ברחוב נחלת בנימין התל אביבי יש חנויות בדים, מלונות בוטיק, בנייני באוהאוס משוחזרים, בניינים מתפוררים צמאים לחידוש, עסקים מכל הסוגים ואפילו בית כנסת יש בו. בשעות הערב המוקדמות הוא הופך לאזור הבילוי הכי שוקק בתל אביב, עם מאות שולחנות וכיסאות שנפרשים מחוץ לבתי האוכל, הודות להפיכתו למדרחוב ב-2022. 

מוכנים לסרביס ערב בברבור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יש גם אלגנטיות - ברבור|צילום: לין לוי, mako אוכל
חנויות של פעם בנחלת בנימין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מנהרת הזמן בנחלת בנימין|צילום: לין לוי, mako אוכל

חוץ מ-34 המקומות ברשימה פועלים ברחוב גם המקומות הבאים, שעליהם אנחנו לא מרחיבים הפעם: סניף של אבולעפיה מיפו, פלאפל השרון, מזללת רד MEAT, פיתה בשר, סביח השרון, ברי האוכל ביצ'יקלטה ומוזמביק, סאלוף ובניו, שתי המסעדות הפרסיות סלימי ושמשירי, טיפיקו הוותיקה, בית הקפה קוקט שהזמן בו עצר מלכת אי שם בשנות ה-80, בר הרופטופ הנסיך, מסעדת גושן הכשרה והוותיקה והסניף הראשון של אגדיר שהיה מקום הלוהט בנחלה בתחילת שנות ה-2000.

חנויות תבלינים של לוינסקי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חנויות תבלינים גם כאן - נחלת בנימים שבאזור לוינסקי|צילום: לין לוי, mako אוכל
עשרות שולחנות על המדרחוב נחלת בנימין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אווירה שלפני הסרוויס ערב|צילום: לין לוי, mako אוכל

KAFUL

חומוסייה עם נשמה פרסית שממוקמת צמוד לכניסה לשוק הכרמל, ליד אגאדיר ומול מוסד עופות הרוטיסרי טיפיקו. התפריט מציע מנות של חומוס, אוכל ביתי פרסי כמו גונדי וחורשט סבזי ומנות גריל של שיפודים.

KAFUL. נחלת בנימין 2, תל אביב. 03-5108408. ראשון-חמישי 10:00-23:00, שישי 10:00-15:00, כשר


יין בחצר

בר היין בתחילת נחלת בנימין חוגג בימים אלה יום הולדת 4 ומציע אפריטיבו עם 30 אחוז הנחה על כל התפריט (אם תגיעו לפני 19:00). באותה הזדמנות המקום גם משיק תפריט טאפאס חדש עם דגים נאים, סושי וסלטים. בגזרת היינות המקום מציע בעיקר יינות של יקבי בוטיק ישראליים.

יין בחצר. נחלת בנימין 3, תל אביב. ראשון-חמישי 16:00-23:00, שישי 11:00-15:30, שבת 19:00-23:00. כשר

יין בחצר (צילום: עידו ניתאי, יחסי ציבור)
יין בחצר|צילום: עידו ניתאי, יחסי ציבור

ריברנו

הגלידרייה האיטלקית החדשה שנפתחה ממש לאחרונה כבר כיכבה בפרויקט הגלידות השנתי שלנו. זהו הסניף הראשון בארץ של רשת גלידריות איטלקית ומדובר בגלידה עם מרקם מושלם, קרמי ועשיר בטירוף. בין היתר טעמנו כאן סורבה פיסטוק מדהים וסורבה שוקולד טבעוני מעולה.

ריברנו. נחלת בנימין 3, תל אביב. ראשון-רביעי 12:00-24:00, חמישי 12:00-02:00, שבת 12:00-00:00. לא כשר

ריבנרו (צילום: לין לוי)
הגלידה של ריברנו|צילום: לין לוי

ארטה

גלידריית ארטה פועלת בנחלת בנימין כבר עשור. פתחו אותה מרקו קמורלי וסיסי פגאני, זוג איטלקים ממילאנו שמייצרים גלידה טבעית מחלב, שמנת, שוקולד בלגי, אגוזים שנטחנים במקום ופירות טריים משוק הכרמל. יש בארטה גם גרניטה סיציליאנית אמיתית. גלידת הדגל כאן נקראת "העוגה של מרקו" והיא זכתה ב-2014 בפרס ראשון בפסטיבל הגלידה האיטלקי Viareggio.

