השף הישראלי גל בן משה מחזיק בקריירה עשירה במיוחד בחזית המטבח העילי, כזו שזיכתה אותו באחד היעדים הנכספים במקצוע - כוכב מישלן. בשנים האחרונות הוא היה בין אנשי הקולינריה המובילים באירופה. המסעדה הברלינאית שלו, פריזם, הצליחה לשמור על כוכב המישלן שלה במשך 6 שנים רצופות.ביולי האחרון נסגרה פריזם באופן מפתיע במיוחד, חודש בלבד אחרי הזכייה השישית בכוכב. כעת בן משה מכריז על הדבר הבא - מסעדה חדשה בבירה אירופית אחרת, הפעם מסעדה בשם Parzival בפראג.פריזם זה לא, נכתב בפוסט בעמוד האינסטגרם של השף, מצנן את ההתלהבות. אז מה כן? התפריט במסעדת פרזיבל כולל שש מנות, שלכל אחת מהן סיפור אישי לספר זה לא אמור להיות ראוותני מדי, כי לשמחתי עידן הפיין דיינינג הסתיים. פרזיבל הוא האמירה האישית שלי, הערך שלו טמון בחוויה.View this post on Instagram A post shared by נהוראי סבן | Nehoray saban | סיורים | פראג (@nehoray.saban)בן משה הוא גם השף של שתי מסעדות בארץ, פאסטל וגרייס התל אביביות, האחרונה נפתחה רק לפני חצי שנה, כך שהוא בהחלט צריך להיות על הקו. בזמן המלחמה עם איראן הוא התקשה לחגוג את הזכייה במישלן, ונראה שבאופן כללי זה עול שכבר לא מתחשק לו לשאת.View this post on Instagram A post shared by Carousel (@carousel_ldn)פרזיבל ממוקמת במלון BOOKQUET שממוקם בלב העיר העתיקה של פראג. במסעדה החדשה הוא מגיש ארוחת טעימות בת 6 מנות במחיר 130 יורו לסועד (לא כולל אלכוהול). רק לשם השוואה, ארוחת טעימות במסעדה הברלינאית של בן משה עלתה כ-300 יורו לסועד.View this post on Instagram A post shared by Hotel BOOKQUET (@hotelbookquetprague)המנות שבן משה מגיש פה משלבות את הטעמים האותנטיים של הים התיכון עם טכניקות מודרניות והמחויבות הבלתי מעורערת של גל לתת למרכיבים הטריים ביותר לדבר בעד עצמם, כך הוא מעיד.בפוסט שפורסם בחשבון האינסטגרם של המלון מציינים כי המסעדה החדשה אלגנטית וכי תפריט הטעימות שמוגש בה אינו רק אוכל, אלא זהו סיפור על צלחת, שילוב של מסורת, חדשנות וחתירה לשלמות. השף מביא לפראג טעמים של מזרח תיכון מודרני, מיזוג בין ישראל, אירופה והמון נשמה צבעונית בצלחת, כותב בחשבון האינסטגרם שלו נהורי סבן, ישראלי שחי בפראג ומעביר בעיר סיורי אוכל וכבר הספיק לבקר במסעדה.מקום חדש, מסקרן, ומעוצב מינימליסטי ומדוייק כזה שאולי בהחלט מקווה שיהיה במדריך מישלן החדש של פראג.