המאפייה התל אביבית של קבוצת R2M החלה כדוכן מאפים קטן בדרום העיר והפכה לרשת בת 10 סניפים, שחוגגת הקיץ שני עשורים. במקום לחתוך סרט אדום בשדרות רוטשילד, רותי ברודו בחרה להעמיס מקררים, תבניות ומכונת אספרסו על משאית ישנה, לצבוע אותה בטורקיז המזוהה עם המותג ולצאת למסע בן שישה שבועות לחגוג BIG Bakery Birthday.

"המדינה הזאת צינית ואני צריכה לזרום איתה", אומרת ברודו. "בא לנו להסתובב, לשים קצת אופטימיות שהלכה לאיבוד על השולחן ולהזכיר לאנשים שיש פה גם דברים טובים".  לדבריה, הרעיון להסתובב בפודטראק נולד "מתחושה שתל אביב היא בועה ואחרי שנתיים קשות שעברנו, רצינו לצאת מאזור הנוחות שלנו אל 'האנשים האמיתיים' ולתת להם חתיכה קטנה מהבייקרי". למי שנשאר הקיץ בתל אביב יחכו בסניפי הבייקרי 15 מוצרים חדשים שהושקו במיוחד לרגל יום ההולדת שיהיו זמינים בסניפי הבייקרי בימי שישי בלבד.

קולקצית קינוחים חדשה בבייקרי לרגל ציון יום הולדת 2 (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
טארט קוקוס מנגו. מהקולקציה החדשה של בייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

"הפסטיגל יקרה עכשיו רק בתל אביב והילדים מהפריפריה יצטרכו להגיע לכאן, אז אנחנו נגיע לפריפריה וניתן לה כבוד", אומרת ברודו.

מה יגישו בפודטראק?

רותי ברודו מבטיחה תמהיל מוכר וגם מוצרים חדשים. היא תגיש במשאית מאפי בוקר קלאסיים, טוסט האני-באטר חדש, טארט קוקוס-מנגו, עוגת הגבינה האייקונית של “קופי בר” וכדורוני אלפחורס. לצד אלה תימכר “קופסת הטורקיז” החדשה: מארז מאפים חגיגי שנולד במיוחד לכבוד מיזם הפודטראק. "אנחנו רוצים שאנשים יטעמו דברים אחרים ממה שהם רגילים, מבלי להכריח אותם להגיע לתל אביב", מסבירה ברודו.

קולקציית קינוחים חדשה בבייקרי לרגל יום הולדת 20. (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
האני באטר החדש. קולקציית יום הולדת 20 שתהיה זמינה רק בימי שישי בסניפי בייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

ומה לגבי המחירים?

מקרונים, פחזניות וכדורי שוקולד עולים 28 שקלים, קרואסון חמאה 16 שקלים, כריכים בין 29-46 שקלים, טארט קוקוס מנגו 64 שקלים ועוד. לדברי ברודו, המחירים גבוהים יותר דווקא בערי הפריפריה. "אני בודקת מחירים כל הזמן ובפודטראקס שלא משלמים את השכירויות של תל אביב, יקר יותר מאשר בתל אביב. הכול יקר כאן: חומרי גלם, כוח-אדם, מיסים. המחירים לא נובעים מחזירות של בעלי עסקים אלא מממצב שבו כבר בלתי אפשרי להישאר עם תמחור הגיוני אם רוצים גם להרוויח קצת.  אני משקיעה 90% מהזמן בלחשב איך אפשר להרוויח ועדיין למכור במחיר סביר. לפעמים זה נראה בלתי אפשרי”.

קולקציית קינוחים חדשה בבייקרי לרגל חגיגת יום הולדת (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
מאפה פיסטוק החדש מקולקציית יום ההולדת|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

שיתוף-פעולה עסקי

מי שיארחו את הפודטראק של בייקרי הם מתחמי BIG ברחבי הארץ: "אנחנו גאים להביא את המותג לקריית שמונה ובאר-שבע", אומר המנכ״ל חי גאליס. בכל מתחם בו יתארח הפודטראק ייפרסו סככות, ייפתחו שולחנות וכיסאות, יוקמו ויטרינות וירימו בית קפה של ממש.

קינוחים חדשים בבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
קינוחים חדשים בבייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

המסע של הפודטראק יתחיל ב-BIG קריית שמונה (יום שישי 18/7, 9:30-15:00), ימשיך ל-BIG Fashion אשדוד (שישי, 25/7 9:30-15:00 ושבת 26/7, 11:00-21:00) ול-BIG Fashion נצרת (שישי 1/8, 9:30-15:00, ושבת 2/8, 11:00-21:00), יעצור ב-BIG באר שבע (שישי 8/8, 9:30-15:00), יצפין שוב ל-BIG קריות (חמישי 14/8, 11:00-21:00, ושישי 15/8, 9:30-15:00) ויחתום את המסע ב-BIG פרדס חנה (שישי 22/8, 9:30-15:00).

טארטלט פטל ומי ורדים. קינוחים חדשים בבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
טארטלט פטל ומי ורדים. קינוחים חדשים בבייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

ומה הלאה? למרות שלפני שנה כמעט נשבר לה, היום ברודו פחות פסימית: "קשה להיות כאן אופטימיים, אבל בסוף זה הבית שלנו ואין לנו אחד אחר". העזיבה ליוון כנראה כבר ירדה מהפרק, אבל ברודו עדיין לוחמנית: "המחירים יעלו עוד. צריך להילחם על החיים שלנו כדי לא ליפול לייאוש. המדינה קשה מאוד ואני מצליחה רק בזכות 1,200 עובדי הקבוצה שדוחפים את העסק כל הזמן קדימה. הדרך היחידה לשנות כאן את המצב היא לא לוותר, לצאת לרחובות ולהגיד NO MORE. בסוף זה הבית שלנו, נולדנו פה. אני רק מקווה שנצליח לשנות ושהדברים יהיו פה אחרת".

Bakery BIG Birthday. תאריכים: 18/7-22/8. מרכזי BIG ברחבי הארץ, חמישי 11:00-20:00, שישי 9:30-15:00, שבת 11:00-20:00

מסלול הפודטראק של בייקרי (צילום: יחסי ציבור)
מסלול הפודטראק של בייקרי|צילום: יחסי ציבור