גלידריית גליאלה מוכרת בתור גלידת בוטיק דרומית מצוינת. אחרי שינוי מסלול מקצועי, עסק ביתי והתמחות בבולוניה, גיא מגן הקים אותה ביוני 2022 בקיבוץ אורים קרוב לעוטף, שם גם התגורר עם משפחתו, עד שמועצת אשכול פינתה את תושבי קיבוץ. אחרי הפינוי מגן ומשפחתו (אגב, השם של הגלידרייה, גליאלה, הוא הלחם שמות בנותיו: גלי ואלה) עברו צפונה וממש בימים אלה הוא עסוק בלהעביר את כל הציוד אל המיקום החדש של גליאלה בקיבוץ אפיקים – אותו קיבוץ אליו עברה גם מסעדת פרסקה, לנצח אחת הפיצות הכי טעימות ואהובות בישראל אם לא הטעימה מכולן.

גלידה גליאלה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גלידה גליאלה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
טעמי סורבה מעולים גליאלה בואכה יודפת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טעמי סורבה מעולים גליאלה בואכה יודפת|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אבל עוד לפני הסקופ על ההתקרבות הגאוגרפית של הגלידה המעולה אל הפיצה המעולה, שמחנו לגלות שגליאלה הצפינה יחד עם בני המשפחה וזמינה כבר עכשיו לכל דורש במתחם בואכה יודפת, ממש צמוד ליער הקופים. בחלל מוצל ונעים ניצבת עגלת הגלידה הממותגת והחיננית של גליאלה, עם מיכלי פוצטי וטעמים מעולים ומיוחדים (גם לילדים וגם למבוגרים). בין הטעמים שניסינו: נוצ'לה מאגוזי לוז איטלקיים, פיסטוק טבעוני מצוין, וניל באטרפליי – גלידת וניל בצבע כחול (בזכות תמצית פרח אפונת פרפר, מכאן שמה), סורבה תפוז למון גראס, קרמל מלוח, שוקולד, ליים. זאת רשימה חלקית בלבד וההיצע משתנה, כשמתבססים פה על פירות וגידולים מקומיים ועל חומרי גלם איכותיים מאיטליה.


אחרי פומו בן שנה על פסטיבל הגלידות שהביא את גליאלה למרכז, שמחנו לפגוש במקרה את הדוכן של גיא ביודפת, לטעום את הגלידות ולשמוח שההתלהבות הייתה מוצדקת: המרקם, הטעמים, מכלי הפוצטי שכבר הפכו לסממן איכות ורצינות בזירת הגלידה ואת גיא עצמו, ששמח להציע טעימות לכל המתעניינים בתוספת הסבר על כל טעם. ללא ספק גליאלה מצדיקה את הנוכחות ברשימות הגלידות המומלצות השונות והידיעה שבקרוב תתמקם באפיקים, לא רחוק מפרסקה, מעוררת חשק לתפור בקיבוץ ערב פיצות וגלידות.

כמובן שהגלידות נשמרות בפוצטי. גליאלה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כמובן שהגלידות נשמרות בפוצטי. גליאלה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ואם כבר הגענו לבואכה יודפת, זאת הזדמנות לספר גם על מעדניית טוטסי ששוכנת במתחם ומציעה כריכים עם גבינות או נקניקים (או שילוב שלהם), מוצרי מזווה כמו רטבים, פסטות, ממרחים, ממתקים בעבודת יד של הילה הוכמן, שוקולדים, בירה בזלת קרה וטובה מהברז, עוגיות, קינוחים ועוד. אכלנו כאן כריך חלבי וכריך בשרי ושניהם היו טובים מאוד, עם תוספת ירקות טריים וממרחי הבית: פסטו כוסברה-שקדים, ממרח עגבניות מיובשות וטפנד. אנחנו אומנם לא הספקנו לטעום, אבל במקום יש גם עגלת פיצה ויש גם בית קפה, חנויות ועוד.

מעדניית טוטסי במתחם בואכה יודפת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מעדניית טוטסי במתחם בואכה יודפת|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
טוטסי בואכה יודפת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טוטסי בואכה יודפת|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בימים אלה נעים במיוחד לפרגן לעסקים צפוניים, וכשהם כאלה טובים – זה נעים כפליים. עם יער הקופים הצמוד, הנוף הגלילי וחום קצת יותר נסבל, זה אחלה ספוט לתפור בו בילוי.

גליאלה במתחם בואכה יודפת. שעות פעילות: ראשון-חמישי 10:00-16:00, שישי 09:00-15:00, שבת 11:00-17:00