הבייקריות הפכו בשנים האחרונות חלופה ראויה לבתי קפה, ולפעמים אפילו למסעדות. בשעות הבוקר והצהריים הן מציעות את כל מה שצריך לארוחה קלה - כריך מהוויטרינה, סלט מהמקרר, אולי איזה קפה קטן ולצידו משהו משפע יצירות הפטיסרי שבמקום. לא מזמן סיפרנו לכם על סטודיו סניורה המחתרתית, וגם על ג'וני של קבוצת מלגו ומלבר שנפתחה בקריית אונו - והנה אנחנו שוב כאן עם הבייקרי החדש תל יצחק, שנפתח רגע לפני פסח בתחנת דלק במחלף חבצלת השרון, על כביש החוף לכיוון דרום.

תל יצחק חבצלת השרון - העיצוב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תל יצחק חבצלת השרון - העיצוב|צילום: לין לוי, mako אוכל
בייקרי תל יצחק - רול קרם קורנפלקס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בייקרי תל יצחק - רול קרם קורנפלקס|צילום: לין לוי, mako אוכל

הבייקרי החדש הוא סניף שני לבייקרי תל יצחק שפועל בכניסה לקיבוץ תל יצחק בדרום השרון. בתחילת הדרך הייתה תל יצחק מסעדה עם חצר ענקית, ולצידה נפתח בייקרי קטן. בזמן הקורונה הבייקרי השתלט על כל חלל המסעדה והפך הומה בכל ימות השבוע. למרות שהמקום ענק, לא משנה מתי תגיעו - יהיה עמוס. סוד ההצלחה הוא כנראה השילוב - יש פה קפה, מאפים, עוגות, סלטים, כריכים ומקרר מעדנייה עמוס בדברים טובים לרכוש הביתה, יחד עם לחם שנאפה במקום. עכשיו המוסד שולח את זרועותיו לכיוון צפון השרון, עם לוקיישן חדש מושלם לעצירה בדרך לצפון או בחזרה.

בייקרי תל יצחק - תצוגת מאפים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בייקרי תל יצחק - תצוגת מאפים|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתל יצחק החדש, גם הוא של האחים יניב ושלומי הרוש, יש חלון טייק אוויי להזמנות מהירות של קפה ומאפה לדרך. כשנכנסים פנימה מגלים מקררי מעדנייה עמוסים עם סלטים וממרחים כמו איקרה וחציל בטחינה, מעדני דלי כמו הרינג, מוזלי בכוסות, מעדני צ'יה, קישים בגודל אישי או משפחתי, עוגת ביסקוויטים, פאי לימון, פסטות טריות מוקפאות מוכנות לבישול מהיר, טירמיסו בשלל גדלים וקינוחי פחית כמו קינוח דובאי.

הצצה למקררים של בייקרי תל יצחק חבצלת השרון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הצצה למקררים של בייקרי תל יצחק חבצלת השרון|צילום: לין לוי, mako אוכל

בוויטרינה ענקית מחכים כריכים גרנדיוזיים, ביניהם כריך קפרזה בלחמניית פרעצל (42 שקלים), כריך אבוקדו בג'בטה (23 שקלים), כריך ברי בבגט מחמצת (38 שקלים), בורקס פינוקים (34 שקלים), בייגל ענק עם סלמון (52 שקלים) וגם כריכים יותר צנועים כמו כריך חביתה בלחמניית חלה (31 שקלים), כריך בלקני (35 שקלים), כריך גאודה (28 שקלים), כריך סלט ביצים וכריך טונה. יש גם סלטים מוכנים וארוזים כמו סלט לב שוק, סלט עלים וסלט עם עדשים וסלק (48-52 שקלים).

תצוגת כריכים של בייקרי תל יצחק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תצוגת כריכים של בייקרי תל יצחק|צילום: לין לוי, mako אוכל
מאפה גרמושקה - בייקרי תל יצחק חבצלת השרון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מאפה גרמושקה - בייקרי תל יצחק חבצלת השרון|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתצוגת המאפים נחות יצירות כמו מאפי דייניש (18 שקלים), קרואסונים קלאסיים (15-16 שקלים), עוגיות שוקוצ'יפס ענקיות, מאפי פטרסבורג אישיים עם גבינה או עם פרג (15 שקלים), מאפה מבצק קרואסון מדופף במילוי קרם פטיסייר פטל בשם גרמושקה (28 שקלים), קראפינים ענקיים ממולאים בקרמים, קוביות בצק במילוי קרם שוקולד לוז, רול בצק קרואסון ממולא בקרם קורנפלקס, קרוקי, שהוא קרואסון ממולא בעוגיית שוקוצ'יפס (26 שקלים), ומאפה דובאי, שהוא מעין קרואסון במילוי של שוקולד דובאי.

חוץ מכל זה יש גם מדפים עמוסים בלחמים, בורקס, מארזים של פרעצלים, לחמניות גבינה, פלוטים, רוגלך, גרנולות, ריבות ובגטים. באזור הישיבה שבחלק הפנימי יש גם תפריט ישיבה עם סלטים ומנות קלות של בוקר/צהריים. כמו שאמרנו - כשאתה גם בית קפה, גם מאפייה, גם פטיסרי, גם מעדנייה, גם דלי וגם דוכן קפה, ועושה את כל אלה טוב, ההצלחה די בטוחה. 

בייקרי תל יצחק. תחנת דלק דור אלון, מחלף חבצלת השרון, כביש 2 לכיוון דרום. ראשון-חמישי 7:00-22:00, שישי 07:00-16:00. לא כשר