בדיוק לפני חצי שנה, עמדתי בתור ארוך בתוך פסז' שהוביל למקום קטנטן וסודי. זה היה בייקרי חלומי בפלורנטין, של שחר סניור ואריאל זביב, קונדיטורית ושף. המקום, שנקרא סטודיו סניורה, היה פתוח רק בימי שישי, ורק למשך כמה שעות, והמאפים היו נגמרים תוך שעות בודדות כך שמי שרצה לשים יד על מאפה שווה היה צריך להגיע ממש מוקדם.
אבל עכשיו הימים והמאפים הקצובים האלה נגמרו, וסטודיו סניורה פתח את שעריו כבייקרי ובית קפה מן המניין, בשם סניורה בייקרי והוא דוגמה נוספת לטרנד הפופ אפים המאוד מוצלח. יזמים רבים משתמשים בהם בתור קריאת כיוון, כלי המאפשר להם בדוק את היכולות שלהם על קהל אמיתי. רק בשבוע שעבר סיפרנו לכם על פופ אפ חדש של קינוחים איטלקיים, שנפתח גם הוא בפלורנטין ואולי יהפוך למקום קבוע.
הבייקרי המיוחד הזה הוא מאפייה ארטיזנלית ובית קפה מהיפים שנפתחו בתל אביב. סניורה בייקרי חולש על חלל עם שלושה מפלסים, במפלס העליון נמצאת הקונדיטוריה שעליה מפקדת סניור. במפלס מתחתיו נמצא חלל הבייקרי, שכולל גם מאפייה מעבר לקיר הזכוכית. שם מפקד תמיר קרטין על הכנת לחמי מחמצת (50% שיפון עם מיקס גרעינים וזרעי שומר; לחם גרמני מקמח דורום ולחם כפרי – 28 שקלים לכיכר) ופוקצ'ות מחמצת ירושלמיות עם שומשום וזעתר כבוש, מהן מכינים גם כריכים. במפלס התחתון נמצא המטבח, עליו אמון אריאל זביב.


כל מקומות הישיבה הם בחוץ, אבל המיקום מוצלח ונעים ויש מלא בריזה. בחלל הבייקרי יש מדפים עם נרות וכלים יפים של המותג HASIBA, סבונים, יינות ישראלים, שמן זית וריבות שזביב מכין במטבח. כרגע אפשר למצוא כאן ריבת שזיפים וגרניום; ריבת עגבניות שרי; וריבת תאנים מרווה והל (35 שקלים).
במקרר ליד יש מותססים ומוחמצים; שום-צ'ילי; בצל; פסטו; וסחוג ביתי (24-28 שקלי לצנצנת) ובקרוב יהיו שם גם סלטים מוכנים לגראב אנד גו. יש פה גם קרקרים ממכרים ממיקס גרעינים וטחינה ועוגיות ארוזות בקופסאות: עוגיות חמאה; עוגיות מלוחות של עגבניות מיובשות וצ'דר; ופיננסייר (22-30 שקלים למארז).


הוויטרינה מוקדשת לעוגות, מאפי פאי וכריכים שאותם מכינים כאמור בתוך פוקצ'ה או בלחמניות ענן מעוטרות בשומשום. נכון לעכשיו תוכלו למצוא שם כריך קפרזה; כריך מקושקשת רכה, קרים צ'יז ועירית; וכריך עם איולי חזרת טבעוני, עלי שיסו, עלי מיזונה, פלפלים קלויים ואורגנו (27-30 שקלים). מתחת לכריכים יש עוגת גבינה שהיא שילוב בין עוגה ניו יורקית ובאסקית, ומשולשי פאי עם פירות.


בדלפק יש מבחר מאפים שדומים למה שהציע בזמנו הפופ אפ, אבל גם הוא עתיד להתרחב. נכון לעכשיו ההיצע כולל מאפה פולנטה ופטריות; מאפה גבינת בושה, ריבת שזיפים ותאנים; מאפה ריבת עגבניות שרי, גבינת המאירי ופרחי בזיליקום; מאפה מדופף עם לאבנה מעושנת, עלי זעתר וקראמבל שומשום; מאפה מבצק מדופדף עם תפוח אדמה, צ'דר, עירית וקרם פרש ובורקס גבינות ושום קונפי. במתוקים יש מאפה קרם ריקוטה ואוכמניות; פאן סוויס עם פטיסייר פקאן וקרואסון חמאה מהמפוארים שראיתי (26-27 שקלים למאפה), ובשישי מתווספות גם עוגות קראנץ', חלות, סינבונים וגם הקובנות המפורסמות של סניור בגרסה מרובעת במקום עגולה.


אחרי שתסתיים תקופת ההרצה, בעוד כמה שבועות, זביב יגיש מנות של ארוחות בוקר עם ביצים וברוסקטות, ובראנץ' שישי עם מנות כמו טוסט גבינה מושחת שיוגש לצד קימצ'י וריבת עגבניות, סלט קיסר ועוד. כשזה יקרה, בסניורה בייקרי יהיה פתוח גם בשעות הערב ויגיש מנות טאפס.

זביב, שעבד בפופינה וגם ב-OCD וסניור, שהייתה קונדיטורית אצל אוראל קמחי, משלבים כוחות עם איתי יוכמן, חבר ילדות של זביב. את המקום עיצבו עדי הנדל גלזר ודלפין אבוהי מסטודיו adidelphine שהתאימו את החלל שאכלס בעבר את האוס אוף קופי, לצרכי האפייה והבישולים של צמד סניורה המבטיח.
סניורה בייקרי. הרב מברכך 3, תל אביב. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 09:00-15:00, בהשגחת צהר