לפני פחות מחודש סקרנו כאן את טרנד הקריסטלים האכילים, שהלך ומילא את הפיד של כולנו ברשתות החברתיות. לקראת אותה כתבה שקלתי לנסות להכין את הממתק התורן בעצמי - בסך הכל, אם להאמין לסרטוני ההכנה, ממיסים אבקת אגר אגר בסיר עם מים, מוסיפים צבע מאכל ותמצית טעם ואז מייבשים. הספיקה התעמקות קלילה בשביל לגלות שבפועל מדובר בתהליך ייבוש ארוך של כמה שבועות לפחות, שלא לדבר על זה שכל תמצית טעם מגיבה אחרת לשילוב עם אגר אגר, ויש כאלה (ציטרוס למשל) שהמפגש הכימי הזה לא מאפשר להן להתקשות (כלומר, חיכיתם שבועיים, קיבלתם קדחת). אז לא, לא הכנתי קריסטלים אכילים בעצמי, אבל בסופה של דרך לא קצרה - בהחלט טעמתי כמה. 


אחרי פנייה לשתי יצרניות של קריסטלים אכילים, גיליתי שגם במקרה הזה צריך סבלנות. שתיהן ענו שההמתנה למוצר יכולה לקחת שבועיים-שלושה. אלא שאז מצאנו את הקריסטלים האכילים בחנות הבאבל טי מוצ'יקווה בתל אביב, והתברר שיש לה גם אתר אינטרנט מיוחד בשם קריסטלוש, שמוקדש למכירת המוצר הספציפי.

המחיר ליחידה אצל היצרניות הביתיות נע בין 20 ל-30 שקלים; באתר קריסטלוש יש עכשיו מבצעים, ואפשר לקנות אותם גם ב-15-18 שקלים ליחידה (ככל שהקריסטל יותר קראנצ'י ויותר גדול - המחיר יותר גבוה). בסופו של דבר שילמתי את המחיר השערורייתי של 240 שקלים על מבחר נאה של קריסטלים בכל מיני צבעים, צורות, עוביים ומידות פריכות, וניגשתי לבדוק במה מדובר.

מחירון קריסטלים אכילים (צילום: מתוך וואטסאפ עם לילי)
מחירון קריסטלים אכילים|צילום: מתוך וואטסאפ עם לילי
מחירון נוסף של קריסטלים אכילים (צילום: מתוך התכתבות בפייסבוק עם אוריאן דיכטר)
מחירון קריסטלים|צילום: מתוך התכתבות בפייסבוק עם אוריאן דיכטר

בינינו, מדובר במרמלדה

עם כל ההייפ, המחירים האסטרונומיים והטרנדיות, האמת חייבת להיאמר: מדובר בממתק שמזכיר מאוד מרמלדה, רק יותר קשיח מבחוץ וללא ציפוי של סוכר. המרקם הפנימי של הקריסטלים רך כמו ג'לי, החיצוני פריך, ובשל הניגוד הזה דווקא החתיכות הדקות פריכות ומעניינות יותר לטעימה. ישנם קריסטלים שמודבקים עליהם שבבים של קריסטלים דקיקים אחרים - כאן נוצר מפגש מרקמים שמרחיק את החוויה ממרמלדה. באחרים יש בהתחלה אפקט נחמד של הפתעה, אבל כבר בביס השני זה הופך ללא יותר מחמוד.

כל צבע, טעם שונה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קריסטלים אכילים - הייתם טועמים?|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחינת הטעם, הקריסטלים האכילים מתוקים מאוד וטעמם, איך לומר, לא מאוד מזכיר את הפרי שהוא אמור לחקות. בחנות אפשר לקבל אבקה חמוצה להוסיף מעליהם, והיא אומנם מעדנת את המתיקות אבל הטעם עדיין די פלסטי ותעשייתי. קצת כמו של משקאות קריסטל מהניינטיז. שלושה ילדים בני 5, 8 ו-10 שטעמו את הקריסטלים הביעו התלהבות רבה מהמראה של הממתק, וכמובן מזה שהם עומדים לטעום את הטרנד מטיקטוק - אבל אחרי הביס הראשון החזירו את הקריסטלים לקופסה עם פרצוף של "לא טעים לי".

מוצ'יקווה (Mochikva). בן יהודה 89, תל אביב. טלפון: 053-9314321