יש אוכל מעולה בירושלים, אבל למצוא מקום לא כשר בעיר זו לא משימה של מה בכך. למרות פתיחתה לאחרונה של צ'וטה של אילן גרוסי - על הממלכה המצומצמת של מסעדות לא כשרות בעיר חולשת ללא ספק קבוצת טלביה, שמחזיקה בכמה מקומות שכל אחד מהם יותר בועט ממשנהו. השף ניר לוי ושותפו דניאל בהרל מפעילים את מסעדת טלביה הוותיקה, שנפתחה ב-2013 והיא בין המקומות הבודדים בעיר שבהם אפשר לאכול בראנץ' בשבת, עם צלע בשר לבן ופירות ים. חוץ מזה מפעילה הקבוצה את המבורגריית בורגר רום המעולה, שמדי שנה נכנסת לרשימת ההמבורגרים הטובים בארץ שלנו, גלידרייה איטלקית בשם ג'לאטו וריגטו, בר יין אינטימי בשם Wine bar, וב-2021 פתחה גם את מסעדת פרינג' הכשרה ואת טלביה פטיסרי – שתיהן בתיאטרון ירושלים.מפיצרייה ניו יורקית לדיינר איטלקי: המהפך של ג'וניורבגלגולה הראשון הייתה ג'וניור פיצרייה שהתמחתה בפיצות בסגנון ברוקלינאי, אבל כנראה שכשמסעדן ושף מפעילים מקום, גורלו להפוך למסעדה ויהיה מה. אז אם בטלביה עם החלל הכהה מגישים אוכל מעודן בדגש על קלאסיקות איטלקיות וצרפתיות, ג'וניור הוא דיינר פשוט ונגיש, עם 6 ספות דיינר-סטייל וישיבת בר גבוהה צמוד לחלון. במהלך השבוע הוא מלא בסטודנטים ובשבת מחלקים כאן לילדים חוברות צביעה. המקום מעוצב פשוט, בסיסי ופונקציונלי, מה שמשאיר את מרכז הבמה לאוכל, שמוגש במנות גדולות ונדיבות. הפיצות עדיין בתפריט אגב, והמבחר שלהן לא שגרתי, אבל לצידן יש אוכל פשוט וטוב של פעם, לא מנות חלוקה ולא נשנושים. תפריט שמוציא את העיניים ועושה חשק פשוט להזמין הכל.התפריט מתחיל במנות ראשונות כמו ארנצ'יני עם רוטב עגבניות צלויות וסחוג (47 שקלים) וסלט סלקים עם חסות, ניוקי מטוגן, גבינת עיזים, בצל ופקאן (64 שקלים). זהו סלט שכולו הפתעות, עם הקראנץ' של הניוקי, החמצמצות של הגבינה והמתיקות של הפקאן. מבחינתנו הוא יכול לעמוד בגאון כמנה בפני עצמה, ולא רק כראשונה.מבחר הפסטות כולל בין השאר פסטה סטרוגנוף עם רצועות אנטרקוט, פטריות ותרד ברוטב שמנת עדין – מנה עשירה ומנחמת מאוד (78 שקלים); ויש גם סקשן שלם של כריכים, ביניהם כריך פילי צ'יז סטייק שמוגש עם הר של צ'יפס (67 שקלים). קלאסיקה על זמנית שתמיד כיף למצוא בתפריט, עם לחמנייה בריושית גדולה ובה רצועות עסיסיות של אנטרקוט שנצלה במקצועיות, פלפלים קלויים וגבינת צ'דר מומסת שמחברת הכל יחד. יש גם סטייק אנטרקוט עם צ'יפס במחיר שלא ראיתי זמן רב - 92 שקלים - וכריך פרגית ברוטב קיסר.ולפיצות: הפיצות הן אותן הפיצות שהיו כאן בהתחלה, גדולות ופריכות כמו בברוקלין. ההיצע כולל פיצה עם תבשיל באטר צ'יקן פיקנטי, כוסברה, גבינת פיקורינו ולימון (76 שקלים) שהיא לא פחות מקאלט (אני טעמתי אותה ב-2021 ועד היום זוכרת את החוויה); פיצה עם בייקון מזוגג, דלעת, מייפל ופקאן (84 שקלים); פיצה עם בצלים ובלסמי (66 שקלים); ופיצה עם גבינת עיזים, שקדים, ארוגולה ודבש (68 שקלים).הבראנץ' הכי טוב בירושליםוהנה הגענו לדבר שלשמו התכנסנו כאן, ואני עליתי במיוחד בשבילו לירושלים - כי בראנץ' שווה ולא כשר בעיר, שמוגש גם באמצע השבוע, זה בכל זאת לא עניין שכיח. תפריט הבוקר, שהושק ממש לאחרונה, כולל כריכי בוקר קלאסיים; נשנוש של ארטישוק צרוב על לאבנה (58 שקלים); סלטים מתפריט הצהריים (כולל הסלט עם הסלקים והניוקי המטוגן); ומנות על הלחם - בריוש עם אבוקדו ומקושקשת (58 שקלים) ובנדיקט: בריוש עם בייקון, ביצה עלומה ורוטב הולנדז, שהיה מקצועי ולא פחות ממושלם (66 שקלים).יש גם קלאסיקות רגועות יותר, כמו שקשוקה ירוקה או אדומה (68 שקלים) ופרנץ' טוסט (52 שקלים), ויש ארוחת בוקר ישראלית שיכולה להספיק לזוג עם פוקצ'ה, ירקות, לאבנה, פטה, טחינה, גאודה ופסטו (72 שקלים), שאליה אפשר להוסיף ביצים בתוספת 16 שקלים. בחישוב פשוט, 88 שקלים לארוחת בוקר זוגית – מחיר משתלם למדי בזמן שבו מרבית ארוחות הבוקר הזוגיות כבר מזמן עולות יותר מ-100.עוד שני דברים שתשמחו בוודאי לדעת הם שבשעות 13:00-17:00 יש בג'וניור 1+1 על כל האלכוהול, ושיש גם עסקיות לסטודנטים ב-55 שקלים. במחיר הזה אפשר לאכול ארוחה מלאה של שניצל, צ'יפס וסלט או פסטה עם סלט או פיצה עם סלט. לא יודעת מה איתכם, אני לא זוכרת מתי בפעם אחרונה ראיתי עסקית במחיר הזה.View this post on Instagram A post shared by Junior | ג'וניור (@juniorr.jlm)ג'וניור. ברלין 1, ירושלים. 02-5408480. ראשון-שבת 12:00-24:00. לא כשר