בקיץ שעבר כולנו התמכרנו לאספרסו סודה, שילוב מרענן בין קפאין ובועות שכבש את הפיד הישראלי, אבל השנה, משקאות הקפה הקרים זכו לגרסאות מפתיעות הרבה יותר מקצת באבלס. גל הטרנדים הנוכחי נועז הרבה יותר, ובתי קפה ויוצרי תוכן מתנסים במוצרים שלא הייתם חושבים בחיים להכניס לקפה שלכם. טחינה, למשל, או בננה, או צ'אי הודי. וזה עובד, וזה טעים וזה סוחף את הרשתות. כי לא רק שטרנדים קולינריים מוצלחים מתפשטים כמו שריפה בלוס אנג'לס, במקרה של קפה קר, מדובר במשהו שמאוד פשוט וקל לשדרג.שלפנו שלושה שילובי קפה מפתיעים שכדאי לכם להכיר, וגם מאצ'ה אחת מתוקה וטעימה במיוחד שהפכה מאוד פופולארית מעבר לים.1. קפה קר עם טחינה ומייפלעל הנייר מדובר בשילוב כמעט בלתי אפשרי, בפועל זה דוווקא נשמע הכי הגיוני. בישראל הטרנד הזה התפוצץ בטיקטוק של אנה ארונוב, והסרטון שלה זכה לעשרות אלפי צפיות. לקפה טחינה יש כמה גרסאות, זו עם המייפל באמת נשמעת פצצה, ולא נתפלא אם זה יעבוד גם עם דבש.הטחינה מוסיפה לקפה מרקם סמיך ואגוזי שמרכך את המרירות, בעוד המייפל מעגל את הטעמים במתיקות עדינה. התוצאה מזכירה שייק חורף עשיר, אבל בגרסה קרירה ומרעננת והאמת שגם די בריאה. מעבר לאלמנט הוויזואלי (המשקה יוצר שכבתיות יפות בין הקפה לחלב), מדובר בפצצת אנרגיה שיכולה להיות טבעונית, עשירה בחלבון ושומנים טובים. אם אתם חוששים מהקלוריות, זכרו שהטחינה מכילה גם ברזל, סידן וסיבים.שוט אספרסו שמצטנן יחד עם חלב לבחירתכם, טחינה גולמית, סירופ מייפל וקמצוץ מלח, והחיים יפים.@ronyohananלא יודע פה אני חושב על זה :) #קפהקרטחינה #קפהקר ♬ צליל מקורי - Ron Yohanan2. קולד דירטי צ'אי לאטההמשקה הכי הודי בעולם, צ'אי מסאלה, מקבל זריקת מרץ אמריקאית ומגיעה בגרסה חמה או קרה. לתה השחור המתובל (קינמון, הל, ציפורן, ג'ינג'ר) מוסיפים שני שוטים של אספרסו וחלב קר, ואם רוצים אותו בגרסה הצוננת, אפשר להחליף את החלב במנת קרח גדולה או רק להוסיף קרח. תקבלו משקה פיקנטי‑מריר שמצליח להיות גם מרענן וגם מעורר בבת אחת.הקסם פה טמון בשכבות הטעם: קודם מתקתקות התבלינים, אחר כך המרירות העמוקה של האספרסו, ולבסוף סיום שמנתי מהחלב (או התחליף הצמחי). הבריסטות ממליצים להקציף מעט חלב קר מעל ולפזר אבקת קינמון לקבלת ראש קצף כמו בירה.View this post on Instagram A post shared by Coffee Recipes & more (@yourcoffeedude)3. לאטה בננה ברדמי שמחפש משקה קפה שהוא גם קינוח - זו הגרסה בשבילו. ה‑Banana Bread Latte הוא כמו פרוסת עוגה בכוס, וגם פה שילוב הטעמים נשמע מוזר אבל עובד. המשקה מכיל מחית בננה, סוכר חום, וניל ותבלינים (קינמון, אגוז מוסקט), שמתבשלים לסירופ עשיר. הסירופ הזה מעניק למשקה מרקם קטיפתי וטעם שבאמת מזכיר עוגת בננה טרייה, רק בלי התנור. הגרסה הזו גם עשירה בסיבים הודות לבננה, וחוסכת תוספת סוכר מיותרת בזכות הבננה, שעושה את העבודה.את הסירופ מוזגים ישירות לאספרסו קר וטוחנים קלות בשייקר או בבלנדר, מוסיפים חלב לבחירתכם ויוצאים הכי טיקטוק שיש.View this post on Instagram A post shared by Emma Kula (@kulas_kitchen)4. סטרוברי מאצ'הלא יכולנו שלא להתייחס לטרנד המאצ'ה, בטח לאור העובדה שמקומות קטנים שמגישים משקאות מאצ'ה מתוקים ומצטלמים היטב נמצאים בכל פינה בניו יורק, אין בית קפה אינסטגרמי שיעז לא להגיש אותם ובסטארבקס כבר מזמן הפכו אותו למשקה הכי משווק שלהם. הניגוד שבין הירוק העז של אבקת המאצ'ה היפנית, לוורוד העז של התות, יוצר את אחד המשקאות הכי מצולמים ברשת. מקורו של המשקה במזרח אסיה, אך פלטפורמות כמו בובה גייז והאשטאגים בטיקטוק הפכו אותו ללהיט גלובלי.בצד הבריאותי, המאצ'ה מספקת מנת L‑theanine מקפיצה, שמאזנת את הקפאין ומעניקה ערנות יציבה, בעוד שסירופ התות מוסיף ויטמין C ומתיקות טבעית. הטיפ של הבריסטות: לשמור על שתי שכבות נפרדות ולערבב רק לפני השתייה.View this post on Instagram A post shared by Coffee Recipes & more (@yourcoffeedude)הכנתם? טעמתם? שתפו אותנו וחברים שאתם אוהבים.