בשנים האחרונות צצות ברחבי הארץ עוד ועוד מסעדות פאן איטלקיות, עם תפריט שמציע מנות ראשונות, פיצות בסגנון נפוליטני ופסטות, ותמיד יש בו גם מנת ניוקי אחת, ארנצ'יני וטירמיסו לקינוח. הן כיפיות, קלילות ומתאימות לכל כיס ולכל הרכב סועדים - ולכן גם אם לא מדובר בתופעה מרתקת קולינרית, אנחנו לגמרי בעדה. בכולן יש פיצה טובה ופסטה שקונים טרייה, וזה בהחלט סוגר פינה. לא מרגש בבטן, אבל מקיים את ההבטחה, וזה לא מעט.
אחת המצטיינות בז'אנר היא פורטונה הוד השרון - אחות לפורטונה באילת, שנפתחה לפני כשנה ברחוב הראשי בעיר. פורטונה האילתית נפתחה בשיא תקופת הקורונה, ב-2020, והייתה המקום הראשון בעיר שהגיש פיצה בסגנון נפוליטני. פורטונה של הוד השרון היא העתק מדויק של מסעדת האם, אבל בגלל המיקום יש בה אווירה שכונתית יותר מאווירת הבילוי הפאנקית שיש בעיר הדרומית. הקטע של המקום הוא שרוב המנות מוגשות על נייר חום; המלצרים מביאים את המנה על הנייר המונח על מגש נירוסטה עגול, ופשוט מחליקים את הנייר לשולחן. המסעדה פועלת מהשעה 17:00, ועד 19:00 מציעה 25 אחוז הנחה על כל התפריט, בלי אותיות קטנות.


הפיצה עצמה היא אחלה פיצה, מהסוג שנראה נפוליטני אבל יש לו איכויות ישראליות. זה אומר שהיא גדולה יותר, קריספית יותר בתחתית ובשוליים התפוחים וכן, גם ממש מעולה לחימום חוזר בבית. התפריט כולל 9 סוגים של פיצות, שמתומחרות ב-58-82 שקלים. פיצה פפרוני עגל הייתה סטנדרטית וטובה; פיצה פורטונה עם שמן זית, מוצרלה, ארטישוק, אורגנו, צ'ילי, רוקולה ופרמזן הייתה קצת יותר מעניינת ומוצלחת לא פחות.
מבחר הפסטות בתפריט קלאסי, וכולל רביולי 4 גבינות ברוטב רוזה (72 שקלים); פטוצ'יני פטריות (72 שקלים); ספגטי ארבייטה (67 שקלים); ופפרדלה ציידים עם אסאדו ובריסקט (82 שקלים). כמתבקש, יש גם ריזוטו. החלק המעניין יותר של התפריט כולל בין השאר ניוקי שמוגש עם עגבניות שרי וקוביות גבינת פטה ברוטב יין לבן, שום ומרווה (74 שקלים). קוביות פטה הן לא מרכיב ששגרתי למצוא בניוקי, אבל כאן זה עבד מצוין והניוקי עצמם היו מצוינים ומקצועיים. סלט הקיסר, שהפך למאסט בכל תפריט בישראל, היה גם הוא מצוין, עם רוטב קיסר אמיתי שבולטת בו נוכחות מדויקת של אנשובי (59 שקלים).
המנות הראשונות של פורטונה לא פחות ממצוינות, ומוגשות גם הן על אותו נייר חום. מנת הארטישוק א-לה רומנה, שאנחנו מרגישים שכבר טעמנו בכל גרסה אפשרית, הצליחה להפתיע ולהלהיב ממש (לא סתם מזמינים אותה בכל שולחן במקום): שכבה של שמנת חמוצה שמרוחה כמו חומוס, בעיגול, על הנייר ועליה ערימה של ארטישוקים צלויים, זיתי תסוס, עגבניות שרי, פרמזן וסלט ירוק (64 שקלים). הכל ביחד יוצר מין ביס-ניגוב מעניין ומפתיע בשילוב הטעמים שלו. כמה פשוט ככה חכם.

מנה ראשונה נוספת שלא ששתי להזמין ואני שמחה שלא ויתרתי עליה היא מנת הקורנביף - פרוסות דקות של קורנביף מושלם שמכינים במקום, פרוס בעובי הנכון ומתובל היטב. פרוסות הבשר מונחות על אותו נייר לצד שתי פוקצ'ות ארוכות מהבצק של הפיצה, ובצד סלטון ירוק מרענן וטעים מאוד ומריחה נדיבה של חרדל מצוין. יש כמובן גם פנצנלה, מוצרלה בוראטה וסלט אנדיב, ולמרות שגם הפיצה והניוקי היו מנות מצוינות - אפילו בשביל הראשונות והסלטים בלבד שווה לקפוץ. הביצוע של המנות מקצועי מאוד, ורואים שיש פה הבנה אמיתית של הקהל.
מי שהקים את פורטונה הוא אדי כרמלי (גרוס), מסעדן אילתי ותיק שמאחוריו 28 שנות פעילות ורזומה שכולל את כל המקומות שאכלתם בהם בעיר הנופש בשלושת העשורים האחרונים. הרשימה הזו כוללת את ניו יורק ניו יורק, בוסטון פיש אנד דלי, סנטה פה, תרשיש 9 וגם את סנטה פה ברמת החייל. לפורטונה הוא ניקז את כל מה שלמד במהלך הקריירה, וזה בהחלט ניכר, ויגרום גם לכם לכבד קצת יותר את ז'אנר מסעדות הפיצה-פסטה-סלט שצמח כאן.

פורטונה. רמתיים 70, הוד השרון. 09-8665339, ראשון-שבת 17:00-24:00