הגל הטבעוני שפקד אותנו ב-2013 הוליד לא מעט מסעדות עם אג'נדה מובהקת ללא סטיות. ב-2021 סיפרנו על 30 מסעדות כאלה. היום אני לא בטוחה אם נשארו יותר מ-10 כאלה. גם במסעדות הטבעוניות במהותן, כמו למשל Nanu בערבה, מציעים היום כמה מנות עם ביצים או גבינה בשביל הלקוחות הצמחוניים.טופו אן היא לא עוד מסעדה טבעונית, היא מסעדה יפנית (!) טבעונית שזה בפני עצמו קשה לעיכול. חוץ מזה יש בתפריט שלה מנות יפניות שלא תמצאו באף יפנית אחרת בארץ. את הטופו שמגישים פה כמעט בכל המנות, מכינים במטבח המסעדה וזה הטופו הכי טעים שאכלתי. חוץ מזה, במטבח עובדת רק ג'ון קומוטני, בעלת המסעדה, לבדה. בפרונט יש לה 2 עובדות שלוקחות הזמנות ומוציאות את המנות ויש מלצרית אחת. האווירה במקום היא כאילו הפכו את תורת הוואבי סאבי למסעדה. עיצוב מינימליסטי טבעי שיוצרים אווירה של שלוות עולמים ופשטות פונקציונלית. אין שום דבר מיותר כאן והרבה חומרים טבעיים הופכים את טופו אן ממסעדה למובלעת של אין ויאנג מאחורי מרכז מסחרי קטן בלב בנימינה.מה אוכלים בטופו אןהתפריט מציע מנות ראשונות (12-36 שקלים) ומנות עיקריות שמתחלקות למנות הבית (38-45 שקלים), מנות קבועות (45 שקלים) ומרקי אטריות (50 שקלים).מבחר ראשונות כולל חמוצים יפניים, קערת אורז יפני – זה נשמע מוזר אבל אתם לא מבינים כמה טעים האורז הזה, מרק מיסו מושלם, סלט אטריות זכוכית סונובו, פרוסות טופו טרי בתיבול יפני מיוחד, אוניגירי, כדורי טופו פריכים בשם קראג, אגרול מעלי סיגר במילוי אטריות שעועית, מאקי, טיופו אפוי וצרוב בשום ורוזמרין, ספרינגרול מדפי אורז ממולאים בירקות וטופו, ירקות טמפורה ואגדשי טופו.אגדשי טופו של טופו אן לא דומה לאף אגדשי טופו אחר שאכלתי בחיי במסעדות אסייתיות בארץ. למעשה טעמתי אותו לראשונה ב-2020 ומאז אני מחפשת משהו שדומה לו וטרם לא מצאתי. מדובר על קערה מלאה במרק דאשי טעים וקוביות רכות ופריכות מבחוץ של טופו טרי וטעים שלא דומה לטופו שקונים בוואקום בחנויות. לצד הקוביות האלה צפות במרק גם פטריות שיטאקי, בצל ירוק, מחית ג'ינג'ר וצנון. זו מנה מושלמת שלא תרצו שתיגמר שעולה רק 30 שקלים וספק אם תוכלו לאכול אגדשי טופו במקום אחר אחרי שתטעמו אותה.מבחר מנות הבית כולל גרין סלד שזה סלט ירקות וטופו, שניצל טופו בציפוי פנקו, ווג'י טריאקי עם טופו ואגדשי פריך. לכל המנות הללו אפשר לשדך אורז ומיסו ולהפוך אותן לארוחה בתוספת 13 שקלים. במנות הקבועות יש יאקיסובה, אטריות (חיטה או אורז) צרובות עם טופו יחד עם כרוב, פטריות, נבטים, בצל ירוק ורוטב יפני. יש גם פרייד רייס מוקפץ עם טופו ומנה בשם מאבו.מאבו הוא תבשיל טופו עשיר, ברוטב סמיך, חריף ומאוד מיוחד שבתוכו יש גם טופו טחון, קישואים, שום, זרעי חילבה, רוטב שעועית שחורה, שומשום ורוטב צ'ילי אדום. זה מוגש עם קערה של האורז היפני המושלם וזה חריף מאוד וגם טעים ביותר.יש גם 2 ראמנים בתפריט. למרות שהוא טבעוני, זה היה ראמן מעולה. שונה מאוד אבל עשיר וטעים וגם זול יותר מכל הראמנים האחרים. הוא עולה 50 שקלים ומדובר על קערה מלאה בציר דאשי וחלב קוקוס, אטריות (אפשר לבחור אורז או חיטה), טופו טרי, שיטאקי, אצות ובצל ירוק. מנה עשירה ונהדרת עמוסה בטעמים אבל לא מדי, בדיוק במידה הנכונה.הסיפור של ג'ון קומוטניבעלת המסעדה והבשלנית היחידה בה היא ג'ון קומוטני (55) שהגיעה לישראל לפני 20 שנה בעקבות אהבה. לפני המעבר היא הגיעה לכאן לביקור וכשהבינו שאין בישראל טופו איכותי, חזרה ליפן וכחלק מהתארגנות למעבר למדה איך להכין טופו, דבר שהוא לא מה בכך כי ביפן הכנת טופו היא מלאכה שעוברת מדור לדור ולשכנע את מי שעוסק בדבר לספק לך הדרכה מקצועית הוא לא דבר פשוט. את טופו אן ג'ון פתחה לפני 10 שנים ואחרי שסגרה את מפעל טופו שהקימה ברעננה כשהגיע לארץ. את הטופו היא מכינה בעצמה במסעדה עד היום ואפשר אפילו לקנות אותו הביתה (25 שקלים לחצי קילו).הביקור בטופו אן בלתי צפוי גם בגלל המיקום וגם בגלל הקונספט של אוכל יפני טבעוני. אבל מעבר לכך מדובר על מסעדה שיוצאים ממנה רגועים כמו אחרי שיעור מדיטציה או ביקור במנזר בודהיסטי. האוכל של ג'ון בחלקו מאוד עדין בטעמיו ומאוד נאמן לאסכולה יפנית ובחלק אחר חריף ועז אבל לא עמוס ומעייף. בקיצור, לא תמצאו כזה אוכל יפני בשום מקום אחר בארץ, לא בטעמים לא באיכויות לא בפשטות ולא באטרקטיביות המחיר.דרך העצמאות 74, בנימינה. 04-8444140, שלישי-חמישי 12:00-17:00, שישי 11:00-16:00, לא כשר