ארטה. נחלת בנימין 11, תל אביב. 03-5240006. ראשון-שבת 11:00-22:00. לא כשר

גלידה ארטה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הגלידה של ארטה|צילום: לין לוי, mako אוכל

ורמוטריה

הבר-מסעדה הספרדי של אבי קאשי ושף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי) שוכן במבנה משוחזר יפהפה, עם אווירה תוססת, בר פתוח ודלפקי עמידה. לא משנה מתי תעברו כאן - המקום יהיה מלא. בין המנות בתפריט פאן קון טומאט, פלפלי פדרון מטוגנים, טרטר בקר על בגט עם איולי פפריקה, שיפוד שקדי עגל, תמנון בגריל ושרימפס בשמן זית ושום.

ורמוטריה. נחלת בנימין 25, תל אביב. 03-6152232. ראשון-חמישי 17:00-23:00, שישי-שבת 18:00-23:00. לא כשר

פאן קון טומאט, אנשובי, חמון (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
האוכל של ורמוטריה|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

בושוויק

בושוויק נפתח ב-2018, בעיצומו של טרנד ברי הקוקטיילים וברי בתי המלון שמילא את תל אביב. הוא ממוקם בקומת הקרקע של מלון פבריק ומאז שנפתח אירח בראנצ'ים מעולים ומיוחדים. הוא שייך לקבוצת אימפריאל, שמחזיקה בברי קוקטיילים מהטובים בעיר, ותפריט המשקאות במקום בהתאם.

בושוויק. נחלת בנימין 26, תל אביב. 03-5678006. ראשון-שבת 18:00-01:00. לא כשר

בושוויק - בלאדי בראנץ  (צילום: בן יוסטור)
בושוויק|צילום: בן יוסטור

פרא

מסעדת פרא של שפים אביעד פלד ואורי שטיינברג, בוגרי קבוצת R2M, מגישה מנות יצירתיות ועונתיות. בין המנות הקבועות הבולטות: כנף עוף ממולאת וסטייק סלרי ברוטב יין. הקינוח המפורסם פנקייק יפני אוורירי עם תותים וסירופ מייפל הוא להיט, וכדאי להזמינו מראש.

פרא. נחלת בנימין 27, תל אביב. 050-3339900. שני-שישי 18:00-00:00, שבת 12:00-16:30, 18:00-24:00. לא כשר

ה-פנקייק של פרא. צריך לבקש אותו בתחילת הארוחה (צילום: דן אורבך, יחסי ציבור)
הפנקייק המושלם של פרא|צילום: דן אורבך, יחסי ציבור

נורדיניו

בית הקפה והמעדנייה של קבוצת we like you too ממוקם צמוד למסעדת פרא. המקום הקטן והאינטימי מציע בין היתר מאפים, כריכים, קינוחים אישיים, עוגיות ואת עוגת הגבינה הבסקית כנראה הכי מפורסמת בארץ. בנוסף, בשעות 17:00-19:00 מוגש כאן אפריטיבו. בגדול מדובר באחד הספוטים הקסומים על הנחלה.

נורדיניו. נחלת בנימין 27, תל אביב. ראשון-שישי 8:00-19:00. לא כשר

העוגה הבסקית של נורדיניו (צילום: חיים דוד, יחסי ציבור)
הבסקית הכי טובה בעיר וגם מחוצה לה - נורדיניו|צילום: חיים דוד, יחסי ציבור

יין בכרם

יין בכרם היא חנות ובר יין, אחות של בית קפה ובר יין בשם קפה בכרם שפועל ברחוב רמב"ם. המקום פעיל בכל שעות היום ומציע הפי אוור ובראנץ' בימי שישי. בתפריט האוכל: ברוסקטות, נשנושים, שרימפס, סלט ביצים, אויסטרים, דגים נאים וכו'.

