פואגו, כפר מע'אר
פואגו היא מסעדת בשר גדולה ומושקעת שממוקמת בכפר מע'אר שבגליל. יש בה מעשנות עצומות שמופעלות באירועים מיוחדים ושלושה גרילים שונים שפועלים תמיד. על הגרילים האלה נצלים נתחי בשר, סטייקים, המבורגרים וגם קובה סורי מיוחד בשם משוויה, שממולא בבשר טלה ומוגש עם רכז רימונים, פיצוחים וטחינה.
כמתבקש ממסעדה בכפר דרוזי התפריט מציע סלט טאבולה וסלט פאטוש - וממשיך בהרבה בשר. סטייק סינטה עולה כאן 115-145 שקלים, אנטרקוט 145-175 שקלים, ויש גם צלעות טלה נהדרות. אפשר גם להזמין פלטת טעימות בשר ולקבל הכל מהכל ב-300-350 שקלים לזוג. אגב, בצמוד למסעדה יש חלל תצוגה של מעשנות וגרילים, ודלת אחת ליד - חנות מטורפת לכלי מטבח. שלושת העסקים שייכים לעלא אברהים, שהפך את ההובי למקצוע אחרי פרישה משירות במשרד הביטחון.
פואגו. בווייז: פואגו. מע'אר. 04-6555210. ראשון, שלישי-שבת 12:00-23:00. לא כשר

>> נסעתם לאזור קריית שמונה? אל תפספסו את לולו קיבוצטריה
ליבי פטיסרי, יקנעם
לפני כשנתיים פתחו לבנת ומקס פרץ, זוג קונדיטורים, את ליבי פטיסרי - ממלכה של מאפים ובצקים הממוקמת בחצר פסטורלית, ומגישה גם תפריט קטן של מנות בוקר, פיצות, יין וקוקטיילים. בימים אלה יצרו השניים קולקציית מאפים חדשה של מאפים בשילוב גבינות, ירקות ועשבי בר. בצהריים ובערב מומלץ לעצור כאן בעיקר בשביל הפיצות המעולות, ביניהן פיצה ירוקים עם רוטב זוקיני, ברוקולי, מנגולד, גילופי פקורינו ושמן תבלינים, ריקוטה טומאטו עם מוצרלה, שרי, אורוגולה בתיבול בלסמי ולימון ופרמזן וריקוטה (30 שקלים לפיצה).
מבחר המאפים שלבנת ומקס אופים מדי יום כולל בין השאר גראטן בושה - בצק קרואסון במילוי קרם גבינת בושה, גראטן תפוח אדמה ופרמזן, שמנת חמוצה, עלי זעתר טרי ושמן תבלינים (30 שקלים); קובנת בריוש שום במילוי בשמל צ'דר, מוצרלה, שמן זית, שום ופטרוזיליה (36 שקלים); בורקס גלילי - בצק עלים במילוי זעתר, בצל בסומאק, מנגולד ולאבנה ביתית (28 שקלים); וטוויסטר פולנטה ופרמזן מבצק קרואסון (28 שקלים). יש כמובן גם מבחר מאפים מתוקים ממולאים בקרמים, קונפי פירות וריבות.
ליבי פטיסרי. אגרא, יקנעם המושבה. 052-2828979, ראשון- שלישי: 7:30-18.00, רביעי-חמישי: 7:30-21:00, שישי: 07:30-14:30. כשר


גולדה בחצר, קיבוץ מרחביה
גולדה בחצר הוא בית קפה ותיק שממוקם בחצר ההיסטורית של קיבוץ מרחביה שליד עפולה. יש בו אווירה כפרית והמון ירוק מסביב, והוא כאן כבר 20 שנה. המקום מחולק לחלל ישיבה חיצוני בחצר וחללים פנימיים מעוצבים בסגנון וינטג'. התפריט מציע ארוחות חלביות קלות; תמצאו שם ארוחות בוקר (82-156 שקלים), סלטים, מאפים כמו חצ'פורי (52 שקלים) ומאפה פילו מנגולד וגבינה, פיצות (38-63 שקלים) ועוגות.
גולדה בחצר. קיבוץ מרחביה, 052-3767150. שני-שבת 08:00-14:00. לא כשר

