גיטה
מסעדת שיפודים חדשה נפתחה בשוק לוינסקי, כשמאחורי הפתיחה המדוברת הם אנשי "פרא" ו"קרוט", שפים אביעד פלד ואורי שטיינברג, תום גוב ועליזה שרגא. בגיטה, המסעדה השלישית שלהם, הם שואפים להגיש תפריט שיפודים באווירה קלילה ויומיומית. לצד שיפודים (38-68 שקלים) מוגשות מנות פתיחה עונתיות, תבשילים יומיים, חומוס טרי ותוספות לפתיחת שולחן: סלטים, ירקות קלויים, חמוצים ביתיים ופלפל חריף (20-32 שקלים). יש בתפריט גם ממולאים (72 שקלים); עראייס לוקוס (86 שקלים); שניצל עם צ'יפס לילדים (48 שקלים) וקינוחים בטעם של פעם כגון בוואריה, קפה שחור אבטיח ועוד (24-36 שקלים). על המטבח אמון שף אופיר ועקנין (דוק), שחזר לאחרונה לארץ. הישיבה במקום על בסיס מקום פנוי ללא הזמנת מקומות מראש.
לוינסקי 39, תל אביב. ראשון-שישי 12:00-17:00

BEEF
רשת קצביות מיטמן בבעלות האחים לגזיאל לקחה קדימה את הפופ המוצלח שלה והקימה מותג חדש שיציע ארוחת סטייק וצ׳יפס בפחות מ-100 שקלים. סניף הרשת הראשון נפתח בשרונה מרקט בתל אביב, כשסניפים נוספים צפויים להיפתח בארץ וגם בעולם. כיצד זה עובד? הבשר מגיע ישירות מהקצבייה, עובר למכונת צלייה וממנה לצלחת (וככה חוסכים בכוח אדם וכל התפעול שעולה למסעדנים המון כסף). ומה בתפריט? STEAK & CHIPS - סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם בתוספת צ׳יפס/שעועית, סלט קולסלואו ורוטב הבית ב-99 שקלים; סטייק סינטה 300 גרם בעם אותן תוספות ב-89 שקלים ומגש זוגי עם אנטריקוט ושייטל 300 גרם, נקניקיות ,אסאדו וקבבים, תוספת שעועית וצ'יפס, קולסלואו וקלחי תירס מתובלים ורוטב הבית ב-205 שקלים.
שרונה מרקט, ראשון-חמישי 11:30-22:00, שישי 11:30-15:30. כשר


Funky
פאנקי היא איזקאיה יפנית חדשה שנפתחה בקריית מוצקין ומי שעומדים מאחורי הפתיחה הם האנשים שהביאו לקריות את רשת המבורגריות Kiss. התפריט של פאנקי מציעה אגה נאסו – חצילים מטוגנים (38 שקלים), גיוזה ממולאת בפטריות או בעוף (42 שקלים), שיפודי יקיטורי (32-49 שקלים), סאנדו עוף פריך בלחם בריוש (62 שקלים) ו-2 סוגים של ראמן: ראמן עוף על בסיס טארה סויה (69 שקלים) וראמן צמחוני. יש בתפריט גם מספר מנות אורז עם קארי, מיסו, ראגו קוריאני או קציצות בקר יפניות (63-82 שקלים) וגם מספר מנות נודלס (66-79 שקלים).
גושן 1, קרית מוצקין, ראשון-שבת החל מ-17:00
ביסטרו אופנהיימר
את ביסטרו החדש והשכונתי ברמת אביב מוביל שף יוגב גורסוי (מי שהיה הסו-שף של תומר טל בג'ורג' וג'ון) והמנה הכי יקרה בתפריט עולה פחות מ-100 שקל כשהתפריט כולל מנות כמו פטאטס ברוואס עם סלסה ועירית (38 שקלים); כרישה צלויה ברוטב בר בלאן (54 שקלים); שיפוד פטריות רעמת האריה (58 שקלים), אספרגוס בג'וספר עם קרם פרש וחלמון כבוש (58 שקלים); פילה לברק בחמאת זעתר וקרם תפוחי אדמה (84 שקלים); ניוקי בחמאה חומה ותירס (68 שקלים); קאצ'ו אה פפה (62 שקלים); המבורגר (84 שקלים) ואנטריקוט ברוטב פלפלת (86 שקלים).
