איפה אנחנו ואיפה המסעדות הסיניות של שנות ה-80 שהגישו אגרול שומני עם רוטב אדום זרחני? ב-2025, סצנת המטבח האסייתי בישראל בוערת. יש פה מנעד סגנונות בלתי נתפס, ואין מטבח שאין לו נציגות כאן. ולמרות כל זאת, שום דבר לא יכין אתכם לחוויה שמצפה לכם ב- BBANG BANG, מסעדת פאסט פוד אסייתית שנפתחה ממש בימים האחרונים ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

ניוקי כזה עוד לא טעמתם. בבאנג (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
ניוקי כזה עוד לא טעמתם. בבאנג|צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

המקום הוא למעשה מזללה: מטבח גדול, דלפק הזמנות קטן, מסך קיוסק ועמדה לסכו"ם, וכל מקומות הישיבה בחוץ (אל דאגה יש מאווררים ורמקולים שמצליחים לנצח את הרעש של הכביש). התפריט פה מחולק לקטנות, שכוללות סלטים, נודלס ומרקים, יקיטורי, כריכי ספודו (תישארו איתנו) ומנות ילדים (32-48 שקלים), ו"פיצוץ אחרון", שהם הקינוחים. ואם אתם חושבים שזה נשמע או מרגיש לכם מוכר, תאלצו לסמוך עלינו כשאנחנו אומרים שאין כאן שום דבר שאתם מכירים או שטעמתם אי פעם. כי גם כשמדובר בסלט, מרק או יקיטורי, BBANG BANG  עושים את זה אחרת ממה שאתם מדמיינים.

במנות הפתיחה אפשר למצוא חציל גוגוצ'אנג מאודה עם מחית פלפלים קוריאנית, כוסברה וקראסט תבלינים ואצות (35 שקלים) וניוקי סיני, שהדמיון בינו לבין ניוקי איטלקי מסתכם בשם (26 שקלים). מדובר על טייק אוף לניוקי, אבל בלי ביצים או קמח (ולכן הוא ללא גלוטן). מבשלים תפוחי אדמה מלא זמן עד שיוצאים מהם כל העמילנים, מוסיפים קורנפלור, מגלגלים לכדורים קטנים ומקפיצים ברוטב אסייתי עם ארומטיות משוגעת.

מנת בה מי. BBANG BANG (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מנת בה מי. BBANG BANG|צילום: לין לוי, mako אוכל

בסלטים אפשר למצוא סלט אטריות שעועית עם לא פחות מ-11 מרכיבים, בניהם גם נקטרינה (48 שקלים), וסלט "כל הירוקים ברוטב זהוב ואורז בר פריך" (46 שקלים) - סלט המונה 15 מרכיבים, ביניהם תפוח עץ, והוא מוגש עם רוטב קארי חרדל לימון כבוש. התוצאה היא מין טייק אוף לסלט וולדורף בגרסה אסייתית, פרשית וקראנצ'ית בטירוף. קערה גדולה ומשביעה של מלא דברים ירוקים שאי אפשר להפסיק לנשנש כי היא מפוצצת באומאמי ומתפוצצת בפה עם מרקמים כיפיים.

אחרי זה מגיע שלב השיפודים. הם אמנם נקראים יקיטורי ונראים כמו יקיטורי, אבל כאן מסתיים הדמיון: 3 מנות השיפוד מוגשות עם טופינגס שמוסיפים קראנצ'יות ואומאמי וממש מגדירים מחדש את השיפוד. יש יקיטורי עוף, יש בקר (הוא הכי טעים שאכלתי בחיים) וטופו (18-26 שקלים לשיפוד), ובכולם שילוב הטעמים מיוחד והבשר רך ועסיסי, אז כואב מאוד כשזה נגמר. את השיפוד הזה אפשר להזמין כמנת נשנוש או לשלב עם אחד הסלטים, המרקים או הנודלס.