יין בכרם. נחלת בנימין 29, תל אביב. ראשון-חמישי 10:00-23:30, שישי 10:00-16:00, שבת 17:00-23:30, לא כשר


VENTA

בר שפתוח מאז 2024 והוא גם חנות בגדים. המקום שייך לניר מזרחי, שאין מאחוריו קבוצה או שותפים. ליד הקופה ממוקם בר עם מדפי אלכוהול והשולחנות בחוץ הם אוסף אקלקטי של רהיטי וינטג' בסגנון שוק הפשפשים. בצהריים זו חנות, בערב זה גם וגם וביחד זה ממש מגניב.

ונטה. נחלת בנימין 34, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-16:00, 18:00-01:00, שישי 11:00-01:00, שבת 20:00-02:00. לא כשר

VENTA (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בר שהוא גם חנות בגדים - VENTA|צילום: לין לוי, mako אוכל

יעקב בנחלה

נתחיל בזה שיעקב בנחלה בעיצומו של הקמת סניף שני, גם כן בנחלת בנימין, וזה כנראה אומר הכל על ההייפ המטורף שיש כרגע ברחוב. בתפריט פיצטות, ברוסקטות ונשנושים באווירה קלילה ולא מחייבת.

יעקב בנחלה. נחלת בנימין 34 (ובקרוב גם בנחלת בנימין 18), תל אביב. 050-2212203. ראשון-חמישי, שבת מ-17:30. לא כשר


ברבור

מסעדת גריל ים תיכונית חדשה של אנשי ILU BIRDS שמציעה חוויית על האש מודרנית ואווירה אירופית אלגנטית. המטבח פתוח וכמעט כל רכיב בתפריט עובר דרך הגריל. בין המנות: רולדת קבב על הגריל עם רוטב ראנץ'; פסטת זיטי צרובה עם רוטב קאצ'ו אה פפה ופטריות יער; ופולנטה מטוגנת עם גבינת קומטה ואיולי פימנטון.

ברבור. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-7940845. שני-שבת 18:30-1:30. לא כשר

זיטי ושיפוד פטריות בגריל רוטב קאצ׳ו א פפה (צילום: סי פיש, יחסי ציבור)
ברבור - כל מנה עוברת דרך הגריל|צילום: סי פיש, יחסי ציבור

דודו בר יין

אחד מברי היין הוותיקים ביותר בנחלת בנימין. הוא קיים מאז 2011, יש בו הפי אוור בשעות 18:00-20:00 ומלא מקומות ישיבה על הרחוב. בגזרת האוכל יש פה פיצות גדולות ונשנושים קטנים.

דודו בר יין. נחלת בנימין 38, תל אביב. ראשון-שבת החל מ-18:00. לא כשר

דודו בר יין - הכי ותיק בנחלת בנימין (צילום:  @dudubarwine, יחסי ציבור)
דודו בר יין - הכי ותיק בנחלת בנימין|צילום: @dudubarwine, יחסי ציבור

בר פרדיסו

בר פרדיסו הוא המקום החדש ביותר ברשימה, שנפתח ממש לאחרונה בהובלת שפית דנה-לי ברמן (פרונטו, בר א וין, גן השקמים). הוא ממוקם בלוקיישן שבו פעל במשך עשור בר השפגט, באותו חלל עם התקרות הגבוהות והטריבונות שמאפשרות ישיבה מדורגת. למרות האווירה המשוחררת, האוכל של ברמן לוקח את הסיפור מעוד בר יין לכיוון של מסעדה, כשהחוויה הכללית היא של בילוי אנרגטי. ומה בתפריט? מנות חלוקה בינוניות למרכז השולחן מהמטבח האיטלקי עם קלאסיקות כמו ויטלו טונטו, דגים נאים, ברוסקטה ומנות איטלקיות מטוגנות.

בר פרדיסו. נחלת בנימין 43, תל אביב. שני-שבת 18:00-24:00. לא כשר

המקום החדש של דנה לי ברמן - בר פרדיסו (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
האיטלקיה החדשה של הנחלה - בר פרדיסו|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

AKA44 ו-AKA נקסט דור

אם תעברו בשעות הערב ליד המקום הזה תבינו ישר שזה הבר הכי פופולרי ברחוב. אין שולחן אחד פנוי מבין עשרות השולחנות ואנחנו בכלל לא מדברים על מה שקורה בחלל פנימי העצום. שף איתי קושמרו מגיש כאן מנות שכולם אוהבים ובראנצ'ים נחשקים, וכרגע הלהיט הכי חם בתפריט הוא ההמבורגר המיוחד של קושמרו שמוכן מבשר וואגיו בגידול ישראלי על גחלים גלויות - ואין כמעט משפיען שלא התלהב ממנו.

