במקום שבו שכן הסניף של בנדיקט ברחוב בן יהודה בתל אביב נפתח אתמול להרצה מקום חדש מבית מדרשה של מיכל אפשטיין, זוכת "מאסטר שף", בעלת רשת איטס ומי שעומדת מאחורי עוגת הגזר הכי מפורסמת בארץ. קוראים לו שמירז (Schmearz) - פירוש המילה Schmiere בגרמנית ויידיש הוא מריחה - ואם לסמוך על מה שאנחנו מכירים מאפשטיין עד היום - הוא הולך להיות להיט. מדובר במקום (ובבייגל) בסגנון ניו יורקי, מה שכבר עושה חשק להסתער עליו, ושומרי הכשרות ישמחו לשמוע שהוא גם כשר (בניגוד למקומות האחרים של אפשטיין).

מבין הבייגלים, שכולם כמובן נאפים במקום, תמצאו בייגל חיטה מלאה, בייגל שומשום, בייגל זעתר ובייגל פרג וגם אבריתינג בייגל, שמשלב את כולם, כמיטב המסורת האמריקאית. בייגל ריק עולה שם 12 שקלים, והתפריט כולל 5 סוגים של בייגל סגור (26-56 שקלים) ו-7 סוגים של בייגל פתוח (38-62 שקלים).
תמצאו שם בין השאר בייגל עם סלט ביצים, עגבניות ואנשובי, בייגל עם אבוקדו וביצה עלומה, בייגל עם סלט דג לבן, מלפפונים, צנונית, פטרוזיליה ושמיר, בייגל "פסטרמה" סלמון (כי כשר) עם חביתה וחמוצים, בייגל חביתה, צ'דר ופיקלס מתקתקים ובייגל עם גבינת שמנת, ביצי פורל, בצל ושמיר. מנת פיקלס מטוגנים עם דיפ של גבינת שמנת (אמרנו, ניו יורק), בלי בייגל, תעלה לכם 32 שקלים. ומה לקינוח? חצי בייגל עם קרים צ'יז וספרינקלז (24 שקלים) או חצי בייגל עם חמאת בוטנים, קרמו שוקולד ומלח מלדון (22 שקלים).
שעות פעילות בתקופת ההרצה: ראשון-חמישי מ-8:00 ועד שנגמרים הבייגלים (ביום הראשון הם נגמרו ב-11:30).
שמירז. בן יהודה 171, פינת ז'בוטינסקי. תל אביב