אוכל אסייתי כזה עוד לא היה בתל אביב. בבאנג באנג (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
אוכל אסייתי כזה עוד לא היה בתל אביב. בבאנג באנג|צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

בגזרת הנודלס והמרקים תמצאו ראמן (70 שקלים); אגדאשי טבעוני עם אטריות שעועית, ברוקולי, פטריות שימאגי, אצות וואקמה, כוסברה ובצל ירוק (58 שקלים); ומנת אטריות מוזהבת (61 שקלים) עם אטריות אורז ברוטב קארי יפני, חלב קוקוס ומלא ירקות ועם כוסברה וקשיו מעל.

מנה שלישית נקראת בה מי (61 שקלים), אטריות ביצים תאילנדיות שמנמנות ברוטב בוטנים עשיר עם סריראצ'ה וג'ינג'ר, ברוקולי ובוקצ'יני מאודים, כרוב סיני צלוי בסאקה, ביצת ראמן מושלמת, כוסברה, בצל ירוק, צנונית וגזרים טריים. וחברים, מדובר במנה לא פחות ממטריפה, מלאה ועשירה טעמים ומרקמים. יותר טוב מכל מרק ומכל מנת נודלס שאתם מכירים, וגם יותר מסקרן ומשלב את כל הדברים שיש בשתי הקטגוריות האלה, רק בצלחת אחת.

_OBJ

ואחרי כל זה, שהוא כבר עולם ומלואו, הגענו לעיקר. והעיקר ב- BBANG BANG הוא בכלל כריך ספודו, שמגיע לראשונה לארץ מקוריאה. לצורך הכנתו הביאו לכאן מקוריאה את מכשיר הספודו – מין טוסטר מסתובב מיוחד עם חור עגול באמצע שאופה ודוחס את הלחמנייה בו זמנית. בסוף יוצא כריך בצורת חללית, קריספי מבחוץ, רך מבפנים. והכל בלחמנייה בריושית שמיוצרת במיוחד בשביל המקום.

בתפריט יש 5 גרסאות של ספודו (48 שקלים), והן ומוגשות עם איולי וחמוצים אסייתיים: כריך עם ראגו בקר תאילנדי, ראגו גראם מסלה, אחד עם עוף קצוץ, כזה עם פטריות צלויות וטופו, וכריך בוקר עם אבוקדו, ביצה רכה, אמנטל ואצות. כל אחד מהם משלב גם רטבים, בצל ומרכיבי תיבול אסייתיים כמו למון גראס, בזיליקום, שום, בצל מטוגן, צ'ילי, קארי ותבלינים. קשה לדמיין את כל הדברים האלה ביחד, אבל התוצאה היא כריכים פשוט גאוניים.

רגע, זה עוד לא הכל.  בתפריט יש גם קוקטיילים מבוקבקים (נגרוני וואסאבי, חובה עליכם לטעום) וחליטות מבוקבקות שעשויות מכל מיני תבלינים ארומטיים (12 שקלים). לקינוח מציעים מלאבי מאצ'ה עם סירופ פרג וכפיר ליים מאוד מיוחד (24 שקלים) ופונדנט שוקולד קלאסי עם שומשום ורוטב קרמל מלוח שמשנע אותו מצרפת למזרח אסיה.

את המקום המיוחד הזה פתחו השפים קובי בנדלק ועפר אלמליח, מי שלפני 20 שנה הביאו לפה את הבשורה של זופה. הפעם הם יצרו בלגן אסייתי מאוד ייחודי, ובעיקר הצליחו לחדש ולרענן את הגזרה שנדמה שכבר ראינו וטעמנו ממנה הכל.

העיצוב של המקום, אריזות הטייק אווי שעוצבו במיוחד, וגם הגרפטי על הקיר שיצר אמן הקעקועים דן ליאור, מדברים כולם באותה שפה צבעונית וגרובית, ממש כמו האוכל עז הטעמים שהם מגישים.

BBANG BANG, אבן גבירול 138, תל אביב, 03-6020291, ראשון-שבת 11:00-23:00