בשנתיים האחרונות, נפתחו לא מעט מקומות שעונים על ההגדרה ורמוטריה. זה למעשה בר יין מתוחכם וטרנדי שמציע דרינקים ונשנושים, אבל עם שם יותר מגניב. בין אם זה הרצון לשדר קלילות ולספק משהו יותר קז'ואל, או לנסות להוזיל את עלויות הבילוי כך שנמשיך לצאת מהבית - הקונספט הזה בהחלט עובד. אז המנות קטנות יותר, המחירים נמוכים יותר והדרינקים בשפע. וכך ברים של מנות ביס וקוקטיילים כיפיים הפכו לדבר הכי פופולרי בסצנה התל אביבית היום.אחד המקומות שמזקק את המהות של הטרנד הזה הוא הבר ורמוטריה בנחלת בינימין, שם מגישים את תרבות הבילוי של ספרד. המקום מצויד בסקס אפיל מסוג אחר, כזה שמבדיל אותו מכל ההמולה של נחלת בנימין. ולא משנה באיזו שעה ביום תעברו שם - הווייב הזה נוכח ומורגש גם אם סתם חלפתם על פני השולחנות שמפוזרים ברחוב, מתחת לעץ ענק.עכשיו נולד לוורמוטריה אח קטן, שממוקם בדיוק ממול, ושמו בישראל בר ורמיני. רק בבקשה אל תקראו לו בר, כי בתכלס מדובר במקום שעולו סטייל ומקצועיות, כזה שפוגשים בעיקר אצל שועלים רציניים. ואכן, על האוכל חתום כאן מיכאל גרטופסקי, שף מוערך והבעלים של ביסטרו וניה, צ'יקטי ופעם גם הבעלים של ביסטרו מיכאל בלימן, מסעדת שף שהייתה חוד החנית של הצימריסטים בצפון, עוד לפני שהייתה פה מלחמה. הוא גם אחד השותפים בורמוטריה ואת בר ורמיני הוא פתח יחד עם אבי קשי (צ'יקטי, ורמוטריה), עמרי שמר (ורמוטריה) ושני שותפים נוספים שאינם מעולמות האוכל: גיא פסו (בעלים לשעבר של סושיאל קלאב) ואיש העסקים ניר פלג .בוורמיני לוקחים את ספרד ברצינות, והדגש פה הוא על ורמוטים ודרינקים קלאסיים. הם מוגשים בכוסות קטנות, בלי קשקושים ותועפות של קרח. האלכוהול מאוחסן בארון בר סגור ומקורר, במסגרת עץ יפה ודלתות זכוכית, כך שכל הביטרים, אמארו, קמפרי ופרנה יוצאים קרירים ונעימים. יש גם מבחר מיוחד של דז'סטיפים, שנמזגים כל אחד לכוס שמתאימה לו.השפים בפועל הם עידו לב (קבוצת M2R והרברט סמואל) וניקו בנקנייסר (צ'יקטי, ורמוטריה) והם מגישים כאן מנות קצת יותר קטנות מאלה של הוורמוטריה, אבל מלוטשות ובועטות. בתפריט יש גם את הבייסיק, וגם מנות מלאות מחשבה ומקוריות.זה מתחיל עם בגט של לה מולאן עם שמן זית של משק מגל (24 שקלים); חמון מלון (38 שקלים); מנצ'גו בשמן זית (28 שקלים) שיפודונים קטנים של דג כבוש וחילדה (36 שקלים) ופשטידת טורטיה אספניול (29 שקלים). את אנשובי אורטיז, השגור אצלנו בשנים אחרונות, החליפו כאן באנשובי של רזומר, שאחרי שתטעמו לא תרצו לחזור לאורטיז בחיים (29 שקלים).הוא ממשיך במרק עגבניות סלמורוחו (42 שקלים); אויסטרים על קרח (36 שקלים) וטארטלט טונה עם קרם פרש וקוויאר מעל, שמספק 3 ביסים של עונג רצוף (63 שקלים). יש גם קרודו ירקות עם רוטב טרטר, שהיא פשוט צלחת הירקות הכי פשוטה, שיש בה את הירקות הכי יפים שסודרו בפרזנטציה המשמחת את העיניים (54 שקלים), וקרוקט בשר סרטנים מפוצץ בגבינה עם קליפת לימון מעל ואיולי קטיפתי מתחת (56 שקלים).מנות נוספות בתפריט הן אמפנדס ממולאים בשורט ריב (38 שקלים) המוגשים עם צ'ימיצ'ורי אדום; אספרגוס מטוגן עם איולי ולימון (48 שקלים); קז'ואלה בשר סרטנים עם עגבניות צלויות וביסק (78 שקלים), חשוב לציין גם את מנת פרח קישוא פריך במילוי אורז פאיה עם צ'וריסו וגבינת פרובולונה, ומנת שרימפס מהיפות שראיתי: קוראים לה קברינרו (78 שקלים) ומדובר על השרימפס הספרדי המפורסם שמיובא במיוחד עבור ורמוטריה וורמיני. זה סוג יוקרתי במיוחד של שרימפס אדום-עמוק, גדול יותר משרימפס רגיל, בשרו עסיסי ובעל טעם עמוק של ים.בשורה התחתונה, מדובר בדרינקים ונשנושים מהעולם החדש, כאלה שמשאירים את נשנושי הבר הבנאליים דוגמת סלט בוראטה וברוסקטה הרחק מאחור. זה הופך ישיבה על הבר לחוויה קולינרית, כי כל הצלוחיות האלה יחד יוצרות משהו על גבול האקזוטי, אבל עם סטייל של הוורמוטריות של אזור סן סבסטיאן הבאסקי.לא מזמינים פה מקום, אלא פשוט באים. יש שולחנות על המדרחוב, בר לא גדול עם מקומות ישיבה ובר עמידה ליד. ואיך מגדירים את זה אנשי ורמיני? uno mas. חשבתם שהגעתם למשקה וביס אחד, אבל התחושה הספונטנית של המקום והאווירה התוססת ישאירו אתכם לעוד אחד ועוד אחד. עוד ביס, עוד משקה, עוד רגע קטן יחד. חוויה שלא ממש רוצים שתסתיים.בר ורמיני. נחלת בנימין 20, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-24:00, על בסיס מקום פנוי. לא כשר