AKA (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
ההמבורגר הכי מבוקש בנחלת בנימין - AKA44|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אקא נקסט דר היא התוספת החדשה שנפתחה בדיוק לפני שנה כדי לשמש בתור הלייט נייט בר של AKA44, בעיקר כדי שלבליינים של נחלת בנימין יהיה אוכל טוב.

44AKA. נחלת בנימין 44, תל אביב. 03-9443944. ראשון-חמישי 17:00-24:00, שישי 12:00-23:30, שבת 12:00-24:00. לא כשר

בראנץ' אקא נחלת בנימין (צילום: אפיק גבאי)
הבראנצ' של AKA44|צילום: אפיק גבאי

MAZE

מאזה הוא הבר החדש של קבוצת ספיקאיזי ושף תומר אגאי, שמציע חוויית חמארה מודרנית עם תפריט של מנות המחברות את כל מזרח התיכון סביב שולחן אחד. בין המנות: פריקסה טוניסאי עם ממרח דלעת; קבב דגים על יוגורט; כבד כמעט קצוץ; קובה נייה; וניוקי סרטנים.

MAZE. נחלת בנימין 45, תל אביב. שני-שבת מ-19:00. לא כשר

MAZA (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
אוכל של תומר אגאי אווירה של אנשי הספיקאיזי - מאזה|צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

BRAVA GENTE

גם המקום הזה הוא בר יין, אבל באווירה קצת פחות בליינית. את המטבח כאן מוביל השף והבעלים אריק פונומריוב, שהוא גם קונדיטור (וגם כימאי ומהנדס). בין המנות שמוגשות כאן לצד היין: פחזניות ממולאות, קישים מלוחים, טארטים מתוקים (כמו ברולה לימון), צלחת גבינות פרי וקרקרים, סלטים, ברוסקטות וניוקי פריזאי. אפשר גם לקנות במקום צנצנות ממרחים תוצרת בית כמו פסטו נענע וחמאת שום ורוזמרין. בשעות 17:00-19:00 יש במקום הפי אוור ובימי שישי יש בראנץ'.

BRAVA GENTE. נחלת בנימין 45, תל אביב. 054-9012345. ראשון-רביעי 17:00-24:00, חמישי 17:00-02:00, שישי 11:30-02:30, שבת 17:00-01:00. לא כשר

BRAVA GENTE - בר יין מיוחד (צילום: אדר וולף, יחסי ציבור)
BRAVA GENTE - בר יין מיוחד|צילום: אדר וולף, יחסי ציבור

LOULOU

לפני קצת פחות משנה נפתח בפינת נחלת בנימין ומונטיפיורי בר המסעדה LOULOU, ונראה שיש לא מעט הייפ סביבו גם עכשיו. הוא שייך לאנשי הספיקאיזי ומדובר בחלל עצום בגודל 600 מטרים עם עשרות שולחנות וכיסאות שנפרשים על המדרחוב עם רדת החושך. על המטבח אמון שף רוסלן אוסוב, שהוא גם השף של נואמה שיושבת מול לולו. בתפריט מנות פתיחה, סלטים, דגים נאים, מנות מהמטבח האיטלקי, המבורגר, שרימפס, דנוור קאט ודגים.

LOULOU. נחלת בנימין 47, תל אביב. ראשון-שבת מ-19:00. לא כשר

לאו לאו (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
LOULOU|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

רדלר

רדלר נפתח בתור מסעדת ביסטרו של שף מושיקו גמליאלי וקבוצת מונא. לאחרונה הכוחות התפצלו וכעת לא ברור מה צפוי להשתנות, אבל ברור שהמסעדה תעבור שינוי עם סיום חלקו של גמליאלי בשותפות ניהול המסעדה. נדב לאור ושותפיו ימשיכו לנהל את רדלר, והתפריט שמזוהה עם המקום לא צפוי להשתנות בתקופה הקרובה.

