שעות שמחות ותפריט חורף חדש במסעדת בנג'מין

הביסטרו המקומי מהוד השרון מזמין אתכם לחוויה חדשה עם השקת תפריט חורף מחמם ושעות שמחות שוות במיוחד, במסגרתן תקבלו 20% הנחה על התפריט כולו בימי שני עד חמישי בשעות 17:00-19:00.
המנות החדשות מבוססות על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים, וביניהן פטה כבדי עוף עשיר של כבדים וחמאה, ריבת שרי וצ'ילי, מח עצם וקרמבל ראס אל חנות (62 שקלים), פפרדלה ראגו טלה - פסטה טרייה עם ראגו טלה מפורק, יין אדום וקולרבי צלוי (84 שקלים) וקבבורגר 240 גרם - שתי קציצות סמאש בשר טלה, עשבי תבלין, פיסטוקים ותבלינים, מוגשות בלחמניית המבורגר עם טחינה, עשבי תבלין טריים, בצל כבוש ומשוואיה פיקנטית (69 שקלים). יש גם מרק מתחלף מדי יום וקינוחים שווים כמו כנאפה בנג'מין - קרמבל קדאיף עם קרם גבינת צאן חמים, סירופ מי זהר וגלידת יוגורט (46 שקלים) או טירמיסו קפה שחור והל, עם קרם מסקרפונה ובישקוטים ספוגים בקפה שחור בניחוח הל וקקאו (46 שקלים). לצד המנות בתפריט החורף תמצאו גם מבחר קוקטיילים ייחודיים, יינות איכותיים ומשקאות נוספים. יש גם עסקית צהריים משתלמת בימים שני עד חמישי מהשעה 12:00 ועד 17:00.

שעות פתיחה: שני-חמישי 12:00-23:00, שישי 18:00-23:00, שבת 12:00-23:00.

בנג'מין – ביסטרו ארץ-ישראלי מקומי | סוקולוב 46, כיכר המושבה הוד השרון | 073-3228080 | משלוחים באתר המסעדה או באפליקציות המשלוחים

תפריט חורף ושעות שמחות בבנג'מין (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
תפריט חורף ושעות שמחות בבנג'מין|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

פברואר סומלייה ב-winona forever

אנשי הוינונה פוראבר - יונתן גרינברג ושף אביתר מלכה - מארחים במהלך חודש פברואר ובחסות סן פלגרינו את אנשי היין המובילים בעיר. סומליירים בולטים ואהובים בוחרים לתפריט הכוסות של המקום יין שיתאים למנות של מלכה, במטרה לבנות תפריט כוסות רחב ועשיר: לבנים, אדומים, כתומים, רוזה וגם מבעבע, יינות טבעיים וקלאסיים, עולם ישן, גל חדש  - הכל הולך, ונתון לבחירת הסומליירים.

בכל שבוע במהלך החודש יהיה תפריט יין של סומלייה אחר, ומדי יום שני יגיע הסומלייה למקום למזוג ולהסביר על התפריט שבחר ולעשות התאמות לאוכל. 
ראשון יתארח, בשבוע של ה-9.2, אביתר ברעם - אחד מאנשי היין הבולטים והמעניינים בעיר. תפריט היין ילווה את המקום גם בשבוע הרומנטי של וואלנטיינ'ס, וברעם עצמו יבוא למזוג ביום שני ה-10.2. 
אחריו, ב-16.2, תבנה את התפריט הסומלייה נועה אבן, שתגיע לוינונה להתארח ולמזוג ביום שני, ה-17 לחודש. בשבוע השלישי והאחרון יתארח במקום ניצן גרנות הסומלייה ומנהל תחום היין של מסעדת קלארו. הוא יגיע למזוג ביום שני ה-24.2. 

לצד כל היין הזה, שף אביתר מלכה נכנס למוד חורף ומתכנן מנות כמו שיפוד שרימפס וחמאת אריסה, סלט חריף של שומר, תפוזי דם וזיתים; פרפלה כבדי עוף בציר עוף חום, בצלים ופלפל שחור; וסשימי טונה בלו פין באגווצ'לה קלמנטינות, סלסת מלפפון, שאלוט ופומלה.

שעות פתיחה: ראשון-שבת, מ-18:00 (בימי חול יש אפרטיבו של 20% הנחה). 

