במלון Bachaumont ברובע השני, הנחשב לאחד מ-26 המלונות הכי טובים בפריז (על פי האתר הצרפתי Conde Nast Traveler), קורה משהו חדש עבור הפודיז הצרפתיים. השף הישראלי אוהד אמזלג, שהפך לשף המסעדה שפועלת במלון, מגיש בה מנות ביניים לחלוקה – צירוף שעדיין לא כל כך מוכר בעיר שאוהבת את הקלאסיקה.

את דרכו בפריז התחיל אמזלג במסעדת שוק. באוגוסט 2023 הוא פתח את גפן, שהציעה תפריט טעימות עם פירות ים וקוויאר סביב שולחן משותף ל-25 סועדים. המסעדה זכתה לשבחים באתרים נחשבים בצרפת ובאירופה ולסיקור נרחב של עיתוני קולינריה צרפתיים. עם פרוץ המלחמה, בעקבות גלי האנטישמיות באירופה ומתוך שאיפה להפגין סולידריות וגאווה ישראלית, הוא הפך את המסעדה לכשרה. מה שקרה אחרי זה היה רכבת מהירה של הצלחה: גפן הכשרה נכנסה לפרק המומלצים במדריך המישלן ולרשימת 20 המסעדות הכי טובות בצרפת של המגזין היוקרתי לה פיגרו, ובהמשך גם למדריך גו מיו.
לפני כשבועיים אמזלג הצטרף למסעדת Bachaumont (בושומון), הקרויה על שם המלון שבו נפתחה, ולמרות שהיא ממוקמת לא רחוק מגפן היא שונה ממנה לחלוטין, ומביאה לפריז בשורה קולינרית חדשה. "ב-Bachaumont בניתי תפריט שהוא ההפך הגמור מגפן", אומר לנו אמזלג. "זה אוכל שהתגעגעתי אליו. הוא פשוט ופרוע ומשוחרר וחזק בטעמים. בגפן כמעט שאין שימוש בתבלינים, בעיקר בהתססה. ב-Bachaumont יש אווירה שמחה, אוכל בסגנון בסקי, שילובים של רטבים אסייתיים ומנות סרף אנד טרף בגודל בינוני".
הכל התחיל בזה שסמי מרציאנו, הבעלים של מלון Bachaumont, היה לקוח קבוע בגפן, וחיכה שאמזלג יתפנה לניהול והובלה של מסעדה נוספת. "בשנה הראשונה בגפן הרגשתי שזה עדיין לא הזמן" אומר אמזלג, "אבל עכשיו יש לי שם צוות חזק ומגובש - אז לפני חודש נפגשנו אני וסמי לארוחת צהריים ויצאנו לדרך".