית של גרקו פועלת בצמוד לגרקו שבחוף פרישמן בימים שישי ושבת בלבד, ומציעה שילוב מקורי בין המאכל האיטלקי לטופינגס מהמטבח היווני. אין אופציות להרכבה עצמית, אפשר רק להזמין ממה שיש בתצוגה, בתוך תבניות מרובעות. ההמלצה שלנו: נסו את הפיצה גירוס - בצק פיצה מצופה בבשר פרגית בתערובת תבלינים יוונית, עם רוטב עגבניות, בצל מקורמל ופטרוזיליה. חוץ מזה יש עוד 15 סוגי פיצה, והמחיר הוא 26-36 שקלים לרבע מגש.
פיצה גרקו. טיילת שלמה להט 17, תל אביב. לא כשר
הר סיני, תל אביב
הר סיני, שממוקמת במרכז נחלת בנימין, היא הפיצרייה הכי תל אביבית שיש. הפיצה כאן דקה מאוד והפפרוני שמגיע מעליה חרפרף וטעים. המשולשים של הר סיני רחבים אבל לא ענקיים, הבצק קראנצ'י והקצוות שלו תפוחים ופריכים. סלייס בלי תוספת עולה 20 שקלים, עם תוספת 25 שקלים, ומבחר התוספות מצומצם וכולל חוץ מפפרוני רק זיתים, פטריות, חריף ומיקס גבינות.
הר סיני. נחלת בנימין 55, תל אביב. לא כשר
פיצה יואב, תל אביב ורחבי הארץ
לפיצה יואב יש שלושה סניפים בתל אביב, סניף אחד בקריית ביאליק, סניף נוסף בחיפה ועוד אחד בגני תקווה. הבצק לא עבה ולא דק, משהו באמצע שמזכיר את הפיצות של פעם, והטעם של הפיצה עם הפטריות שטעמנו היה מעולה. פיצה עם רמת מליחות טובה, בצק טעים והרבה תוספות. החיסרון היחיד בסניף שינקין שבו ביקרנו הוא השירות, שהושפע לרעה מעומס הזמנות הוולט שבהן היה צריך לטפל.
סלייס בלי תוספות עולה כאן 15 שקלים, עם זיתים או עם פטריות 17 שקלים, ואם יתמזל מזלכם ותמצאו בתצוגת הסלייסים פיצה עם פפרוני או ביקון - הסלייס יעלה 19 שקלים.
תדר, תל אביב
בפיצרייה של אייל שני תמצאו את הפיצות הכי אהובות על בלייני הלילה של תל אביב. היא מינימליסטית, וכוללת גבינת מוצרלה מותכת ורוטב עגבניות סמיך שיושבים על בצק מושלם (ליד כל סלייס מקבלים גם סחוג וזעתר). המשולש גדול, הבצק דק והאווירה היפסטרית. מחיר המשולש כ-20 שקלים, ובתצוגה יש בדרך כלל מרגריטה ופיצה עם אנשובי.
תדר. דרך יפו 9, בית רומנו, תל אביב. לא כשר
פיצה סלייס, רמת השרון
פיצה סלייס היא הפיצרייה המיתולוגית של כל מי שגדל ברמת השרון. היא ממוקמת ברחוב הראשי של העיר, בין שווארמייה למאפייה, היא קטנה וצנועה ויש בה תנור גדול ושני מגשים על הדלפק. לא משנה איזו פיצה יש על המגשים האלה, אפשר לבקש להניח על המשולש מה שרוצים. ככה זה במקומות שפועלים כבר 35 שנה, לא עושים עניין.
הבצק של הפיצה הוא הכי דק שראינו, דק כל כך שמזכיר קצת טורטייה שהושחמה על מחבת, אבל איכשהו עם תוספת גבינה צהובה הכי פשוטה, ירקות אנטיפסטי ורטבים שמגיעים בקוקוטים מפלסטיק - זה עובד לא רע. בגזרת התוספות יש גם בייקון ושינקן, ומחיר הסלייס נע בין 19 ל-26 שקלים.
סלייס. סוקולוב 72, רמת השרון. לא כשר
ירושלים
קראפט פיצה
הפיצה הירושלמית של דוד קפלן נחשבת לאחת הפופולריות בבירה ולאחת מ-50 הפיצות הטובות בעולם. לאחרונה נפתח הסניף התל אביבי הראשון שלה, שהוא יותר מסעדה ובו לא מוכרים סלייסים. בירושלים אפשר לקנות בקראפט סלייס ענק כמו בפיצות הניו יורקיות, אבל הפיצה עצמה היא בסגנון נפוליטני, מבצק מחמצת איכותי. משולש רגיל עולה 14 שקלים ומשולש עם תוספות - 17 שקלים.
קראפט פיצה. התפוח 12, מחנה יהודה, ירושלים. כשר
דרום
זאת, אשדוד
זאת היא הפיצרייה הניו יורקית הכי מגניבה בדרום. הפיצות שאופים בה גדולות מאוד, עשויות מבצק מעולה של הפיציולו רענן נוסל (שמעולה גם לחימום חוזר) ולכל פיצה משודך דיפ מיוחד. בתצוגה תמיד יש מבחר גדול של תוספות אפשריות. יש פיצת "סופט און טופ" - עם תימין, אורגנו, גבינה ומעל הגבינה רוטב עגבניות שמקבל קרמול טעים באפייה; פיצת אינפקטד משרום עם שמנת, מחית כמהין ושלושה סוגים של פטריות, שמקבלת גם זילוף של שמן כמהין מלמעלה; וגם פפרוני קלאסי וגרין דיי עם רוטב פסטו, קרם שמנת וקרעי מוצרלה. טווח המחירים: 16-21 שקלים לסלייס.
זאת. מפקורה 1, חוף הקשתות, אשדוד. לא כשר
רג'ינה, גדרה
רג'ינה ממוקמת בתחנת הדלק בכניסה לגדרה ואופים בה פיצות ענקיות (קוטר של 40 ס"מ) מבצק שמזכיר את הנפוליטני אבל הרבה יותר יציב ופריך, כדי שיוכל להחזיק את התוספות. המרגריטה מעולה וגם פיצת שלושה גוונים של כתום, עם קרם בטטה, מוצרלה, מנצ'גו, קרעי בטטה אפויה ועלי רוקט. הסלייסים כאן ממש גדולים, בגודל של רבע מגש, והמחיר הוא 18 שקלים לסלייס מוצרלה ו-22 לסלייס של פיצות ספיישל.
רג'ינה. הרצל 3, גדרה. כשר
חצי חצי, אילת
חצי חצי היא הפיצרייה של מאפיית ברויטמן, ומציעים בה מבחר פיצות אלטליו שעשויות חצי קמח מלא מחיטה נבוטה וחצי קמח לבן מאיטליה - שילוב שנותן לפיצה קראסט היסטרי (הפיצות מעולות גם לחימום חוזר). הטופינגס המושקעים כוללים קרם ארטישוק ושום קונפי, אנשובי אורטיז, מיקס פטריות מוקפצות ביין, בצל מקורמל, תפוח אדמה וגבינה כחולה.
חצי חצי. האלמוגים 17, אילת. כשר ללא תעודה
בתיאבון!