הצפון ממשיך לפרוח ולהתפתח קולינרית, ונכון להיום באמת שאי אפשר ללהגיד שאין מה לאכול ברמת הגולן. בדרום הרמה, באזור כנרת, נפתחה אסייתית חדשה ומרשימה בשם סאנה, רוז' שבמלון פרא נפתחה מחדש לקהל הרחב תחת פיקודו של שף חדש, ושתיהן מציגות מצוינות מהסוג שמוצאים רק במסעדות הטובות של תל אביב.עכשיו הגיע המטבח העילי גם לצפון הרמה, עם מסעדת שף חדשה ומסקרנת שנפתחה ממש בנקודה הכי צפונית של המדינה. זו מסעדת שף אמיתית, גדולה, מעוצבת ויפה, עם שירות מוקפד ומנות נדיבות במחירים מצחיקים, ועל אף המיקום הלא הכי שגרתי, נאמר כבר מראש שהיא שווה את הנסיעה הארוכה צפונה, ובטח ובטח שווה אם אתם נקלעים לטיול באיזור.לוספר ממוקמת בלובי מלא פאר של מלון בוטיק חדש בשם oaks, עצי אלון, שנפתח בכניסה לכפר בוקעתא שלמרגלות החרמון רק לפני מספר חודשים. בדרך למסעדה עוברים בלובי המעוצב, עם נברשות עצומות, שולחן ביליארד ופסנתר כנף ענק. הכל חדש מהניילון, הכל משדר יוקרה נינוחה.מי שמוביל את לוספר הוא השף סאלח גוטאני, רק בן 28. הוא כבר הספיק לחיות ולעבוד 6 שנים בתל אביב, בין היתר עם נוף ע'תאמנה וארז קומרובסקי באירועים, וגם במטבחים של יפו תל אביב וקלארו. את מה שהוא למד אצל המנטורים הוא מיישם בלוספר בכל מנה, ואין מנה שטעמנו ולא הפתיעה, בין אם בזכות העבודה המעולה עם תנור הג'וספר והטיפול המקצועי והחכם בבשר, ובין אם בזכות החדשנות והיצירתיות שגוטאני משלב במנות הקלאסיות.התפריט מציע על מנות קאלט של המטבח הדרוזי-לבנוני, אבל אף לא אחת מהן דומה למקור. בדרך כלל כשמנסים להוסיף תחכום למטבח עממי שורשי קל ליפול לתוך קלישאות ולהרוס את הפשוט והטוב שיש בו. זה לא הסיפור של לוספר, למעשה ההפך הוא הנכון. גוטאני מצליח להוסיף לקלאסיקות שדרוגים מעניינים שמעלים אותן מעלה.אבל זה לא הכל. בין הדברים הראשונים ששמים אליהם לב בתפריט הם המחירים המפתיעים מאוד. לא לכיוון מעלה. התמחור פה מעלה תהייה לגבי הסכומים ששפים גובים במקומות אחרים. המנות הראשונות בתפריט מתומחרות בטווח של 28-56 שקלים. מנות ביניים נעות בין 62 ל-92 שקלים, ואילו העיקריות עולות בין 68 ל-156 שקלים. המנה הכי יקרה פה היא פילה בקר במשקל 300 גרם, והוא מוגש עם אספרגוס יפה, רוטב דמי גלאס מושלם, ארטישוק ירושלמי קריספי מעל קרם תפוח אדמה מלא חמאה. הבשר נצלה בצורה מושלמת ומציג עבודה מקצועית ביותר.הלקוח לפני הכלהמנות הראשונות מגוונות, וכוללות בין היתר טאבולה סורית שמוגשת בתוך סירות חסה עם לאבנה מעושנת ורכז רימונים; סלט פאטוש עם טוויסט של אבן יוגורט וטוויל של פיתה סאג' ובאבא גאנוש הכי טעים ומיוחד שטעמתי. המנה מורכבת מחציל קלוי ומעליו סלט משווייה שמוגש עם קרם טחינה וקרמבל צנוברים. יש גם קובה מטוגנת מדליקה שמוגשת בתוך כוס מעל יוגורט חם, והיא קריספית ופיקנטית וממולאת בבשר כבש ארומטי.במנות ביניים תמצאו טרטר דג על פרוסה עבה של לחם בריוש שהושחם בצורה מושלמת לכדי קריספיות חמאתית שזופה וטעימה. מנה נוספת היא שיפוד פירות ים שנצלה בג'ופסר ומוגש על ריזוטו פריקה וחמאת לימון. יש כאן גם עראייס קבב טורקי וסיגר חסאן, שהוא למעשה לחם סאג' דרוזי מגולגל לצורת סיגר וממולא ב-400 גרם עוף ובצל מקורמל. המנה מוגשת עם טחינה ועמבה.בגזרת העיקריות יש מנת שיש טאווק מהמבטח הלבנוני, ובה עוף עם סלט משווייה לצד צזיקי וסלט עלים. יש כאן גם לברק שלם שנצלה בג'וספר, המבורגר עם צ'דר, רוקט, חמוצים וצ'יפס שעולה 68 שקלים, וסטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם שמוגש עם רוטב דמי גלאס, ירקות וקרם שורשים ועלותו 148 שקלים. מעבר לאסטטיות והחדשנות שיש בכל מנה שיוצאת מידיו של גוטאני, מדובר באוכל פשוט טעים מאוד שמגיע במנות נדיבות מאוד.ובשירות פה יכולות מסעדות בתל אביב רק לקנא. מדובר בשירות מקצועי, כיאה למסורת הכנסת האורחים הדרוזית שאין שנייה לה. יש כאן את הגינונים הנכונים ואת הטקסיות שגורמת לך להרגיש שאת נמצאת במסעדה אמיתית שבה הלקוח תמיד במקום הראשון. איפה עוד תמצאו חווייה כזאת במחירים שכאלה? לוספר אולי מוגדרת בתור מסעדת בשרים, אבל ההגדרה הזו רחוקה מלתאר את כל הטוב שיש בה. מבחינתנו היא הרבה יותר מעוד מסעדת בשר, אלא מסעדת שף אמיתית עם תעודות.בווייז: מלון oaks, בוקעתא. שני-שבת 18:00-21:00. 054-4919869. לא כשר