נמל קיסריה הוא אחד ממוקדי המשיכה התיירותיים שנשארים פופולריים בכל עונות השנה. לא משנה מתי תגיעו, תמצאו כאן אנשים מסתובבים בין העתיקות ומחפשים מקום לעגון בו, עם עדיפות לקו ראשון למים ואוכל טוב. אלא שדווקא כאן ההיצע לא מזהיר, וחידושים אין כמעט בכלל.

מסעדת לימאני, שפועלת מזה עשור ומאכילה את רבבות המבקרים בה במנות מפוארות של פירות ים ודגים בסגנון ים תיכוני עם זליגה לכיוון יוון, היא מפלט לא כשר עם לוקיישן מפואר שמאפשר תצפית על התנפצות הגלים אל הסלעים. מטרים ספורים ממנה פועלת מסעדת השף הלנה של השף עמוס שיאון, שבימים אלה חוגגת 21 שנות יצירה לא מתוקשרת, עונתית וצנועה של השף הנחבא אל הכלים. לכבוד החגיגה השיק שיאון ארוחת טעימות שמסכמת את 21 שנות הדיג וליקוט האצות שיצרו מנות איקוניות. לא משנה מתי תגיעו, תמצאו את המסעדה מלאה בלקוחות מכובדים. מימינה של הלנה פועלים פונדק הצלבנים האל-זמני והכשר ואחריו הביץ' בר שכבר 20 שנה נותן בראש עם אווירה בווליום קצת יותר גבוה.

פיצה בסגנון נפוליטני של צ'יקי קרלו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה בסגנון נפוליטני של צ'יקי קרלו|צילום: לין לוי, mako אוכל
הרבה דגים נאים - צ'יקי קרלו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הרבה דגים נאים - צ'יקי קרלו|צילום: לין לוי, mako אוכל

בספוט המושלם שבין לימאני להלנה, במבנה אבן עתיק לשימור ששימש בתקופה העותמנית כמחסן הסירות של הדייגים, נפתח לאחרונה צ'יקי קרלו – המקום הכי עדכני ואופנתי שנמל קיסריה ראה בעשורים האחרונים, בר יין וקוקטיילים איטלקי-ישראלי שמגדיר את עצמו כחצוף. צ'יקי קרלו היא פנינה של התחדשות בנמל, ובזכות הגלים המתנפצים על המזח ההרגשה בה היא כאילו נמצאים על חרטום של ספינה; יש בה 250 מקומות ישיבה, המתפרסים על פני חלל אבן עתיק ורחבה חיצונית ענקית. את הקונספט פיתחה סוכנות המטבחון בהובלת חופית בוהדנה, בשיתוף פעולה עם היזם דיוויד הרול (הבעלים של ביץ' בר). שיר שקלים ואופיר צרפתי גויסו לסוכנות מטבחון ויחד איתם פוצח התכנון האדריכלי והעיצוב של המקום.

צ'יקי קרלו - עיצוב פנים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צ'יקי קרלו - עיצוב פנים|צילום: לין לוי, mako אוכל

הבר שבחלל המקורה תוחם את המטבח הפתוח עם הטאבון. חדר היין, מהיפים שראיתי, ממוקם בחלל צמוד, והוא עתיק מצד אחד ומעוצב באופן מודרני נקי ומינימליסטי מצד שני. יש בו שולחנות עץ ארוכים שמתאימים לקבוצות גדולות, וקיר יין עם 80 תוויות של יינות ישראליים בלבד. יש גם בר לטעימות יין וחלון ענק שצופה לצד השני של המתחם, לסלעים ולים שמתנפץ עליהם מהצד הדרומי. הפלייליסט כאן הוא מהסוג שלכל המקומות כדאי לאמץ - אלקטרוני נעים בשילוב קאברים איטלקיים, משולבים עם לאונג' סקסי אפרו האוס, פאנקי וגרוב.

חדר יין - צ'יקי קרלו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חדר יין - צ'יקי קרלו|צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט של צ'יקי קרלו מציע פיצות, מנות מהטאבון ודגים נאים. המקום אינו כשר, וזו אינה מסעדת מעונבת או טרנדית. אז מה אוכלים כאן? הרבה מנות של דגים נאים, כמו פלמידה בכבישה קלה על בסיס גספצ'ו מלפפון ושומר, עם פטריות שימאג'י בתיבול כוסברה, כמון, שמן זית וחמאה; וקרפצ'יו טונה אדומה עם גרידת ליים, צ'ילי אדום, דואה, כוסברה קצוצה, זרעי עגבנייה, ג'ינג'ר, איולי, לב תפוז ופטרוזיליה, שמוגש עם פוקצ'ינה וגלידת מנדרינה וצ'ילי (68-82 שקלים למנה).

צ'יקי קרלו - הבר בפנים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צ'יקי קרלו - הבר בפנים|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר הפיצות כולל בין השאר פיצה עם רוטב עגבניות קלאסי, מוצרלה פיור די לאטה, פפרוני, חלפיניו ומייפל (58-96 שקלים לפיצה בסגנון נפוליטני שתספיק לשלושה סועדים). מנות נוספות בתפריט הן שרימפס בלאק טייגר עם סמאש פוטטו וקרם פרש (88 שקלים); לנגוסטינים צלויים בטאבון (96 שקלים); וסי בס על טרטר עלי ווסאבי עם קרם פרש, דואה, צ'ילי וכוסברה (66 שקלים). יש גם צלוחיות נשנושים לצד היין, כמו צלחת גבינות או נקניקים (18-108 שקלים למנה).

בגזרת האלכוהול, חוץ מהיין (56-75 שקלים לכוס או 188-480 שקלים לבקבוק) יש בתפריט קוקטיילים המשלבים בין הבר למטבח, כמו הרונירונה עם רום קפטן מורגן, ולווט פלרנום, מיץ ירוק, ליים ויוזו; אפרסק סמאש עם ג'ין טנקרי, אפרסק, ליים ובזיליקום; ובלאק אוזו עם אוזו תה שחור, ליים, ורמוט יבש וסוכר חום (58-62 שקלים לקוקטייל).

את העיצוב מייצרים קירות האבן העתיקים, נוף לים, ריהוט בגימור עדכני ואיורים מקוריים בסגנון מינימליסטי שתלויים בכל מקום. הספות שבחוץ רכות כמו ענן מחבק ובלתי אפשרי לקום מהן, גם כשרוח קפואה מגיעה מהים. הרצפה היא רצפת בטון, והקירות הקמורים מחופים טיח מינרלי טבעי – בקיצור, התקופה העותמנית פוגשת את 2025 בווייב מדליק, שיחזיר את קיסריה למפת האוכל של ישראל בקיץ הקרוב.

צ'יקי קרלו. נמל קיסריה. שני-חמישי 14:00-24:00, שישי-שבת 13:00-24:00, לא כשר