וינונה פוראבר | שלמה המלך 2, תל אביב | להזמנת מקום

פברואר סומליירים בווינונה (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
פברואר סומליירים בווינונה|צילום: רן בירן, יחסי ציבור

Sefora מציגה: טעמים בלי גבולות במקום הכי גבוה בעיר

מסעדת Sefora, הממוקמת בקומה ה-49 של מגדלי עזריאלי, משיקה סדרת ערבים בהם יתארחו ארבעה שפים מובילים בתחומם, שיתנו את הפרשנות שלהם למטבח האסייתי של המסעדה, ויצרו מול עיני הסועדים מנות בלעדיות לאותו הערב (שיוגשו לצד התפריט הקבוע של המקום).
ב-4.2 טום אביב יגיע כנציג מטבח הניקיי, המשלב בין יפן ופרו. בין המנות שיוגשו: טונה וענבים - טרטר טונה אדומה, צימוקים, שקדים ושמן ירוק, קרם אחו בלנקו וקרפצ׳יו של ענבים אדומים; וביצים וקוויאר - טמאגו, איולי ציר דגים וקוויאר.
ב-18.2 יגיע להוביל את המטבח של ספורה השף דימה. העולם הקולינרי העשיר של שף דימה נרקם ממסעותיו ברחבי העולם ונשען על מורשת דייגים גאורגית. הוא יביא את הסגנון הייחודי שלו למסעדה עם מנות כמו סינטה וכבד אווז - רול סושי עטוף בקרפצ’יו סינטה עם כבד אווז צלוי וריבת שאלוט; וקורזה - כיסוני קורזה בעבודת יד במילוי שוק אווז שבושל במשך כל הלילה בציר של ירקות שורש, מלבק, סילאן ותערובת תבלינים.
ב-25.2 יגיע שף מתן בל וישלב בתפריט את המטבח היפני האותנטי עם מנות מיוחדות כמו כרישה וסויה קוגי - קריספי רייס עטוף פניני אורז קריספים, טרטר ספייסי סלמון, פונזו הדרים וטוביקו; ושישיטו רול – אושינקו, עירית והאמצי, ציפוי האמצי וסלסת שישיטו בגריל, פונזו יוזו, מלח גס, שומשום קלוי וסרירצ’ה.
ב-11.3 תחתום את הסבב אתי אביטל, מהשמות המובילים במטבח המרוקאי. מפגש המסורות המעניין הזה יוליד מנות כמו ביידה פורי - כדורי פאני פורי ממולאים בביצי בורי ורוטב מרוקאי פיקנטי; ופילמנון – פילה אמנון בטמפורה לצד רוטב תפוחים פיקנטי חמוץ-מתוק.

במהלך הערבים יוגשו קוקטיילים מותאמים למנות, וינגנו די ג’ייז להשלמת האווירה.
מחיר: מינימום 300 שקלים לסועד.

ספורה סושי בר | מגדלי עזריאלי, דרך מנחם בגין, תל אביב

ספורה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
ספורה|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

פסטיבל באנים במסעדת OTOTO

במהלך חודש פברואר, בכל יום שני, מסעדת אוטוטו תציע תפריט ספיישלים ייחודי שיתמקד בלחמניות באן במילויים יצירתיים, מטעמים מסורתיים ועד פרשנויות מודרניות ומפתיעות. השף גל ונונו יציע באנים כמו עלה זהב - לחמניית שמרים שחורה מאודה, קציצת בקר ממולאת כבד אווז, איולי כמהין, לאליק, ריבת בצל בסויה מתוקה ודף זהב אכיל 24K (92 שקלים), שלישיית פאקמנים - פאקמן ביס עם לברק מטוגן, רוטב ספיישל תאילנדי חריף, אטריות שעועית, נענע וכוסברה (78 שקלים), קריספי באן שווארמה יפנית - לחמניית באן מטוגנת בפאנקו במילוי שווארמה יפנית, טחינה גומא וקארי צהוב עם בצל מתובל (72 שקלים), באן ממולא אסאדו מפורק - זוג לחמניות שמרים מאודות במילוי אסאדו בבישול ארוך, מוגש עם איולי שום ירוק (64 שקלים), באן ממולא תירס תאילנדי - שלישיית לחמניות שמרים מאודות ממולאות בתירס תאילנדי מתוק וחריף, מוגש עם רוטב צ’ילי-נענע מתוק (54 שקלים), סביצ'ה באן - טוסטוני באן במילוי סביצה דג לבן, עשבים טריים, סויה יפנית ושמן זית (58 שקלים) ולקינוח באן מתוק - זוג לחמניות שמרים מאודות במילוי מנגו מתקתק (42 שקלים).

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-16:00, שבת – חצי שעה מצאת השבת עד 23:00.

OTOTO | אלי הורוביץ 4, רחובות | הזמנות מקום או משלוח באתר | כשר

באנים באוטוטו (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
באנים באוטוטו|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ארוחות הבוקר במלון אינטרקונטיננטל דויד מתחדשות