אופנהיימר 11, תל אביב. 077-30342160, ראשון-חמישי 19:00-23:00, מוצ"ש-23:00
לה בוקרייה
עדיין בצפון תל אביב: קניון רמת אביב התחיל לפעול בימי שישי מתחם אוכל בשם לה בוקרייה מבית weekend market. המתחם יארח דוכני אוכל, דוכני תוצרת חקלאית ומותגי בוטיק של יצרנים כולל אוכל טבעוני וקינוחים. יהיו בו עמדות של מסעדות כמו: מסעדת צמח מקבוצת מחניודה, ירושלמי אסלי, דוכן של קונדיטוריית פיקאסו מבית ערן שוורצברד ועוד.
קניון עופר רמת אביב, בימי שישי החל מ-9:00
CASAMAYA
CASAMAYA הוא רופטופ חדש שנפתח במקום הספיק איזי ויש סיכוי טוב שזה הולך להיות המקום הלוהט של הקיץ הזה. את התפריט שלו יצר השף רנן בלומנטל קומטה שמתמחה במטבח היפני (משקי השף עונה 4). התפריט מציע מנות כמו טונה טטאקי (78 שקלים), חציל במיסו (62 שקלים), סיגר שרימפס (78 שקלים), מבחר שיפודי יאקיטורי (62-76 שקלים) ורולים של סושי (69-83 שקלים).
שדרות רוטשילד 24, תל אביב. שני-שבת 20:00-02:00, לא כשר
RAIA
בקיבוץ דגניה א' בצפון נפתח בר יין חדש ומיוחד שקרוי על שם סבתא של עדן שרייר דור (כן, הבת של ננה שרייר) שפתחה את המקום. בתפריט יין בכוסות ב-25-30 שקלים ובבקבוקים ב-100-120 שקלים, כשמנות האוכל מוגשות בצנצנות. בהזמנת 3 צנצנות מוגש לחם גם לחם מחמת. מחיר של כל צנצנת 25 שקלים והמבחר כולל קוביות סלק, פסטו, כרוב וגזר, טאבולה, ארטישוק בלימון, טירשי ירקות כובשים, חמוצים יפניים, רצועות פלפל ומלפפון חמוץ תוצרת בית.
קיבוץ דגניה א', ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 12:30-18:00
קפה מלכה
בטיימינג מושלם לתחילת הקיץ, בית קפה חדש נפתח באילת. התפריט חלבי כשר ומציע משקאות קפה, כריכים, ארוחות בוקר, פסטות, סלטים, מוזלי, מאפים וקינוחים.
שדרות ששת הימים 334, פרויקט U360 אילת, ראשון-חמישי 8:00-22:00, שישי 7:30-15:00
ברודשטיין בורגר
המקום של אנשי המשביר 2 שכבר תפקד כמזללת פיתות (פיתה ברודשטיין) הפך למזללת המבורגרים על גחלים. את הקציצות מכינים מבשר של פרות ממרעה גראס פד שגדלות בגולן וכרגע לכבוד ההרצה יש מחיר מבצע של המבורגר עם צ'יפס ב-45 שקלים.
המשביר 2, תל אביב, ראשון-חמישי 12:00-23:00, כשר ללא תעודה
בקרוב: Sana
שף עודד שוורצברד (מסעדת 1910 בדגניה א') צפוי לפתוח בעוד כחודש מסעדה אסייתית חדשה בשם Sana שתפעל בקיבוץ דגניה ב' בעמק הירדן ותגיש תפריט פיוז'ן אסייתי.
בקרוב 2: לאקי צ'יקן מגיע לתל אביב ולזיכרון יעקב
מותג הקריספי צ'יקן מעמק חפר חנךבפברואר האחרון סניף השני בכפר יונה ובימים אלה אנשי הלאקי עובדים על פתיחת הסניף הראשון בתל אביב (מגדלי תל אביב בנחלת יצחק).במקביל להקמת הסניף התל אביב מוקם גם הסניף הרביעי של לאקי צ'יקן במתחם מול זיכרון שעתיד להיות הסניף גדול ביותר.