אדמה לאדם, ציפורי
עמותת אדמה לאדם היא מיזם קולינרי חדשני הפועל להצלת תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת כיום למאכל. בסופי שבוע העמותה מפעילה בית אוכל שהוא דוכן עטוף בטבע, הממוקם בגינה היפה של בית הבד ריש לקיש. מדי שבוע מגישים כאן מנות משתנות, עונתיות ומקומיות, מהתוצרת החקלאית של העמותה, והיופי הוא שמאחורי כל אחת מהן סיפור חקלאי מעניין וחשיבה מחוץ לקופסה.
אדמה לאדם. יהודה הנשיא 37, ציפורי (בית הבד ריש לקיש). 054-5489233. חמישי-שבת 09:00-16:00
מבשלת הגיבור, כרמיאל
בקומת הקרקע של המבנה שבו פועלת מבשלת הגיבור פועל גם יופי של ביר גארדן. הנוף הוא אל הוואדי, עם הנחל והפרות השרועות בחופשיות בטבע. מעל הראש עץ חרובים עתיק ובתפריט פיצות, נקניקיות וסלטים. מקום באווירת פריסטייל נעימה שרק מחייבת קצת סבלנות, כי השירות יכול להיות קצת איטי. המקום פועל מתחת לרדאר כבר שש שנים, יש בו 300 מקומות ישיבה והוא מגיש חמישה סוגי בירה שאפשר לטעום במסלול טעימות (43 שקלים).
מבשלת הגיבור. הנפח 12, אזור התעשייה כרמיאל. 04-6567472. שלישי-חמישי 18:00-23:00, שישי-שבת 14:00-23:00
PTSD, כפר תבור
PTSD הוא בר יין שנפתח לפני פחות משנה בכפר תבור. מאחוריו עומדים עילי גרשוני, בוגר לימודי קונדיטוריה בדנון, שעבד בתמנע ובמהלך המלחמה לחם בטולכרם ולקה בפוסט טראומה, וחברו עמרי אלפיה. השם PTSD מסמן את הרצון להיפטר מהבושה שמגיעה הרבה פעמים, שלא בצדק, עם פוסט טראומה.
מקום שנעים לשבת בו בשקיעה, במרפסת היפה בצל סוכת גפנים משתרגות (יש גם תערוכת אומנים מהאזור), עם תפריט שמציע יינות מקומיים ומטבח עונתי מתנובת האזור. בין המנות בתפריט: קובנה-בריוש עם שמנת מוקצפת ורסק עגבניות; מגש גבינות; סשימי דג פורל מקיבוץ דן בקונסומה ירוק; טרטר בלו פין; ושיפוד פטריות בלו אויסטר.
PTSD. מתחם מסחה, כפר תבור (ליד יקב תבור). 04-9991773, שני-חמישי 18:00-24:00, שישי 20:00 ועד לא ידע, שבת 18:00-24:00. לא כשר
במרפסת, מרום גולן
במרפסת היא, כשמה, המרפסת של שפרה מיכאלוביץ' - שהפכה לבית קפה. מיכאלוביץ' היא שפית במקצועה, שאחרי שנים של אירוח וארוחות פאר החליטה להתרכז במאפים. בימים שלישי עד שישי מוצבים בכניסה כמה שולחנות ישיבה ושולחן תצוגה גדול עם מאפים מלוחים ומתוקים. המבחר כולל פוקצ'ות אווריריות עם טופינגס משתנים, סמבוסקים במילויים שונים, עוגות שוקולד, טארטים מפירות העונה, עוגיות, סינבונים ומאפי שמרים בכל מיני מילויים. אפשר ליהנות מכל זה לצד כוס קפה, או פשוט להצטייד לדרך.
במרפסת, בית קפה אינטימי. האלונים 17, מרום גולן. שלישי-חמישי 09:30-17:00, שישי 09:30-14:00
מחלבת פלורה, לוטם
במקום שבו פעלה מחלבת שירת רועים נפתחה מחלבה חדשה בשם פלורה, ובה חוץ מייצור גבינות גם מגישים נשנושים. למעשה זהו סוג של בית קפה, שהתפריט שלו מבוסס על גבינות. את המקום פתחה מיכל בנישתי, והגבן שמייצר כאן את הגבינות הוא עזי מיטרני. בין המנות שמגישים במקום: ריקוטה עם לחם שיפון מרוח בחמאת שום לימון ומעליה אנשובי וגרידת לימון; ואבטיח עם עלי שומר, בצל מוחמץ, פטה צאן ושרי פדרו חימנז 20 שנה.
פלורה. לוטם, גליל תחתון. רביעי-שבת 09:00-18:00. לא כשר
בתיאבון!