חצי שנה בלבד אחרי שנפתחה, יוסי שטרית סגר את מסעדת קונתאי התאילנדית, כולל סכסוך מתוקשר עם מי שהיה שותפו במסעדה, תומאס זוהר. שטרית הכריז אז שהמקום ישופץ וייפתח מחדש כשהוא שלו בלבד, רומז לכך שכנראה לא צריך יותר מאגו אחד לכל מטבח של מסעדה. ואכן, המקום עבר שיפוץ, וכעת נפתח מחדש בתור בנדיט, מקום חדש שכולו שטרית. הוא אפילו עומד בעצמו במטבח הפתוח ומבשל ביחד עם הצוות שלו.בנדיט הוא לא לגמרי מסעדה, יותר בר אוכל. הקירות צבועים בגון חמרה, על הקיר מדף מלא בצנצנות תחמיצים צבעוניים והתאורה די עמומה. הקונטרסט עם האור שמגיע מהמטבח יוצר אווירה אפלולית ומעניינת. הבר עצמו ארוך למדי - הוא מתחיל בדלת ונמשך לאורכו של החלל (ואולי גורם למקום להרגיש מעט דחוק כשנתקלים ביושבים כשהולכים לשירותים). מאחוריו קורה כל האקשן: המטבח הפתוח לרווחה שבו שטרית מערבב, חותך ומצלחת יחד עם צוות לא קטן של עוזרים.לא חייבים לשבת על הבר. אם אתם קבוצה של 4 תוכלו לתפוס את אחד השולחנות הגבוהים, ואם אתם לא רוצים את האקשן של המטבח מול העיניים יש גם מקומות ישיבה בצמוד לקיר החיצוני, שהוא בעצם חלון לסמטה יפואית. את הפלייליסט שטרית בחר בעצמו, ואולי בגלל זה הוא טיפה מבולגן, עם מנעד שנע בין ברי סחרוף למוזיקה אלקטרונית גרובית.אבל החלק החשוב הוא כמובן התפריט, ובבנדיט הוא מחולק למלוח ומתוק. בחלק של האוכל יש 12 מנות קבועות ו-2 מנות ספיישל, ובמתוק יש 3 קינוחים. מחירי המנות נעים בין 28 ל-118 שקלים. זה מתחיל לחם, אבל עם חמאה שרופה מוקצפת, כי זה בכל זאת יוסי שטרית (28 שקלים). ממשיך למנות של ירקות טריים: חסות פריכות, תפוח ירוק, ויניגרט מגארום גבינה וגבינת גיוסט (48 שקלים); תאנים עם לאבנה, רוקט ורכז רימונים (58 שקלים) ודלעת צלויה בדבש עם קרם פרש (58 שקלים).יש בתפריט גם מנות שזולגות לפיין דיינינג כמו ביצה חצי רכה המוגשת בקערה עמוקה שמזמינה צלילה פנימה עם הכף. יש בה עם פטריות, קרוטונים ופקורינו פלפל ממחלבת פלורה (62 שקלים). עוד מוגשת בקערה רייט צוואר טלה מפורק עם תפוח אדמה, חומץ תפוחים וחמאה שרופה (87 שקלים).יש בתפריט גם ניוקי פריזאי מבצק רבוך עם בר בלאן וגרמולטה אצות (72 שקלים); מנות מאסט בימים אלה כמו סשימי טונה, ששטרית מגיש עם ירקות ופירות, פונזו ושמן חילבה (72 שקלים); וטוויסט מעניין כמו פלפל שושקה עם דג נא וויניגרט משוואייה (68 שקלים). ויש גם ביסים קטנים של בר כמו סנדוויץ' שרימפס צלוי עם קאצובושי ורוטב בוטנים חריף (82 שקלים), שמוגש ב-2 יחידות שכל אחת מספיקה ל-3 ביסים, ושיפוד דנבר קאט עם צ'ימיצ'ורי ריג'לה, יוגורט וגהי מתובלת (98 שקלים). המנה הכי יקרה בתפריט היא מנת שקד עגל עם תירס וכוסברה ומחירה 118 שקלים. מבחר הקינוחים כולל עוגת גזר לחה, בריוש שוקולד וסוטלאץ' קר, וכל הקינוחים מתומחרים ב-48 שקלים.בנדיט משדר בכמה תדרים. מצד אחד שובבי, משוחרר ולא מחייב, אבל גם מאוד בוגר, מחושב ומתוקתק. האם זה יספיק כדי שיצליח להתבלט מעל שלל הגסטרו ברים שנפתחו לאחרונה בתל אביב? נחיה ונראה.בנדיט. ניצנה 20 יפו. 077-3034034. שני-שישי 18:00-23:00, לא כשר