ממרץ 2020 עוברים השפים והמסעדנים שלנו טלטלה אחרי טלטלה, ובתוך מציאות של שינויים בלתי פוסקים מפגינים יצירתיות ויכולת להתאים את עצמם למצבים חדשים. השף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג, שפתחו את מסעדת מלגו ומלבר ב- 2013, הם גם הבעלים של בר פיצות וקוקטיילים בשם ג'ונז שנפתח בפלורנטין ב-2020. ב-2023 הם הביאו את הקונספט הלא מחייב שלו גם לקריית אונו המתפתחת ובמרץ האחרון הצטרף למשפחה ג'וני, שהציע קונספט חדש מהניילון: בייקרי בבוקר, בר יין בערב. ואז הגיעה המלחמה עם איראן.
טיטמן, אדם אופטימי מיסודו, התעשת במהירות ותוך כדי הלחימה החליט לספק לכל מי שרוצה את מנת המלחמה האולטימטיבית - חומוס. החומוס בג'וני הפך להצלחה, והנחמה נמכרה בכמויות שאף אחד לא ציפה להן. כשהמלחמה הסתיימה לא הייתה ברירה אלא להשאיר את החומוס, כי סוס מנצח שמוכר 80 מנות ביום (וביום שישי נגמר כבר ב-12:30) - לא מחליפים.

החומוס של טיטמן מגיע במנות לא גדולות והוא חלק כמו יוגורט. השף משתמש בגרגירים מזן הדס ומבשל אותם נקי, ללא שום תוספת תיבול. התוצאה היא טעם עדין וטעים מאוד, מעט אגוזי. אם תשוו אותו לחומוס ערבי מירושלים או מנצרת או לחומוס של החומוסיות הפופולריות בארץ יהיה אפשר בקלות להבחין במגע היד העדין של השף. החומוס שלו אינו בועט בשום צורה, ותמצאו בו גם שמן זית בטעם עדין וגרגירי חומוס רכים עם שמן ופלפל שחור שנמסים בפה מעצמם. וכמו שהיא עדינה, ככה המנה הזו גם קלילה. זה לא חומוס שישלח אתכם לשנ"צ.

התוספות מעל החומוס הן טחינה הר ברכה, בצל סגול קצוץ דק דק דק, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות ואם תרצו גם ביצה. ליד החומוס כמה פרוסות חמימות של חלה טרייה שאופים במקום, סחוג ירוק ארומטי טעים בקטע קיצוני (על פי מתכון סודי של מוטי) ו-4 זיתים ירוקים גדולים. מחיר המנה 33 שקלים (לביצה - תוספת של 3 שקלים).
ומה שותים ליד? התשובה המתבקשת היא יין. תפריט היין שנמזג לכוסות בג'וני מאפשר ליהנות מיינות איטלקיים וצרפתיים, לבנים קלילים וארומטיים שמתאימים בול לצהריים, במחירים של 29-45 שקלים. והאמינו לנו, החומוס הספציפי הזה עובד מושלם עם יין.
ג'וני. שלמה המלך 6, קריית אונו. ראשון-חמישי 07:30-23:00 (החומוס מוגש מ-11:30), שישי 07:30-16:30
בינתיים בתל אביב
גם במלגו ומלבר התל אביבית ערכו טיטמן ורינג התאמות למצב של אחרי המלחמה. המסעדה, שמעולם לא הציעה הפי אוור ותמיד נפתחה ב-19:00, פתוחה עכשיו כבר מ-18:00, ובשעה שנוספה מציעה דיל שעות שמחות שווה בכל קנה מידה: 1+1 על האלכוהול (קוקטייל במלגו ומלבר עולה 63-68 שקלים) ו-20 אחוז הנחה על האוכל. בחישוב פשוט, ארוחה זוגית של 3 מנות ראשונות, שתי עיקריות ושתי כוסות אלכוהול לאדם, שבדרך כלל תשלמו עליה בתל אביב 600 שקלים וצפונה, תעלה עכשיו 400-480 שקלים. לא מעט, אבל הרבה פחות מפעם.


גם בתפריט החדש שהשיקו עכשיו במסעדה המחירים ירדו (מנות ראשונות עולות 34-75 שקלים ועיקריות 77-175 שקלים), ונוספו אליו מנות פשוטות יותר, כמו עוף ושניצל דג.
מלגו ומלבר. שדרות רוטשילד 142, תל אביב