רדלר. נחלת בנימין 48, תל אביב. 03-7283830. ראשון-חמישי 19:00-23:00, שישי-שבת 12:00-15:00, 18:00-23:00. לא כשר

מסעדת רדלר (צילום: אריאלה אפללו)
רדלר|צילום: אריאלה אפללו

פיפטי אנד וואן

את המסעדה האיטלקית הזו מוביל שף בר ישראל, בוגר מסעדת לוצ'נה הירושלמית. הוא מגיש פסטות טריות כמו טורטליני במילוי תירס וחמאת תבלינים, רביולי תרד עם חמאת לימון ושומר בר וקאצ'ו אה פאפה עם פקורינו ופלפל שחור. יש כמובן גם ריזוטו וארנצ'יני, ובגלל שהמקום כשר אין בתפריט בשר.

פיפטי אנד וואן. נחלת בנימין 51, תל אביב. 054-8975918. ראשון-חמישי 18:00-23:00, מוצ"ש-24:00. כשר

פיפטי אנד וואן (צילום: בר חיים, יחסי ציבור)
פיפטי אנד וואן |צילום: בר חיים, יחסי ציבור

פיצה X

הפיצרייה של עומר וצ'לסי סימון ממודיעין החלה כפיצה מחתרתית במשלוחים בתקופת הקורונה והפכה למזללה ויראלית גם בתל אביב בזכות פיצות מושחתות במיוחד. יש כאן דיל אכול כפי יכולתך ב-89 שקלים לאדם בימי ראשון בלבד בשעות 20:30-23:00, כך שאם אתם אוהבים בצק נפוליטני עם תוספות סליזיות - זה המקום בשבילכם.

פיצה X. נחלת בנימין 52, תל אביב. 03-6218580. שני-רביעי 11:00-03:00, חמישי 11:00-05:00, שישי 14:00-05:00. לא כשר

פיצה איקס - נוצ'ולה שוקולד לבן ותות (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
שחיתויות של אמצע הלילה - פיצה X|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

פיצה הר סיני

הר סיני, שממוקמת במרכז נחלת בנימין, היא הפיצרייה הכי תל אביבית שיש והיא נכללה כמובן ברשמית הסלייסים של המדינה. מכינים כאן פיצה דקה מאוד והפפרוני שמגיע מעליה חרפרף וטעים. המשולשים של פיצה הר סיני רחבים, הבצק קראנצ'י עם קצוות תפוחים ופריכים והכל ביחד טעים, בטח ובטח שאחרי בילוי.

פיצה הר סיני. נחלת בנימין 55, תל אביב. 03-6188806. ראשון-שלישי 12:30-02:00, רביעי-שבת 12:30-03:00, חמישי-שישי 12:30-04:00. לא כשר

הפיצה הכי תל אביבית עם פפרוני חרפרף - הר סיני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אחד הסלייסים הטובים בתל אביב|צילום: לין לוי, mako אוכל

 QQ רויאל קרים

צמוד לפיצה הר סיני נפתחה גלידרייה חדשה שמתמחה בסופט קרים – גלידת שמנת אמריקאית מהמכונה שמגיעה בטעמי וניל, ג'אנדויה, פיסטוק ופירות אדומים. התפריט מציע 6 קינוחי גלידה ביניהם סמורס, קדאיף, מלבי, פיסטוק ואוכמניות, והשוס האמיתי הוא קינוחי גלידה בתוך מאפים כמו סינבון, קרואסון וקוקיז.

QQ רויאל קרים. נחלת בנימין 55, תל אביב. ראשון-חמישי מ-18:00, שישי-שבת מ-11:00. לא כשר

גלידת סופטי הבאה של תל אביב - QQ (צילום: גיא אשכנזי, יחסי ציבור)
הסופש החדשה - QQ|צילום: גיא אשכנזי, יחסי ציבור

מנטנטן

איזקאיה יפנית ותיקה ומצליחה עם אווירה אותנטית, שירות מקצועי וצוות מנוסה שמתקתק את העבודה. המוזיקה, העיצוב והתפריט כולם באווירה יפנית, ואפשר בקלות להרגיש כאן שקפצתם לארץ השמש העולה. בגזרת האוכל יש מבחר גדול של ראמנים (שכמובן הופיעו ברשימת הראמנים האחרונה שלנו), סושי ומנות גריל יפניות.