מלון אינטרקונטיננטל דיויד מציע ארוחות בוקר מגוונות ועשירות, שמוגשות במסעדת "חצרות יפו" הממוקמת בקומה השלישית, עם חלל פנימי מרווח ומרפסת דק הצופה אל הים. ארוחת הבוקר בסגנון בופה במחיר קבוע מראש כוללת מבחר סלטי בריאות, לחמים שנאפים במקום, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, פנקייקים ופירות חתוכים, מיצים טבעיים שנסחטים במקום ומבחר משקאות חמים.
לאחרונה נוספו לתפריט בנוסף לבופה מנות שף ייחודיות בהזמנה אישית, ביניהן ביצה עלומה בסגנון פלורנטין המוגשת על בריוש עם שמנת, תרד ורוטב הולנדייז; ביצה עלומה נוסח רויאל המוגשת על בריוש עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז; סטייק חצילים בנוסח בנדיקט המשלב חצילים צלויים בטאבון, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז בניחוח כמהין על לחם בריוש קלוי (תוספת של 35 שקלים); מקושקשת פטריות בניחוח כמהין עם פטריות יער על לחם בריוש קלוי בחמאה ורוטב הולנדייז (תוספת של 35 שקלים); ביצת עין ואספרגוס עם אספרגוס חלוט צלוי בטאבון, עגבניות שרי, רוטב הולנדייז ושבבי פרמזן, מוגש עם ברוסקטה (תוספת של 40 שקלים); וגם הטבעוניים ימצאו מענה עם חביתת חומוס טבעונית על בסיס קמח חומוס ותוספת ירקות לבחירה. 

ראשון עד שישי 06:30-10:30, 172 שקלים לאדם, ויש לנו גם טיפ משתלם - המזמינים דרך אתר המלון מקבלים שלוש שעות חניה חינם בחניון המלון.

אינטרקונטיננטל דויד | קאופמן 12, תל אביב

ארוחת בוקר באינטרקונטיננטל דיויד (צילום: וירג׳יני כליפה, יחסי ציבור)
ארוחת בוקר באינטרקונטיננטל דיויד|צילום: וירג׳יני כליפה, יחסי ציבור

הבראנצ'ים של הגליל המערבי חוזרים

אחרי חודשים ארוכים ולא פשוטים הצפון מתחיל להתאושש ושניים מהבראנצ'ים המוכרים והאהובים חוזרים לפעילות!
הראשון הוא הבראנץ' של מועדון ארוחת בוקר, מוסד הבוקר בשבי ציון. התפריט מציע מגוון מנות, החל מארוחות בוקר קלאסיות ועד למנות צהריים מיוחדות. תוכלו למצוא פה מבחר כריכים מעניין, סשימי טונה, כדורי ארנצ’יני בניחוח איטלקי, סקורדליה יוונית, קציצות כרישה על אורז אדום וגם פלאפל דג על צזיקי ותפוח אדמה באטר. לחובבי הבשר – יש רוסטביף הום מייד בצלחת והמבורגר מעולה, ולילדים (אבל לא רק להם) – יש פנקייקים מעולים. המקום ידידותי לילדים ובמרחק הליכה מחוף הים. בסופי שבוע כדאי להזמין מקום מראש. שעות פתיחה: שני עד שבת, 09:00-14:00.

הבראנץ' השני ששב לפעילות הוא הבראנץ' של נוקי: בקיבוץ לוחמי הגטאות שבגליל המערבי, במבנה היסטורי שהיה חלק ממחנה בריטי, שוכן בית הקפה של נועה שילה, המציע חוויית בראנץ’ ייחודית עד השעה 14:00. התפריט מגוון וכולל ארוחות בוקר מפנקות, כריכים עשירים, מאפים טריים, סלטים מרעננים, מוזלי, עוגות ועוגיות, הכל טרי ומוכן במקום מדי יום. ביחד עם הקפה האיכותי והשירות האדיב של נועה והצוות, מתקבלת חוויה קולינרית מקסימה באווירה פסטורלית, עם מקומות ישיבה בחוץ ברחבה נעימה.

מועדון ארוחת הבוקר | הסירה 1, שבי ציון | 04-689-3991 | פרטים באתר

קפה נוקי | קיבוץ לוחמי בגיטאות (ליד המוזאון) | 054-499-3818

ספיישלים מתחלפים ברשת מי מה מו

בפברואר משיקים ברשת ההמבורגרים מי מה מו מסורת חדשה ומסקרנת – ספיישל חודשי מתחלף, במסגרתו יוגש בורגר ייחודי עם שילובים יוצאי דופן, חומרי גלם איכותיים וטוויסטים קולינריים מפתיעים.

ההמבורגר הראשון שיחנוך את הקונספט החדש הוא בורגר מי מה מו צרפתי - קציצת 200 גרם עסיסית בלחמניית בריוש אוורירית, מיונז שום קונפי וכמהין, אווז צלוי, ריבת בצל מתקתקה ועלי אורוגולה רעננים. מחיר המנה: 75 שקלים, או 94 שקלים כחלק מארוחה הכוללת צ’יפס ושתייה קלה, והיא זמינה בסניפי הרשת עד סוף החודש.
לרשת שני סניפים, בקרית אונו וברחובות, ובחודשים הקרובים יפתחו סניפים גם בראשון לציון ובקריית מוצקין.

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 11:00-00:00, שישי 11:00-16:00, מוצ"ש 21:00-01:00.

מי מה מו | השדרה האקדמית, צומת סביון, קרית אונו | הכרמל 80, רחובות | משלוחים דרך האתר או באפליקציית תן ביס | כשר

מי מה מו - ספיישל צרפתי (צילום: רום אליעז, יחסי ציבור)
מי מה מו - ספיישל צרפתי|צילום: רום אליעז, יחסי ציבור