אשדוד תמיד מצליחה להפתיע: יש בה גם מסעדות ותיקות מעולות וגםכל הזמן נפתחים בה עסקי אוכל חדשים ומסקרנים. רק שבוע שעבר כתבנו על הטירמיסוטרייה החדשה של יאן הרוש (פארינו, פת) ועל המסעדה החדשה והכשרה של השף אביב משה שנפתחה השבוע גם לארוחות צהריים, והנה, בסיבוב במתחם BIG ביציאה מהעיר מצאנו גם מסעדת המבורגרים חדשה בשם קאלט (CULT) שמאוד הזכירה לנו את מסעדות הבשר הכי טובות של תל אביב.

מבחר מנות ראשונות של קאלט (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
מבחר מנות ראשונות בקאלט|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

למרות שהמקום גדול, מעוצב וממותג היטב, התפריט נשאר בגובה העיניים, מהודק ומדויק, בלי לנסות לרצות את כל סוגי הלקוחות. יש בו המבורגר אחד, מעולה במיוחד שמוגש רק עם איולי, בלי חסה ובלי עגבנייה. חסה ובצל אפשר לבקש בנפרד, לי. ולצדו מוגשים קורנישונים. את ההמבורגר מכינים במקום (מהבשר של דבאח) והוא עסיסי בטירוף, נוטף ג'וס ונספג לתוך לחמניית ענן אוורירית בדיוק בגודל הקציצה. הוא מגיע בגודל 200 או 300 גרם (79-89 שקלים).

בלי עגבניה בלי בצל ובלי חסה (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
המבורגר כזה עוד לא היה באשדוד|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

גרסת הצ'יזבורגר מגיעה עם גאודה מומסת ועולה 89 שקלים. גזרת הספיישלים כוללת סמאשבורגר מוצלח שמגיע עם 2 קציצות, סך הכול 200 גרם, איולי, בצל קצוץ וגאודה. יש גם 2 המבורגרים ספיישל, אחד עם גבינה כחולה וריבת בצל והשני עם איולי כמהין וקריספי שאלוטס, אבל אם אתם מגיעים לכאן בפעם הראשונה, המלצה שלי - תזמינו את ההמבורגר הרגיל.

הקרפ'צו של קאלט (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
הקרפצ'ו של קאלט|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

מבחר המנות הראשונות בקאלט קלאסי: קרפצ'יו סינטה חתוך לפרוסות עבות יחסית בתוספת פרמזן ועלי מיקרו עדינים, קצת שמן זית ונקודות קטנות של איולי חרדל (52 שקלים); כנפיים בגלייז חמאת בוטנים ושומשום שחור (46 שקלים) וצ'יקן סטיקס של פילה עוף בציפוי קורנפלקס מתובל בפפריקה מעושנת לצד רוטב צ'יפוטלה (46 שקלים). מבחר סלטים כולל סלט עגבניות, סלט קיסר ויש גם סלט אנדיב וגבינה כחולה עם אגוזי מלח מקורמלים, וינגרט הדרים ותפוח שהיה עשיר, גדול ומעולה (59 שקלים).

המבורגר מינימליסטי מושלם (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
מינימיליסטי ומושלם|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

חוץ מההמבורגר יש גם מבחר לא גדול של עיקריות: סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם (159 שקלים); קריספי פרייד צ'יקן עם חלפיניו וקולסלאו (79 שקלים); וחזה עוף מעושן (79 שקלים). מחיר העיקריות הללו כולל תוספת לבחירה; צ'יפס אמריקאי דקיק וקריספי (19 שקלים), פירה מלא בחמאה (19 שקלים) או שעועית ירוקה עבה ועסיסית מוקפצת עם שום ומלח בלבד (19 שקלים).

עוף קריספי (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
קריספי עוף|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

את המקום פתחו מושיקו גורדני, ספי קוסטיקה וגנדי גוראל שמאז אוגוסט 2023 מפעילים גם את מזללת ג'אנקי בשוק לוינסקי בתל אביב, וכאן חברו גם לעמית אמוזיגראה . קאלט נבחר לשם המקום מתוך רצון לייצר תרבות המבורגרים חדשה באשדוד, ואם אתם שואלים אותנו, האווירה במקום משרתת את המטרה הזו היטב.

קאלט (CULT). מתחם ביג פאשן אשדוד, קומת קרקע (ליד H&M), ראשון-רביעי 12:00-24:00, חמישי-שבת 12:00-01:00, לא כשר