פיצריית לה טיגרה האהובה מפלורנטין מתרחבת ופותחת סניף חדש, הפעם ברחוב בזל בצפון תל אביב: לפני פחות מחודשיים נבחרה הפיצרייה הנאפוליטנית האהובה על ידכם, גולשי nako, לפיצה הכי טובה בישראל ב-2025. לה טיגרה היא גם מסעדת הפיצות היחידה בארץ שקיבלה הכרה וחברות באיגוד ה-APN, איגוד הפיציולו הנאפוליטני היוקרתי, מה שמסביר גם מה עושה אותה לכל כך טובה.היא נפתחה ביולי 2021 בלב פלורנטין, במטרה לעשות פיצה נאפוליטנית בלתי מתפשרת, עם כל החוקים הנלווים להגדרה הזו ושמאפשרים קבלה לאיגוד. חומרי הגלם כולם מאיטליה, כולל קמח קאפוטו, הבצק על בסיס מחמצת עם אחוזים גבוהים של מים, הוא צריך לתפוח במשך 72 שעות והתנור הוא טאבון לוהט שמגיע לחום של 400 מעלות ומאפשר לבצק לפתח שוליים תפוחים ועבים וחברבורות שחורות. התוספות שעל הפיצה הן כבר משהו שנתון לשיקול דעת.לצד הפיצות המעולות שמוגשות פה הסניף החדש מקבל גם חידוש מתוק: תפריט טירמיסו מיוחד בשלל טעמים מסקרנים. יש פה 5 טעמי טירמיסו שיוגשו לעיניי הסועדים מעגלת טירמיסו מיוחדת: טירמיסו קלאסי מנומר (48 שקלים); טירמיסו שוקולד נוצ’לה עם קראמבל בוטנים ועוגיות (52 שקלים); טירמיסו פאי לימון עם מרנג איטלקי שרוף (52 שקלים); טירמיסו פירות יער טריים עם קראנץ’ ליים (52 שקלים) וטירמיסו אמרנה עם דובדבנים בסירופ אמרנה ופיסטוק (52 שקלים).וזה לא הכל. בניגוד לאחות הגדולה בפלורנטין, לה טיגרה בבזל תיפתח כבר בשעות אחר הצהריים המוקדמות, מה שאומר שיש לנו יותר שעות לאכול פיצה. חוץ מהטירמיסו יוגשו כמובן הפיצות המפורסמות, כולל המספריים המתבקשים. בתפריט יהיו כל ההיילייטים: פיצה סטרצ'טלה עם מטבל פסטו (72 שקלים); פיצה פיאמה עם רוטב תרד, תפוא, שמנת חמוצה, בצל ירוק ומטבל לימונצ'לו (76 שקלים); הפיצה המפורסמת עם פרחי מורטדלה וגם פפרוני קרנריה עם בשר אסאדו מפורק בבישול ארוך וטיפות מייפל (84 שקלים).לה טיגרה. אלקלעי 5, תל אביב. שני-חמישי החל מ-16:00, שישי-שבת החל מ-12:00