מנטנטן. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-6725318. שבת-שלישי 12:00-01:00, רביעי, שישי 12:00-02:00, חמישי 12:00-03:00. לא כשר

מנטנטן - סושי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
איזקאיה ותיקה וכיפית - מנטנטן|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
ראמן גיו מנטנטן.  (צילום:  דניאל רום)
הראמן של מנטנטן|צילום: דניאל רום

נואמה

נואמה הוא בר אוכל נוסף בנחלה, שצמוד אליו נקסט דור מיוחד: בר אויסטרים בשם אויסטר בר. השף הוא רוסלן אוסוב (טוטו, אלנה, שאראק), שגם אחראי על התפריט של LOULOU. בתפריט מנעד טוב של מנות אופנתיות כמו סשימי דג, טרטר פילה בקר, קרוקט תירס, פסטת אליו אוליו חריפה עם ביסק סרטנים וניוקי תפוחי אדמה וריקוטה.

נואמה. נחלת בנימין 59, תל אביב. ראשון-שבת מ-18:00. לא כשר

נואמה (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
נואמה|צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

טיפסי טונה

ללוקיישן שבו פעלה מא פאו ההודית נכנס טיפסי טונה - בר-מסעדה שמחבר בין ישראל, מטבחי הים התיכון ואירופה הקלאסית. מבולבלים? מדובר בפיוז'ן קולינרי עם מנות ברוח פתיחת שולחן ומנות בגודל בינוני כמו אנשובי מטוגן עם סולת, קסטה טונה, תמנון צלוי בפחמי קוקוס בציר ים ויוזו, חציל מקדוס עם סלסת עשבים וקובה משווייה עם שקדי עגל וראב רימונים.

טיפסי טונה. נחלת בנימין 59, תל אביב. 073-2377011. שני-חמישי, שבת מ-18:00, שישי 20:00-03:00. לא כשר

תפריט ים תיכוני אירופאי על בסיס תוצאת מהים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
טיפסי טונה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

טורק לחמג'ון

מבחוץ זה נראה כמו עוד שווארמה, אבל בפנים מסתתרת מנת אוכל רחוב שווה: פיתה גדולה ושטוחה מבצק דק וטעים, מרוחה בתערובת בשר בקר טחון שמשובץ בחתיכות קטנות של גמבה צלויה. מעל מוסיפים טחינה, אפשר גם להעמיס שווארמה אם ממש חייבים, עגבניות, בצל ופטרוזיליה, ואז מגלגלים את זה כמו לאפה. תוסיפו לכל זה מבטא טורקי אמיתי ושירות מהיר עם חיוך מאוזן לאוזן ותקבלו ספוט אוכל רחוב פופולרי עם תור לא קטן בשעות הצהריים.

טורק לחמג'ון. נחלת בנימין 77, תל אביב. 03-5661661. ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי 10:00-15:00. כשר

טורק לחמג'ון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טורק לחנג'ון - אוכל רחוב מעולה בנחלה|צילום: לין לוי, mako אוכל

ויטרינה

לא הרבה זוכרים, אבל ויטרינה, שנחשבת לאחד ממוסדות ההמבורגרים הכי אהובים ומוכרים בתל אביב, התחילה בכלל בתור מזללת נקניקיות. גם למנת התוספת בוויטרינה יש אופי מיוחד, שהפך לאחד מסימני ההיכר שלה: צ'יפס בטטה-תפוחי אדמה טעים ופריך עם זסט לימון ועשבים. בתפריט מככבים המבורגר "בסט קואוסט" עם רוטב ברביקיו, ריבת בייקון וצ'דר, חסה אייסברג ועגבנייה; ו"באטלר" עם איולי חמוצים, ריבת בצל וארוגולה.

