זה לא שחסרות בתל אביב קלאסיקות טבעוניות, אבל במסעדת J17 תמיד היה משהו אחר. יותר משפחתי, יותר אישי, מקום טעים שתמיד כיף להגיע אליו ובאמת כיף לפרגן לו. כשהגיע אוקטובר 2023 הרגישו מקימי המסעדה, טניה לוין ואסף אינגבר, שצריך לעשות יותר - וככה נולד הפודטראק של JBurger. במשך חודשים ארוכים הם נדדו עם הפודטראק ברחבי הארץ והאכילו חיילים, מתנדבים, משפחות פצועים ואת כל מי שיכלו לשמח באוכל מנחם ומפנק. עכשיו הם עוגנים עם הפודטראק בחוצות שפיים, אז קפצנו לביקור.

התפריט של הפודטראק מתמקד במנות אוכל רחוב "בשריות" – כולן כמובן בגרסה טבעונית. הוא כולל חמישה סוגי המבורגרים: המבורגר JB קלאסי עם רטבים וירקות (49 שקלים, 60 עם צ'יפס, תוספת ביצת עין טבעונית ב-12 שקל וגבינת צ'דר ב-7); "בברלי הילסבורגר" עם גבינה ואבוקדו (59 שקלים, 70 עם צ'יפס); "סמוקי הוט בורגר" חריף עם אננס, אסאדו בורגר וגם סמאש בורגר (שתי קציצות, וביניהן ועליהן גבינת צ'דר טבעונית, 69-80 שקל). כל ההמבוגרים נעשים בעבודת יד, דבר שנדיר למצוא מאז שהביונד מיט ורידיפיין מיט השתלטו על המקפיאים הטבעוניים, ועשויים מחלבון סויה ואפונה. לצד ההמבורגרים מגישים בפודטראק גם נקניקייה בלחמניה של חברת Ray’s המשפחתית, קלאסית או פיקנטית, עראייס, שווארמה סייטן בפיתה או בלאפה ושניצל בחלה, ולאלו שמעדיפים ללכת על בריא יותר יש גם סלט סביח וסלט יווני. המחיר של רוב המנות הוא 39 שקלים, או 50 עם תוספת צ'יפס נדיבה – מחיר הוגן למדי לכל הדעות.

סוף סוף המבורגר טבעוני שמכסה את כל הלחמנייה. JBURG (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
סוף סוף המבורגר טבעוני שמכסה את כל הלחמנייה. JBURGER|צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

בתור התחלה טעמנו את ההמבורגר הקלאסי עם ביצת עין של Yo Egg וגבינת צ'דר (טבעוני, הכל טבעוני) בתוך הלחמנייה. לפני הכל: אני לא יכולה להפסיק להתפלא עד כמה הביצים של Yo Egg משדרגות כל מנה, לא משנה אם זה המבורגר, טוסט אבוקדו או מנת פאד קפאו. אז אם מציעים לכם להוסיף את הביצה הזו למנה שלכם – תמיד תגידו כן. הקציצה בעבודת יד טעימה, ומעט פחות בשרנית מאלה של ביונד מיט ורידיפיין מיט, גם בטעם ובמרקם וגם בתהליך הצלייה שלה על הגריל. אי אפשר להחליט אם זה פחות טוב או יותר, כי יש טבעונים וצמחונים שמעדיפים שלא להתחקות אחר המקור באופן מדויק, ויש כאלה שמחפשים את התחושה העסיסית והבשרנית גם בגרסה הטבעונית. כך או כך, היה טעים, ובעיקר היה נחמד לקבל המבורגר שהקציצה שלו מעט יותר דקה אבל יותר רחבה, ולכן מכסה את שטח הלחמנייה. כל טבעוני יסכים איתי שאין מעצבן כמו הבורגרים הקפואים שגודלם חצי מגודלה של הלחמנייה הממוצעת.

JBURGER. המבורגר עם צ'דר וביצה טבעונית (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
JBURGER. המבורגר עם צ'דר וביצה טבעונית|צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

אני כן רוצה להתעכב מעט על הצ'יפס - התוספת שכמעט אף פעם לא מצליחה לרגש, אולי כי תמיד מדובר בצ'יפס תעשייתי שקונים קפוא. כלומר, כמעט תמיד – בפודטראק של J17 מכינים גם הצ'יפס במקום, מתפוחי אדמה טריים, וזה מורגש. אפשר להגדיר אותו כמשהו באמצע בין צ'יפס לבין פוטטוס פריכים של מקדונלד'ס, רק עם קצת פחות שמן שצובע את המגש.

חוץ מההמבורגרים, נראה שגולת הכותרת של המקום היא מנת העראייס. אסף, שמנהל את המקום, התגאה בפנינו שהעראייס הטבעוני שלהם זכה במקום הראשון בתחרות קולינרית בתל אביב – גם מול גרסאות בשריות. אז כמובן שלא פסחנו עליו. מדובר במנה יחסית קטנה, שהייתה יכולה להיות יותר נדיבה במילוי, אבל בהחלט טעימה, עם מילוי עסיסי ובשרני יותר מההמבורגרים ותיבול נהדר. למי שמגיעים רעבים מאוד אמליץ להישאר עם מנת הבורגר הענקית, או לקחת את העראייס כנשנוש פתיחה לכל השולחן.

המנות הגיעו לשולחן יחד עם בירה לזכרו של רס"ן עידו שני ז"ל שנפל במלחמה בעזה. לצד כל ההתנדבויות של אנשי J17, והאוכל שהם חילקו באהבה לכל מי שאפשר בתקופה הקשה הזו – בהחלט מרגש לראות שמדובר בעסק שלא שוכח את הדברים הבאמת חשובים. לי זה עשה חשק לחזור לכאן לביקורים נוספים. זה והנקניקייה בלחמנייה שלא הספקנו לטעום.

הפודטארק של J BURGER. מתחם חוצות שפיים. יום א' 13:00-19:00, יום ב' סגור, ימי ג'-ה' 12:30-19:00, שישי 12:00-16:00, שבת 12:00-18:00. 054-4402208. טבעוני