בתור מי שאינה טבעונית, מוצרים על בסיס צמחי שמנסים לחקות את הדבר האמיתי תמיד עוררו בי תהיות, והאמת היא שאף אחד מהם גם לא ממש הצליח להרשים אותי. גם אלה שהצליחו להגיע למשהו קרוב למקור בגזרת הטעם - לקו הרבה פעמים בבעיות מרקם או ריח, או בערכים תזונתיים גרועים באופן מיוחד (למשל אחוזים גבוהים של שומן, שנועד לייצב).
באלפרד'ס דלי הבינו שגם הערך התזונתי הוא משהו להתייחס אליו, וייצרו פרוסות של תחליף נקניק מורטדלה בלי כולסטרול או גלוטן, כך שהן מתאימות גם לצליאקים או לבעלי רמות גבוהות של כולסטרול בדם. עוד הן מאפשרות גם למי ששומר כשרות ליהנות מכריך של נקניק וגבינה, כי הנקניק אינו בשרי.


אלפרד'ס דלי היא חברת פודטק ישראלית, שרוב מוצריה מבוססים על חלבון אפונה - מה שמאפשר מרקם נעים יחסית וגם הימנעות מכמות גדולה של שומנים מייצבים. המורטדלה הטבעונית מצטרפת לסדרת מוצרי המעדנייה הפרוסים של המותג: גבינה בסגנון הולנדי וגבינה בסגנון הולנדי בטעם פסטו. על כל המוצרים חתום צוות נשי שכולל את המנכ"לית גופנה ליס רובין ואת ה-CTO של החברה מרינה קירז'נר.
המורטדלה של אלפרד'ס - איך הטעם והמרקם?
במטבח הסובייטי שעל ברכיו גדלתי המורטדלה היה נקניק פופולרי במיוחד. במקור הוא עשוי מבשר לבן, והמורטדלה של אלפרד'ס מצליחה באופן מפתיע לחקות את הטעם הזה. גם המליחות היא טובה, ובפרוסות עצמן אפשר לראות את התבלינים.
גם בגזרת המרקם המוצר בסך הכל מוצלח. הנקניק מגיע פרוס לפרוסות דקיקות, לטעמי דקיקות מדי, כך שאם מנשנשים אותו כשלעצמו ניכר (לפחות ללא טבעונים) שלא מדובר בנקניק אלא במוצר פודטקי. בתוך כריך, לעומת זאת, עם חסה ועם או בלי גבינה - ההרגשה היא כבר מצוינת.

ומה עם המחיר?
כאן אנחנו נאלצים להרגיע את התלהבות. אריזה של 150 גרם מורטדלה טבעונית תעלה ברשת ויקטורי - המשווקת הבלעדית של המוצר - 27.50 שקלים. תתנחמו בזה שבימי שני כל המוצרים מהמקרר הטבעוני נמכרים בה בהנחה.