ויטרינה. נחלת בנימין פינת לילינבלום, תל אביב. 03-6960304. לא כשר

אחד ההמבורגרים הכי טובים בארץ - ויטרינה (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
אחד ההמבורגרים הכי טובים בארץ - ויטרינה|צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

אריא

אריא היא מסעדת שף ולאונג' בר שנפתחה ב-2013 באחד הבניינים היפים בנחלת בנימין, על הצומת עם יהודה הלוי שכבר שנים נמצא בשיפוץ. בקומה הראשונה יש לאונג' סקסי עם בר ענק ובקומה השנייה המסעדה האלגנטית. במשך שנים הוביל את המסעדה שף גיא גמזו, אחריו קיבל את המושכות שף מושיקו אברהם והיום המטבח בידיהם של עמית מלכה וראול ניסנוב. התפריט החדש מציע מנות כמו שישברק קרם בצל שרוף, קטאייף עוף, סשימי מרוקאי, שומר פחם וטרטר בקר.

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054. שלישי-שבת 19:00-01:00. לא כשר

אריא (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
אריא החדשה|צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

דה ליטל בורגר שופ (TLBS)

המבורגרייה שתמיד מככבת ברשימות ההמבורגרים הטובים בארץ. היא שייכת לשף און משען (Ramesses by the box) ומגישים בה המבורגרים עם קציצות גדולות ועסיסיות שמורכבות מבשר שפונדרה, אונטריב ונתח קצבים. יש בתפריט 3 מנות בלבד (צ'יקן סנדוויץ, בלומנטל בורגר וקלאסיק בורגר) וכל אחת יכולה להגיע עם 3 תוספות לבחירה.

דה ליטל בורגר שופ. נחלת בנימין 68, תל אביב. 050-6582291. ראשון-חמישי 11:30-24:00, שישי-שבת 12:00-24:00. לא כשר


מונאר

מונאר היא דאבה דרום הודית צמחונית שקיימת כבר 7 שנים ופועלת רק בשעות הצהריים. לפעמים עורכים במקום ערבי ספיישל כמו ערב טאלי ולפעמים יש סדנאות בישול או מסיבת דוסה של שישי בצהריים. בתפריט דוסות, מלאי כופתה, אידלי, דאלי ומנות קארי.

מונאר. נחלת בנימין 68, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-16:00. לא כשר

מונאר - דוסה (צילום: מונאר, יחסי ציבור)
מונאר - דוסה|צילום: מונאר, יחסי ציבור

פנינו

מזללת כריכים איטלקיים בלחם פניני קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. כרגע יש כבר 4 סניפי פנינו (בתל אביב, אשדוד וגבעתיים), והחמישי בראשון לציון כבר בהקמה. הכריכים של פנינו שאנחנו הכי אוהבים הם קראנץ' כמהין עם פרוסות גאודה ואיולי כמהין; ודלישס עם איולי כמהין עם ביצים דרוסות, הודו, עלי רוקט ועגבנייה. שימו לב שיש בתפריט גם מנות מיוחדות לכלבים, כריך בתוך מלפפון חמוץ ופנינו מרשמלו.

פנינו. נחל בנימין 80, תל אביב. ראשון-שישי 09:00-15:00, שבת 11:00-15:00. לא כשר

פניני מתוק. פנינו (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פנינו איטלקי |צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

Petit Verre

פטיט ורה הוא בית קפה ובר יין נוסף ברחוב נחלת בנימין, שממוקם מול דה ליטל בורגר שופ ומסעדת אריא. בבוקר יש כאן כריכים וסלטים, בערב גבינות עם קרקרים ויין. המקום פינתי, גדול, יפה ושיקי וכיף לשבת בו צמוד לחלון הוויטרינה הענק ולתצפת על מה שקורה ברחוב, בדיוק איפה שמתחיל פארק המסילה.

Petit verre. נחלת בנימין 81, תל אביב. ראשון-חמישי 07:00-17:00, 18:00-23:00. לא כשר


באן מי 13

באן מי נכנס לרשימת אוכל רחוב הכי טעים בארץ בזכות הכריך הווייטנאמי המפורסם והמצוין שמכינים פה. יש באן מי במילוי עוף, בקר או טופו ורשימת התוספות כוללת ממרח פטה בקר, חמוצים אסייתיים תוצרת בית, עלי נענע, כוסברה, בזיל תאילנדי ואיולי סרירצ'ה.

באן מי 13. נחלת בנימין 107, תל אביב. 055-2589966. ראשון-חמישי 11:30-18:00, שישי 11:30-16:00. לא כשר

באן מי 13 (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
באן מי 13|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako